Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ "ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ" ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΖΗΛΟΣ;



Το Μπαράζ μεταθέσεων που έχει εξαπολυθεί στο Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζεται. Απ’ ότι φαίνεται, είναι η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος υποταγής και φόβου στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που δεν ανέχονται νομιμοφανείς διαδικασίες παραβίασης του Συντάγματος και αδιαφανείς μεθοδεύσεις παραβίασης των ατομικών δικαιωμάτων ενός εκάστου. Δεν απουσιάζουν και οι διώξεις στελέχών που διατυπώνουν πατριωτικό λόγο. Τυχαία λοιπόν τα ίδια στελέχη τους τελευταίους μήνες απειλούνταν με ανώνυμα μηνύματα και τηλεφωνήματα που τους ενημέρωναν εν μέσω ύβρεων για την νέα τους θέση.


Tαυτόχρονα τα κατώτερα στελέχη υποχρεώνονται να πληρώνουν από τη τσέπη τους, από το πενιχρό και κουτσουρεμένο εισόδημά τους τις μετακινήσεις τους από και προς τα πλοία κατά την αποστολή σκοπούντος, αλλά επίσης τους μεταθέτουν τιμωρητικά εάν διαμαρτυρηθούν είτε επίσημα και υπηρεσιακά είτε από το διαδίκτυο. Εν μέσω της λεγομένης οικονομικής κρίσεως και του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας μας στελέχη μετακινούνται εκτός έδρας με διόλου ασήμαντη αποζημίωση και στις περισσότερες περιπτώσεις παραιτούμενοι. Έχουμε λεφτά λοιπόν αλλά μόνο για μεταθέσεις που κάνουν κάποιοι που δεν πήραν ποτέ μετάθεση. Τις υπηρεσιακές ανάγκες μήπως ήλθε η ώρα και να τις αποδεικνύουμε;


Οι άξιοι διοργανωτές δεξιώσεων, που αμφιβάλλουμε αν θα υπηρετούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό αν υπήρχε έστω και η υποψία πολέμου, εξασκούν τις εξουσίες που τους δίνει η θέση τους, όχι προς όφελος της πατρίδος, αλλά προς ικανοποίηση των προσωπικών τους παθών και στη προσπάθεια να πείσουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους ότι είναι και αυτοί χρήσιμοι σε κάτι. Αυτοί που θα ήθελαν να περιορίσουν, καταπιέσουν, ποδηγετήσουν, φιμώσουν το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί να είναι παρά τα μέλη μιας νέας χούντας, χειρότερης από κάθε άλλη, διότι αυτή η νέα χούντα είναι η χούντα νεοταξιτών νεόπλουτων. Σε αυτή τη χούντα ανήκετε κύριοι των ανώτατων συμβουλίων; Πόσο νομίζετε ότι θα φοράτε τη στολή που ως σύμβολο σας προστατεύει και ως ιδέα εσείς προδίδετε; Τα κατώτερα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού δεν έχουν ψυχή; Εσείς που δηλώνετε σοσιαλιστές στις παρέες σας, σε ποιον σοσιαλισμό πιστεύετε; Αυτόν των ολοκληρωτικών καθεστώτων; Αυτών της αρπαχτής και της ρεμούλας ο οποίος παίρνει φτωχούς πολιτικούς και τους μετατρέπει σε κροίσους; Αυτών της 3ης Σεπτεμβρίου;


Τι είδους σοσιαλισμός είναι αυτός που μεταθέτει τα κατώτερα στελέχη του Ναυτικού, που διαλύει υπηρεσίες, που σπέρνει την έριδα, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει; Είναι θεμιτό άραγε, ηθικό ή νόμιμο να απειλείς και να εκβιάζεις τα στελέχη που διαμαρτύρονται, με μετάθεση; Δεν πτοεί η αδικία κύριοι. Δεν την βλέπουμε πρώτη φορά. Αντίθετα μας ατσαλώνει το ηθικό στη μάχη με τη φυλή των ψευτών και των αναξιοκρατών. Καταλαβαίνουμε την κατάσταση πανικού στην οποία βρίσκεστε γιατί αποτελώντας τμήμα του κρατικού μηχανισμού της απαξιωσής μας, νιώθετε την οργή μας σε κάθε βλέμμα μας κάθε φορά που περνάτε από μπροστά μας. Κάθε φορά που πρέπει να εμφανιστείτε δημόσια έχετε τον φόβο πως κάποιος θα σας "κράξει" και δεν το αντέχετε. Οι παρατυπίες (άλλη λέξη ήθελα να χρησιμοποιήσω) σας είναι αστείες και αστοιχείωτες.


Η ανοχή σας στην εξομοίωση των στελεχών των ΕΔ με τους δημοσίους υπαλλήλους κύριοι Άρχοντες δεν θα είναι "αναίμακτη", θα πονέσετε και θα αιμορραγήσετε, εφ' όσον δεν είχατε το σθένος να αντισταθείτε και να πράξετε το καθήκον σας. Τα "ναυτάκια" που ξέρατε ξεχάστε τα και ετοιμασθείτε να τα λουσθείτε και να τα αποζημιώσετε από τις δικές σας τσέπες! Κάθε λάθος κοστίζει πλέον ακριβά. Οι "Δημόσιοι Υπάλληλοι" δεν θα αστειευτούν! Θα ξεσπάσουν. Κανείς δεν ξέρει πως. Ο νοών νοείτο!


ΥΓ

Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι:

Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει.
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει.
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.
Αγάθων,450-400 π.Χ., Αρχαίος τραγικός

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς τα ίδια έγιναν και στην Πολεμική Αεροπορία...

Στελέχωσαν θέσεις για 9 μήνες, βγάλανε όλο τους το μένος στα κατώτερα στελέχη χωρίς να υπολογίσουν το οικονομικό κόστος σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία και τώρα αναχωρούν ένας-ένας για θέσεις εξωτερικού.
Διαλύουν οικογένειες,εξοντώνουν κόσμο ηθικά και οικονομικά, σπέρνουν την έριδα μεταξυ συναδέλφων.

Σπέρνετε ανέμους τομάρια αλλά θα θερίσετε θύελλες.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι αυτά τα παπαγαλάκια που οσο ηταν πανω οι αλλοι, μας τα ειχαν κανει τούμπανο.....και φυσικα μιλώ για τους "anthipaspistes@gmail.com"
που μάλλον ανθυπασπιστές της ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ είναι........

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ........

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣΤΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΟ ΜΗ ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ. ΤΟ ΑΙΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΜΑΧΗΣ; ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟΝ ΚΟΡΟΛΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΡΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΧΗΛ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΧΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ; ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ;. ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΥΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ; ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

Ανώνυμος είπε...

ΧΟΝΤΡΕ,ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ.....
ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ,ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΟ.....

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΓΑΜΩΤΟ, ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ....
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΟΥΝΤΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ.ΟΡΓΑΝΩΘΗΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΥΚΛΟ ΝΑ ΠΗΔΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απο θεσσαλονίκη το Φούμο που θα φάνε οι Πασόκοι και του Βενιζέλου θα το θυμούνται για πολύ καιρό.
Κυκλοφορεί ο χοντρός έξω όταν είναι στην Πόλη?

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ

10 Αυγούστου 2010 1:39 μ.μ.

-ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ Π.Α. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕΜΙΣΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΟΤΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ, ΣΕ ΠΟΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΩΣ ΡΗΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ????.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι

εσύ με τον καημό της κροατίας και ο άλλος με τον Παπανικολάου. ΕΛΕΟΣ.

Γραψτε και τιποτα αλλο, βαρεθηκαμε τα ιδια και τα ιδια. Τόσα θέματα υπάρχουν. Εφοσον ασχολείστε δώστε και κάτι καινουργιο να ενημερωθούν όλοι.

Ένας ΑΣΧΕΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ARMY-ALERT ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ NICK ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ,ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΕ ΕΣΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΙΑ ΣΟΥ....
ΕΙΣΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα, ποιοί είναι όλοι αυτοί οι υπολόγοι/υπάξ στο ΠΝ που κομπλάρονται με τις μεταθέσεις???

Ε;

Δηλαδή τι χειρότερη μετάθεση να πάρεις άμα είσαι ήδη στην ΔΦΓ ή στην ΔΚΦ;

Τι θα σου κάνουνε δηλαδή, θα σε πάνε απο το Αιγαίον στο Λήμνος ή απο τον Αγώνα στον Πολεμιστή; Αχαχαχα.

Μάλλον αυτοί που διαμαρτύρονται είναι αυτοί που ναι καβατζωμένοι έξω με κάτι ειδικότητες του πουθενά και του τίποτα, όπως πχ Τ/Τ, Εφαρμοστής κτλπ. Τι έγινε, γεμίσανε τα Συνεργεία του ΝΣ απο φραπεδοαραχτούς; :-)

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.