Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ένας Ιπτάμενος απαντά σχολιάζοντας

Από την στιγμή που καταφύγατε στον Πάγκαλο προκειμένου να κερδίσετε κάτι συντεχνιακό, κύριοι μηχανικοί έχετε χάσει σε συμπάθεια προς το πρόβλημά σας. Κάποιοι επιτήδειοι σας παρέσυραν, σας εγκλώβισαν και δεν μπορέσατε να το αντιληφθείτε..;

Δεν νομίζεις ότι αρκετά ασχοληθήκατε με το τι κάνουν οι Ιπτάμενοι ? Κοίτα τι δουλειά σου όπως τι κάνουν οι Ιπτάμενοι από το πρωί έως το βράδυ για να πάμε μπροστά την ΠΑ!
Ειλικρινά δεν αξίζει να ασχοληθώ μαζί σου γιατί είσαι «τσάμπα μάγκας»!( δηλαδή κρύβεσαι στην ανωνυμία). Αλλά όμως από σεβασμό και μόνο στο Ιδρώτα που έχω χύσει (γεμίζει η μάσκα ιδρώτα και την αδειάζω πάνω στη φόρμα μου) θα σπαταλήσω λίγο από το χρόνο μου για να απαντήσω σε αυτούς που με αποκαλούν «πουλάκι» και που προσπαθούν να διαλύσουν την ΠΑ που τόσο πολύ αγαπώ. Συγκεκριμένα θα προσπαθήσω να τοποθετηθώ στα θέματα που κατά καιρούς έχετε θίξει:

1. Αναφορικά με το επίπεδο εκπαίδευσης των Ιπταμένων θα ήθελα να υπενθυμίσω στους αγαπητούς συναδέλφους τα κάτωθι:
• Ότι τα τρία τελευταία χρόνια, τουλάχιστον αυτά θυμάμαι τώρα, οι βάσεις στη ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ (τμημα Ιπταμένων ούτε πουλάκια, ούτε χειριστακια ούτε ανθυποσμηναγάκια!!!), ήταν περίπου 17.200 με 17.300 και οι πρώτοι πάνω από 19200!
• Οι περισσότεροι από αυτούς, σε ποσοστό πάνω από 90%, έχουν τη ΣΙ σαν πρώτη επιλογή.
• Αρκετοί συνάδελφοι έχουν κάνει ή κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά πανεπιστήμια ή στο εξωτερικό.
• Σχεδόν όλοι οι Ιπτάμενοι φοιτούν στην ΑΔΙΣΠΟ ενώ στις τέσσερις τελευταίες σειρές είδα σχεδόν 100 Ιπταμένους και μόνο δύο (2) Μηχανικούς!!! (διόρθωσέ με ήταν 3 ή 4)!!!!

2. Αναφορικά με το πτητικό επίδομα:
• Δυστυχώς για σένα κάνω μια δουλειά και θα πρέπει να πληρωθώ.
• Πληρώνομαι για τριάντα ώρες το εξάμηνο και πετάω για 15-20 χρόνια 80 με 90 !!
• Δουλεύω και κάνω υπερωρίες για όλα μου τα χρόνια αλλά δεν πληρώνομαι.
• ¨Όταν είμαι στο επιτελείο πάλι πετάω τουλάχιστον 30 ώρες. Και το C-130 ή το C-27, αν σου διαφεύγει, είναι αεροσκάφη.
• ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΠΊΠΕΔΟ, ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ? Αν είναι λόγω ιατρικών λόγων δεν μπορώ να πώ τίποτε, ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΠΕΣ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΙΩΝΩ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ READINESS ΓΙΑ 3 ΚΑΙ 60, ΤΟΤΕ ΜΕΝ ΜΙΛΑΣ!! ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!!!

3. Σχετικά με τη μείωση του στόλου, να σου υπενθυμίσω ότι αν δεν έχει Α/Φ δεν θα έχει ούτε Ιπτάμενους ούτε Μηχανικούς!! (Σου διέφυγε νομίζω?)

Επειδή δεν έχω άλλο χρόνο θα τελειώσω για τη ώρα …..
Τελειώνοντας λοιπόν θα σου έλεγα ότι μάλλον ισχύουν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:
α. Δεν αγαπάς την ΠΑ και επιζητάς την καταστροφή της,
β Δεν είσαι στις νέες γενιές και έχεις μείνει στα 80’ς. οπότε πάρε σύνταξη και αφήσε μας ήσυχους.
γ. Ταυτίζεις τον εαυτό σου με τους γέρους του μαπετ σόου!
δ. Αν είσαι στις νέες γενιές και δεν πιστεύεις σε θεσμούς και ιδέες, αυτοί που σε μπόλιασαν με χολή μάλλον δεν αγαπούσαν την ΠΑ!!!

Αυτά για τώρα……

150 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ...Η ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ...ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΣΤΕ...ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕΣ ΖΗΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ...ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΟΨΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΔΕ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΟΠΩς ΕΣΕΙΣ..ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΕΤΑΤΕ 90 ΩΡΕΣ...ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΝΑΔΑ? ΜΗ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ..ΕΙΠΑΜΕ ...ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ..ΔΕ ΛΕΩ..ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ..
ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΤΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ..ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕ ΠΕΤΑΣ? ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ? Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ..ΠΟΤΕ ΔΕ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ..ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΜΑΣ ...ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΘΑ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ..ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ..ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.....ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΓΚΑΛΟΣ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥ! ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΤΕΡΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΕΓΛΥΨΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ...ΠΑΓΚΑΛΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ....ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ιπτάμενε για να μαθεις, μπες στο http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_2169.html και πες μας κατι απλό ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ για το θεμα της αρχαιότητας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Συνάδελφε, μερικές επισημάνσεις σε όσα ανέφερες:

1. Κατ' αρχήν πολύ πρόχειρη απάντηση σε όσα αναλυτικά, εμπεριστατωμένα και πολύ συγκεκριμένα προσπάθησες να απαντήσεις. Όσα λες μπορούν να πείσουν μόνο τους εκτός Π.Α και όχι αυτούς που ξέρουν!
2. "Τσάμπα μάγκες" είμαστε όλοι γιατί έτσι μας έχουν καταντήσει!
3. Τη μάσκα με ιδρώτα τη γεμίζουν ορισμένοι και όχι για πάντα! (Αλήθεια οι "pilots" της αλλοδαπής δεν ιδρώνουν;)
4. Αν θεωρείς ότι η απαίτηση να επικρατήσει αξιοκρατία στη Π.Α έχει σκοπό να τη διαλύσει... μάλλον δεν κατάλαβες ή δε θες να καταλάβεις!
5. Οι βάσεις των ιπταμένων είναι γενικά στα ίδια επίπεδα με αυτά της ΣΤΥΑ (πότε πάνω πότε κάτω) και φυσικά πάντα πολύ κάτω από τη ΣΜΑ!
6. Αυτοί που κάνουν μεταπτυχιακά είναι λίγοι - το αρκετοί δε λέει τίποτα - και φυσικά λόγω αξιοκρατίας σαν ιπτάμενος είναι πιο εύκολο...
7. Σχεδόν όλοι οι ιπτάμενοι φοιτούν στην ΑΔΙΣΠΟ γιατί έχουν τις θέσεις να παραμείνουν και να ανεβούν στην ηγεσία της ΠΑ (με σκοπό φυσικά ακόμη κι αν δε γίνουν αρχηγοί, να απολαμβάνουν τις υψηλές αποδοχές λόγω πτητικού επιδόματος για περισσότερα χρόνια)! Και όσο για την ΑΔΙΣΠΟ... δεν είναι και Πανεπιστήμιο!
8. Υπάρχουν κι άλλοι που κάνουν δουλειά και δεν πληρώνονται!
9. Όταν λες ότι πληρώνεσαι για 30 ώρες το εξάμηνο εννοείς ότι για 5 ώρες το μήνα σου δίνουν 1500-2000 ευρώ επιπλέον και τους κάνεις χάρη που πετάς παραπάνω!!!
10. Από υπερωρίες δεν κάνεις τίποτα παραπάνω από τις άλλες ειδικότητες, οι οποίες μάλιστα δεν έχουν επιδόματα!
11. Το κατά πόσο πετάς με το C130 και C27 άστο καλύτερα.... Αλλά κι αν ακόμα πετάς σαν βαλίτσα πρέπει και να πληρώνεσαι γι αυτό!!!
12. Με αυτό που λες "γιατί δε δήλωσες ιπτάμενος;" έμμεσα αναγνωρίζεις ότι η ΠΑ είναι μόνο για τους ιπταμένους!
13. Αυτά τα περί οικογένειας εντάξει, μην τα παραλέμε γιατί δεν είναι ο κανόνας, άλλωστε τα readiness έχουν και μηχανικούς μαζί και με μικρότερο ΦΠ αν δεν κάνω λάθος...


