Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Θεόδωρος Πάγκαλος: Επιστολή στο Ναύαρχο Νίκο Παππά

Άσχετοι, υστερόβουλοι και αδαείς όσοι τον σχολίασαν!

Αθήνα, 09 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ: Ναύαρχο Νίκο Παππά Επίτιμο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικου

Αγαπητέ μου Νίκο,

Από όλες τις διαμαρτυρίες για τις πρόσφατες δηλώσεις μου σχετικά με την παραγωγικότητα στην ελληνική οικονομία και την ανάγκη ενίσχυσης της, διάλεξα τη δική σου για να απαντήσω και στους υπολοίπους και αυτό όχι γιατί με εντυπωσίασαν οι οποιοιδήποτε τίτλοι σου, αλλά γιατί έχεις κατακτήσει και κατοχυρώσει τον υπέρτερο όλων, αυτόν του αγωνιστή της δημοκρατίας.

Καταρχήν λυπάμαι που το λέω αλλά δεν θα πρέπει να έχεις δει ο ίδιος την εκπομπή γιατί δεν χρησιμοποίησα τη λέξη «αντιπαραγωγικοί», που σημαίνει κάτι διαφορετικό από την έκφραση «μη παραγωγικός».

Στοιχειώδης κανόνας της οικονομικής επιστήμης είναι ότι παραγωγικοί είναι όσοι ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση. Οι υπόλοιποι συμμετέχουν στη διανομή του προϊόντος. Δεν είναι ούτε άχρηστοι ούτε αντιπαραγωγικοί. Νομικοί, που είναι και το επάγγελμα μου, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, ιερείς, απλώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις της παραγωγής σε μια οργανωμένη κοινωνία και αμείβονται για αυτό. Είναι χρήσιμοι, ασκούν το επάγγελμα τους με τρόπο αξιοπρεπή, και Βέβαια κατεξοχήν οι στρατιωτικοί έχουν και λόγο να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για το ρόλο τους στην ελληνική ιστορία, αν πολέμησαν τους εχθρούς του έθνους, όπως η οικογένεια από την οποία κατάγομαι, και αν δεν πρόδωσαν το Σύνταγμα και τους νόμους όπως στην πρόσφατη επταετία, πράγμα που έχεις την καλοσύνη κι εσύ να θυμίζεις.

Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι πολύ ενδιαφέροντα αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τις δηλώσεις που μου αποδίδονται και τις οποίες εν χορώ διάφοροι άσχετοι, υστερόβουλοι και αδαείς έσπευσαν να σχολιάσουν.

Δε θα ήθελα να επικεντρωθώ σε αυτούς: η ύπαρξη σύγχρονων και αποτελεσματικών ενόπλων δυνάμεων λόγω της γεωγραφικής μας θέσης επιβάλλεται.

Έχεις πάντα όλη μου τη φιλία και την εκτίμηση.

Θεόδωρος Πάγκαλος
http://antiproedros.gov.gr

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα μάζεψε ο χοντρός. Μεγάλος κωλοτούμπας τελικά.

Ανώνυμος είπε...

O υπέρβαρος απεχθάνεται την δικτατορία του 67,αλλά είναι υπερήφανος για τον παράφρονα οπερετικό δικτάτορα παππού του!
Η ντροπή των Ιμίων και η ιεροσυλία παράδοσης του ικέτη Οτσαλάν θα σε χαρακτηρίζουν χοντρέ!!!

Ανώνυμος είπε...

Από πού το έβγαλες το συμπέρασμα «Τα μάζεψε ο χοντρός»
Για πες μου και εμένα ποια είναι διάφορα στην προσβολή από το «αντιπαραγωγικοί»,στο «μη παραγωγικοί ».

