Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Ο Ελληνισμός χρειάζεται επειγόντως μια νέα ηρωική Έξοδο!

Ο μέγας Ναπολέων είπε, κάποτε, πως σε έναν λαό, που έχει ηττηθεί, χρειάζεται μια επανάσταση. Δηλαδή μια εξανάσταση ψυχών, μυαλών, βούλησης και θέλησης,

αποφασιστικότητας και αγώνα για να ξαναστηθεί στα πόδια του. Να αποκαθάρει τα λάθη και να επουλώσει τις πληγές του, να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του και να εκτιναχθεί προς τα εμπρός. Ο Ελληνισμός κατέπεσε στα γόνατα. Σέρνεται. Γελοιοποιείται και αυτορεζιλεύεται. Ευθύνεται τα μέγιστα για το κατάντημά του. Και τώρα εκλιπαρεί τη στήριξη των εταίρων του, για να μην ακουστεί ξανά η απαίσια κραυγή, «δυστυχώς, επτωχεύσαμεν». Πριν πτωχεύσει οικονομικά ο Ελληνισμός πτώχευσε ηθικά, αξιακά, εθνικά, πατριωτικά.
Πού είναι η περιώνυμη ελληνική περηφάνια; Πού είναι το ανεπανάληπτο ελληνικό φιλότιμο; Πού είναι η ελληνική λεβεντιά με την ανίκητη θωριά στις κρίσιμες ώρες;
Πού είναι η ελληνική αρχοντιά, αυτή που μας ανέδειξε και μας καθιέρωσε ως ηγήτορες του πολιτισμού; Πού είναι, προπάντων, η ελληνική αξιοπρέπεια, που πυρπολούσε τις καρδιές και πύργωνε τη θέληση να αγωνιστούμε γι’ αυτήν την έρμη πατρίδα;
Όλα σχεδόν κατερειπωμένα, διαλυμένα, σκεπασμένα από παχύ στρώμα σκόνης και λήθης,
θυσία στον ατομοκεντρισμό, στην εγωπάθεια, στην ασύλληπτη αρπαχτή, στην προχειρότητα,
στην ανευθυνότητα. Τώρα, σπεύσαμε στην Ευρώπη και παρακαλέσαμε να μας σώσουν. Να
σωθεί η Ελλάδα για να σωθεί η ευρωζώνη, για να σωθεί και η αξιοπρέπεια της Ευρωπαϊκής
Ένωσης, αυτής της πανίσχυρης οικονομικά Ένωσης, που συμπεριφέρεται ως υπανάπτυκτη
χώρα!
Πώς κατάντησε έτσι η Ελλάδα μας; Πώς οι Έλληνες κατάντησαν έτσι την Ελλάδα; Δυστυχώς, στα ίδια βήματα ακολουθεί, σε μικρότερο βαθμό, και η τουρκοκατεχόμενη Κύπρος. Και δεν φαίνεται να καταλαβαίνει πού μας οδηγούν οι γενναίες προσφορές του Δ. Χριστόφια στους Τούρκους κατακτητές.
Πριν από καιρό, προσκλήθηκα από τον Όμιλο Πνευματικής Ανανεώσεως και είχα την τιμή να μιλήσω στα μέλη του, την περ. Τρίτη, με θέμα: «Η επιβίωση του Ελληνισμού στην εποχή της παγκοσμιοποίησης». Μεταξύ άλλων, είπα και τα εξής, με αφορμή και την επέλαση του αδίστακτου τουρκισμού:
«Ο Ελληνισμός δεν υπήρξε ποτέ πολυάριθμος. Ήταν και είναι ευάριθμος μπροστά στην υπεροψία των αριθμών, στην αλαζονεία των πυροβόλων και στην ακαμψία των συμφερόντων. Διαθέτει, όμως, υπερόπλα που, δυστυχώς, τα υποτιμά και τα αχρηστεύει με την αδιαφορία ή την ανυπαρξία εκείνης της περηφάνιας, που αναδύει η αμάχητη ελληνική αρχοντιά και λεβεντιά, και η αξεπέραστη τελετουργία των τεχνητών του μαρμάρου, των πελεκητών του λόγου και των λαξευτών της λέξης. Αυτά τα υπερόπλα, με τα οποία μπορούμε να πολεμήσουμε πρώτα τη δική μας μιζέρια και αναίρεση, είναι κατ’ αρχήν ο ελληνικός πολιτισμός μας, που φώτισε και καταύγασε την ανθρωπότητα.
Συνταιριασμένος με την Ορθοδοξία και τη χριστιανική θρησκεία μας, είναι το αήττητο πυρηνικό μας κεφάλαιο ενάντια σε αμφισβητήσεις, ψεύδη και παραποιήσεις.»
Οι άλλοι ισχυροί πυλώνες της επιβίωσης του Ελληνισμού είναι η ελληνοχριστιανική μας παράδοση και, προπάντων, η ελληνική παιδεία μας. Ελληνική παιδεία σημαίνει Ελλάδα και ελληνικότητα των Ελλήνων της Κύπρου. Η Κύπρος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα. Κι αν χαθεί η Κύπρος, η Ελλάδα θα ακρωτηριασθεί και θα συρρικνωθεί. Κι όμως: Από τη σημερινή κυβέρνηση και τον υπουργό Παιδείας προωθείται απογαλακτισμός της Κύπρου από την Ελλάδα, επειδή η παιδεία μας είναι πάρα πολύ ελληνοκεντρική και εθνοκεντρική, άρα δεν ταιριάζει, λένε, με την κωμική και γελοία πολιτική της λεγόμενης δικοινοτικής επαναπροσέγγισης και της πονηρής πολυπολιτισμικότητας. Όπως ο πολύ αγαπητός μου Ανδρέας Παστελλάς, φιλόλογος-ποιητής, σημειώνει, «ο ελληνικός πνευματικός πολιτισμός και η Ιστορία της Κύπρου θεμελιώθηκαν πάνω σε πανάρχαια και στέρεα δομικά υλικά», δηλ. η ελληνική γλώσσα, τα δημιουργήματα στους τομείς των Γραμμάτων και των Τεχνών, και αυτά ακριβώς αποτελούν την κιβωτό της συλλογικής μας μνήμης, επειδή ανά τους αιώνες διαμόρφωσαν την ιδιαίτερη ελληνική φυσιογνωμία μας.» Θα συμφωνήσω και θα προσυπογράψω ασμένως όσα ο Κώστας Ε. Χατζηστεφάνου, τ. Αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υφυπουργός Παιδείας υπογραμμίζει: ‘’Για να επιβιώσει ο Ελληνισμός, πρέπει να εξουδετερωθούν όσοι απεργάζονται τον εθνικό αποχρωματισμό και τον θρησκευτικό αποπροσανατολισμό του, με την αποσύνδεσή μας από τις φυλετικές και γλωσσικές ρίζες μας, το ιστορικό παρελθόν μας, από τον πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο και τη θρησκευτική μας παράδοση’’. Για να εξουδετερωθούν, όμως, οι υπονομευτές και οι τυμβωρύχοι της ελληνικής γλώσσας, οι διαστρεβλωτές και οι δολιοφθορείς της Ιστορίας, οι αμφισβητίες του ελληνικού πολιτισμού μας και να χαθούν, ως τήκεται κηρός, οι υβριστές και οι λασπολόγοι κατά της Ορθοδοξίας, κανείς από εμάς δεν δικαιούται πια να σιωπά, και ουδείς νομιμοποιείται να ανέχεται όσα τεκταίνονται. Σιωπή σημαίνει ανοχή και συνενοχή, δηλαδή συμβολή στην κατερείπωση του ελληνοχριστιανικού πνευματικού, πολιτιστικού, ιστορικού και εθνικού οικοδομήματος, που σκέπει και θω- ρακίζει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.» Θα κλείσω με τα λόγια του Νικηφόρου Βρεττάκου: ‘’Αυτό που είπε ο Μεσολογγίτης Χαρίλαος Τρικούπης: ‘Η Ελλάς προώρισται να ζήσει και θα ζήσει’, έχουμε ρίζες και μπορεί να βγει αληθινό. Αρκεί, όπως εκείνοι δεν φοβόντουσαν το θάνατο, να μη φοβόμαστε κι εμείς την αλήθεια. Και να παραδεχθούμε: Έχουμε κι εμείς σήμερα ανάγκη από μια Έξοδο. Μια έξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό της ίδιας της ολιγωρίας μας, του ίδιου του ψεύδους μας, του ίδιου του εαυτού μας.
Οφείλουμε να αντιτάξουμε άμυνα στην εθνική μας φθορά. Έχουμε ανάγκη, σαν Έθνος από ένα άλλο τείχος, μιαν άλλη τάφρο. Οι ψυχές των παιδιών μας, μέσα στη γενική κρίση που τα περιβάλλει, έχουν μείνει ανοχύρωτες’’».
Χρειαζόμαστε επειγόντως, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μια νέα ηρωική Έξοδο από τη μιζέρια, την παραίτηση, τον ωχαδερφισμό, την ιδιοτέλεια και το ζεμανφουτισμό. Για να σωθούμε, να σώσουμε τον τόπο και να θωρακίσουμε τα παιδιά μας.TΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ Διαβάστε περισσότερα...

Το παραμύθι του "πατριωτισμού" δεν έχει ...δράκο.!

Κάποτε ο πατριωτισμός, αποτελούσε το κορυφαίο συναίσθημα του κάθε εν Ελλάδι υγιώς σκεπτομένου πατριώτη.
Σήμερα, αυτό το "κάποτε", ήρθε πολύ κοντά στο ..."ποτέ" και σχεδόν ταυτίσθηκε μαζί του.
Πρόκειται για ...είδος εν ανεπαρκεία.!


Η νέα έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια επικαλούμενος τον ..."πατριωτισμό των Ελλήνων" για ενίσχυση του ..."Δημοσίου ταμείου" (!) - παγκαριού προς αποφυγήν της χρεοκοπίας, θα πέσει στο κενό, διότι απλούστατα οι Έλληνες - όπως άλλωστε έχουμε γράψει πολλάκις - δεν πιστεύουν πια κανέναν εκ των πολιτικών μας, ούτε καν τον ίδιο τον κ. Πρόεδρο επί των ζητημάτων αυτών.!
Ιδίως επ' αυτών.!
Όταν έχει προηγηθεί η καταλήστευση και η λεηλασία κάθε ικμάδας της χώρας επί 35αετία και βάλε, χωρίς να υπάρξει ο οιοσδήποτε κολασμός των κακουργηματικού χαρακτήρα αξιοποίνων πράξεων για οιονδήποτε εκ των υπευθύνων της πολιτικής αγυρτείας, κι όταν ο νυν ανώτατος άρχων υπήρξε επί έτη πολλά, εξέχον μέλος της ηγετικής ομάδος του πολιτικού συστήματος και αναπόσπαστο ...κομμάτι της άλλοτε ... απίστευτης Παπανδρεϊκής ανηθικότητος, οικονομικής κραιπάλης και αναισχυντίας, τότε τα πράγματα δυστυχώς είναι πλήρως ξεκαθαρισμένα...
Ναι μεν, αλλά...
Δεν μπορεί να ζητάτε ως ...διακονιάρηδες ...30 φορές στα 30 χρόνια τον πατριωτισμό μας...
Δεν πωλείται, αλλά ούτε και χαρίζεται αυτό το ...προϊόν.!
Μέχρι τώρα σεβαστέ μας πρόεδρε, τί τον κάνανε τον πατριωτισμό μας, που απλόχερα τους "δίναμε" κάθε φορά;
Τώρα δυστυχώς, δεν μας περισσεύει. Ότι δώσαμε, δώσαμε.! Κι' ότι πήρατε ...πήρατε.!
Κι΄αν όντως μας περίσσευε, θα προτιμούσαμε να τον ...πετάξουμε (ποτέ βεβαίως), παρά να σας τον δώσουμε, έστω και υπό μορφήν φτηνού ...οβολού.!
Και φταίτε όλοι σας γι' αυτό.! Ειδικά για την πατριωτική μας ...πενία.!
Κλείστε αμέσως τον τραπεζικό λογαριασμό που ανοίξατε για τον σκοπό αυτό, γιατί, κατά πως δείχνουν τα πράγματα, το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, αμφιβάλλω αν θα φτάνει για το χτίσιμο έστω και ενός φτηνού ...κωλόσπιτου.!
Αναρτήθηκε από gianniotis.gr


Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση για ακύρωση ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων το 2010

Το θέμα το βγάλαμε πρώτα εδώ με άρθρο του Σχη ε.α. Σπύρου Σταματόπουλου, Η κατάργηση των ασκήσεων στις ΕΔ, οι επιπτώσεις και οι ευθύνες των Αρχηγών Γ.Ε.,το οποίο δημοσιεύθηκε και στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 14/03/2010 και μετά το δημοσίευσε η REAL NEWS (21/03/10). Αλλά να γλείψουμε και αυτούς που μας καλύπτουν και δεν γράφουν τίποτα για την απαλλαγή που πήρε επί χούντας! Ξέρει από ασκήσεις βλέπεις ο αστράτευτος ! Ολόγος για τον βουλευτή επικρατείας του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή, τον δεύτερο "πατριώτη" βουλευτή του ΛΑΟΣ ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει!

