Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τους ενόχλησε ο Εθνικός Ύμνος!

Τους ενόχλησε που οι νέοι αξιωματικοί έψαλλαν με "στεντόρεια" φωνή τον Εθνικό μας ύμνο;
Μήπως το να ψάλλεις τον ύμνο της πατρίδος σου είναι εθνικιστικό;
Ή μήπως αυτό αντίκειται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα! Εδώ θα σας δώσω δίκιο..
Μπράβο στους Ευέλπιδες και τα στελέχη της ΣΣΕ!

Με τίτλο :"Μεγαλεία με κανονιές" το News247.gr γράφει:
Κρίση μεγαλείου… εν μέσω οικονομικής κρίσης κατέλαβε την ηγεσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων που μετέτρεψε την ορκωμοσία των νέων ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς σε show.

Κατά την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ακούστηκαν 21 κανονιοβολισμοί από πυροβόλα Μ-101, μια παράδοση που εθιμοτυπικώς τηρείται μόνο στις μεγάλες εθνικές επετείους.

Ολόκληρη η Σχολή είχε γεμίσει από λάβαρα και λαβαράκια που θύμιζαν…Βυζάντιο!

Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου είχε δοθεί οδηγία στους 800 και πλέον σπουδαστές της Σχολής να τον ψάλλουν με στεντόρεια φωνή, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά των παραγωγικών σχολών των ενόπλων δυνάμεων.

Την ίδια ώρα φίλοι και συγγενείς των 218 νέων αξιωματικών, που περίμεναν 4 χρόνια αυτή τη συγκινητική στιγμή της ορκωμοσίας, ήταν παραπεταμένοι στην άλλη άκρη του χώρου της τελετής χωρίς να έχουν οπτική επαφή με τους ορκισθέντες! Στην προσπάθειά τους μάλιστα να βγάλουν μια φωτογραφία συνωστίζονταν και διαπληκτίζονταν, με αποτέλεσμα οι φωνές τους να φτάνουν μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καλά είναι τα μεγαλεία, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να υπάρχει σοβαρότητα στις στρατιωτικές τελετές.

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από κάτι τέτοια σχόλια, και κατι άλλα του τύπου (ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ, ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ)βλέπουμε τους απέναντι να αλωνιζουν στο Αιγαίο και τωρα στο Ιόνιο.
Ευτυχώς είμαστε τυχεροί που κάνουν μόνο βολτα,διότι αμα γίνει τίποτα,τότε την κρίση δυστυχώς θα κληθούν να τη διαχειριστούν καποιοι με το παραπάνω σκεπτικό.
ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ??????
(ΑΝ ΚΑΙ ΤΥΦΛΗ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΣΑΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ)

Ανώνυμος είπε...

Μονο με τη φωνή και σε απόσταση ασφαλείας το λέρωσαν το εσώρουχο φαντάσου να τους δουν και μπροστά τους

Ανώνυμος είπε...

Τι λένε ρε παιδιά οι άνθρωποι. Για όνομα του θεού αυτό τους πείραξε; Α ρε ψωροκώσταινα σε όλο σου το μεγαλείο.

Υ.Γ Σωκράτη ζείς.
Υ.Γ Και όχι μόνο ο Σωκράτης...

Ανώνυμος είπε...

Εύγε Ευέλπιδες. Αισθανόμαστε υπερηφάνεια επειδή είστε καλλίτεροι απο εμάς τους παλιότερους.

Ανώνυμος είπε...

Τι πίθηκοι; οι 21 άσφαιρες κανονιές αύξησαν το έλλειμμα; Τούς εθνομηδενιστές, στην πραγματικότητα, πείραξε το ότι υπάρχουν ακόμη ΕΛΛΗΝΕΣ με ψυχή, που τραγουδάνε τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.

Καλησπέρα σύντροφοι/φισες

Ανώνυμος είπε...

ποιό ειναι ρε παιδιά αυτο το news ....πως το λένε;
Φυσικά και τους ενόχλησε...."και στο μάτι σου γυαλί ,καρφί θα μπαίνω "λέει το τραγούδι........

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΗΓΟΡΑ
ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΗΝ ΣΣΕ,ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΣΝΔ,ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΒΑΛΣ,ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ,ΘΑ ΣΠΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είμαι κι εγώ ένας από τους 218 νέους αξιωματικούς πόυ ορκίστηκα χτές, έχω ν'απαντήσω τα εξής :
1. Οι 21 κανονιοβολισμοί που ερίχθησαν δεν έχουν απαγορευτικό κόστος. Αν ενόχλεισε αυτό το γεγονός, τί να πείτε για τις εθιμοτυπικές διελεύσεις των αεροσκαφών στην ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων που σκοπό έχουν να τονίσουν την αεροπορική έννοια της τελετής (και όχι να ξοδέψουν άδικα καύσιμα και ώρες πτήσης). Κανένα show και καμμία φανφάρα.. Η ημέρα είχε την δέουσα σοβαρότητα που της άξιζε και μας άξιζε. Κλειστήκαμε 4 χρόνια στη Σχολή, με όλους τους περιορισμούς που συνεπάγεται αυτή μας η απόφαση και δεν μετανιώνουμε γι'αυτό. Δικαιούμαστε λοιπόν μία μέρα, αυτή της ορκωμοσίας μας, να νιώσουμε πιό ξεχωριστά από τις υπόλοιπες. Και δικαιούμαστε να κριθούμε από ανθρώπους που έχουν βρεθεί ακριβώς στην ίδια θέση. Άλλη μια φορά οι "κριτικοί" επιβεβαίωσαν την ομοιότητά τους με τους ευνούχους...

2. Όντως η Σχολή είχε γεμίσει από λάβαρα και λαβαράκια, τα οποία υπάρχουν κάθε χρόνο, σε κάθε ορκωμοσία πρωτοετών Ευελπίδων και Ανθυπολοχαγών, και φυσικά μετά την τελετή μαζεύονται προσεκτικά, φυλάσσονται και επαναχρησιμοποιούνται. Γιατί σας ενόχλεισε αυτό φέτος ?? Μήπως κάποιοι "καλοθελητές" προσπαθείτε να βρείτε αφορμή εκεί που δεν υπάρχει ??

3. Η οδηγία ήταν να ψαλλεί ο Εθνικός μας Ύμνος και όχι με στεντόρεια φωνή. Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια διαταγή. Βέβαια, οι Ευέλπιδες και οι Αξιωματικοί "έβγαλαν τα λαρύγγια τους" εκείνη τη στιγμή διότι πολύ απλά αισθάνθηκαν την τιμή και την υποχρέωση να τον ψάλλουν όσο το δυνατόν πιό δυνατά. Ομοίως και στον 'Ορκο που δώσαμε, ομοίως και στα ζήτω. Φωνάξαμε γιατί το θέλαμε, όχι διότι διαταχθήκαμε και είμαι υπερήφανος γι'αυτό. Κι αυτό δεν έχει προηγούμενο, είναι μιά πρωτοπορία. Σας ενόχλεισε αυτή η πρωτοπορία ?? Αν σας ενοχλεί η πρωτοπορία, να ζητήσετε να γυρίσουμε σε πιό πέτρινα χρόνια, όταν στο Στρατό υπήρχαν περιπτώσεις σωματικής βίας, πλήρης κατάχρησης εξουσίας και άλλα τέτοια "γραφικά"..

4. Οι συγγενείς μας ήταν "παραπεταμένοι" κάτω από δύο μεγάλες τέντες που έσωσαν πολύ κόσμο από τη θερμοπληξία. Οπτική επαφή υπήρχε, όχι όμως από όλους (αυτό δεν ήταν δυνατό λόγω της διάταξης του χώρου-ίσως αν φτιάχναμε κάτι αμφιθεατρικό να ήταν όλοι ικανοποιημένοι, αλλά σκεφθείτε τι τρομερή ευκαιρία θα δίναμε σε όσους κατηγορούν το Στρατό για σπατάλη χρημάτων. Κάποιοι θα έχυναν όλο τους το δηλητήριο υπό μορφή μελάνης). Οι συγγενείς μας ήταν πλήρως ευχαριστημένοι. Τώρα όποιος θέλει να βρεί κάποια λαβή για αντίθετη άποψη, είμαι σίγουρος ότι θα την βρεί επειδή πολύ απλά το θέλει έτσι.

Για να κλείσω τη γνώμη μου εδώ, δεν αισθάνομαι καθόλου μειωμένος (αλλά μάλλον υπερήφανος) απ'όσα γράφτηκαν από το news247.gr και πιστεύω πώς αντικατοπτρίζω και τη γνώμη των 217 συμμαθητών μου. Λυπάμαι μόνο, που δεν μπορώ να εκφράσω επώνυμα τις σκέψεις μου. Συνδέω την επωνυμία με τη δημοκρατία και την ελεύθερη και απροβλημάτιστη σκέψη. 'Ομως οι διαταγές είναι διατάγές, και δεν σκοπεύω να παραβιάσω τον όρκο που έδωσα μόλις χθές.

@rmy @lert είπε...

ΕΥΓΕ ΕΥΕΛΠΙ!!!ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!

Λέων Ζητουνιάδης είπε...

«Στεντόρεια» φωνή ονομάζουμε την πολύ δυνατή και βροντερή φωνή. Η ιστορία της λέξης βρίσκεται στον Στέντορα, έναν έλληνα αρκά ήρωα του Τρωικού πολέμου. Ο Στέντωρ, όπως μας τον περιγράφει και ο Όμηρος (Ιλ. Ε΄, 785-786), είχε τόσο βροντερή φωνή, όμοια με βοή πενήντα αντρών και μπορούσε ασφαλώς να ακουστεί απ’ όλο το στρατόπεδο. Η παράδοση λέει ότι πέθανε στην προσπάθειά του να ανταγωνιστεί στη μεγαλοφωνία τον ίδιο τον Ερμή

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι νομίζω πως είναι λίγο υπερβολικό να «τσιμπάτε» με του κάθε ενός την άποψη.

Δεν είδα την τελετή αλλά αν ήταν μια τυπική στρατιωτική τελετή είναι μέσα στις παραδόσεις και δεν χωρεί κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Η άποψη εντός δημόσιου blog που φιλοξενεί εκατοντάδες επισκέπτες την ημέρα δεν είναι η άποψη του "καθενός" στην οποία "τσιμπάει" κανείς. Είναι άποψη με άποψη...και χρήζει απάντησης.
Μπράβο στο νεαρό Αξκο του παραπάνω άρθρου.
Με τιμή και εκτίμηση στις ένστολες Ε.Δ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ. ΑΠΟΔΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗΔΕΣ, ΟΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΔΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ ΠΑΡΑ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ. Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ετυχε να δω και εγω τα ανωτερω και ως ενας απο τους 217 νεους ανθυπολοχαγους θελω να πω οτι η αποψη του συμμαθητη μου μας εκφραζει ολους απολυτα και αυτο δεν ειναι αυθαιρετη γενικευση. Παντως κυριοι ας αρχισουμε να προβληματιζομαστε σχετικα με τις δαπανες που δεν αφορουν τις ΕΔ αλλα τις λοιπες που φευγουν με πλαγια μεσα σε μεγαλες τσεπες. Οσοι θελουν να αποδυναμωσουν τον Στρατο μας ειναι και αυτοι που προτρεπουν τους νεους να αποφυγουν την στρατιωτικη θητεια και να καταφυγουν στην "Ι5" λυση. Ο Στρατος κυριοι και κυριες μεσα απο τις κακουχιες του βγαζει αντρες. Αν θελετε λοιπον να γινουν τα παιδια σας ΑΝΤΡΕΣ να τα προτρεψετε να υπηρετησουν την πατριδα και οχι να δηλητηριαζετε τα μυαλα τους με αποψεις σαν του παραπανω αρθρου. Αν θελετε να εχετε μια ελευθερη πατριδα να αφησετε τις ΕΔ δυναμεις να κανουν σωστα τη δουλεια τους και να αφησετε τα υποτιμητικα και περιπαιχτικα σχολια. Αν σας ενδιεφερε και σας επληττε τοσο πολυ η οικονομικη κριση δεν θα στελνατε καθημερινα χρηματα στα παιδια σας για να σπουδασουν στα "μπουζουκια" και στα λοιπα νυχτερινα κεντρα και να παιρνουν πτυχιο στα 7 ετη. Και εγω αν πηγαινω καθε μερα στα μπουζουκια δεν θα επαρκουσαν τα 700 Ευρω ("γενια των 700Ευρω"). Κι ομως κυριες και κυριοι οι μαθητες των παραγωγικων σχολων προσπαθουν να τα βγαλουν περα με 140 ευρω μηνιαιως γιατι εχουν αξιοπρεπεια.
Οσο για την τελετη της ορκομωσιας "ουδεν σχολιο" γιατι με καλυψαν οι παραπανω. Ελπιζω να σας προβληματισα αρκετα ωστε να αλλαξετε μυαλα και να παψετε να δηλητηριαζετε την νεολαια.

Ανώνυμος είπε...

"ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ " ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ!!ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΕΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ,Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ 217 ΠΑΙΔΙΑ,ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑ ΙΑΠΟΚΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩς ΘΑ ΜΕΙΝΩΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ,ΔΙΟΤΙ Η ΒΛΑΒΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ!!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩς ΠΑΙΡΝΕΙ 140 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ,ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΠΙΣΕΙΣ ΠΩ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑΚΙΑ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΤΡΩΝΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ Η ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ!!ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΤΥΧΕΙΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ!!ΜΗ ΚΛΑΨΟΥΡΗΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΙΔΟΣΧΟΛΗ!!ΟΛΟΙ ΣΑΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ,ΕΙΤΕ ΑΞΙΖΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟΙ!!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΜΑΘΗΤΗ,ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!

@rmy @lert είπε...

TI MAS LES RE MEGALE. EXIS POLI PLAKA. ENA BODI!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΕΥΕΛΠΙ!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!

kwnstantinos T..........idhs είπε...

to na krubesai pisw apo thn anonumia kai na prosvaleis kapoious pou 4 xronia htan se mia sxolh h opoia giA NA beis thelei na diabaseis den einai kai toso timhtiko gia sena....
pisteuw an sou dinotane h eukairia tha prospathouses na beis kai esu se authn thn sxolh....
egw se 2 xronia dinw panellhnies kai tha prospathisw na eimai kai egw se autous tous 218 xupasmenous pou exoun megalh idea gia ton eauto tous.....
mboreis na me peis fasista oti to kanw mono gia ta lefta h oti allo thes.....
apla na xereis oti egw tha exw prosferei sigoura kati parapanw apo esena pou prosvaleis tous allous mesw blogs (sugnwmh gia ta greekenglish)

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΥΕΛΠΙΣ, ΔΟΚΙΜΟΣ Η ΙΚΑΡΟΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ. ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΥΣΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΟΣΟΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ. ΩΡΑΙΑ ΑΝΔΡΕΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ!!
ΤΙ ΓΕΝΝΑΙΟ! ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ "ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ"!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ίσως και να έχει δίκιο ο προηγούμενος.. με την μόνη διαφορά ότι αυτά τα παιδάκια έχουν το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να εργάζονται σε όσες δουλειές θέλουν για να τα βγάλουν πέρα,να δικαιούνται να πληρωθούν τις υπερωρίες τους. Να παραμείνουν στην αγκαλιά της μαμάς τους και να μην πληρώνουν νοίκι και λογαριασμούς και πάνω απ΄όλα έχουν δικαίωμα να μιλήσουν. Τα άλλα παιδάκια (βόδια) αποφάσισαν μια μέρα να υπηρετήσουν την πατρίδα, άξιους τους θες, βλαμμένους και άχρηστους τους θες, μετά τις περικοπές, τους περισσέυουν μόλις 250 ευρώ στα 23 τους χρόνια για να ζήσουν, και αν είναι δυνατών να επισκευθούνε και εκείνη την μάνα τους που κάποτε έκλαιγε στην πύλη όταν τους έκλεινε για 4 χρόνια μέσα. Δεν θα αργήσει η μέρα εκείνη όμως, που θα συναντήσουμε τους προγόνους μας, και θα περπατήσουμε στα αλώνια των αθανάτων, όπως διδασκόμαστε στο βοιδοίδρυμα. Ελπίζω μόνο τότε να μην χρειαστείς κανέναν από εμάς να έρθει να σώσει το σπίτι σου. Αλλά το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Ότι θα το κάναμε έτσι και αλλιώς, γιατί απλά γνωρίζουμε το λόγο που μπήκαμε εκεί μέσα. Ο λόγος είναι ένας λευκός σταυρός, 5 γαλάζιες και 4 λευκές λωρίδες, η υπέρμαχως στρατηγός, και η οικογενειά μας. Εμένα αυτά μου δίδαξαν στο σπίτι μου και αυτά θα διδάσκω με το χρήσμα της εκκλησίας και της πολιτείας που μου απονεμήθηκε, μέχρι τελευταίας ρανίδος.

Ανώνυμος είπε...

αφηστε τον να λεει...κανα αριστερο αναρχοκομουνιστικο σκουπιδι θα ειναι......ευγε στους ευελπιδες!!!η πατριδα κινδυνευει ...και ,μαλιστα πιο πολυ απο εσωτερικους εχθρους...και μετα απο τους εξωτερικους.....οπως φαινεται απο το πιο πανω σχολιο ενος μαλλον κομπλεξικου ανθελληνα....

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχουμε μεγαλη ιδεα για τους εαυτους μας κυριε μου, απλα εσυ εχεις πολυ μικρη ιδεα για εμας.
Αν ηξερες εστω και ελαχιστα πραγαματα σχετικα με τις ΕΔ δεν θα εγραφες τις παραπανω μπαρουφες. 1.Φυσικα και υπαρχουν φοιτητες που καθημερινα εργαζονται για να καταφερουν να σπουδασουν και δεν το αγνοω αυτο. Εγω αναφερομαι στην πλειοψηφια τις νεολαιας που μαλλον και εσυ ανηκεις σε αυτην ή ανηκει το παιδι σου για να συγχυστηκες τοσο.
2.Δεν ειπα οτι δεν τα βγαζουμε περα με το βοηθημα που δινετε. Απλα εχουμε μαθει ποσο βαθια χωραει το χερι στην τσεπη μας. Πολλοι απο τους συμμαθητες μου κυριε μου δουλευαν τα σαββατοκυριακα και αλλοι οχι μονο δεν τα κρατουσαν για τον εαυτο τους αλλα τα εδιναν και στους γονεις τους για να τους ενισχυσουν οικονομικα επειδη δεν ηταν ευκαταστατοι.(Ολοι οι Ευελπιδες εχουν να σας πουνε καμια δεκαρια παραδειγματα απο συναδελφους τους)
3.Οταν θα συζητησετε κυριε μου με εναν ευελπι θα καταλαβετε ποσο ενημερωμενος ειναι και ας ειναι εσωκλειστος. Μονο εκτος πραγματικοτητας δεν ειμαστε.
4.Η σχολη μας κυριε δεν βγαζει φυσικους, μαθηματικους και αλλων ειδων επιστημονες. Η σχολη μας διδασκει πως θα γινουμε ηγητορες και θα κανουμε κτημα μας την τεχνη του πολεμου για να οδηγησουμε οταν χρειαστει το τμημα μας στην νικη.
5. Για να κλεισω εδω την απαντηση μου. Δεν θα ανεχτω απο κανενα ανορθογραφο να λεει οτι η σχολη μας βγαζει ηλιθιους ή οτι ειναι βοΐδοσχολη. Πρωτα κυριε να αποφοιτησετε απο το δημοτικο και μετα να κρινετε το επιπεδο μας το οποιο φαινετε και απο τις απαντησεις μας. Αυτο που καταλαβα παντως ειναι οτι καποιοι δεν εχουν το ελαχιστο νοητικο υποβαθρο να κρινουν καποια πραγματα και επειδη εχουν καταφερει να ξεχωριζουν οτι ο Η/Υ δεν ειναι εκρηκτικος μηχανισμος που θα εκραγει αν πατησεις το κουμπακι, αλλα μπαινει και στο internet (που δεν γνωριζουν καν τι ειναι αυτο και δυσκολευονται και να το προφερουν), γραφουν οτι αρλουμπα θελουν...
Κυριοι και κυριες πρωτα ενημερωθειτε και μετα μιληστε. Εκτιθεστε με αυτα που λετε.
Υ.Γ:Αμα θελετε ριξτε και μια ματια στις απαντησεις που εχουν δοθει και στο αυθεντικο αρθρο σε αλλη σελιδα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η απάντηση σου είναι άκρως προσβλητική, οφείλω τουλάχιστον στον εαυτό μου να σου απαντήσω :

1. Μεγάλη ιδέα δεν έχω για τον εαυτό μου. Γνωρίζω όμως ότι σε μια νεαρή ηλικία θα χρεωθώ υλικά αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που τα έχει χρυσοπληρώσει απ'το υστέρημα του ο Ελληνικός λαός, καθώς και ανεκτίμητες ψυχές ανθρώπων. Κι αυτό με γεμίζει υπερηφάνια, γιατί μου εμπιστεύονται πολλά περισσότερα από το μέσο Έλληνα. Με γεμίζει επίσης ανυσηχία αν θα μπορέσω να ανταποκριθώ επιτυχώς σε αυτές τις υποχρεώσεις. Όμως είμαι αισιόδοξος και όχι μίζερος, κι έχω την ελπίδα ότι με τη βοήθεια του Θεού και με συνεχή προσπάθεια και τριβή με το αντικείμενο μου θα ανταπεξέλθω.

2. Καμμιά φορά είμαστε όντως αποκομμένοι από την πραγματικότητα, λόγω του εσώκλειστου της Σχολής. Και αυτό μας στενοχωρεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούμε να αναπληρώνουμε αυτό τον "χαμένο" χρόνο όταν μπορούμε. Η ζωή μας δεν είναι μόνο ο Στρατός. Είναι και η οικογένειά μας, οι κοπέλες μας, οι φίλοι μας, τα χόμπυ μας, οι εκδρομές μας, οι βόλτες μας...Πλύση εγκεφάλου δέχεται μόνο όποιος το θέλει ο ίδιος. Κι από την εμπειρία μου, δεν υπάρχουν πολλοί.

3. Το παιδάκι που λέει ότι "παίρνει 140 ευρώ και δεν τα βγάζει πέρα" μόνο αυτό δεν είπε. Είπε ότι προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τόσα χρήματα διατηρώντας την αξιοπρέπειά του. Θυμάμαι συμμαθητές μου, που αναγκάστηκαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στη Σχολή, να δουλεύουν (παράνομα και με κίνδυνο επιβολής αυστηρής ποινής ή και αποπομπής) τα σαββατοκύριακα και τις άδειές τους, έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν τις οικογένειές τους (ενίοτε δεν μπορούσαν να επιβαρύνουν τις οικογένειές τους διότι, πολύ απλά, αυτές δεν είχαν απολύτως τίποτα να τους υποστηρίξουν). Επίσης θυμάμαι Ευέλπιδες που εθελοντικά θυσίαζαν την ελευθερία της εξόδου τους για να κάνουν οικονομία. Δεν βρίσκω κάτι πιό αξιοπρεπές από αυτό.

4. Δεν κλαψούρισε κανένας. Έγραψε κάποτε ο Παύλος Μελάς στο γράμμα του πρός τον Έυελπι :"Άνδρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν". Την Ελλάδα την ευχαριστώ, όχι όμως γιατί μ'έβαλε στη Σχολή. Εκεί μπήκα και αποφοίτησα με τη δική μου προσπάθεια.

5. Τουλάχιστον σε αυτή τη "βοϊδοσχολή" γνωρίζουμε να χρησιμοποιούμε ορθογραφημένα την Ελληνική γλώσσα. Εσύ, μάλλον όχι..

6. Υποθέτω ότι το συμπέρασμα περί σίγουρης προαγωγής του καθένα μας στο βαθμό του Ταξιάρχου έχει εξαχθεί από δικές σου έγκυρες και σοβαρές μελέτες, οπότε η δική μου αντίθετη άποψη περιττεύει...

Χαίρομαι πάντως διότι δίνεται η ευκαιρία, μέσω αυτής της ιστοσελίδας, να σου ανταπαντήσω ευθέως στα λεγόμενά σου. Για μένα, αυτό αντιπροσωπεύει τα ιδανικά του δημοκρατικού διαλόγου.