Σας φτύνουν και κομίζεται ότι ψιχαλίζει κυριέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Για τη σημαία στα Ίμια δεν είπε τίποτε. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε αντιπρόεδρε. Ο ναύαρχος έχει κατοχυρωμένους τίτλους ενώ οι υπόλοιποι είναι ανάξιοι λόγου και ανθρωπάκια. Γιά μιά ακόμα φορά δείχνεις την απέχθειά σου προς την τιμημένη στολή που φοράμε και την προσπερνάς αναγνωρίζοντας τον τίτλο του αντιστασιακού στο ναύαρχο.
Το μάζεμά σου είναι απαράδεκτο και αναπόδεκτο διότι για να λές εσύ τις αρλούμπες που λες κάθε λίγο κάποιοι ξενυχτάνε σε οριογραμμές, νησιά και βουνά για να...........παράγεις εσύ και ο όποιος νούς διαθέτεις...Ίμια....Οτσαλάν και ντροπές για τη χώρα μας.
ΧΑΙΡΕ ΠΑΓΚΑΛΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΡΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ...ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΜΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ; ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΚΤΟΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΓΕΙΣ ΜΕΤΑ ΕΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ...ΠΙΑΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΤΣΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ....ΕΦΤΑΣΕΕΕΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Λέει και ψέμματα ο τύπος. Τσιπα γιοκ και αντί να ζητήσει ένα συγνώμην και να παραδεχθεί το μέγα λάθος του κάνει μάθημα οικονομικών στο Παππα μερί μη παραγωγικού και μη παραγωγικού.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς, έστω και εκ των υστέρων ο κ. Πάγκαλος ανακαλεί με τον τρόπο του..
Δυστυχώς, δεν μας εξηγεί γιατί όταν ήθελe να μιλήσει για μη παραγωγικές ομάδες, του ήρθαν στο μυαλό οι ένστολοι και όχι π.χ οι Δικηγόροι ή οι πολιτικοί στους οποίους ανήκει και ο ίδιος..
Σε κάθε περίπτωση μιας και μιλάμε καθαρά με οικονομικούς όρους, σας επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό κύριε αντιπρόεδρε..

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΓΚΑΛΕ,
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΟΦΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.
ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ ΠΑΤΩΣΕ ΚΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ.
ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ
ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ,
ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ,ΑΝ ΖΟΥΣΕ, ΓΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πάγκαλε τα Ίμια και τον Οτσαλάν ( εκτός από μερικούς φανατικούς ψηφοφόρους σου) εμείς δεν τα έχουμε ξεχάσει ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει το ΠΩΣ, ΠΟΤΕ & με ποιό ΤΡΟΠΟ λές κάτι & όχι μόνο η ετοιμολογική σημασία αυτών που λές. Εν μέσω κατάρευσης ο Αντιπρόεδρος (;;;) της Κυβέρνησης επιλέγει σε άσχετο χρόνο να πλήξει μία κατηγορία ανθρώπων που μάλλον βλέπει κομπλεξικά όλα αυτά τα χρόνια. Η πρεμούρα που έχει πιάσει τελευταία τους κυβερνώντες με την συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι άσχετη με όσα έρχονται. Είτε πείς αντιπαραγωγικό είτε μη παραγωγικό έναν χαμιλόμισθο & σκληρά εργαζόμενο, την ίδια γεύση αφήνεις. & ένας εφύης άνθρωπος, όπως θέλουν ν'αποκαλούν, τον Πάγκαλο δεν θα το έλεγε απλά για να προσφέρει "μαθήματα" οικονομίας, αλλά για να βάλει το "λιθαράκι" του στη γενική πολιτική που θέλει το τελέυταίο κομμάτι φρονήματος αυτής της χώρας να εξευτελίζεται σε κάθε ευκαιρία. Γι'αυτό το λόγο ήταν & στοχευμένο το παράδειγμα που έφερε. Όσο αφορά τον αλλαζονικό τρόπο με τον οποίο χαρακτηρίζει όλους αυτούς που "τόλμισαν" ν'αντιμιλήσουν στο "Βασιλιά", θα πρέπει σίγουρα να έχει διαβάσει την τύχη όλων εκείνων που βασίλεψαν αλλαζονικά. Ο αλλαζόνας ήταν, είναι & θα είναι τυφλός. Νομίζει οτι τα ξέρει όλα. Θεωρεί τον εαυτό του είδος ανώτερο των υπολοίπων. Όπως & να χει, όμως, (κύριε) Πάγκαλε η τύχη σας είναι προδιεγραμμένη...νομίζω, άλλωστε, πως είστε λάτρης της κυνικότητας & του ρεαλισμού...θα είναι πολύ ρεαλιστικό όλο αυτό...πιστέψτε με...ευτυχώς που οι παραγωγικοί έχουν εσάς που "έχετε χώρο" για τα προϊοντα τους...καλή χώνεψη λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

Παπουτσάνηηης που σας χρειάζεται αυτόκλητοι τιμητές!!
Σοβαρός κωλοτούμπας κιο Παπάς
Από βασιλικός (εσχάτη προδοσία που βαφτίστηκε αντίσταση) καραμανλικός, παπανδρεικός και μετά υποψήφιος με το ΚΚΕ!!!! αρκεί να γεμίζει η σκατοσακούλα τους και να εξασφαλίζουν τα γλάνια τους για 10 γενιές ουσττττττττ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ Μ Α Λ Α Κ Α.ΤΗΝ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ?ΓΟΥΡΟΥΝΙ.ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.ΕΛΕΕΙΝΕ.ΓΟΥΡΟΥΝΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δε μου κάνει εντύπωση που ο εγγονος του δικτάκτορα απαντησε στο παππα. Και τον προσφωνω με το επιθετο του και μονο γιατι αυτο του αξιζει.Μη ξεχναμε οτι το μονο που εκανε ο παππας ηταν να παραδωσει περιουσια του ελληνικου λαου σε ενα εχθρο.Παλι καλα που δεν το παρεδωσε στους τουρκους. Ασχετα με τις πολιτικες μας πεποιθησεις ειμαστε πρωτα απο ολα στρατιωτες , και η παραδοση στρατιωτικου υλικου στον εχθρο ειναι εσχατη προδοσια. Ομοιος στον ομοιο λοιπον και η κοπρια στα λαχανα οπως λεει και ο λαος μας...
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους πείσατε όλους....και οι τρείς.
Εγω δυστυχώς θα κινηθώ για μια ακόμα φορά ΑΝΤΙθετα από το κύμα. Κατ' αρχήν δεν ασχολούμε με την ουσία του θέματος "ΑΝΤΙ- ή Μη παραγωγικοί". Διότι πολύ απλά δε με πείθουν, ούτε ο ένας ότι, άλλα εννοούσε και ότι δεν περίμενε το αποτέλεσμα ή έστω την παρερμηνία των λόγων του δημόσια σε μιά εκπομπή, αλλά ούτε και ο άλλος, ο "αγωνιστής της Δημοκρατίας", ότι θίχθηκε από τα λόγια ενός ακόμα πολιτικού αμπλαούμπλα...και δεν έχει θιχθεί τόσο καιρό από τις πράξεις τους και όσα κατα συρροή ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ διαπράττουν κατά της Δημοκρατίας. Και φυσικά δε με πείθουν ούτε όλοι αυτοί που βρίζουν, χάνοντας αυτόματα και το όποιο τυχόν δίκαιο θα είχαν (μήπως όμως αυτό θέλουν όλοι τους;Να δούμε αλλού;). Αλλά τι ψάχνουμε; Εδώ το παραμύθι του ότι η εξέγερση στη Νομική- το "Κίνημα" Ναυτικού-και το Πολυτεχνείο έριξαν τη Χούντα και έφεραν τη Δημοκρατία , το τρώμε χρόνια διότι φαίνεται ότι ακόμα βολέυει κάποιους...Δεν αναφέρομαι...στο Ναύαρχο (το μέλλον βέβαια θα δείξει)ούτε στα παιδιά και για αυτό ξεκαθαρίζω για τους καλοθελητές και κακεντρεχείς ότι, οι συμμετέχοντες σε αυτά προφανώς είχαν αγνές και αγαθές προθέσεις, να αγωνιστούν και να φωνάξουν για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και σωστά θέλει να τους τιμά και να τους θυμάται ο Λαός. Η αλήθεια είναι όμως ότι ξεχάσαμε το αληθινό αποτέλεσμά, που δεν ήταν η πτώση της χούντας και η επάνοδος της Δημοκρατίας, αλλά το ότι έφεραν μια Δικτατορία προφάνώς πιό στυγνή, φαύλη και δυστυχώς πιό ηλίθια από την προηγούμενη.Η νέα αυτή Χούντα, αν δεν έκανε λόγω απληστίας και μισαλλοδοξίας,την προδοσία στην Κύπρο, με την οποία και αυτοκαταστράφηκε, κανείς δε γνωρίζει πόσο ακόμα θα παρέμενε και θα καταδεινάστευε το τόπο, αφού επρόκειτο πέραν των άλλων όπως και αποδείχτηκε περί βλακών (άρα ανίκητων) και ερασιτεχνών (άρα και αποτυχημένων).
Εχουν γνώση οι φύλακες

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, ...και εγώ αν αρπάξω κανα πλοίο - αεροπλάνο - τανκς (άστο αυτό - δεν θα προλάβω να πάω μακριά) και φύγω από τη σύγχρονη δικτατορία ΕΕ και τροικα, μετά θα γίνω Στρατάρχης όπως ο Παπάς, όταν η χώρα απελευθερωθεί;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε @8:58
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,για την προδοσία του παππά(ο βασιλικός που έγινε κομμουνιστής),από τους τούρκους ζήτησε βοήθεια ο αλήτης ο μητσοτάκης!!!
Τους παππάδες και τους μητσοτακαίους πληρώνουμε σήμερα!
ΓΑΠ-Πάγκαλος-Μητσοτάκης-Καρατζαφέρης,κουκουλοφόροι του ΔΝΤ!
Ξετσίπωτοι,μία είναι η ποινή για εσχάτη προδοσία!

Απόστρατος

ΙΛΑΡΧΟΣ είπε...

ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΠΑΩ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ 1996 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΝΤΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Η Εθνική Άμυνα ως μη παραγωγικός τομέας της οικονομίας θα μπορούσε να ανατεθεί ενδεχομένως και σε ιδιωτική εταιρεία για να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις παραγωγής στο κράτος. Ας απολύσουμε όλους τους στρατιωτικούς και ας αναθέσουμε τη φύλαξη της χώρας έναντι οικονομικού τιμήματος συμβατού με τις δυνατότητες της ξεχαρβαλωμένης μας οικονομίας...
Η Εθνική Άμυνα κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης δεν είναι ούτε αντιπαραγωγική ούτε μη παραγωγική οικονομική δραστηριότητα. Είναι Εθνική Άμυνα και δεν έχει ανάγκη το "σεβασμό" και τα "καλά" σας λόγια καθώς διαθέτει το σεβασμό από σύσωμο τον Ελληνικό λαό.
Όσον αφορά στην υπενθύμιση της επταετίας και στους επίορκους αξιωματικούς που καταπάτησαν το Σύνταγμα είναι λυπηρό να συνεχίζετε να προσάπτετε σε κάθε σύγχρονο στρατιωτκό το "προπατοπατορικό" αμάρτημα της δικτακτορίας και να ζείτε τη ζωή σας με στεραιότυπα άλλων εποχών που δε συνάδουν με τη σύγχρονη εικόνα των ενόπλων δυνάμεων.
Επιπλέον εκπλήσομαι πως ο γόνος μιας οικογένειας που στο παρελθόν πολέμησε για την πατρίδα χωρίς ποτέ να καταπατήσει το Σύνταγμα, καταπατά ο ίδιος το Σύνταγμα υποστηρίζοντας την άποψη ότι όλοι οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας και πως όλοι θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Κάνετε λάθος κ. Αντιπρόεδρε. Στα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ καθεστώτα τύπου Χίτλερ ή Στάλιν οι ευθύνες είναι συλλογικές. Στις δημοκρατίες οι ευθύνες είναι ΑΤΟΜΙΚΕΣ και αποδίδονται βάση θεσμών. Το λέω αυτό μάλιστα έχοντας αποφοιτήσει από στρ. σχολή η οποία είχε ως σύνθημα ότι αν κάποιος κάνει κάτι στραβό την πληρώνουμε όλοι, γιατί θα έπρεπε να τον έχουμε προλάβει και να μην τον αφήσουμε να το κάνει! Αλλά να ξέρετε ότι τα μαθήματα ολοκληρωτισμού δεν περνάνε ούτε από εσάς ούτε από τους τότε ιθύνοντες της σχολής μου.

Ανώνυμος είπε...

Η Εθνική Άμυνα ως μη παραγωγικός τομέας της οικονομίας θα μπορούσε να ανατεθεί ενδεχομένως και σε ιδιωτική εταιρεία για να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις παραγωγής στο κράτος. Ας απολύσουμε όλους τους στρατιωτικούς και ας αναθέσουμε τη φύλαξη της χώρας έναντι οικονομικού τιμήματος συμβατού με τις δυνατότητες της ξεχαρβαλωμένης μας οικονομίας...
Η Εθνική Άμυνα κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης δεν είναι ούτε αντιπαραγωγική ούτε μη παραγωγική οικονομική δραστηριότητα. Είναι Εθνική Άμυνα και δεν έχει ανάγκη το "σεβασμό" και τα "καλά" σας λόγια καθώς διαθέτει το σεβασμό από σύσσωμο τον Ελληνικό λαό.
Όσον αφορά στην υπενθύμιση της επταετίας και στους επίορκους αξιωματικούς που καταπάτησαν το Σύνταγμα είναι λυπηρό να συνεχίζετε να προσάπτετε σε κάθε σύγχρονο στρατιωτικό το "προπατορικό" αμάρτημα της δικτατορίας και να ζείτε τη ζωή σας με στερεότυπα άλλων εποχών που δε συνάδουν με τη σύγχρονη εικόνα των ενόπλων δυνάμεων.
Επιπλέον εκπλήσσομαι πως ο γόνος μιας οικογένειας που στο παρελθόν πολέμησε για την πατρίδα χωρίς ποτέ να καταπατήσει το Σύνταγμα, καταπατά ο ίδιος το Σύνταγμα υποστηρίζοντας την άποψη ότι όλοι οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας και πως όλοι θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Κάνετε λάθος κ. Αντιπρόεδρε. Στα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ καθεστώτα τύπου Χίτλερ ή Στάλιν οι ευθύνες είναι συλλογικές. Στις δημοκρατίες οι ευθύνες είναι ΑΤΟΜΙΚΕΣ και αποδίδονται βάση θεσμών. Το λέω αυτό μάλιστα έχοντας αποφοιτήσει από στρ. σχολή η οποία είχε ως σύνθημα ότι αν κάποιος κάνει κάτι στραβό την πληρώνουμε όλοι, γιατί θα έπρεπε να τον έχουμε προλάβει και να μην τον αφήσουμε να το κάνει! Αλλά να ξέρετε ότι τα μαθήματα ολοκληρωτισμού δεν περνάνε ούτε από εσάς ούτε από τους τότε ιθύνοντες της σχολής μου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΧΟΝΤΡΟΠΑΓΚΑΛΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ Κ.ΛΠ. ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ...ΓΙΑΤΙ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε Υποστράτηγε Λουκόπουλε δεν θα απαντήσεις....?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κύριε αντιπρόεδρε με την ενδοτικότητά σας δεν δώσατε σε κανένα σύγχρονο στρατιωτικό την ευκαιρία να "πολεμήσει" όπως λέτε...Όμως δεν είμαι πολεμοχαρής, απλά θα ήθελα να υπερασπιστώ την γη των προγόνων μου και των παιδιών μου. ΕΣΕΙΣ ,με τις ΣΗΜΑΙΕΣ που τις έπαιρνε ο άνεμος στα ΙΜΙΑ, την ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ στον ΟΤΣΑΛΑΝ, τα αλλοπρόσαλλα κηρύγματά σας περί ΓΙΑΓΑΝΤΩΝ με ΠΗΛΙΝΑ πόδια και άλλες ΜΠΟΥΡΔΕΣ, εκτρέψατε τις ΕΔ από τον πραγματικό σκοπό που έχουν σε κάθε χώρα......ΚΑΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΖΗΤΑΤΑΙ και τα ρέστα....Γιατί κύριε αντιπρόεδρε; Δεν μπορείτε έστω και τώρα που πλησιάζετε ή είστε 70 χρόνων, να παραδεχτείτε με παρρησία τα λάθη σας;
Γιατί πάντα για την κατάσταση πρέπει να φταίνε κάποιοι άλλοι;
Γιατί πρέπει να έχετε συνενόχους;
Γιατί να θεωρούμε εγώ, συνένοχος το ίδιο με εσάς και ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ όπως εσείς;
Βρείτε το θάρρος να απαντήσετε και να παραδεχτείτε ορισμένα πράγματα και τότε ΙΣΩΣ η Ιστορία φανεί πιο επιεικής στα παιδιά σας, τα οποία τα έχετε φορτώσει με την ρετσινιά των απογόνων, αυτού που ΠΑΡΕΔΩΣΕ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ τον ΟΤΣΑΛΑΝ και κράτησε αν μη τι άλλο ΡΑΓΙΑΔΙΚΗ στάση στα ΙΜΙΑ....
Για μια έστω, ύστερη φορά, πείτε την αλήθεια…και παραδεχτείτε το λάθος σας, τα λάθη όλων σας. ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ….ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ….Πολύ γρήγορα θα αποτελείτε παρελθόν για την πολιτική ζωή της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε και βιβλίο εσόδων εξόδων;
όλοι εσείς που φωνάζεται γιατί δεν αυξάνεται την παραγωγή σας να βοηθήσετε τη χώρα;
τώρα το προϊόν θα το βρούμε μετά...