ΕΡΩΤΗΣΗ: 8094/24 3 2010
Προς : Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Θέμα : Πληροφορίες για ακύρωση ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων το 2010

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, (21-3-2010), το ΣΑΓΕ αποφάσισε την ακύρωση των ΤΑΜΣ του Ελληνικού Στρατού ΣΑΡΙΣΑ, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ, ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Το ΣΑΓΕ ομοίως φέρεται να αποφάσισε την ακύρωση των ΤΑΜΣ του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΤΑΙΓΙΣ, ΝΗΡΗΙΣ, ΟΡΜΗ και ΒΡΟΝΤΗ. Τέλος, αποφασίσθηκε η μείωση της συμμετοχής του στρατού και του ναυτικού σε πολυάριθμες πολυεθνικές συμμαχικές ασκήσεις και η ακύρωση σε αυτές της συμμετοχής της πολεμικής αεροπορίας.

Οι ανωτέρω πληροφορίες, εάν αληθεύουν, προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία. Οι όποιες επικρίσεις, στο παρελθόν, για κακό σχεδιασμό ή τυποποίηση των ασκήσεων, η δυνατότητα χρήσης εξομοιωτών και η σημερινή κακή κατάσταση της οικονομίας της χώρας, δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν μια τέτοια απόφαση του ΣΑΓΕ, την ίδια στιγμή που η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη,πολύπλευρη επιθετικότητα της Τουρκίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Αληθεύουν οι ως άνω δημοσιογραφικές πληροφορίες;
Εάν ναι, ποιοι λόγοι ώθησαν το ΣΑΓΕ να λάβει την εν λόγω απόφαση; έστω μόνο για το 2010;
Στην περίπτωση αυτή, σε τι ποσό θα ανέλθει συνολικά η εξοικονόμηση πόρων;
Ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές;
Υπάρχουν πληροφορίες ότι και η Τουρκία προτίθεται να προβεί σε ανάλογη χειρονομία; Εάν όχι, πως εκτιμάται ότι θα αξιολογήσει η Άγκυρα την απόφαση του ΣΑΓΕ;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής


Διαβάστε περισσότερα...

184η επέτειος της εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλεως ΜεσολογγίουΑπό 26 έως 28 Μαρτίου 2010, πραγματοποιήθηκαν με κάθε μεγαλοπρέπεια, εορταστικές εκδηλώσεις για την 184η επέτειο της εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και άλλοι επίσημοι.


Διαβάστε περισσότερα...

Εξεταστική για "Παπανικολή" δείχνει η ΝΔ

Όλα στο φως, η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου
Με... κλίση προς τη Βουλή για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, "πλέει" το υποβρύχιο "Παπανικολής", μετά τις αποκαλύψεις της γερμανικής δικαιοσύνης ότι δόθηκαν μυθικά ποσά ως μίζα σε Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά των συγκεκριμένων υποβρυχίων!

Η ΝΔ προανήγγειλε χτες εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή της να ασχοληθεί δυναμικά με την ομιχλώδη υπόθεση της προμήθειας των τεσσάρων υποβρυχίων το 2000, καθώς και με την αγοραπωλησία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την ΕΤΒΑ στη γερμανική "Thyssen" και εν συνεχεία στην "Abu Dhabi Mar".

Μέσω του γραφείου Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε χτες έγγραφη δήλωση του Θ. Λεονταρίδη, υπεύθυνου του Τομέα Αμυνας, ο οποίος επισημαίνει:

"Το θέμα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων αποκτά πλέον και τη δικαστική του διάσταση. Δεν φθάνει που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε, με συνοπτικές διαδικασίες, να παραλάβει το υποβρύχιο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" με τα γνωστά σοβαρά τεχνικά προβλήματα, δεν φθάνει που αποφάσισε, εν μέσω οικονομικής κρίσης και φορολογικών μέτρων, να παραγγείλει δύο νέα του ιδίου τύπου, κόστους 1 δισ. ευρώ με απευθείας ανάθεση, έρχονται και τα στοιχεία από την Εισαγγελία Μονάχου που λένε πως ειδικά για τις παραγγελίες των 4 υποβρυχίων τύπου "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ" που συμφωνήθηκαν με τη σύμβαση του 2000, η γερμανική πλευρά χρημάτισε Ελληνες αξιωματούχους με προμήθεια- ρεκόρ ύψους 5%"!

Αντίδραση
"Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται" είναι η πρώτη αντίδραση κυβερνητικών κύκλων στο ενδεχόμενο να ζητήσει η ΝΔ τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

"Επαρκείς εξηγήσεις" θεωρεί η κυβέρνηση ότι έδωσε ο Β. Βενιζέλος στη Βουλή σχετικά με την όλη διαδικασία της συμφωνίας για την άρση του αδιεξόδου ως προς την παραλαβή του υποβρυχίου "Παπανικολής" και των υπολοίπων τριών, ίδιου τύπου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον γερμανικό όμιλο "Thyssen" προς τον όμιλο "Abu Dhabi Mar".

Ειδικότερα για τις πληροφορίες που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η γερμανική δικαιοσύνη για μεγάλες μίζες που δόθηκαν το 2000 σε Ελληνες αξιωματούχους για την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων, το Μέγαρο Μαξίμου αντιδρά με μία μόνο φράση: "Ολα στο φως".

ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Από το μηδέν εξετάζεται η προμήθεια από τη Ρωσία

ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ βάση επανεξετάζει ουσιαστικά η Αθήνα την προμήθεια των 450 τεθωρακισμένων οχημάτων ΒΜΡ-3 από τη Ρωσία, εντάσσοντάς την στο εντελώς νέο πλαίσιο που επιδιώκεται να διέπει την ελληνορωσική συνεργασία στον αμυντικό - εξοπλιστικό τομέα.

Το στίγμα των ελληνικών επιδιώξεων- που κινούνται σε συνάρτηση με τα εξαιρετικά δυσμενή δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας αυτή την περίοδο- έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγ. Βενιζέλος κατά τις συνομιλίες που είχε χθες στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Σερντιούκοφ και άλλους υψηλούς κρατικούς αξιωματούχους για την τεχνικοστρατιωτική συνεργασία, όπως και με τον γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας κ. Ν. Πάτρουσεφ, με τον οποίο συζήτησε τα ενεργειακά, το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και διεθνή ζητήματα. Κατά τις συνομιλίες επανενεργοποιήθηκε για το 2010 προηγούμενη συμφωνία για κοινές ναυτικές ασκήσεις. Η ελληνική πλευρά θέλει η αγορά των τεθωρακισμένων που είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση να ενταχθεί σε μια γενικότερη συμφωνία-πλαίσιο με νέα χαρακτηριστικά που θα οδηγούν σε μείωση του κόστους, σε ουσιαστική βιομηχανική συμπαραγωγή αντί άλλων κοστοβόρων αντισταθμιστικών.

Ήδη, όπως έλεγαν χθες ελληνικές πηγές, το κόστος είχε εκτοξευθεί από το αρχικό 1,2 δισ. ευρώ με όλα τα συνοδευτικά, σε 1,6 δισ. ευρώ μόνο το άρμα. Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε, και συνεργάτες του λένε ότι βρήκε κατανόηση από τους συνομιλητές του, ότι μια τόσο μεγάλη δαπάνη αυτή τη δύσκολη οικονομική χρονιά θα προκαλούσε ζητήματα στην κυβέρνηση.

Η διαδικασία που πρότεινε η ελληνική πλευρά για να διαμορφωθεί η συμφωνία-πλαίσιο, αναμένεται να μεταθέσει για αργότερα την έναρξη του προγράμματος- ορισμένοι μάλιστα έσπευσαν να κάνουν λόγο για ελληνικές καλένδες. Οι άξονες τού υπό συζήτηση νέου πλαισίου περιλαμβάνουν πλήρη κατάργηση των αντισταθμιστικών, κατάργηση των τραπεζικών εγγυήσεων και ρητρών με εγγυήσεις του ρωσικού δημοσίου, μεταφορά στην Ελλάδα για συμπαραγωγή όλων όσα μπορεί να αντέξει η ελληνική βιομηχανία (π.χ. πυρομαχικά) και εξασφάλιση διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών με τα υπάρχοντα ΝΑΤΟϊκά συστήματα. Η ρωσική πλευρά θα απαντήσει σε δύο εβδομάδες και θα ακολουθήσουν συζητήσεις.

Εκσυγχρονισμός S-300
Για τα αντιαεροπορικά S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη υπήρξε συμφωνία να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός τους, ενώ κλήθηκαν Έλληνες αξιωματικοί σε άσκηση με βολή που θα γίνει στη Ρωσία για να αποκτήσουν σχετική εμπειρία.Διαβάστε περισσότερα...

Εντεκα χάρτες τεκμηριώνουν παραβάσεις

Υπόμνημα προς την Αγκυρα ακυρώνει τον «μανδύα» περί αβλαβών διελεύσεων τουρκικών πολεμικών στο Αιγαίο

Της Δωρας Aντωνιου

Με ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, που συντάχθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, η Αθήνα θέτει στην Αγκυρα επισήμως το ζήτημα των διελεύσεων τουρκικών πολεμικών πλοίων από το Αιγαίο. Το υπόμνημα έχει ήδη κοινοποιηθεί διά της διπλωματικής οδού στο τουρκικό ΥΠΕΞ. Συνοδεύεται από 11 αναλυτικούς χάρτες, στους οποίους καταγράφονται οι ισάριθμες πορείες τουρκικών πλοίων τα οποία, υπό τον μανδύα της αβλαβούς διέλευσης, πέρασαν από το Αιγαίο τους τελευταίους μήνες ενσαρκώνοντας τη νέα μορφή προκλήσεων με την οποία η τουρκική πλευρά εμπλούτισε το «οπλοστάσιο» των αμφισβητήσεών της.

Για κάθε μία από τις περιπτώσεις, παρατίθεται λεπτομερής καταγραφή των σημείων εκείνων στα οποία, όπως εξηγεί η ελληνική πλευρά, τα τουρκικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τους όρους της αβλαβούς διέλευσης. Πρόκειται, στις περισσότερες περιπτώσεις, για καταγεγραμμένη άσκοπη περιπλάνηση μεταξύ των αιγαιοπελαγίτικων νησιών και για διακοπή της συνεχούς πορείας. Η τουρκική πλευρά δεν έχει ακόμα απαντήσει. Οπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η απάντηση αναμένεται να δοθεί σε ενδεχόμενο επόμενο ανάλογο περιστατικό, το οποίο θα προκαλέσει ελληνικό διάβημα.

Στενή επιτήρηση

Την ίδια στιγμή, η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης περί μείωσης των εξοπλισμών σε Τουρκία και Ελλάδα. Τις δηλώσεις αυτές επανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας της γείτονος, Εγκεμεν Μπαγκίς, ο οποίος, μάλιστα, έστρεψε τα βέλη του και κατά των χωρών-μελών της Ε.Ε., που, ενώ ζητούν από την Ελλάδα περιορισμό των δαπανών, παράλληλα την πιέζουν για αγορές εξοπλισμών.

