Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Σάλος με το βρετανικό «Big Brother» που αναζητά ανάπηρους στρατιωτικούς



 
Την οργή βρετανικών κρατικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων έχουν προκαλέσει οι παραγωγοί του «Big Brother», οι οποίοι  αναζητούν ανάπηρους στρατιωτικούς, προκειμένου να λάβουν μέρος στο νέο κύκλο της ριάλιτι εκπομπής.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Mail», η παραγωγή αναζητά στρατιωτικούς που έχασαν τα άκρα τους στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και τους ζητά να συμμετάσχουν στον τελευταίο κύκλο της εκπομπής, που θα προβληθεί το επόμενο καλοκαίρι.
Κάποιες από τις κρατικές οργανώσεις και της ΜΚΟ που προσεγγίστηκαν από την παραγωγή, κατηγόρησαν τους παραγωγούς και το δίκτυο που προβάλλει την εκπομπή, δίοτι-όπως υποστηρίζουν-προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους βετεράνους στρατιωτικούς.
Από την πλευρά της, η εταιρία που παράγει την εκπομπή, η Endemol και το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, που την προβάλλει σε κοινή ανακοίνωσή του τονίζουν ότι ζητούν από ένα «μεγάλο φάσμα ανθρώπων» να λάβει μέρος στις οντισιόν για το πρόγραμμα.
«Το Big Brother έχει προσεγγίσει [...] πολλές διαφορετικές ομάδες και οργανώσεις, καθώς έχουν ισχυρά δίκτυα σε πιο απομονωμένες κοινότητες και μπορούν να βοηθήσουν να γνωστοποιηθούν οι ημερομηνίες που γίνονται ανοικτές οντισιόν», αναφέρει το ανακοινωθέν.
Το Channel 4 ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα διακόψει την εκπομπή μετά από μία δεκαετία, μετά την προβολή της 11ης περιόδου του το 2010. Η εκπομπή έχει προκαλέσει αρκετές φορές σάλο στη Βρετανία.
ΝΕΑonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: