Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Αφγανιστάν: Τα αληθινά γεγονότα πέντε χρόνια μετά

Η αλήθεια που μας απέκρυψαν για τον κίνδυνο που διέτρεξαν και εξακολουθούν να διατρέχουν τα στελέχη της Ελληνικής Δύναμης στο Αφγανιστάν!
14 Νοεμβρίου 2005, διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ την κάτωθι ανακοίνωση :


ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, την 14 (14:00 ώρα Ελλάδος) Νοεμβρίου 2005, φάλαγγα οχημάτων η οποία αποτελούνταν από επτά (7) Ελληνικά Οχήματα, κατά την διάρκεια της επιστροφής προς το στρατόπεδο του Τάγματος Ειδικής Συνθέσεως Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ), μετά από εκτέλεση αποστολής για παροχή εργασιών σε δημοτικό σχολείο της Καμπούλ, διήλθε άνωθεν αυτοσχέδιας νάρκης, με αποτέλεσμα ένα από τα παραπάνω οχήματα τύπου Μercedes να αναφλεγεί και 2 ΕΠΟΠ της Ελληνικής Δυνάμεως Αφγανιστάν να υποστούν ελαφρά τραύματα.

Στους τραυματίες παρασχέθηκαν αρχικά επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια διακομίστηκαν για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη στα νοσοκομεία της δυνάμεως του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία Με μέριμνα του ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκαν οι οικογένειές τους και ακολούθησε απευθείας επικοινωνία των τραυματισθέντων με αυτές.

Τχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Γάκης
Βοηθός Εκπροσώπου Τύπου


Διαβάζουμε διαφορετικά τα γεγονότα στο Afghanistan War Diary/2005-11-14 της wikileaks.org.


TF Phoenix reported four VBIED strikes IVO Kabul. At 1029Z, ISAF reported a vehicle drove alongside a German ISAF vehicle (non-armored) and detonated adjacent to checkpoint V3 on route Violet. As a result of the explosion ISAF reported one ISAF KIA, two ISAF WIA, two ANP WIA and two LN WIA. ISAF KIA and WIA were German. All injured were ground EVACD. At 1159Z, ISAF reported a second VBIED detonated IVO checkpoint V4 on route Violet. After the explosion the checkpoint was engaged with small arms fire from an unknown size ACM element, who quickly broke contact and fled the area. As a result of the explosion and small arms fire ISAF reported three ISAF WIA, one KCP WIA, and four LN WIA. ISAF WIA were Greek. Injured were ground EVACD. At 1210, ISAF reported a third VBIED detonation adjacent to checkpoint V1, no damages or injuries reported. At 1229Z, ISAF reported sniper fire occurring IVO Dyne Corp compound. As a result of the fire ISAF reported two ISAF WIA (unknown country). ANP responding to the sniper fire mistakenly shot at ANA. As a result of the fire two ANA were WIA. All injured were ground EVACD. All ISAF personnel were treated at the ISAF warehouse. All ANA and LN were treated at local hospitals. At 1345Z, ISAF reported a fourth attempted VBIED adjacent to checkpoint V3. ISAF reported a taxi attempted to drive through a cordon adjacent to the checkpoint and was engaged by British troops. As a result the driver of the vehicle was killed. The vehicle was destroyed by a controlled detonation at 1900Z. No further injuries or damages were reported.


Τα γεγονότα λοιπόν έγιναν κάπως διαφορετικά:


Η ημέτερη δύναμη προσβλήθηκε από πυροδότηση παγιδευμένου αυτοκινήτου και οχι αυτοσχέδια νάρκη, οι τραυματίες ήταν τρεις και μετά την έκρηξη υπήρξε περιορισμένη ανταλλαγή πυρών με αγνώστου μεγέθους δύναμη ενόπλων που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίοι και διέφυγαν.


Σχόλιο:


Ανάμεσα στα απόρρητα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον Η αλήθεια για την κόλαση του Αφγανιστάν διέρευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ανάμεσα στα ψεύδη, την προπαγάνδα και τον αποπροσανατολισμό οι αρμόδιοι να ενεργήσουν αλλά και να ενημερώσουν παγιδεύονται στην αναλήθεια Ο χρόνος όμως δεν είναι μόνον θεραπευτής είναι και τιμωρός Η κατάσταση θα ήταν πιο σοβαρή εάν τα αποτελέσματα της έκρηξης ήταν τραγικά και οι συγγενείς αναζητούσαν την αλήθεια που θα αποκαλύπτονταν πέντε χρόνια μετά Δεν έχει σημασία η ηγεσία ώς πρόσωπα και ονόματα αλλά ως θεσμοί Υπάρχει συνέχεια και στο κράτος και στο στράτευμα


Παρακαλούμε λοιπόν κάθε φορά να μας πληροφορείτε σχετικά για ότι δεν άπταται της εθνικής ασφάλειας και άμυνας। Εάν δεν δύνασθε να πείτε την αλήθεια τουλάχιστον μην ψεύδεστε διότι ο χρόνος δεν ξέρουμε τι επιφυλλάτει για τον καθένα. Η αλήθεια σώζει τις ψυχές μας.



Χαιρετούμε τους συναδέλφους στην μακρυνή Καμπούλ, δεν σας ξεχνάμε σας σκεπτόμαστε, ανησυχούμε και θέλουμε να γυρίσετε πίσω όλοι καλά, ΔΥΝΑΤΟΙ και ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επίθεση έγινε σε γερμανική φάλαγγα με αυτοκίνητο-βόμβα, στην οποία υπήρχαν και νεκροί. Τμημα του ΤΕΣΑΦ απασχολούνταν σε εργασίες εκτός στρατοπέδου και διατάχθηκε να επιστρέψει. Κατά την επιστροφή η φάλλαγγα πέρασε από το σημείο που είχε προσβληθεί η γερμανική φάλαγγα, όπου λόγω του συγκεντρμένου πλήθους,ασθενοφόρων κλπ η ελληνική σταμάτησε. Τότε μέσα από το πλήθος ένας προχώρησε προς το μερσεντές του Λγού και ανατινάχθηκε. Ευτυχώς για τους δικούς μας ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε μόνο εκρηκτικά και όχι και βίδες ή καρφιά. Αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των 2 επιβαινόντων στο Μ/Σ το οποίο όμως καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τη φωτιά μετά την έκρηξη. Στην συνέχεια ένα αυτοκίνητο με 2ή 3 επιβαίνοντες κινήθηκε ύποπτα προς το χώρο και΄όταν αρνήθηκε να σταματήσει η άγγλοι που είχαν αναλάβει την ασφάλεια του σημείου σκότωσαν τους εποιβαίνοντες. Αυτά είναι τα ακριβή γεγονότα και όχι όπως τα περιγράψατε στο κείμνενό σας.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν όπως τα είπε ο προηγούμενος (14 Αυγούστου 2010 11:06 μ.μ.) με την διαφορά ότι ΑΚΟΜΑ δεν ξέρουν εάν ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας πεζός ή με όχημα (συγκεκριμένα ένα ταξί , όπου και βρέθηκε σφηνωμένο στον κουβά του Φορτωτή που ακολουθούσε το τζιπ του Λγου..)

Ένας που ήταν εκεί..

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα έγιναν έτσι ακριβώς...
Το τζιπάκι του Υδκτη μαζί με συνοδεία οχήματος VBL πήγανε στο σχολείο για να δούνε την εξέλιξη των έργων που έκανε το μηχανικό.Κατά την επιστροφή τους στο Στρατόπεδο και σε απόσταση περίπου 300 μέτρων έγινε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με αποτελεσμα το προπορευόμενο απο αυτούς όχημα που ήταν ένα τζιπάκι της Γερμανικής Στρατονομίας να πληγεί σοβαρά με αποτέλεσμα ένας γερμανός να σκοτωθεί ακαριαία και ό άλλος να τραυματισθεί σοβαρά, αφού διαμελίστηκαν και τα δύο του πόδια.Η έκρηξη έγινε σε πολύ κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στο Ελληνικό στρατόπεδο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να είναι αδύνατο να μπορεί να επιστρέψει το τζιπάκι με το VBL πίσω. Επομένως επέστρεψαν πίσω στο σχολείο που γινόντουσαν τα έργα μέχρι να δωθεί το πράσινο φώς και να ελευθερωθεί ο δρόμος. Μετά απο κανένα 3ωρο με 4ωρο πήραν εντολή ότι ο δρόμος ανοιξε και ξεκίνησαν αυτη τη φορά όλοι μαζί (επειδή τελείωσαν και οι εργασίες του Μηχανικού) να μεταβούν στο Ελληνικό στρατόπεδο. Βγαίνοντας απο το σχολείο μια τεράστια και δυσκίνητη φάλαγγα λόγω των οχημάτων του μηχανικού και στη διασταύρωση για τον κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στο στρατόπεδο βομβιστής αυτοκτονίας με ΟΧΗΜΑ ηρθε και καρφώθηκε στον κουβά του φορτωτη με αποτέλεσμα ο ΕΠΟΠ που βρίσκονταν στο προπορευόμενο όχημα (τζιπάκι) και καθόταν στο πίσω μέρος, εξαιτίας του ωστικού κύματος να τραυματιστεί ελαφρά με εγκαύματα και οδηγός του τζιπ να χτυπήσει το χέρι του εξαιτίας της έκρηξης...το τι επακολουθησε είναι μια άλλη ιστορία που θα μείνει στις ψυχες και στις μνήμες οσων ηταν εκει...αυτα για να μην λεει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του...ευχαριστω.