Την αρχή των αναφορών σε αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών έκανε, από τουρκικής πλευράς, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στις αρχές Μαρτίου σε Κύπριους δημοσιογράφους. Είχε προηγηθεί σχετική αναφορά του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου. Πίσω από την αναφορά Ερντογάν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βλέπει «δάκτυλο» Μπαγκίς. Εκτιμάται ότι ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας επέμεινε στην υιοθέτηση αυτής της ρητορικής από την Αγκυρα καθώς θεωρεί ότι οι σχετικές αναφορές βοηθούν την Τουρκία να βελτιώσει το προφίλ της έναντι της Ε.Ε. Την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, ήταν η τρίτη φορά που μίλησε ο ίδιος για το θέμα.

Η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει ότι, σε επίπεδο δηλώσεων, σχετικές αναφορές αποτελούν θετικό στοιχείο. Ωστόσο, «όλοι οι αρμόδιοι στην Τουρκία, άρα και ο κ. Μπαγκίς, γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι ενοχλημένη από τις συνεχείς παρενοχλήσεις, τις υπερπτήσεις, τις διελεύσεις πολεμικών πλοίων. Αυτές οι ενέργειες συνιστούν απειλές, έναντι των οποίων η χώρα μας δεν μπορεί παρά να διατηρεί ετοιμότητα και σε επίπεδο εξοπλισμών», επισημαίνει πηγή του υπουργείου Εξωτερικών. Προσθέτει ότι για να έχουν βάση ανάλογες λεκτικές τοποθετήσεις, θα πρέπει να προηγηθούν συγκεκριμένες πράξεις, που θα διαμορφώσουν ένα μέρισμα ειρήνης, το οποίο, ακολούθως, μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί με μείωση των εξοπλισμών.

Η Αθήνα εστιάζει σε μία ακόμα διάσταση για τη σκοπιμότητα που έχουν οι δηλώσεις αυτές για την κυβέρνηση Ερντογάν: ουσιαστικά, αφορούν και την τουρκική αμυντική βιομηχανία, που είναι παράγων ισχύος του τουρκικού στρατού. Η αποδυνάμωσή της ωφελεί την κυβέρνηση του AKP στο εσωτερικό μέτωπο.

Κοινή δήλωση

Με κοινή δήλωση γενικού περιεχομένου, αντί του πολυσυζητημένου λεπτομερούς κοινού ανακοινωθέντος, έπεσε χθες η αυλαία του τρίτου γύρου των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στην κοινή δήλωση δηλώνουν «ενθαρρυμένοι από τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα στα κεφάλαια της Διακυβέρνησης και του Διαμοιρασμού Εξουσίας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Οικονομίας», ενώ εκφράζουν την πεποίθησή τους για εξεύρεση συνολικής λύσης, η οποία «θα τεθεί σε ξεχωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα». Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, που ανέγνωσε το κείμενο, επισήμανε ότι δεν αποτελεί κοινό ανακοινωθέν, αλλά απλή δήλωση. Το ίδιο ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και ο κ. Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι «δεν μπαίνουμε σε καμιά λεπτομέρεια».


Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Θεματολογία εφημερίδων


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

* ΕΘΝΟΣ

σελ. 7 ρεπορτάζ «Εξεταστική για "Παπανικολή" δείχνει η ΝΔ»

Ερευνα για μίζες από τη γερμανική δικαιοσύνη. Ολα στο φως, η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

σελ. 14 ρεπορτάζ «Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν ανάγκη γερμανικά ή γαλλικά υποβρύχια»

Αμοιβαία μείωση των αμυντικών δαπανών ζήτησε ο Τούρκος υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς.

σελ. 27 ρεπορτάζ «Η κατάρα του εμιράτου»

Σε τεχνητή λίμνη στο Μαρόκο βρέθηκε η σορός του σεϊχη Αχμέντ Μπιν Ζαγιέντ. Υπό τη σκέπη της Abu Dhabi Investment Authority, την οποία διηύθυνε ο σεϊχης Αχμέτ μπιν Ζαγιέντ, βρίσκεται και η Abu Dhabi Mar, στην οποία επρόκειτο το επόμενο διάστημα να μεταβιβαστεί από της γερμανική ThyssenKrupp το 75% των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

σελ. 6 ρεπορτάζ «Ούτε η Ελλάδα χρειάζεται όπλα ούτε η Τουρκία»

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς κατηγόρησε Παρίσι και Βερολίνο ότι επιδιώκουν να πουλήσουν όπλα στην Ελλάδα, ενώ την πιέζουν να κάνει δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών της, λόγω του μεγάλου χρέους της. Δηλώνει μάλιστα ο Τούρκος υπουργός ότι η Τουρκία, για να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την "οικονομική καταστροφή" και για να μειώσει την περιφερειακή ένταση, θα ανταποκρινόταν αμοιβαία, αν η Αθήνα πάγωνε η μείωνε τις αμυντικές της προμήθειες.

σελ. 6 ρεπορτάζ «Κοινές ασκήσεις με Ρωσία, ασάφεια για τεθωρακισμένα»

Συνέχεια της επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου τον περασμένο μήνα στη Μόσχα χαρακτήρισαν και οι δύο πλευρές τις συνομιλίες που είχε στη ρωσική πρωτεύουσα ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να διευθετηθούν οι ουκ ολίγες διμερείς εκκρεμότητες. Σχετικά με το θέμα της παραγγελίας 450 τεθωρακισμένων οχημάτων το 2008, ο Ευ. Βενιζέλος επικαλέστηκε τη δημοσιονομική πολιτική, για να ζητήσει προφανώς κάποιας μορφής επαναδιαπραγμάτευση και οπωσδήποτε οριστική διαγραφή των αντισταθμιστικών, έτσι ώστε "να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις για αδιαφανείς σχέσεις και συναλλαγές".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

σελ. 5 ρεπορτάζ «Εντεκα χάρτες τεκμηριώνουν παραβάσεις»

Υπόμνημα προς την Αγκυρα ακυρώνει τον "μανδύα' περί αβλαβών διελεύσεων τουρκικών πολεμικών στο Αιγαίο. Επιφυλακτική η Αθήνα ως προς την ειλικρίνεια των δηλώσεων Μπαγκίς υπέρ αμοιβαίας μείωσης εξοπλισμών.

σελ. 5 ρεπορτάζ «Σε νέα βάση η αγορά ρωσικών αρμάτων μάχης»

Στις επαφές του στη Μόσχα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε αύξηση της συμπαραγωγής αντί αντισταθμιστικών οφειλών.

* ΤΑ ΝΕΑ

σελ. 12 ρεπορτάζ «Από το μηδέν εξετάζεται η προμήθεια από τη Ρωσία»

Από μηδενική βάση επανεξετάζει ουσιαστικά η Αθήνα την προμήθεια των 450 τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-3 από τη Ρωσία, εντάσσοντάς την στο εντελώς νέο πλαίσιο που επιδιώκεται να διέπει την ελληνορωσική συνεργασία στον αμυντικό-εξοπλιστικό τομέα.


Διαβάστε περισσότερα...

Μισόκλειστα τα ηλεκτρονικά μάτια στο Αιγαίο

Τα ηλεκτρονικά «μάτια» για την παρακολούθηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Αιγαίο παραμένουν εδώ και περισσότερα από 5 χρόνια «μισόκλειστα».

Συγκεκριμένα, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Θανάση Χριστόπουλου, αποκαλύφθηκε ότι τα σχέδια για την αναγκαία επέκταση του Συστήματος Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) έχουν παραμείνει μετά το 2004 στα... συρτάρια, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία προετοιμάζεται ώστε μέσα σε ένα, δύο χρόνια να έχει θέσει σε λειτουργία δικό της υπερσύγχρονο σύστημα.

«Το θέμα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, επειδή συνδέεται με την έρευνα και τη διάσωση», είπε ο κ. Χριστόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους», για να προσθέσει ότι «απασχολεί έντονα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος».

Η ανάπτυξη του Συστήματος Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας ξεκίνησε το 1999 και στην πρώτη φάση, που είχε γίνει με χρηματοδότηση από το Β’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, είχε καλυφθεί μεγάλο μέρος του Ιονίου και ο Πειραιάς με τα άλλα λιμάνια της Αττικής.

Προβλέψεις
Η δεύτερη φάση του έργου, που είχε μελετηθεί στις αρχές του 2000 και επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, προέβλεπε την κάλυψη του μεγαλύτερου τμήματος του Αιγαίου με τη δημιουργία σταθμών, ώστε να καλύπτονται οι εξής περιοχές:

Κύθηρα, Λήμνος, Κάσος - Κρήτη, Κάσος - Κάρπαθος, Κυκλάδες - Ικαρία, Κέα - Κύθνος, Αντικύθηρα - Δυτική Κρήτη, Ρόδος, Ανατολικές Κυκλάδες και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, μετά το 2004 δεν προστέθηκε κανένας σταθμός.

«Δεν επιδιώχθηκε τα τελευταία χρόνια να εξευρεθούν αναγκαίοι πόροι για να προχωρήσει το έργο», είπε ο κ. Χριστόπουλος, που αποκάλυψε ότι τώρα γίνεται ανασχεδιασμός του έργου από τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος και καταβάλλονται προσπάθειες για την εξεύρεση χρηματοδότησης από Κοινοτικό Πρόγραμμα.

Σταύρος Μαλαγκονιάρης
ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση Άγκυρας για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών στο Αιγαίο

Η Άγκυρα κατηγορεί το Παρίσι και το Βερολίνο ότι επιδιώκουν τον εξοπλισμό της Ελλάδας τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει οικονομική κρίση.


Τούρκος υπουργός κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι επιδιώκουν να πωλήσουν ακριβά όπλα στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα ωθούν την Αθήνα σ' ένα πρόγραμμα λιτότητας για να βγει από την οικονομική κρίση.

«Ενας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι η προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε όρους εξοπλιστικών δαπανών», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς σύμφωνα με άρθρο της International Herald Tribune.

Αντίπαλος της Ελλάδας στην περιοχή, η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα αμοιβαιότητας εάν η Αθήνα παγώσει ή μειώσει τις αγορές όπλων, πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του την οποία έδωσε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

«Ακόμα και οι χώρες που προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προτείνουν να της πωλήσουν νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα άρματα μάχης, πυραύλους, υποβρύχια ή μαχητικά αεροσκάφη, όπως και η Τουρκία. Είναι καιρός να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παγκοσμίως, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας και της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Τουρκία έχουν ανάγκη από γαλλικά ή γερμανικά υποβρύχια», υπογράμμισε ο Μπαγκίς.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα, οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας αντιπροσώπευαν το 2,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2008, δηλαδή 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας ήταν 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 1,8% του ΑΕΠ της.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη επιτροπής Κοινοπραξίας οπλικού συστήματος Stinger της NAMSAΑπό 22 έως 24 Μαρτίου 2010 διοργανώθηκε στην Αθήνα η 41η σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινοπραξίας του Οπλικού Συστήματος STINGER “Weapon System Partnership Committee” της NAMSA. H NAMSA (NATO Maintenance and Supply Agency) αποτελεί τον κύριο φορέα εφοδιαστικής υποστήριξης (logistics) του ΝΑΤΟ.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν 24 σύνεδροι από τα 9 Κράτη – Μέλη της κοινοπραξίας και τη NAMSA. Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα παρακολούθησης, ανάπτυξης και λειτουργίας της κοινοπραξίας, με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας στην εφοδιαστική υποστήριξη και με το ελάχιστο κόστος για τα Κράτη – Μέλη.


Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στο Αρχηγείο Στόλου


Το Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, επισκέφθηκε σήμερα Μ. Τρίτη 30 Μαρτίου 2010, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης Π.Ν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πέραν της σύντομης ενημέρωσής του αντάλλαξε ευχές με τους Διοικητές των Διοικήσεων του ΑΣ και της ΔΔΜΝ, με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα.


Διαβάστε περισσότερα...

Τροποποίηση Προκύρηξης Κατάταξης ΕΠΟΠ στην Π.Α


Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τροποποιείται η ευρισκόμενη σε εξέλιξη διαδικασία Προκήρυξης Κατάταξης ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία, λόγω μη συμπλήρωσης προβλεπόμενων προς κατάταξη αριθμού ΕΠΟΠ σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διαδικασιών, όπως παρακάτω:

* Διεξαγωγή δοκιμασιών (Υγειονομική, Ψυχοτεχνική Εξέταση και Αθλητική Δοκιμασία) από 16 Φεβρουαρίου έως και 13 Απριλίου 2010.
* Κύρωση πινάκων επιτυχόντων έως 23 Απριλίου 2010.