ΥΓ Θα ζητήσω συγγνώμη ακόμα μια φορά για την αναγκαστική ανωνυμία. Καλό βράδυ.-

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά για να απαντήσω στον παραπάνω «ανώνυμο» κύριο έχω να πω ότι δεν έχουμε εμείς μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας , αλλά εσείς έχετε πολύ μικρή ιδέα για εμάς.
1. Δεν είμαστε καθόλου αποκομμένοι από την πραγματικότητα . Αντιθέτως είμαστε αρκετά ενημερωμένοι για διάφορα θέματα εντός και εκτός συνόρων. Αν συζητήσετε κάποτε με Εύελπι θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι αν και εσώκλειστοι είμαστε αρκετά ενημερωμένοι και έχουμε ενδιαφέρουσες απόψεις σε ποικίλα θέματα.
2. Το «παιδάκι» που αναφέρετε παραπάνω δεν το γνωρίζετε και είναι αυτό που όταν χρειαστεί θα τρέξει στην πρώτη γραμμή για να «υπερασπίσει με πίστη και αφοσίωση ,μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος του , τας σημαίας», όπως ακριβώς έχει ορκιστεί και όχι να πάρει το πρώτο εισιτήριο για Ελβετία όπως θα κάνουν οι ομοϊδεάτες σας.
3. Φυσικά και δεν αγνοώ ότι υπάρχουν φοιτητές που εργάζονται καθημερινά για να σπουδάσουν, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτούς, γιατί αυτοί έχουν θέληση και είναι πτυχιούχοι σε 4 έτη. Εγώ αναφέρομαι στους αιώνιους φοιτητές που ανήκει η πλειοψηφία της νεολαίας μας. Για να συγχυστήκατε τόσο , μάλλον τυγχάνετε και εσείς ένας από αυτούς ή γονέας αυτών.
4. Δεν είπα ότι με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα με τα 140 Ευρώ, αλλά ότι έχουμε μάθει πόσο βαθιά χωράει το χέρι στην τσέπη μας. Αν ρωτήσετε έναν Εύελπι σίγουρα θα έχει να σας παρουσιάσει 5-6 συναδέλφους του που είτε δουλεύουν τα σαββατοκύριακα, είτε δίνουν το οικονομικό τους βοήθημα στους γονείς τους γιατί δεν είναι από ευκατάστατες οικογένειες.
5. Όσον αφορά την ανεργία, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Γιατί όλοι να θέλουν να γίνουν «μεγαλοεπιστήμονες»; Η γεωργία και η κτηνοτροφία καθώς και άλλα υποτιμημένα επαγγέλματα είναι αρκετά προσοδοφόρα. Γιατί κανένας δεν θέλει να τα ακολουθήσει και θέλουν όλοι να κάτσουν στις μεγάλες καρέκλες;
6. Για να τελειώνουμε εδώ, δεν θα ανεχθώ από κανέναν ανορθόγραφο να με χαρακτηρίσει ή να πει την ΣΣΕ «βοϊδοσχολη». Πρώτα να αποφοιτήσετε από το δημοτικό κύριε και ύστερα να αρχίσετε να ενημερώνεστε γιατί μάλλον εσείς είστε εκτός πραγματικότητας. Η ΣΣΕ δεν βγάζει φυσικούς, μαθηματικούς ή άλλου είδους επιστήμονες, αλλά ηγήτορες που διδάσκονται την τέχνη του πολέμου και όταν χρειαστεί θα οδηγήσουν το τμήμα τους στην νίκη. Το υψηλό επίπεδό των αποφοίτων της ΣΣΕ φαίνεται και από τις αποστομωτικές απαντήσεις που δίνει στους πολέμιούς της. Τι μπορεί να πει κανείς για την προσφορά του ΕΣ στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές , στους σεισμούς… Μπορούν πολλοί να ανταγωνιστούν τους αξιωματικούς των διαβιβάσεων (οι οποίοι διαθέτουν άριστες γνώσεις ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνιών), του μηχανικού (που είναι αντάξιοι των πολιτικών μηχανικών οι περισσότεροι), του πυροβολικού (που διαθέτουν σύνθετες και περίπλοκες γνώσεις μαθηματικών, βλητικής κ.ά.) και άλλων αξιωματικών. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω κύριοι ότι οι Έλληνες αξιωματικοί αποφοιτούν με πολύ καλές θέσεις από τα σχολεία ΕΔ του εξωτερικού. Μήπως και οι άλλες χώρες βγάζουν αξιωματικούς «γιδοπρόξενους » κατά την άποψη σας;
Πρώτα να ενημερώνεστε κύριοι και μετά να μιλάτε γιατί εκτίθεστε. Οι περισσότεροι από εσάς μπερδεύατε τον Η/Υ με εκρηκτικό μηχανισμό που άμα πατήσετε το «κουμπάκι» θα εκραγεί και τώρα μάθατε να μπαίνετε στο internet (που δεν ξέρετε τι είναι και με δυσκολία καταφέρνετε να προφέρετε ) και γράφετε ότι αρλούμπα θέλετε έτσι απλά και ανώνυμα. Τέλος, δεν θα πρέπει να συγχέετε την σιωπή με την σιωπηλή αποδοχή. Να ξέρετε ότι αν και δεν μπορούμε να σας αποστομώνουμε επώνυμα θα το κάνουμε ανώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά για να απαντήσω στον παραπάνω «ανώνυμο» κύριο έχω να πω ότι δεν έχουμε εμείς μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας , αλλά εσείς έχετε πολύ μικρή ιδέα για εμάς.
1. Δεν είμαστε καθόλου αποκομμένοι από την πραγματικότητα . Αντιθέτως είμαστε αρκετά ενημερωμένοι για διάφορα θέματα εντός και εκτός συνόρων. Αν συζητήσετε κάποτε με Εύελπι θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι αν και εσώκλειστοι είμαστε αρκετά ενημερωμένοι και έχουμε ενδιαφέρουσες απόψεις σε ποικίλα θέματα.
2. Το «παιδάκι» που αναφέρετε παραπάνω δεν το γνωρίζετε και είναι αυτό που όταν χρειαστεί θα τρέξει στην πρώτη γραμμή για να «υπερασπίσει με πίστη και αφοσίωση ,μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος του , τας σημαίας», όπως ακριβώς έχει ορκιστεί και όχι να πάρει το πρώτο εισιτήριο για Ελβετία όπως θα κάνουν οι ομοϊδεάτες σας.
3. Φυσικά και δεν αγνοώ ότι υπάρχουν φοιτητές που εργάζονται καθημερινά για να σπουδάσουν, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτούς, γιατί αυτοί έχουν θέληση και είναι πτυχιούχοι σε 4 έτη. Εγώ αναφέρομαι στους αιώνιους φοιτητές που ανήκει η πλειοψηφία της νεολαίας μας. Για να συγχυστήκατε τόσο , μάλλον τυγχάνετε και εσείς ένας από αυτούς ή γονέας αυτών.
4. Δεν είπα ότι με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα με τα 140 Ευρώ, αλλά ότι έχουμε μάθει πόσο βαθιά χωράει το χέρι στην τσέπη μας. Αν ρωτήσετε έναν Εύελπι σίγουρα θα έχει να σας παρουσιάσει 5-6 συναδέλφους του που είτε δουλεύουν τα σαββατοκύριακα, είτε δίνουν το οικονομικό τους βοήθημα στους γονείς τους γιατί δεν είναι από ευκατάστατες οικογένειες.
5. Όσον αφορά την ανεργία, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Γιατί όλοι να θέλουν να γίνουν «μεγαλοεπιστήμονες»; Η γεωργία και η κτηνοτροφία καθώς και άλλα υποτιμημένα επαγγέλματα είναι αρκετά προσοδοφόρα. Γιατί κανένας δεν θέλει να τα ακολουθήσει και θέλουν όλοι να κάτσουν στις μεγάλες καρέκλες;
6. Για να τελειώνουμε εδώ, δεν θα ανεχθώ από κανέναν ανορθόγραφο να με χαρακτηρίσει ή να πει την ΣΣΕ «βοϊδοσχολη». Πρώτα να αποφοιτήσετε από το δημοτικό κύριε και ύστερα να αρχίσετε να ενημερώνεστε γιατί μάλλον εσείς είστε εκτός πραγματικότητας. Η ΣΣΕ δεν βγάζει φυσικούς, μαθηματικούς ή άλλου είδους επιστήμονες, αλλά ηγήτορες που διδάσκονται την τέχνη του πολέμου και όταν χρειαστεί θα οδηγήσουν το τμήμα τους στην νίκη. Το υψηλό επίπεδό των αποφοίτων της ΣΣΕ φαίνεται και από τις αποστομωτικές απαντήσεις που δίνει στους πολέμιούς της. Τι μπορεί να πει κανείς για την προσφορά του ΕΣ στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές , στους σεισμούς… Μπορούν πολλοί να ανταγωνιστούν τους αξιωματικούς των διαβιβάσεων (οι οποίοι διαθέτουν άριστες γνώσεις ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνιών), του μηχανικού (που είναι αντάξιοι των πολιτικών μηχανικών οι περισσότεροι), του πυροβολικού (που διαθέτουν σύνθετες και περίπλοκες γνώσεις μαθηματικών, βλητικής κ.ά.) και άλλων αξιωματικών. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω κύριοι ότι οι Έλληνες αξιωματικοί αποφοιτούν με πολύ καλές θέσεις από τα σχολεία ΕΔ του εξωτερικού. Μήπως και οι άλλες χώρες βγάζουν αξιωματικούς «γιδοπρόξενους » κατά την άποψη σας;
Πρώτα να ενημερώνεστε κύριοι και μετά να μιλάτε γιατί εκτίθεστε. Οι περισσότεροι από εσάς μπερδεύατε τον Η/Υ με εκρηκτικό μηχανισμό που άμα πατήσετε το «κουμπάκι» θα εκραγεί και τώρα μάθατε να μπαίνετε στο internet (που δεν ξέρετε τι είναι και με δυσκολία καταφέρνετε να προφέρετε ) και γράφετε ότι αρλούμπα θέλετε έτσι απλά και ανώνυμα. Τέλος, δεν θα πρέπει να συγχέετε την σιωπή με την σιωπηλή αποδοχή. Να ξέρετε ότι αν και δεν μπορούμε να σας αποστομώνουμε επώνυμα θα το κάνουμε ανώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά για να απαντήσω στον παραπάνω «ανώνυμο» κύριο έχω να πω ότι δεν έχουμε εμείς μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας , αλλά εσείς έχετε πολύ μικρή ιδέα για εμάς.
1. Δεν είμαστε καθόλου αποκομμένοι από την πραγματικότητα . Αντιθέτως είμαστε αρκετά ενημερωμένοι για διάφορα θέματα εντός και εκτός συνόρων. Αν συζητήσετε κάποτε με Εύελπι θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι αν και εσώκλειστοι είμαστε αρκετά ενημερωμένοι και έχουμε ενδιαφέρουσες απόψεις σε ποικίλα θέματα.
2. Το «παιδάκι» που αναφέρετε παραπάνω δεν το γνωρίζετε και είναι αυτό που όταν χρειαστεί θα τρέξει στην πρώτη γραμμή για να «υπερασπίσει με πίστη και αφοσίωση ,μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος του , τας σημαίας», όπως ακριβώς έχει ορκιστεί και όχι να πάρει το πρώτο εισιτήριο για Ελβετία όπως θα κάνουν οι ομοϊδεάτες σας.
3. Φυσικά και δεν αγνοώ ότι υπάρχουν φοιτητές που εργάζονται καθημερινά για να σπουδάσουν, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτούς, γιατί αυτοί έχουν θέληση και είναι πτυχιούχοι σε 4 έτη. Εγώ αναφέρομαι στους αιώνιους φοιτητές που ανήκει η πλειοψηφία της νεολαίας μας. Για να συγχυστήκατε τόσο , μάλλον τυγχάνετε και εσείς ένας από αυτούς ή γονέας αυτών.
4. Δεν είπα ότι με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα με τα 140 Ευρώ, αλλά ότι έχουμε μάθει πόσο βαθιά χωράει το χέρι στην τσέπη μας. Αν ρωτήσετε έναν Εύελπι σίγουρα θα έχει να σας παρουσιάσει 5-6 συναδέλφους του που είτε δουλεύουν τα σαββατοκύριακα, είτε δίνουν το οικονομικό τους βοήθημα στους γονείς τους γιατί δεν είναι από ευκατάστατες οικογένειες.
5. Όσον αφορά την ανεργία, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Γιατί όλοι να θέλουν να γίνουν «μεγαλοεπιστήμονες»; Η γεωργία και η κτηνοτροφία καθώς και άλλα υποτιμημένα επαγγέλματα είναι αρκετά προσοδοφόρα. Γιατί κανένας δεν θέλει να τα ακολουθήσει και θέλουν όλοι να κάτσουν στις μεγάλες καρέκλες;
(ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά για να απαντήσω στον παραπάνω «ανώνυμο» κύριο έχω να πω ότι δεν έχουμε εμείς μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας , αλλά εσείς έχετε πολύ μικρή ιδέα για εμάς.
1. Δεν είμαστε καθόλου αποκομμένοι από την πραγματικότητα . Αντιθέτως είμαστε αρκετά ενημερωμένοι για διάφορα θέματα εντός και εκτός συνόρων. Αν συζητήσετε κάποτε με Εύελπι θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι αν και εσώκλειστοι είμαστε αρκετά ενημερωμένοι και έχουμε ενδιαφέρουσες απόψεις σε ποικίλα θέματα.
2. Το «παιδάκι» που αναφέρετε παραπάνω δεν το γνωρίζετε και είναι αυτό που όταν χρειαστεί θα τρέξει στην πρώτη γραμμή για να «υπερασπίσει με πίστη και αφοσίωση ,μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος του , τας σημαίας», όπως ακριβώς έχει ορκιστεί και όχι να πάρει το πρώτο εισιτήριο για Ελβετία όπως θα κάνουν οι ομοϊδεάτες σας.
3. Φυσικά και δεν αγνοώ ότι υπάρχουν φοιτητές που εργάζονται καθημερινά για να σπουδάσουν, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτούς, γιατί αυτοί έχουν θέληση και είναι πτυχιούχοι σε 4 έτη. Εγώ αναφέρομαι στους αιώνιους φοιτητές που ανήκει η πλειοψηφία της νεολαίας μας. Για να συγχυστήκατε τόσο , μάλλον τυγχάνετε και εσείς ένας από αυτούς ή γονέας αυτών.
4. Δεν είπα ότι με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα με τα 140 Ευρώ, αλλά ότι έχουμε μάθει πόσο βαθιά χωράει το χέρι στην τσέπη μας. Αν ρωτήσετε έναν Εύελπι σίγουρα θα έχει να σας παρουσιάσει 5-6 συναδέλφους του που είτε δουλεύουν τα σαββατοκύριακα, είτε δίνουν το οικονομικό τους βοήθημα στους γονείς τους γιατί δεν είναι από ευκατάστατες οικογένειες.
5. Όσον αφορά την ανεργία, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Γιατί όλοι να θέλουν να γίνουν «μεγαλοεπιστήμονες»; Η γεωργία και η κτηνοτροφία καθώς και άλλα υποτιμημένα επαγγέλματα είναι αρκετά προσοδοφόρα. Γιατί κανένας δεν θέλει να τα ακολουθήσει και θέλουν όλοι να κάτσουν στις μεγάλες καρέκλες;
(ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά για να απαντήσω στον παραπάνω «ανώνυμο» κύριο έχω να πω ότι δεν έχουμε εμείς μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας , αλλά εσείς έχετε πολύ μικρή ιδέα για εμάς.
1. Δεν είμαστε καθόλου αποκομμένοι από την πραγματικότητα . Αντιθέτως είμαστε αρκετά ενημερωμένοι για διάφορα θέματα εντός και εκτός συνόρων. Αν συζητήσετε κάποτε με Εύελπι θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι αν και εσώκλειστοι είμαστε αρκετά ενημερωμένοι και έχουμε ενδιαφέρουσες απόψεις σε ποικίλα θέματα.
2. Το «παιδάκι» που αναφέρετε παραπάνω δεν το γνωρίζετε και είναι αυτό που όταν χρειαστεί θα τρέξει στην πρώτη γραμμή για να «υπερασπίσει με πίστη και αφοσίωση ,μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος του , τας σημαίας», όπως ακριβώς έχει ορκιστεί και όχι να πάρει το πρώτο εισιτήριο για Ελβετία όπως θα κάνουν οι ομοϊδεάτες σας.
3. Φυσικά και δεν αγνοώ ότι υπάρχουν φοιτητές που εργάζονται καθημερινά για να σπουδάσουν, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτούς, γιατί αυτοί έχουν θέληση και είναι πτυχιούχοι σε 4 έτη. Εγώ αναφέρομαι στους αιώνιους φοιτητές που ανήκει η πλειοψηφία της νεολαίας μας. Για να συγχυστήκατε τόσο , μάλλον τυγχάνετε και εσείς ένας από αυτούς ή γονέας αυτών.
4. Δεν είπα ότι με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα με τα 140 Ευρώ, αλλά ότι έχουμε μάθει πόσο βαθιά χωράει το χέρι στην τσέπη μας. Αν ρωτήσετε έναν Εύελπι σίγουρα θα έχει να σας παρουσιάσει 5-6 συναδέλφους του που είτε δουλεύουν τα σαββατοκύριακα, είτε δίνουν το οικονομικό τους βοήθημα στους γονείς τους γιατί δεν είναι από ευκατάστατες οικογένειες.
5. Όσον αφορά την ανεργία, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Γιατί όλοι να θέλουν να γίνουν «μεγαλοεπιστήμονες»; Η γεωργία και η κτηνοτροφία καθώς και άλλα υποτιμημένα επαγγέλματα είναι αρκετά προσοδοφόρα. Γιατί κανένας δεν θέλει να τα ακολουθήσει και θέλουν όλοι να κάτσουν στις μεγάλες καρέκλες;
6. Για να τελειώνουμε εδώ, δεν θα ανεχθώ από κανέναν ανορθόγραφο να με χαρακτηρίσει ή να πει την ΣΣΕ «βοϊδοσχολη». Πρώτα να αποφοιτήσετε από το δημοτικό κύριε και ύστερα να αρχίσετε να ενημερώνεστε γιατί μάλλον εσείς είστε εκτός πραγματικότητας. Η ΣΣΕ δεν βγάζει φυσικούς, μαθηματικούς ή άλλου είδους επιστήμονες, αλλά ηγήτορες που διδάσκονται την τέχνη του πολέμου και όταν χρειαστεί θα οδηγήσουν το τμήμα τους στην νίκη. Το υψηλό επίπεδό των αποφοίτων της ΣΣΕ φαίνεται και από τις αποστομωτικές απαντήσεις που δίνει στους πολέμιούς της. Τι μπορεί να πει κανείς για την προσφορά του ΕΣ στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές , στους σεισμούς… Μπορούν πολλοί να ανταγωνιστούν τους αξιωματικούς των διαβιβάσεων (οι οποίοι διαθέτουν άριστες γνώσεις ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνιών), του μηχανικού (που είναι αντάξιοι των πολιτικών μηχανικών οι περισσότεροι), του πυροβολικού (που διαθέτουν σύνθετες και περίπλοκες γνώσεις μαθηματικών, βλητικής κ.ά.) και άλλων αξιωματικών. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω κύριοι ότι οι Έλληνες αξιωματικοί αποφοιτούν με πολύ καλές θέσεις από τα σχολεία ΕΔ του εξωτερικού. Μήπως και οι άλλες χώρες βγάζουν αξιωματικούς «γιδοπρόξενους » κατά την άποψη σας;
Πρώτα να ενημερώνεστε κύριοι και μετά να μιλάτε γιατί εκτίθεστε. Οι περισσότεροι από εσάς μπερδεύατε τον Η/Υ με εκρηκτικό μηχανισμό που άμα πατήσετε το «κουμπάκι» θα εκραγεί και τώρα μάθατε να μπαίνετε στο internet (που δεν ξέρετε τι είναι και με δυσκολία καταφέρνετε να προφέρετε ) και γράφετε ότι αρλούμπα θέλετε έτσι απλά και ανώνυμα. Τέλος, δεν θα πρέπει να συγχέετε την σιωπή με την σιωπηλή αποδοχή. Να ξέρετε ότι αν και δεν μπορούμε να σας αποστομώνουμε επώνυμα θα το κάνουμε ανώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά για να απαντήσω στον παραπάνω «ανώνυμο» κύριο έχω να πω ότι δεν έχουμε εμείς μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας , αλλά εσείς έχετε πολύ μικρή ιδέα για εμάς.
1. Δεν είμαστε καθόλου αποκομμένοι από την πραγματικότητα . Αντιθέτως είμαστε αρκετά ενημερωμένοι για διάφορα θέματα εντός και εκτός συνόρων. Αν συζητήσετε κάποτε με Εύελπι θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι αν και εσώκλειστοι είμαστε αρκετά ενημερωμένοι και έχουμε ενδιαφέρουσες απόψεις σε ποικίλα θέματα.
2. Το «παιδάκι» που αναφέρετε παραπάνω δεν το γνωρίζετε και είναι αυτό που όταν χρειαστεί θα τρέξει στην πρώτη γραμμή για να «υπερασπίσει με πίστη και αφοσίωση ,μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος του , τας σημαίας», όπως ακριβώς έχει ορκιστεί και όχι να πάρει το πρώτο εισιτήριο για Ελβετία όπως θα κάνουν οι ομοϊδεάτες σας.
3. Φυσικά και δεν αγνοώ ότι υπάρχουν φοιτητές που εργάζονται καθημερινά για να σπουδάσουν, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτούς, γιατί αυτοί έχουν θέληση και είναι πτυχιούχοι σε 4 έτη. Εγώ αναφέρομαι στους αιώνιους φοιτητές που ανήκει η πλειοψηφία της νεολαίας μας. Για να συγχυστήκατε τόσο , μάλλον τυγχάνετε και εσείς ένας από αυτούς ή γονέας αυτών.
4. Δεν είπα ότι με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα με τα 140 Ευρώ, αλλά ότι έχουμε μάθει πόσο βαθιά χωράει το χέρι στην τσέπη μας. Αν ρωτήσετε έναν Εύελπι σίγουρα θα έχει να σας παρουσιάσει 5-6 συναδέλφους του που είτε δουλεύουν τα σαββατοκύριακα, είτε δίνουν το οικονομικό τους βοήθημα στους γονείς τους γιατί δεν είναι από ευκατάστατες οικογένειες.
5. Όσον αφορά την ανεργία, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Γιατί όλοι να θέλουν να γίνουν «μεγαλοεπιστήμονες»; Η γεωργία και η κτηνοτροφία καθώς και άλλα υποτιμημένα επαγγέλματα είναι αρκετά προσοδοφόρα. Γιατί κανένας δεν θέλει να τα ακολουθήσει και θέλουν όλοι να κάτσουν στις μεγάλες καρέκλες;
(ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά για να απαντήσω στον παραπάνω «ανώνυμο» κύριο έχω να πω ότι δεν έχουμε εμείς μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας , αλλά εσείς έχετε πολύ μικρή ιδέα για εμάς.
1. Δεν είμαστε καθόλου αποκομμένοι από την πραγματικότητα . Αντιθέτως είμαστε αρκετά ενημερωμένοι για διάφορα θέματα εντός και εκτός συνόρων. Αν συζητήσετε κάποτε με Εύελπι θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι αν και εσώκλειστοι είμαστε αρκετά ενημερωμένοι και έχουμε ενδιαφέρουσες απόψεις σε ποικίλα θέματα.
2. Το «παιδάκι» που αναφέρετε παραπάνω δεν το γνωρίζετε και είναι αυτό που όταν χρειαστεί θα τρέξει στην πρώτη γραμμή για να «υπερασπίσει με πίστη και αφοσίωση ,μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος του , τας σημαίας», όπως ακριβώς έχει ορκιστεί και όχι να πάρει το πρώτο εισιτήριο για Ελβετία όπως θα κάνουν οι ομοϊδεάτες σας.
3. Φυσικά και δεν αγνοώ ότι υπάρχουν φοιτητές που εργάζονται καθημερινά για να σπουδάσουν, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτούς, γιατί αυτοί έχουν θέληση και είναι πτυχιούχοι σε 4 έτη. Εγώ αναφέρομαι στους αιώνιους φοιτητές που ανήκει η πλειοψηφία της νεολαίας μας. Για να συγχυστήκατε τόσο , μάλλον τυγχάνετε και εσείς ένας από αυτούς ή γονέας αυτών.
(ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

(ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
4. Δεν είπα ότι με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα με τα 140 Ευρώ, αλλά ότι έχουμε μάθει πόσο βαθιά χωράει το χέρι στην τσέπη μας. Αν ρωτήσετε έναν Εύελπι σίγουρα θα έχει να σας παρουσιάσει 5-6 συναδέλφους του που είτε δουλεύουν τα σαββατοκύριακα, είτε δίνουν το οικονομικό τους βοήθημα στους γονείς τους γιατί δεν είναι από ευκατάστατες οικογένειες.
5. Όσον αφορά την ανεργία, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Γιατί όλοι να θέλουν να γίνουν «μεγαλοεπιστήμονες»; Η γεωργία και η κτηνοτροφία καθώς και άλλα υποτιμημένα επαγγέλματα είναι αρκετά προσοδοφόρα. Γιατί κανένας δεν θέλει να τα ακολουθήσει και θέλουν όλοι να κάτσουν στις μεγάλες καρέκλες;

6. Για να τελειώνουμε εδώ, δεν θα ανεχθώ από κανέναν ανορθόγραφο να με χαρακτηρίσει ή να πει την ΣΣΕ «βοϊδοσχολη». Πρώτα να αποφοιτήσετε από το δημοτικό κύριε και ύστερα να αρχίσετε να ενημερώνεστε γιατί μάλλον εσείς είστε εκτός πραγματικότητας. Η ΣΣΕ δεν βγάζει φυσικούς, μαθηματικούς ή άλλου είδους επιστήμονες, αλλά ηγήτορες που διδάσκονται την τέχνη του πολέμου και όταν χρειαστεί θα οδηγήσουν το τμήμα τους στην νίκη. Το υψηλό επίπεδό των αποφοίτων της ΣΣΕ φαίνεται και από τις αποστομωτικές απαντήσεις που δίνει στους πολέμιούς της. Τι μπορεί να πει κανείς για την προσφορά του ΕΣ στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές , στους σεισμούς… Μπορούν πολλοί να ανταγωνιστούν τους αξιωματικούς των διαβιβάσεων (οι οποίοι διαθέτουν άριστες γνώσεις ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνιών), του μηχανικού (που είναι αντάξιοι των πολιτικών μηχανικών οι περισσότεροι), του πυροβολικού (που διαθέτουν σύνθετες και περίπλοκες γνώσεις μαθηματικών, βλητικής κ.ά.) και άλλων αξιωματικών. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω κύριοι ότι οι Έλληνες αξιωματικοί αποφοιτούν με

Ανώνυμος είπε...

(ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
4. Δεν είπα ότι με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα με τα 140 Ευρώ, αλλά ότι έχουμε μάθει πόσο βαθιά χωράει το χέρι στην τσέπη μας. Αν ρωτήσετε έναν Εύελπι σίγουρα θα έχει να σας παρουσιάσει 5-6 συναδέλφους του που είτε δουλεύουν τα σαββατοκύριακα, είτε δίνουν το οικονομικό τους βοήθημα στους γονείς τους γιατί δεν είναι από ευκατάστατες οικογένειες.
5. Όσον αφορά την ανεργία, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Γιατί όλοι να θέλουν να γίνουν «μεγαλοεπιστήμονες»; Η γεωργία και η κτηνοτροφία καθώς και άλλα υποτιμημένα επαγγέλματα είναι αρκετά προσοδοφόρα. Γιατί κανένας δεν θέλει να τα ακολουθήσει και θέλουν όλοι να κάτσουν στις μεγάλες καρέκλες;
(ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

(ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
6. Για να τελειώνουμε εδώ, δεν θα ανεχθώ από κανέναν ανορθόγραφο να με χαρακτηρίσει ή να πει την ΣΣΕ «βοϊδοσχολη». Πρώτα να αποφοιτήσετε από το δημοτικό κύριε και ύστερα να αρχίσετε να ενημερώνεστε γιατί μάλλον εσείς είστε εκτός πραγματικότητας. Η ΣΣΕ δεν βγάζει φυσικούς, μαθηματικούς ή άλλου είδους επιστήμονες, αλλά ηγήτορες που διδάσκονται την τέχνη του πολέμου και όταν χρειαστεί θα οδηγήσουν το τμήμα τους στην νίκη. Το υψηλό επίπεδό των αποφοίτων της ΣΣΕ φαίνεται και από τις αποστομωτικές απαντήσεις που δίνει στους πολέμιούς της. Τι μπορεί να πει κανείς για την προσφορά του ΕΣ στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές , στους σεισμούς… Μπορούν πολλοί να ανταγωνιστούν τους αξιωματικούς των διαβιβάσεων (οι οποίοι διαθέτουν άριστες γνώσεις ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνιών), του μηχανικού (που είναι αντάξιοι των πολιτικών μηχανικών οι περισσότεροι), του πυροβολικού (που διαθέτουν σύνθετες και περίπλοκες γνώσεις μαθηματικών, βλητικής κ.ά.) και άλλων αξιωματικών. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω κύριοι ότι οι Έλληνες αξιωματικοί αποφοιτούν με πολύ καλές θέσεις από τα σχολεία ΕΔ του εξωτερικού.
(ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

(ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
Μήπως και οι άλλες χώρες βγάζουν αξιωματικούς «γιδοπρόξενους » κατά την άποψη σας;
Πρώτα να ενημερώνεστε κύριοι και μετά να μιλάτε γιατί εκτίθεστε. Οι περισσότεροι από εσάς μπερδεύατε τον Η/Υ με εκρηκτικό μηχανισμό που άμα πατήσετε το «κουμπάκι» θα εκραγεί και τώρα μάθατε να μπαίνετε στο internet (που δεν ξέρετε τι είναι και με δυσκολία καταφέρνετε να προφέρετε ) και γράφετε ότι αρλούμπα θέλετε έτσι απλά και ανώνυμα. Τέλος, δεν θα πρέπει να συγχέετε την σιωπή με την σιωπηλή αποδοχή. Να ξέρετε ότι αν και δεν μπορούμε να σας αποστομώνουμε επώνυμα θα το κάνουμε ανώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ?????


1. ακόμα δεν έχω καταλαβει γιατι σχολιαζει ο καθε ανιδεος (λογικα) και για ποιο λογο ασχολουνται με τη Σχολη Ευελπιδων και το στρατο περιστασιακα....???? ανα τακτα χρονικα διαστηματα ''ξαφνικα'' βρισκουν ''παρατυπιες'' σε δραστηριοτητες του στρατου και ειναι καλη η αφορμη για να κραξουνε λιγο ακομα... ΤΥΧΑΙΟ?? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!
2. οσον αφορα την τελετη ορκωμοσιας και την οποιαδηποτε αλλη τελετη συμφωνω απολυτα με τον κ. Ανθυπολαχαγο για τα θεματα κοστους και διοργανωσης και 8α ηθελα να ρωτησω ευθύτατα τον δημιουργο του αρθρου : ''τι ξερεις εσυ ρε φιλε απο τελετες -εκδηλωσεις-δραστηριοτητες του στρατου???? τι γνωριζεις απο θεματα ασφαλειας απο εθιμοτυπικα κ.α που τηρουνται στη Σχολη και τελοσπαντων γιατι χαρακτηριζεις-σχολιαζεις κατι για το οποιο δεν εχεις ιδεα, αποψη, εμπειρια....????? εεε??? και το λεω με σιγουρια οτι εισαι ανιδεος διοτι σε αλλη περιπτωση 8α γνωριζες αν επρεπε να ακουστουν οι κανονιοβολισμοι, πως γινεται ο σημαιοστολισμος, και γιατι οι συγγενεις βρισκονταν εκει που βρισκονταν και ολα αυτα που σχολιασες στο αρθρο σ...!!! αν υπαρχει καποια ''υπηρεσια'' στην Ελλαδα που εχει διατηρησει την ευρυθμη λειτουργια της αυτη ειναι ο στρατος...
3. τωρα σ ηρθε να ασχοληθεις με τις '' σπαταλες'' της ΣΣΕ??? μεχρι πριν 6 μηνες με τον προηγουμενο στρατηγο γιατι δεν ελεγε κανεις τιποτα? γιατι κανεις απο εσας δεν ασχολιοταν?? και οι σπαταλες τοτε ηταν τεραστιες....!!
4. δεν γνωριζω αν εχεις κανει θητεια αλλα πιστευω οτι και ο πλεον ανικανος στην ορκωμοσια του ηθελε να νοιωσει ξεχωριστα! του αρεσε το ''show'' που ειχε διοργανωθει! ποσο μαλλον σε εναν ΕΥΕΛΠΙ που περιμενει 4 χρονια τη στιγμη αυτη και οχι 1 εβδομαδα...!!!
5. γιατι δεν ψαχνεις για σπαταλες που γινοντουσαν μεχρι προσφατα για ''αντραποκριτες'' και ''δημοσιογραφους'' του στρατου???? που οταν κοπηκαν καποιοι ξυνισαν τα μουτρα και εβγαζαν στα ΜΜΕ την χειροτερη εικονα του στρατου?
6. εν τελει καλα εκανες και εγραψες το αρθρο αυτο γιατι σαν εσενα σκεφτηκαν πολλοι εκεινη την ημερα και ειναι μια καλη ευκαιρια για να ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!!αλλωστε τη ΣΣΕ δεν την εχουν αγγιξει αλλοι και αλλοι δεν 8α πτοηθει απο εσενα!!

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΟΝΟ οτι οι ευελπιδες δεν ξεχναμε ουτε και οι αξιωματικοι... και οτι καποτε εσυ που κατακρινεις τη σχολη που βγαζει τους ηγητορες της Χωρας μας (αν εισαι κ ελληνας) θα παρακαλας ο 8εος να μας εχει καλα και ζωντανους γιατι απο εμας 8α εξαρταται η ακεραιοτητα σ, της οικογενειασ σ, της περιουσιας σ , του εθνους και της Χωρας ολοκληρης!! αλλα τοτε 8α ειμαστε παλικαρια παλι και ηρωες κλπ κλπ και αυτα δεν στα λεω απο ψωνιο... δειγματα τετοιας συμπεριφορας υπαρχουν και τωρα σε παρελασεις εθνικες εορτεσ κα....

Υ.Γ. καλα να εισαι και να ευχεσαι να μην μας χρειαστεις...!! γιατι τοτε θα καταλαβεις το λογο που η ΣΣΕ ειναι Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ!

θα ειναι αργα για σενα ομως....

ευελπις