Οι επιτυχόντες θα καταταχθούν στην 124 ΠΒΕ (Α.Β Τρίπολης) στις 10 Μαΐου 2010.

Ενημέρωση υποψηφίων για τον πίνακα επιτυχόντων και επιλαχόντων, από το Γραφείο Σχέσεων του ΥΕΘΑ - Κοινού Β. Ελλάδος (Θεσ/νίκη - Βασιλέως Γεωργίου 1 τηλ. 2310 850060 - 2310 893237), από το Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού της ΠΑ (Αθήνα - Σόλωνος 34 τηλ. 2103630360 - 2103630076), καθώς και από την ιστοσελίδα του ΓΕΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.haf.gr


Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη ΥΕΘΑ κ.ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη Μόσχα

Στενή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που επισκέπτεται επισήμως την Μόσχα, συναντήθηκε σήμερα αρχικά με το Ρώσο ομόλογο του κ. Α. Σερντιούκοφ, με τον οποίο συζήτησαν δια μακρόν όλο το φάσμα των ελληνορωσικών αμυντικών και στρατιωτικοτεχνικών σχέσεων. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων:
οι σχέσεις Ρωσίας και ΕΕ,
*
οι σχέσεις Ρωσίας –ΝΑΤΟ,
*
τα ζητήματα που αφορούν στην πρόταση του Ρώσου Προέδρου για μία νέα συνθήκη για την ασφάλεια στην Ευρώπη στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη,
*
θέματα που αφορούν στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το πρόγραμμα της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ,
*
θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου,
*
θέματα ιδιαιτέρου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό, το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η κατάσταση στο Αιγαίο και
*
θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο διακρατικών συμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια, όπως είναι για παράδειγμα τα αντιαεροπορικά συστήματα των S-300, τα TOR-M1, OSA/K και η πιο πρόσφατη διακρατική συμφωνία του 2008 για τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Τα ζητήματα που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα συζητήθηκαν διεξοδικά στη συνάντηση που είχε ο κ. Βενιζέλος με τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας κ. Μ. Ντιμίτριεφ.
Συγκεκριμένα:
*
Συμφωνήθηκαν λύσεις σε διάφορα εκκρεμούντα θέματα και ως προς το ζήτημα των TOMA, λαμβανομένου υπόψη και του συνολικού πλαισίου που έχει εκ των πραγμάτων δημιουργηθεί για την Ελλάδα αλλά και για όλες τις χώρες του κόσμου στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
*
Τέθηκαν οι βάσεις μίας νέας προσέγγισης, η οποία θα επιτρέψει μία επωφελέστερη αμυντική και αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
*
Συμφωνήθηκε ένα νέο διαδικαστικό πλαίσιο το οποίο θα αξιοποιηθεί στο επόμενο διάστημα, κατά το οποίο θα πραγματοποιηθεί και ανταποδοτική επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Άμυνας στην Αθήνα αλλά και νεότερη επίσκεψη του κ. Ντιμιτρίεφ και των αρμοδίων της ρωσικής πλευράς.
*
Επίσης, συμφωνήθηκε η επανεπικαιροποίηση του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας και ανταλλαγή επισκέψεων σε επίπεδο αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Πριν τη συνάντησή τους στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι δύο υπουργοί έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

Α. ΣΕΡΝΤΙΟΥΚΟΦ: Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για τον διορισμό σας στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και να μεταφέρω στον ελληνικό λαό τις καλύτερες ευχές για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Θεωρούμε την επίσκεψή σας ως συνέχεια της επίσκεψης στη Ρωσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο της οποίας επιτεύχθηκε συμφωνία για την εντατικοποίηση της στρατιωτικής και της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας. Πιστεύω ότι η σημερινή μας συνάντηση θα αποτελέσει ακριβώς μια τέτοια συνέχεια.

ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κύριε υπουργέ, χαίρομαι κι’ εγώ πάρα πολύ που βρισκόμαστε εδώ στην έδρα σας. Σας ευχαριστώ θερμά πρώτα για την πρόσκλησή σας και για την επίσημη υποδοχή που μου έγινε στο μνημείο της Νίκης. Θέλω πριν απ’ οτιδήποτε άλλο να εκφράσω τη βαθιά λύπη μου, τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης και όλου του ελληνικού λαού για τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας, που στοίχησαν τη ζωή πολλών ανθρώπων. Ο ελληνικός λαός μοιράζεται τη λύπη και την οργή του ρωσικού λαού. Είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και κατά κάθε πράξης βίας που στρέφεται κατά αθώων πολιτών. Θα ήθελα να μου δώσετε την ευκαιρία, μετά το πέρας της συνάντησής μας, να καταθέσω λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων στο σημείο του χθεσινού συμβάντος εκ μέρους του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης. Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας για επιτυχία στο έργο μου και ήδη συμπλήρωσα έξι μήνες στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ δύο φορές με τον κ. Ντμίτριεφ στην Αθήνα και με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα και πράγματι η επίσκεψή μου έρχεται ως συνέχεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, τον Φεβρουάριο. Είμαι πλήρως ενήμερος για τις συζητήσεις που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός και με τον πρόεδρο Μεντβέντεφ και με τον πρωθυπουργό Πούτιν. Χαίρομαι γιατί η συνάντησή μας αυτή θα δώσει μια πολύ μεγάλη ώθηση στην ελληνο-ρωσική αμυντική συνεργασία και βεβαίως και στην στρατιωτικό-τεχνική συνεργασία των δύο χωρών. Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις γιατί αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στο διεθνή ρόλο της Ρωσίας. Και αυτό το αντιλαμβανόμεθα όχι μόνο διμερώς, αλλά και στο επίπεδο και της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Α. ΣΕΡΝΤΙΟΥΚΟΦ: Πριν απ’ όλα, χαίρομαι πολύ που γνωριστήκαμε με τον Έλληνα ομόλογό μου. Είμαι πολύ ευγνώμων για ό,τι εκφράστηκε από την ελληνική πλευρά σχετικά με την τραγωδία που έγινε στο μετρό.
Για μένα είναι ευχάριστο που συζητήσαμε έναν πολύ ευρύ φάσμα θεμάτων, στα οποία οι θέσεις της ελληνικής πλευράς, ευτυχώς, αποδείχθηκε ότι είναι πολύ παρόμοιες μ’ αυτές της ρωσικής. Συζητήσαμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια, συζητήσαμε ζητήματα που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συζητήσαμε θέματα που αφορούν στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων μας και φυσικά συζητήσαμε και θέματα σχετικά με την στρατιωτικό-τεχνική συνεργασία μας.
Χαιρόμαστε πολύ που ο υπουργός της Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας επισκέφθηκε τη Ρωσία και ειδικότερα το Υπουργείο μας, όπου και είχαμε τις πλέον καλές – κατά την άποψή μου – αποτελεσματικές και καρποφόρες συνομιλίες.


ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πριν απ’ όλα εξέφρασα στον Ρώσο ομόλογό μου την βαθιά λύπη του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν τόσα αθώα θύματα. Καταδικάζουμε κάθε πράξη τρομοκρατίας, κάθε πράξη βίας που στρέφεται εναντίον πολιτών. Είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι με τον ρωσικό λαό.
Το πρωί, πριν τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, ο κ. Βενιζέλος παρέστη στην επίσημη τελετή στρατιωτικής υποδοχής του στο μνημείο της Νίκης στη Μόσχα, όπου επιθεώρησε άγημα και παρακολούθησε στρατιωτική παρέλαση.

Συνάντηση με Νικολάι Πάτρουσεφ
Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε επίσης με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Πάτρουσεφ, ο οποίος έχει τη συνολική ευθύνη του συντονισμού της ρωσικής πολιτικής ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των κ.κ. Βενιζέλου και Πάτρουσεφ στο Κρεμλίνο έγινε επισκόπηση των θεμάτων που είχαν συζητηθεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Ρωσία το Φεβρουάριο. Άρα συζητήθηκαν και θέματα πέραν των εκείνων της αμυντικής συνεργασίας, όπως είναι:
θέματα ενεργειακού ενδιαφέροντος, θέματα που αφορούν την οργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014, ζητήματα της ολυμπιακής ασφάλειας, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας, γενικότερα προβλήματα ασφάλειας μέσα στο νέο διεθνές σύστημα συσχετισμών.
Ο κ. Πατρούσεφ κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας στη διεθνή διάσκεψη που διοργανώνει για την παγκόσμια ασφάλεια η Ρωσική Ομοσπονδία τον Οκτώβριο στο Σότσι, όπου θα γίνει συζήτηση μεγάλων διεθνών θεμάτων (Ιράν, Αφγανιστάν, αντιπυραυλική ασπίδα, κατάσταση στο Πακιστάν, σχέσεις Ρωσίας –ΝΑΤΟ, σχέσεις Ρωσίας –ΕΕ, κατάσταση στην Τσετσενία, Γεωργία, Αμπχαζία, Νότια Οσετία, κλπ.)

Συνάντηση με Πατριάρχη
Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο ΥΠΕΘΑ συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα σχέσεων κράτους και εκκλησίας. Ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να προσφέρει στον Πατριάρχη αντίτυπο του βιβλίου του για τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας που έχει εκδοθεί στα ρωσικά, ενώ ο Πατριάρχης, με ιδιαίτερη χαρά, αναφέρθηκε στην ειρηνική επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην ανταπόδοση της ειρηνικής επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη Μόσχα το Μάιο.
Φόρος τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Σερντιούκοφ, ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε τον σταθμό Λιουμπλιάκνα του μετρό, όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση της Μεγάλης Δευτέρας και κατέθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων εκ μέρους του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης.


Διαβάστε περισσότερα...

Τα «30 αργύρια» του Michael McMahonΟ επιτήδειος Αμερικανός Γερουσιαστής Michael McMahon (περιοχής Νέας Υόρκης) ο οποίος στις 4 Μαρτίου 2010 ενσυνείδητα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τους Οθωμανούς Τούρκους, στις 27 Μαρτίου (τρείς εβδομάδες αργότερα) τιμήθηκε για τον «ανδρισμό» του από τους «γενοκτόνους» και εισέπραξε τα «30 αργύρια» - οικονομικής ενίσχυσης για την πολιτική του εκστρατεία.

Το γεύμα για την οικονομική ενίσχυση του εν λόγω γερουσιαστή έλαβε χώρα στο εστιατόριο “Ali Baba Terrace” και μεταξύ των 25 που παρευρέθηκαν περιλαμβανόταν και ένας αριθμός Τούρκων, μελών της διπλωματικής υπηρεσίας της Τουρκίας. ΄Ομως, όπως πληροφορούμαστε ο αριθμός όσων διαμαρτύρονταν για την συμπεριφορά του Michael McMahon υπέρ των Τούρκων, έξω από το εστιατόριο ήταν διπλάσιος. Οι διαδηλωτές διάνεμαν χιλιάδες φυλλάδια ενημερώνοντας τους ψηφοφόρους για τον τρόπο που ψήφισε ο εν λόγω γερουσιαστής.

«Το σύντομο διάστημα μεταξύ της ψηφοφορίας και του γεύματος δεν αφήνει αμφιβολία ότι ο Γερουσιαστής McMahon εισπράττει για το ψήφο του εναντίον της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας. Οι Γερουσιαστές δεν πρέπει να αμείβονται για την συνεργασία τους στην άρνηση της γενοκτονίας ή για την υποστήριξή τους προς την τουρκική επιθετική πολιτική εις βάρος των μειονοτήτων», δήλωσε ο Αρμένιος Paul Saryian, δραστήριο μέλος της Εθνικής Επιτροπής Αρμενίων Αμερικής.

« Η αδράνεια του McMahon για την 36χρονη τουρκική παράνομη κατοχή της μισής Κύπρου και η σιωπή του έναντι της καταπίεσης που εξασκεί η Τουρκία εις βάρος της Χριστιανικής κοινότητας εξόργισε τους Έλληνες και Ελληνοκύπριους. « Είμαστε πεπεισμένοι ότι αν τιμωρούσαν την Τουρκία για τις αγριότητες που διέπραξε εναντίον των Αρμενίων, η εισβολή της Κύπρου και τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον των Ελληνοκυπρίων δεν θα μπορούσαν να λάβουν χώρα», δήλωσε ο Νικόλας Τανέρης, ιδρυτής και εκπρόσωπος Τύπου της Cyprus Action Network of America (CANA). Και συμπλήρωσε πως « με τον ψήφο του στις 4 Μαρτίου υπέρ των Τούρκων και των εισφορών που παίρνει από την τουρκική κοινότητα, ο McMahon γίνεται τώρα συνεργός στα εγκλήματα αυτά εναντίον της ανθρωπότητας».

Οι υποψήφιοι Ρεπουπλικανοί (για θέση στο Κογκρέσσο) Michael Allegretti και Michael Grimm τους οποίους θα έχει αντίπαλους στις εκλογές του Νοεμβρίου ο McMahon, δήλωσαν υποστήριξη για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας. « Καλώ τα μέλη Εξωτερικών Υποθέσεων να σταθούν και να αναγνωρίσουν την γενοκτονία, που έλαβε χώρα μεταξύ των χρόνων 1915-1923. Είναι αδιανόητο ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι να χάθηκαν σε μια προσπάθεια να τους εξοντώσουν από τη γή των πατέρων τους. Η ψήφιση υπέρ της αναγνώρισης θα είναι ένα θετικό βήμα για την περιοχή», δήλωσε ο Allegretti, λίγο πριν το Ψήφισμα της 4ης Μαρτίου 2010 όταν και ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ με 23 ψήφους υπέρ και 22 εναντίον.

Ο Michael McMahon απέφυγε να χαρακτηρίσει τις αγριότητας των Οθωμανών Τούρκων κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τους Τούρκους. Σύμφωνα με τα καταγραμμένα στοιχεία στο Αμερικανικό Τμήμα Δικαιοσύνης αποκαλύπτεται ότι εκπρόσωποι της Τουρκίας (lobbyists) επικοινώνησαν με το γραφείο του Γερουσιαστή McMahon πέραν των δώδεκα περιπτώσεων για να εξασφαλίσουν την υποστήριξή του προς τα τουρκικά συμφέροντα. Η συγκέντρωση της 27της Μαρτίου για οικονομική ενίσχυση της πολιτικής του εκστρατείας ήταν η τελευταία από τις τουρκο-αμερικανικές προσπάθειες εις υποστήριξη της επανεκλογής του.

Διανύουμε την Μεγάλη και Αγία Εβδομάδων των Παθών του Κυρίου. Και σίγουρα η πράξη του Michael McMahon φέρνει στο νου την προδοσία του Κυρίου από τον μαθητή του Ιούδα ο οποίος για 30 αργύρια τον πρόδωσε..


Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Με μετάλλιο ανδρείας σε διαθεσιμότητα

Κάποιοι νεοέλληνες, προοδευτικοί κατά τα άλλα, καραδοκούν τελικά να δουν επί ξύλου κρεμάμενους όσους Ελληνες σε καθημερινή βάση «μάχονται» για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας. Ξεχνώντας την πρόσφατη ιστορία τους, οι ίδιοι αυτοί νεοέλληνες με την πρώτη ευκαιρία δεν διστάζουν να λιθοβολήσουν ακόμη και τους πλέον μάχιμους υπερασπιστές της πατρίδας τους. Δεν σταματούν όμως εκεί.

Σταυρώνουν αξιωματικούς και μια ολόκληρη ομάδα, η οποία στέκεται άγρυπνος φρουρός, σε Ιόνιο και Αιγαίο, ώστε όλοι εμείς να κάνουμε τις κοινωνικές και επαγγελματικές μας… φιγούρες.
Ποιοι είναι όμως αυτοί που προτάσσουν ως καθήκον και ως συνείδηση την ασφάλεια της χώρας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον -πράγμα σπάνιο για την κοινωνία μας- και πολεμούν με κίνδυνο ακόμη και τη ζωής τους;
Ο λόγος για τους καταδρομείς του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα τα μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
Ένα άξιο μέλος αυτής της μονάδας, το οποίο μάλιστα έχει παρασημοφορηθεί, είναι και ο Ανθυποπλοίαρχος που μόλις πρόσφατα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με αφορμή τα όσα ατυχή έγιναν αλλά και επακολούθησαν της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ετών του «ΑΤ», είναι ένα από τα καλύτερα στελέχη που διαθέτει το Λιμενικό και ο ελληνικός στρατός. Μεταξύ άλλων έχει:
• Λάβει μετάλλιο ανδρείας μετά την επιτυχή επιχείρηση στην οποία ηγείτο τον Ιούλιο του 2000, όταν ένας πάνοπλος Τσέχος κακοποιός κατέλαβε ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 5 Ελβετοί και ένας Έλληνας.
• «Οργώσει» με τους άξιους συναδέλφους του, το Ιόνιο και το Αιγαίο συλλαμβάνοντας εμπόρους ναρκωτικών και διασώζοντας εκατοντάδες λαθρομετανάστες.
• Βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» το βράδυ των Ιμίων, πραγματοποιώντας περιπολίες σε απόσταση 50 μέτρων από την βραχονησίδα.
• Παλέψει για τη διάσωση επιβατών του «Σάμινα» και ναυτικών του «Δύστος».
• Ήταν στην ίδια επιχείρηση -Μεγάλη Τετάρτη του 1996- ανοιχτά του Κόλπου της Παναγιάς, στη Θεσπρωτία, όταν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, που επέβαιναν σε φουσκωτό, άνοιξαν πυρ στο ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 25χρονος Λιμενικός Μαρίνος Ζαμπάτης.
Οι επιχειρήσεις στις οποίες τόσο ο συγκεκριμένος αξιωματικός όσο και οι συνάδελφοί του έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα είναι εκατοντάδες. Και το πράττουν δίχως ανταλλάγματα και μίζες, αλλά με μοναδικό τους στόχο την ασφάλεια και τη διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας…
Αυτοί είναι οι καθημερινοί μας ήρωες, που αθόρυβα, νύχτα και μέρα, μάχονται για την πατρίδα. Και αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι έτσι, τότε «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω".


Διαβάστε περισσότερα...

Ο κομματισμός στην αστυνομία, το στρατό και τον κρατικό μηχανισμό, ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της πατρίδας μας

του Σάββα Καλεντερίδη
Ο σκληρός κομματισμός που επιβλήθηκε από τα κόμματα στο ελληνικό κράτος, τις ένοπλες δυνάμεις και την ελληνική αστυνομία μετά τη μεταπολίτευση, διέλυσε την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, οι οποίες αντί να διοικούνται από τη νόμιμη ιεραρχία, διοικούνται στην ουσία από συνδικαλιστικές μαφίες και από συμμορίες κομματικών που κινούν τα νήματα ασκώντας παραδιοίκηση και οδηγώντας στην παράλυση το ελληνικό κράτος και τις υπηρεσίες του.

Δεν θέλουμε να αναφερθούμε για το τι συμβαίνει στις ΕΔ και σε άλλες ευαίσθητες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, γιατί ό,τι και να πούμε είναι είδηση για τους εχθρούς της χώρας μας, που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν.
Επίσης, είναι περιττό να αναφερθούμε στον κύριο κρατικό μηχανισμό, αφού η διαφθορά και αναποτελεσματικότητά του, που οφείλονται κυρίως στον άκρατο κομματισμό, είναι μια από τις κύριες αιτίες της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Το πιο ανησυχητικό όμως απ’ όλα, είναι το γεγονός ότι ο κομματισμός δρά ως ένα εναλλακτικό σύστημα εξουσίας, που κινείται παράλληλα και πολλές φορές ανταγωνιστικά προς το ίδιο το κράτος, με καταστροφικές συνέπειες για την ίδια τη χώρα.
Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους να υποχρεούνται πολλές φορές να αναφέρονται σε δυο προϊσταμένους, τον υπηρεσιακό και τον κομματικό, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που υπηρεσιακοί παράγοντες που υπηρετούν μάλιστα σε κρίσιμες υπηρεσίες να δηλώνουν δημόσια πως “για μένα πάνω απ’ όλα είναι το κόμμα”.
Δηλαδή, ο δημόσιος υπάλληλος, που ορκίζεται να υπηρετεί την πατρίδα, για να επιβιώσει και να ανελιχθεί υπηρεσιακά, αντί να εργαστεί, να αγωνιστεί και να καταβάλλει την προσπάθεια που πρέπει να να καταξιωθεί, καταφεύγει στο κόμμα, όπου εκεί δεν παίζει ρόλο η υπηρεσιακή απόδοση και συμπεριφορά, αλλά η πίστη και η αφοσίωση στο κόμμα.
Γράφουμε αυτές τις γραμμές, μετά την αλυσίδα των τρομοκρατικών και εγκληματικών ενεργειών των τελευταίων ημερών, που ταράζουν την κοινωνική ηρεμία και πλήττουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και τις υπηρεσίες του.
Ελπίζουμε όλοι όσοι έβαλαν το χεράκι τους με τον ένα ή άλλο τρόπο στην αποδιοργάνωση και την εγκληματική κομματικοποίηση των κρατικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένου και του αρμοδίου για την δημόσια τάξη και την προστασία του πολίτη υπουργού, που ακολουθεί με συνέπεια την ‘παράδοση’ της σκληρής κομματικοποίησης των υπηρεσιών, αντί να ρίχνει ο ένας το βάρος στον άλλον, να αναλογιστούν την κατάσταση στην οποία όλοι μαζί έφεραν τη χώρα και να κάνουν επιτέλους το πρώτο βήμα για την αποκομματικοποίηση του ελληνικού κράτους.
Παρότι η κατάσταση είναι τραγική, ποτέ δεν είναι αργά.

Αναζητούνται οι δράστες
Διπλή αιματηρή ληστεία με έναν νεκρό και έναν τραυματία στα Πατήσια

Νεκρός από τα πυρά ληστών έπεσε ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στα Πατήσια. Οι δύο ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα, πυροβόλησαν θανάσιμα τον ιδιοκτήτη του και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Νωρίτερα, αιματηρή ληστεία σημειώθηκε και σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή με έναν τραυματία.
Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για την ίδια συμμορία.
Οι δύο ένοπλοι δράστες στις 10:15 το πρωί της Μ.Δευτέρας εισέβαλαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας (λειτουργούσε και ως ανταλλακτήριο συναλλάγματος) που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών και Σερίφου στα Πατήσια και αφού πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη του, άρπαξαν άγνωστο αριθμό κοσμημάτων.
Λιγά λεπτά αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερη ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στη διασταύρωση των οδών Παρασκευοπούλου και Γιάνναρη σε μικρή απόσταση από το προηγούμενο περιστατικό στα Πατήσια.
Δύο ένοπλοι -πιθανότατα οι ίδιοι- πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου, ο οποίος εξέπνευσε λίγο αργότερα, καθώς μεταφερόταν στο νοσοκομείο και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Και στις δύο περιπτώσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Μιλώντας στον «Βήμα FM 99.5», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κοκκαλάκης αναγνώρισε ότι υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας.
«Έχουμε βγάλει ακόμη και επιτελικούς στους δρόμους, προκειμένου να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής», υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://infognomonpolitics.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η ΞΕΦΤΙΛΑ; Σε ποια χώρα ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ του ΓΕΣ "αντιρατσιστές" αριστεροί του κ...και Αλβανοί;

ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ;


ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ!

Σε συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας προχώρησαν η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και εκπρόσωποι του «Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος», διαμαρτυρόμενοι για τα συνθήματα που ακούσθηκαν από τμήμα βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων τουΛιμενικού Σώματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ευριδίκη Κ.
hellenicrevenge.blogspot

Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΠΟΙΟΝ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ!!

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Είναι ο Λιμενικός που επέλεξε η Κυβέρνηση Σημίτη να υπερασπίσει τα ΙΜΙΑ με φουσκωτό σε αποστολή ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.
ΤΙΜΗΘΗΚΕ με το ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ.
Το 2000 σε άλλη επιχείρηση αυτοκτονίας σκότωσε Τσέχους τρομοκράτες που κρατούσαν όμηρους Ελβετούς πολίτες και παρασημοφορήθηκε απο την Κυβέρνηση της Ελβετίας.
Είναι αυτός που σκότωσε τους Αλβανούς κακοποιούς, μπαίνοντας μέσα στην Αλβανία, οι οιποίοι είχαν σκοτώσει τον 22χρονο Έλληνα Λιμενικό ΖΑΦΤΑΝΤΗ.

Είναι αυτός που βλέπετε στη φωτό, με τον πατέρα Μπούς και τον Κόλιν Πάουνερ ενω δέχεται συγχαρητήρια για την αυτοθυσία και την δράση του.
"Φωτό απο το ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ"
skeftomasteellhnika.blogspot
Διαβάστε περισσότερα...

Κε Χρυσοχοίδη να απολύσετε και τον.. «Εθνικό Ύμνο»!


Αν αποδειχθεί προβοκάτσια το βίντεο με τους άνδρες της ΜΥΑ/ΛΣ θα ζητήσει δημοσίως συγνώμη ο κος Υπουργός?

137. Η κατάρα που είχε αφήσει
Λίγο πριν να αδικηθή
Εις οποίον δεν πολεμήση
Και ημπορεί να πολεμή.

141. Παλληκάρια μου! Οι πολέμιοι
Για σας όλοι είναι χαρά,
και το γόνα σας δεν τρέμει
Στους κινδύνους εμπροστά..

154. Εξ αιτίας του εσπάρθη, εχάθη
Αίμα αθώο χριστιανικό,
Που φωνάζει από τα βάθη
Της νυκτός: Να εκδικηθώ.Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΑΤΑΛΑΝΤΑ» ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΥ HUDSON


O Επιχειρησιακός Διοικητής της Επιχείρησης «ΑΤΑΛΑΝΤΑ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βρετανός Υποναύαρχος Peter Hudson, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 29 έως 30 Μαρτίου 2010.
Ο Υποναύαρχος Hudson επισκέφθηκε το ΓΕΕΘΑ στις 30 Μαρτίου, όπου συνομίλησε με τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Ιωάννη Ορφανό ΠΝ, για θέματα που αφορούν στις προοπτικές της Επιχείρησης «ΑΤΑΛΑΝΤΑ».
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας υπογραμμίστηκε η σημασία της Ελληνικής συμμετοχής για την ουσιαστική επιτυχία της επιχείρησης, καθώς η Ελλάδα είχε αναλάβει τον Δεκέμβριο του 2008, την 1η Τακτική Διοίκηση της Επιχείρησης. Επιπλέον, ο Υποναύαρχος Hudson ευχαρίστησε τις Ελληνικές ΕΔ για την αποτελεσματική και συνεχή συμμετοχή τους στην επιχείρηση.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν εκπρόσωποι του ΥΠΕΞ και του ΛΣ.


Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΑ 12 Διαμερισμάτων στη ΣΜΧ στο Λουτράκι

ΣΟΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Η 731 ΔΣΕ διακηρύσσει, τη με ανοικτή δημοπρασία και με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης [άρθρο 6 του Ν.3669/08 (ΚΔΕ)] επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του Στρκού ΄Εργου με αριθμό 2529 και με ακριβή τίτλο "Κατασκευή Ενός Κτιρίου ΣΟΑ 12 Διαμερισμάτων στη ΣΜΧ στο Λουτράκι", προϋπολογισμού 2.598.818,00 €

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΣ
Η 731 ΔΣΕ διακηρύσσει, τη με ανοικτή δημοπρασία και με επιμέρους πο-
σοστά έκπτωσης [άρθρο 6 του Ν.3669/08 (ΚΔΕ)] επιλογή αναδόχου για την κατα-
σκευή του Στρκού ΄Εργου με αριθμό 2529 και με ακριβή τίτλο “Κατασκευή Ενός
Κτιρίου ΣΟΑ 12 Διαμερισμάτων στη ΣΜΧ στο Λουτράκι”, προϋπολογισμού
2.598.818,00 € με ΦΠΑ και αναθεώρηση.
Το έργο συντίθεται από τις παρακάτω κατηγορίες εργασιών:
α. Κατηγορία ΟΙΚ : 1.050.626,50 €
β. Κατηγορία Η/Μ : 215.803,78 €
γ. Κατηγορία ΟΔΟ : 173.972,40 €
δ. ΓΕ+ΟΕ : 403.312,75 €
ε. Απρόβλεπτα : 276.557,31 €
Άθροισμα : 2.120.272,74 € (για τον προσδιορισμό των πτυχίων)
Η δημοπρασία θα γίνει στις 13 Απριλίου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα λήξεως
επιδόσεως προσφορών 10:00, από αρμόδια επιτροπή, στα γραφεία της 731 ΔΣΕ
(΄Αλσος Ελληνικού Στρατού, Στρδο "ΒΑΡΥΤΗ" - Γουδί).
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές, εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο
ΜΕΕΠ, που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΕΧΩΔΕ, εφόσον ανήκουν στην 3η τάξη και
άνω για έργα κατηγορίας ΟΙΚ, στην Α2 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟ, και
στην 1η τάξη και άνω για έργα κατηγορίας Η/Μ, καθώς και κοινοπραξίες εργοληπτι-
κών επιχειρήσεων εφόσον ανήκουν στην 2η τάξη για έργα κατηγορίας ΟΙΚ, στην Α2
τάξη για έργα κατηγορίας ΟΔΟ και στην Α2 τάξη για έργα κατηγορίας Η/Μ, με τις
προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08.
Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό, κατατίθενται από τους διαγωνιζόμε-
νους, κατά τους όρους του άρθρου 23 - παράγρ.1 του ΠΔ.609/85, εγγυητικές επιστο-
λές συμμετοχής, που ανέρχονται σε ποσοστό (2%) επί του προϋπολογισμού της Υ-
πηρεσίας, χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ, δηλαδή στο ποσό των 42.405,00 €.
Ο διαγωνισμός και η εκτέλεση του έργου θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις
των Ν.1418/84, Ν.2229/94, Ν.2576/98, Ν.2940/2001, Ν.3263/2004, ΠΔ.609/85,
ΠΔ.472/85 και ΠΔ.378/87, όπως αυτά ισχύουν σήμερα (Ν.3669/08).
Εργοδότης - Κύριος του ΄Εργου - Αναθέτουσα Αρχή είναι: ΥΕΘΑ
Προϊσταμένη Αρχή είναι η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ της ΑΣΔΥΣ, προς την ο-
ποία οι διαγωνιζόμενοι θα απευθύνουν την αλληλογραφία τους και θα καταθέσουν τα
προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις ένδικα μέσα, που ενδεχομένως θα ασκή-
σουν.
Γνώση των όρων της διακηρύξεως και της μελέτης του έργου και χορήγηση
τευχών δημοπράτησης, στα γραφεία της 731 ΔΣΕ, με την καταβολή ποσού 60,00 €
κατά τις εργάσιμες ημέρες από 23 Μαρ 2010 μέχρι και 08 Απρ 2010, και κατά τις
ώρες 09:00 – 13:00 (τηλ. 2107496247).
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η δήλωση από τους υπο-
ψηφίους στοιχείων επικοινωνίας (πλήρης ταχ. Διεύθυνση και fax).
Τα έξοδα δημοσιεύσεως της παρούσας βαρύνουν τον Ανάδοχο.
Από την 731 ΔΣΕΔιαβάστε περισσότερα...

ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ... (ΕΘΝΟΣ)


Ευτυχώς και υπήρξε η δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν, και... θυμηθήκαμε ότι υπάρχει και η εκκρεμότητα για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης και προς την Κύπρο. Η Μέρκελ κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της και το οποίο, δυστυχώς, κοντεύουν να ξεχάσουν η Λευκωσία και η Αθήνα.


Διαβάστε περισσότερα...

ΖΗΤHΣΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ (ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ)

Έμβλημα 138 Σμηναρχία Μάχης
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΠΡΩΠΟΥΣ (ΝΕΑ)

Είδα και κάποιους που κρατούσαν Ελληνική σημαία, 
αυτοί θα μείνουν;

ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ από το Λιμενικό Σώμα των βατραχανθρώπων που φώναζαν ακραία και ρατσιστικά συνθήματα κατά Αλβανών και Σκοπιανών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες τόσο από τις θιγόμενες γειτονικές χώρες όσο και από οργανώσεις στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας σε ραδιοσταθμό τόνισε ότι «είναι άκρως απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη τέτοιου είδους φαινόμενα στους κόλπους του ελληνικού στρατεύματος ή του ελληνικού Λιμενικού Σώματος». Γι΄ αυτό, πρόσθεσε, υπήρξε η «κάθετη ανακοίνωση» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και η αποφασιστικότητα «να μην ξαναεπιτρέψουμε σε τέτοιου είδους ακραία, ακροδεξιά και ρατσιστικά στοιχεία να δίνουν το “παρών” τους μέσα στις δημοκρατικές παρελάσεις». Ερωτηθείς δε από το Κανάλι 1 αν η τοποθέτησή του αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι υπεύθυνοι γι΄ αυτό θα βρεθούν εκτός Λιμενικού Σώματος, απάντησε «βεβαίως, αυτό είναι αυτονόητο». Πρόσθεσε ωστόσο ότι ακολουθούνται η δέουσα ένορκη διοικητική εξέταση και οι πειθαρχικές διώξεις καθώς, όπως είπε, «πρέπει να αποδεικνύονται και κάποια ζητήματα». Ο κ. Πεταλωτής στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι με τέτοια φαινόμενα δίνουμε δικαίωμα σε άλλες χώρες να κάνουν διαβήματα κατά της χώρας για δήθεν ρατσιστικές αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Παρ΄ όλο που η Αθήνα δεν θεωρεί υπερβολικά τα διαβήματα που έγιναν- προχθές από τα Τίρανα και χθες από τα Σκόπια-, χαρακτήρισε διά του κυβερνητικού εκπροσώπου απαράδεκτο φαινόμενο και καταδίκασε το κάψιμο των ελληνικών σημαιών στην Αλβανία: «Μπορώ να πω ότι μια τέτοια ενέργεια είναι αντίστοιχη των ρατσιστικών διαθέσεων που εκφράστηκαν εδώ ή μπορεί ακόμα και χειρότερη».


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ 603 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥΣ (ΒΡΑΔΥΝΗ )


Διαβάστε περισσότερα...

Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη: "Η δημογραφική ωρολογιακή βόμβα αλλοίωσης των λαών της Ευρώπης"

Οι περίφημες δεύτερες και τρίτες γενιές αποδεικνύονται χειρότερες στην ένταξη τους

Ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικές ελιτ συγχαίρουν αλλήλους για την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, προσφέροντας μάλιστα αφειδώς νομιμότητα, ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου στους πάλαι ποτέ παράνομους μετανάστες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, καθηγητές αλλά και γιατροί ανά τον κόσμο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μουσουλμανική ωρολογιακή βόμβα που θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα τους λαούς της Ευρώπης..

Η ΕΕ αντιμετωπίζει μια εποχή μεγάλης κοινωνικής αλλαγής, αυτά αναφέρει στις εκθέσεις του ο Adrian Michaels, ενώ μέχρι τώρα λίγοι είναι οι πολιτικοί που δείχνουν να κατανοούν αυτή την προειδοποίηση. Στην Βρετανία μα και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση αγνοούν την δημογραφική ωρολογιακή βόμβα: Η πρόσφατη ταχύτατη εισροή μεταναστών στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των εκατομμυρίων μουσουλμάνων, θα αλλάξει την ήπειρο μας ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο δεκαετιών, ενώ σχεδόν κανένας από τους υπεύθυνους για την χάραξη πολιτικής, δεν μιλάει για αυτό.

Οι αριθμοί είναι εκπληκτικοί.
Το 1998, μόνο τα 3,2% του πληθυσμού της Ισπανίας ήταν από γεννήσεις αλλοδαπών . Το 2007 το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 13,4%. Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια και θα έχουν υπερδιπλασιαστεί ξανά μέχρι το 2015.Στις Βρυξέλλες, τα επτά συνήθη κορυφαία ονόματα των νεογέννητων πρόσφατα αγοριών, ήταν Mohamed, Adam, Rayan, Ayoub, Mehdi, Amine και Hamza.

Τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων των λευκών ευρωπαίων, σε συνδυασμό με τον ταχύτερο πολλαπλασιασμό των μεταναστών, θα αλλάξουν ριζικά με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και την ευρωπαϊκή κοινωνία όπως τη γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Ευρώπη «Ευρωπαίων» Μουσουλμάνων
Αυτή η ραγδαία εξέλιξη πρόκειται να αλλάξει το πληθυσμιακό μείγμα της Ευρώπης έχοντας εκτεταμένες συνέπειες στην εκπαίδευση, τη στέγαση, την ευημερία, την εργασία, τις τέχνες, στα πάντα. Θα μπορούσε επίσης να έχει αποφασιστική επίδραση στην εξωτερική πολιτική: μια μελέτη που υποβλήθηκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, σχετικά με τη σχέση της Αμερικής και της Ευρώπης, αναφέρει ότι μπορεί από αυτή την εξέλιξη και μόνο να αλλάξουν ριζικά οι μέχρι τώρα παραδοσιακές σχέσεις. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της ΕΕ παραδέχονται ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει την προσοχή που του αξίζει.

Ο Jerome Vignon, αρμόδιος για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ότι το επίκεντρο της εν λόγω λειτουργίας στην ΕΕ ήταν για τους αιτούντες άσυλο και για τον έλεγχο της μετανάστευσης. Στην ίδια δήλωση συνεχίζοντας μας λέγει. “Το θέμα έχει στα σίγουρα υποτιμηθεί – υπάρχει μια γενική ρητορική σχετικά με την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και πως θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη σημασία.” Τέλος συμπληρώνοντας είπε. «Αυτή η ρητορική σπάνια οδήγησε σε εφαρμογή πολιτικής λύσης».

Οι χώρες της ΕΕ έχουν μακρά ιστορία στην υποδοχή των μεταναστών, αλλά τα τελευταία χρόνια, δύο νέες σημαντικές τάσεις έχουν προκύψει. Οι μετανάστες έρχονται από το εξωτερικό όλο και περισσότερο με επιταχυνόμενους ρυθμούς στις αναπτυγμένες οικονομίες αλλά ο πληθυσμός τους έχει φτάσει πλέον σε υπερβολικούς αριθμούς.

Ο διαρκώς αυξανόμενος μουσουλμανικός πληθυσμός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί είναι οι μόνοι μετανάστες που εισέρχονται στην ΕΕ σε μεγάλο αριθμό! Υπάρχουν και παρά πολλοί άλλοι προερχόμενοι από κάθε σημείο του ορίζοντα. Πλην όμως οι μουσουλμάνοι είναι γεγονός πως είχαν προκαλέσει στο παρελθόν πληθώρα φρικαλεοτήτων στη Δύση και όλα αυτά στο όνομα του Ισλάμ.

Στο Αμερικάνικο PEW φόρουμ του ερευνητικού ανεξάρτητου κέντρου PEW, που δραστηριοποιείται ως οργανισμός για θέματα Θρησκείας & δημόσιου βίου, στην σχετική έκθεση του αναφέρει: « Οι χώρες της Ε.Ε. διαθέτουν βαθιές ιστορικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και γλωσσικές παραδόσεις. Η εισροή εκατοντάδων χιλιάδων, και σε ορισμένες περιπτώσεις εκατομμύριων, από ανθρώπους που αναζητούν, μιλούν και ενεργούν με διαφορετικό τρόπο, θα οδηγήσει σε ένα δύσκολο και αταίριαστο κοινωνικό περιβάλλον. ”

Πώς έχουν μέχρι σήμερα οι δραματικές πληθυσμιακές αλλαγές;
Ο καθένας γνωρίζει ότι σε ορισμένες συνοικίες πόλεων της Ευρώπης, είναι περισσότεροι οι μουσουλμάνοι και ότι αυτή η μεταβολή είναι διαρκώς αυξανόμενη. Ωστόσο οι πρώτες λεπτομερείς διαπιστώσεις είναι δύσκολο να βρεθούν, εφόσον τα προσωπικά δεδομένα θεωρούνται στην Ε.Ε. ευαίσθητα: πολλές χώρες της ΕΕ συστηματικά αποφεύγουν να συλλέγουν στατιστικά πληθυσμιακά στοιχεία με βάση την θρησκεία.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι αριθμοί για τη μετανάστευση μας περιγράφουν την πραγματικότητα αν και με «θολές» μεθόδους.
Οι 27 χώρες της Ε.Ε. προσέλκυσαν μισό εκατομμύριο περισσότερους ανθρώπους το χρόνο από ότι την εγκατέλειψαν παντοιοτρόπως. ” Ωστόσο, από το 2002, ” στην τελευταία έκθεση της η Ε.Ε. αναφέρει ότι , “η καθαρή μετανάστευση στην ΕΕ έχει σχεδόν τριπλασιαστεί ανάμεσα σε 1,6 εκατομμύρια και δύο εκατομμύρια άτομα ετησίως.”

Αυτές οι μετρήσεις και οι αναμενόμενοι ρυθμοί αποδεικνύεται πως δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα προχειρότητας και ανοησίας των προηγούμενων προβλέψεων.
Το 2004 η Ε.Ε. θεωρούσε ότι ο πληθυσμός της θα μειωθεί κατά 16 εκατομμύρια έως το 2050. Τώρα όμως πιστεύει ότι θα αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια μέχρι το 2060. Η Βρετανία βάσει αυτών των προχειροτήτων αναμενόταν να γίνει η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Ε.Ε. μέχρι το 2060, με 77 εκατομμύρια κατοίκους μόνο. Αυτή τη στιγμή έχει 20 εκατομμύρια λιγότερους ανθρώπους από τη Γερμανία. Ο πληθυσμός της Ιταλίας αναμενόταν να μειωθεί δραστικά! Τώρα προβλέπεται να μείνει σταθερός.

Και από τις ΗΠΑ μας κρούεται ο κώδωνας κινδύνου.
Μία μελέτη για την πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής από τον Leon Perkowski που έγινε το 2006, διαπίστωσε ότι υπήρχαν πλέον των 15 εκατομμυρίων μουσουλμάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την ανώτατη εκτίμηση να φτάνει τα 23 εκατομμύρια. Και βεβαίως, αυτός ο πληθυσμός δεν διανέμεται ομοιόμορφα. Σύμφωνα με τη υπηρεσία μετανάστευσης των ΗΠΑ (Policy Institute), οι κάτοικοι μουσουλμανικής πίστης θα αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 20% του πληθυσμού της ΕΕ έως το 2050, όμως ήδη αυτό είναι γεγονός τώρα σε αρκετές Ευρωπαϊκές πόλεις. Ένας έγκριτος Αμερικανός δημοσιογράφος, ο Christopher Caldwell μας ενημερώνει ότι οι λευκοί Ευρωπαίοι θα αποτελούν μειοψηφία στο Μπέρμιγχαμ από το 2026 και νωρίτερα στο Λέστερ. Μια άλλη πρόβλεψη υποστηρίζει ότι οι μουσουλμάνοι θα μπορούσε να υπερτερούν αριθμητικά των μη μουσουλμάνων στη Γαλλία και ίσως σε όλη την Δυτική Ευρώπη από τα μέσα του αιώνα μας (2050). Στην Αυστρία στον 20ο αιώνα οι κάτοικοι ήσαν κατά 90% καθολικοί στο θρήσκευμα, πλην όμως οι Ισλαμιστές, θα είναι η πλειοψηφία των Αυστριακών κάτω των 15 ετών μέχρι το 2050, μας λέει ο Κάλντγουελ.

Τα προβλεπόμενα ποσοστά αύξησης είναι αμφιλεγόμενα. Τα ποσοστά των γεννήσεων μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθούν και οι αριθμοί των μεταναστών μπορεί να μοιάζουν σαν την παλίρροια. Αλλά ο Karoly Lorant, Ούγγρος οικονομολόγος ο οποίος συνέγραψε ένα έγγραφο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπολογίζει ότι οι μουσουλμάνοι έχουν ήδη ξεπεράσει το 25% του πληθυσμού στη Μασσαλία και το Ρότερνταμ, 20% στο Μάλμε, 15% στις Βρυξέλλες και το Μπέρμιγχαμ και το 10% στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Κοπεγχάγη.

Οι περίφημες δεύτερες και τρίτες γενιές αποδεικνύονται χειρότερες στην ένταξη τους
Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έτειναν να δείχνουν ότι η επικίνδυνη ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων της Ευρώπης δεν έχει ακόμη συμβεί. Αυτό δίνει την ελπίδα ότι αυτοί θα ενταχθούν με επιτυχία. Παρ ‘όλα αυτά, οι δεύτερης και τρίτης γενεάς των μουσουλμάνων δείχνουν σημάδια ότι είναι πιο δύσκολο να ενσωματωθούν από ότι οι γονείς τους. Μια βρετανική ομάδα μελέτης, διαπίστωσε ότι πάνω από το 70% των μουσουλμάνων άνω των 55 ετών θεώρησαν ότι είχαν πολλά κοινά με μη-μουσουλμάνους. Ωστόσο αυτό μειώθηκε στο 62% μεταξύ των 16 και 24 ετών.

Οι μεταβολές του πληθυσμού κινούν έντονη ανησυχία σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες με τι συνεχείς δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη στους μετανάστες, ωστόσο οι πολιτικοί αποφεύγουν σε μεγάλο βαθμό αυτή τη συζήτηση.

Ο στρουθοκαμηλισμός των κατεστημένων πολιτικών ελίτ, αναδεικνύει ακροδεξιά πολιτικά σχήματα
Η Γαλλία απαγόρευσε τη χρήση της μαντίλας (χιτζάμπ) στα σχολεία ενώ το ίδιο έκανε και για την αντίστοιχη χρήση των χριστιανικών συμβόλων, καθιστώντας έτσι δυσκολότερη την υποστήριξη ότι ο νόμος απευθυνόταν αποκλειστικά σε μουσουλμάνους. Η Βρετανία έχει ενισχύσει τη νομοθεσία της περί θρησκευτικού μίσους. Αλλά αυτά είναι μεμονωμένα γενικά νομοθετήματα (ευχολόγια).

Στο ενδιάμεσο πολιτικό-ιδεολογικό κενό έχει ενισχυθεί η ανακάμπτουσα ομάδα των ακροδεξιών πολιτικών σχημάτων, μεταξύ των οποίων και το βρετανικό Εθνικό Κόμμα, το οποίο απέκτησε δύο έδρες στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Ολλανδός πολιτικός Geert Wilders, μιλάει εναντίον του Ισλάμ και πρόσφατα είχε απαγορευτεί η είσοδος του στην Βρετανία, ωστόσο αυξάνει συνέχεια και σημαντικά τα ποσοστά του στις σφυγμομετρήσεις κοινής γνώμης στην Ολλανδία.

Το PEW Forum προσδιόρισε τα κύρια σημεία για το 2005: “Το γεγονός ότι [ακραία κόμματα] αυξάνουν την επιρροή τους κατέχοντας πλέον σημαντική πολιτική θέση, οφείλεται στην υποκρισία και την έλλειψη ειλικρίνειας από τους κατεστημένους πολιτικούς φορείς στο θέμα της μετανάστευσης. Οι μελετητές υποστηρίζουν ότι η ευρωπαϊκή ελίτ έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει σε ότι αφορά τα ευρύτερα κοινωνικά θέματα της φυλής και ταυτότητας γύρω από τους μουσουλμάνους και άλλες ομάδες, και αυτό το σφάλμα το κάνει από φόβο μήπως και θεωρηθεί ως μη πολιτικά ορθό. ”

Επιτακτική η ανάγκη οι ελίτ να «ξυπνήσουν» από τον επιτηδευμένο λήθαργο τους
Όμως είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεκινήσει μια μεγαλύτερη και ειλικρινής συζήτηση για την λεγόμενη ένταξη των μεταναστών. Έχει σημασία σε όλα; Ναι, υποστηρίζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Vignon. Δεν είναι, πόλωση κάτι τέτοιο και μπορεί να οδηγήσει σε γκέτο. “Είναι κακό γιατί δημιουργεί ανταγωνισμούς. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους φτωχοί άνθρωποι ενάντια σε άλλους φτωχούς ανθρώπους: τα άτομα αυτά αισθάνονται ότι απειλούνται,” λέει.

Η Ευρωπαϊκή ένωση μας ενημερώνει πως τα ποσοστά απασχόλησης των μη υπηκόων της είναι χαμηλότερα από ό, τι για τους υπηκόους της, πράγμα που όπως λένε, συγκρατεί την οικονομική πρόοδο. Ένας σημαντικός λόγος για αυτό είναι η έλλειψη γλωσσικών δεξιοτήτων. Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής επίσης αναφέρει ότι το 2007 το 28% των παιδιών που γεννήθηκαν στην Αγγλία και στην Ουαλία είχαν τουλάχιστον έναν αλλοδαπό γονέα. Αυτό το ποσοστό μετρήθηκε στο 54% για το Λονδίνο. Συνολικά το 2008, το 14,4% των παιδιών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είχε μια γλώσσα και αυτή ήταν διαφορετική από την Αγγλική ως πρώτη γλώσσα τους.

Οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν μια εξαιρετικά ανομοιογενή ομάδα, έχουν δείξει μέχρι σήμερα ελάχιστη διάθεση να οργανωθούν πολιτικά σε μαζικές συναθροίσεις φυλής ή θρησκείας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι παραβλέπονται οι φωνές τους. Η Γερμανία ήδη άρχισε με την μεταρρύθμιση εκλογικών νόμων πριν από 10 χρόνια, χορηγώντας ορισμένα δικαιώματα για το μεγάλο τουρκικό πληθυσμό στην επικράτεια της. Θα ήταν παράξενο αν αυτό δεν μετέβαλε –αρνητικά- τη στάση της χώρας σχετικά με την αίτηση της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μελέτη του Perkowski λέει: “Η αντιμετώπιση του ραγδαία αναπτυσσόμενου φαινομένου , να στερούνται πολιτικών δικαιωμάτων οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί εντός των συνόρων της Ε.Ε. που είναι από τους παλαιότερους και ισχυρότερους συμμάχους, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες με όλο και ισχυρότερες προκλήσεις για την εξωτερική πολιτική της Μέσης Ανατολής..”

Η Δημογραφική αλλοίωση θα αναγκάσει τους πολιτικούς να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα το συντομότερο δυνατόν. Πρόσφατα, ορισμένοι έχουν αρχίσει να ωθούν τη συζήτηση ως κεντρικό ζήτημα. Ο Angel Gurría, γραμματέας του ΟΟΣΑ, τον Ιούνιο είπε: «Η μετανάστευση δεν είναι μια βρύση που μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά βούληση. Χρειαζόμαστε άμεσα δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές μετανάστευσης και ένταξης. Οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση να προσαρμόσουν τόσο την ευνοϊκή πρόσκαιρη οικονομική συγκυρία αλλά και τα κακά που η ίδια η μετανάστευση φέρει.

Μεταφράση: HellasOnTheWeb.com
Πηγη: Telegraph UK


Διαβάστε περισσότερα...

Τραυματισμός γυναίκας υπαξιωματικού αλεξιπτωτιστού.


Την Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης ρίψης αλεξιπτωτιστών της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Πάφου, γυναίκα Υπαξιωματικός, μετά από εκτέλεση άλματος, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προσγείωσής της.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από την Εθνική Φρουρά.

Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Κώστας Παπακώστας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τη γυναίκα Υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Επισκέψεις κ. Α/ΓΕΕΦ επί ευκαιρία εορτών του ΠάσχαΠραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2010 επίσκεψη στα φυλάκια από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.


Διαβάστε περισσότερα...

123.000 υποψήφιοι στη μάχη για 88.165 θέσεις (ΝΕΑ)


Ελλιπή στοιχεία για τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά χθες το υπουργείο Παιδείας με ευθύνη του υφυπουργού κ. Πανάρετου, δυσκολεύοντας έτσι τους περισσότερους από τους 123.000 φετινούς υποψηφίους όλων των κατηγοριών να αξιολογήσουν τον ανταγωνισμό στη σχολή που τους ενδιαφέρει.

ΑΠΟ ΤΟΝ συνολικό αριθμό των 88.165 θέσεων που ανακοινώθηκαν:

1/Ποσοστό 90% των θέσεων των Πανεπιστημίων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και ποσοστό 69% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης διατίθεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) και τους αποφοίτους Λυκείων που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Τα ανωτέρω ποσοστά αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 92.882

δυνάμει υποψήφιοι, δηλαδή όσοι από τους 77.686 μαθητές της Γ΄ τάξης ημερήσιου ΓΕΛ και τους 351 μαθητές της Γ΄ τάξης ημερήσιου ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) θα υποβάλουν τελικά μηχανογραφικό δελτίο και 14.845 απόφοιτοι προηγούμενων ετών που υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος στις φετινές εξετάσεις.

2/ Ποσοστό 10% των συνολικών θέσεων θα διατεθεί σε υποψηφίους που δεν συμμετέχουν στις πανελλαδικές του 2010 και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές των ημερήσιων Γενικών Λυκείων τα έτη 2008, 2009 ή είναι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις το 2009. Τα ανωτέρω ποσοστά θέσεων αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 10.000 με 12.000 υποψήφιοι. Ο ακριβής αριθμός θα γνωστοποιηθεί μετά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων (περίπου 1-15 Ιουλίου).

3/ Ποσοστό 2,5% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης διατίθεται στους κατόχους πτυχίου Β΄ Κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που θα λάβουν μέρος στις ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις.

Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν 1.097

απόφοιτοι Β΄ Κύκλου ημερήσιων ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων προηγούμενων ετών που υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο.

4/ Ποσοστό 17% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης διατίθεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης ημερήσιων ΕΠΑΛ (ομάδα Α΄) και αποφοίτους ΕΠΑΛ που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των τεσσάρων μαθημάτων. Τα ανωτέρω ποσοστά θέσεων αναμένεται να διεκδικήσουν 16.531

υποψήφιοι που υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο.

5/ Ποσοστό 0,5% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης διατίθεται στους κατόχους πτυχίου Β΄ Κύκλου εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που θα λάβουν μέρος στις αντίστοιχες ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις δύο μαθημάτων. Αναμένεται να τις διεκδικήσουν 165 απόφοιτοι Β΄ κύκλου εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων προηγούμενων ετών που υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο.

6/ Ποσοστό 1% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης στους μαθητές της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Α΄) που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των δύο μαθημάτων. Αναμένεται να τις διεκδικήσουν 469 υποψήφιοι.

7/ Τέλος, ποσοστό 1% πέρα από τον αριθμό εισακτέων διατίθεται για τους μαθητές και αποφοίτους των εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς και τους μαθητές της τελευταίας τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄)

που θα λάβουν μέρος στις αντίστοιχες πανελλαδικές εξετάσεις της Δ΄ τάξης των Λυκείων αυτών.Διαβάστε περισσότερα...

Η Αρχή του τέλους στην ελληνικότητα του Αιγαίου

Η μυστική διπλωματία καλά κρατεί.. Αναμένονται “σημαντικές αποφάσεις” και συζητείται “μείωση εξοπλισμών” την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να επιβάλει διχοτόμηση του Αιγαίου με τις στρατιωτικές της δραστηριότητες.

Και ξαφνικά προέκυψε ελληνοτουρκική συνάντηση υψηλού επιπέδου, και μάλιστα μεταμεσονύχτια, στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση αυτή έγινε γνωστή από την τουρκική πλευρά στην ενημέρωση των τούρκων δημοσιογράφων.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες και λίγη μόνο ώρα μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, με το ελληνικό θρίλερ για οικονομική βοήθεια, υπήρξε συνάντηση του έλληνα υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη (ο οποίος μετείχε στην αποστολή που συνόδευε τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες) με τον τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Μπαγίς. Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική πλευρά, προς το τέλος της συνάντησης παρευρέθη και ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως μετέφερε στους τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Μπαγίς, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Μπαγίς : Περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα…

Σύμφωνα με όσα είπε ο τούρκος υπουργός στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους αναφορικά με το Κυπριακό: «Την Τρίτη 30 Μαρτίου αναμένουμε κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια – Ταλάτ, το οποίο θα είναι θετικό και γενναίο και στηρίζεται από τέσσερις γενναίους άνδρες» (προφανώς υπονοεί τους κ. Χριστόφια, Ταλάτ, Παπανδρέου, Ερντογάν).

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μπαγίς ανακοίνωσε πως η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Είπε ακόμα πως «περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα από αυτήν τη συνάντηση. Αφού η Ελλάδα ξεπέρασε τον σκόπελο στην ΕΕ για το οικονομικό της πρόβλημα, είναι ώρα να διευθετήσουμε τις διαφορές μας. Η περιοχή μας είναι μια περιοχή ειρηνική…».

To Παρόν

σ.σ : Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Αnadolu, ο κ. Μπαγίς είπε συγκεκριμένα ότι : αναμένονται «συγκεκριμένες αποφάσεις» (concrete decisions). «Οι δύο ηγέτες υποστηρίζουν την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη φιλία» τόνισε ο τούρκος διαπραγματευτής και πρόσθεσε ότι οι κκ. Παπανδρέου και Ερντογάν θα εξετάσουν την πιθανότητα μείωσης των αμυντικών δαπανών. Δεν δίστασε επίσης να επισημάνει ότι η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες «θα ανακουφίσει οικονομικά την Ελλάδα και θα έχει την ευκαιρία από εδώ και πέρα να λύσει τα προβλήματά της με την Τουρκία».

greeknet.wordpres
Διαβάστε περισσότερα...

Ελικοπτεροφόρο για την Τουρκία

Ο τουρκικός στόλος ετοιμάζεται να αγοράσει το πρώτο του ελικοπτεροφόρο το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και οκτώ ελικόπτερα, καθώς επιδιώκει να αποκτήσει την ικανότητα για την υπερπόντια ανάπτυξη αμφίβιας δύναμης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των ειρηνευτικών αποστολών.

Ο κύριος ανάδοχος για το 500 εκατομμυρίων δολαρίων έργο θα είναι μια τοπική εταιρεία, αλλά λόγω του υψηλού βαθμού της μεταφοράς τεχνολογίας που απαιτείται, θα υπάρξει επίσης συμμετοχή από το εξωτερικό όπως είπε υπάλληλος των συμβάσεων.

Η αποβάθρα εκφόρτωσης-ελικοπτεροφόρο θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπτύξει ένα τάγμα μεγέθους ισχύος έως και 1.000 στρατιώτες και προσωπικό, οκτώ ελικόπτερα κοινής ωφέλειας, τρία επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 13 δεξαμενές και 81 θωρακισμένα οχήματα. Η αναμενόμενη τιμή του περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια, δεν περιλαμβάνει τα ελικόπτερα που θα αναπτυχθούν για το πλοίο.

Η απόφαση αναμένεται το επόμενο έτος

Sunday, March 28, 2010
ANKARA – Hürriyet Daily News

Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Θεματολογία εφημερίδων


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
σελ. 19 ρεπορτάζ «Με μετάλλιο ανδρείας σε διαθεσιμότητα»
Για όσα έγιναν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
* ΕΘΝΟΣ
σελ. 27 ρεπορτάζ «Ανθρωποι και μηχανές σώζουν ζωές»
Εναίο Κέντρο Συντονισμού, Ερευνας και Διάσωσης. Αξιωματικοί του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, με τη βοήθεια υπερσύγχρονων συστημάτων, αγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου για να σπεύσουν σε βοήθεια όσων κινδυνεύουν στη θάλασσα.
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
σελ. 5 ρεπορτάζ «Υποβρύχια και εταιρεία-μυστήριο»
Η θυγατρική εταιρεία των ομίλων Thyssen Krupp και Ferrostaal, MFI, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από την έρευνα της Εισαγγελίας του Μονάχου έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο σε "διακριτικές" (παράνομες) πληρωμές σε ολόκληρο τον κόσμο, έπαιζε έως και πριν από λίγους μήνες, κρίσιμο ρόλο στην καθημερινή δραστηριότητα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της συνδεδεμένης με αυτά μητρικής τους εταιρείας HDW.Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνουν σκοπούς

Την ίδια ώρα που οι «επώνυμοι» στρατεύσιμοι λουφάρουν στα αστικά κέντρα, οι...

ανώνυμοι «σαπίζουν» στις σκοπιές της παραμεθορίου. Είναι, δε, τόσο τραγικές οι ελλείψεις στον Εβρο, όπου πλέον βάζουν σκοπιά και τους επαγγελματίες οπλίτες! Αν αρχίσεις, όμως, να πληρώνεις και για τις σκοπιές πώς θα μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες; Ελλάς το μεγαλείο σου! Δ.Β.Διαβάστε περισσότερα...