Η ΠΑ είναι δομημένη έτσι ώστε να λειτουργεί για το "Ιπτάμενο" προσωπικό της σε βάρος της αξιοκρατίας. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Κάθε άποψη για αλλαγή θεσμών που ισχύουν μόνο στην Ελληνική ΠΑ σαφώς και δεν στρέφεται εναντίον της, δεν εκφράζει χολή, μίσος ή εμπάθεια!

Ανώνυμος είπε...

Σχολιασμός επί των θεμάτων που έθεσε ο συνάδελφος ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, από την αρχή:

Εκπαίδευση στην Σχολή Ικάρων
1. Βάσεις εισαγωγής "Ιπταμένων": κατά τα τελευταία έτη η ΣΤΥΑ βρίσκεται πιο ψηλά, πιο παλιά απλά στο 70% της βάσης των Μηχανικών της ΣΜΑ. Οι λόγοι γνωστοί (μειωμένη ζήτηση), τα μέτρα: AirShow "Αρχάγγελος" για να προσελκύσει μαθητές η Σχολή Ικάρων και συγκεκριμένα το Τμήμα "Ιπταμένων". Το αποτέλεσμα: Οι βάσεις παρέμειναν εκεί που ήταν και τα χρήματα που δαπανήθηκαν πήγαν σε τσέπες γνωστών της Ηγεσίας (πρωην συμμαθητών του τότε Α/ΓΕΑ οι οποίοι με απευθείας αναθέσεις - λόγω του επείγοντος του πράγματος (?) - ανέλαβαν από ξενοδοχεία για τις ξένες αποστολές έως ότι φανταστεί κανείς). Συμπέρασμα: Το δυναμικό (σε νοητικό και γνωστικό επίπεδο) των εισερχομένων στη Σχολή "Ιπταμένων" είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ υποδεέστερο των Μηχανικών της ΣΜΑ αλλά πλέον και των Τεχνικών της ΣΤΥΑ! Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να το δεχθείτε, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία την βλέπει και όλος ο κόσμος εκτός ΠΑ, είναι δηλαδή κάτι που δεν μπορείτε να κρύψετε όσο περίτεχνη προπαγάνδα χρησιμοποιήσετε!

2. Εκπαίδευση στην Σχολή Ικάρων: Κατά κύριο λόγο Πτητική σε όλων των ειδών εκπαιδευτικά Α/Φ (Τ-41,T-6, πιο παλιά Τ-37). Το αποτέλεσμα, οι "Ιπτάμενοι" να βγαίνουν περισσότερο χειριστές και πολύ λιγότερο αξιωματικοί καταρτισμένοι σε στρατιωτικα και επιστημονικά θέματα της αεροπορικής τεχνολογίας και επιστήμης. Η υπέρμετρη ενίσχυση του πτητικού τμήματος της εκπσης έχει οδηγήσει επίσης σε άρνηση των "ιπταμένων" Ικάρων να δεχθούν την σπουδαιότητα της ακαδημαϊκής εκπσης. Ένα παράδειγμα αρκεί για να πεισει τον οποιονδήποτε (εκτός στρατεύματος): το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, το πρώτο εξάμηνο, το 90+% των τεταρτοετών "ιπταμένων" ικάρων απέτυχε στο μάθημα "Προωθητικά Συστήματα" το οποίο διδάσκει ο Κοσμήτορας της Σχολής Ικάρων, αλλά το σπουδαιότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο συνέβη αυτό. Για άλλη μια φορά ακολουθόντας την πρακτική των "λευκών απεργιών" όταν τα θέματα των εξετάσεων που τους επιδόθηκαν θεωρήθηκαν ως δύσκολα και εκτός ύλης, η αντίδραση του ΣΥΝΟΛΟΥ της Τάξης των Τεταρτοετών "ιπταμένων" Ικάρων ήταν να παραδόσουν ΛΕΥΚΕΣ κόλλες στον Κοσμήτορα αρνούμενοι να εξατασθούν. Ο Κοσμήτορας εξαγριωμένος απευθύνθηκε στον Α/ΓΕΑ για την παραδειγματική τιμωρία των ΣΤΑΣΙΑΣΤΩΝ. Η τιμωρία: Ο Α/ΓΕΑ (γνωστός ΚΛΟΚ) "εκνευρίστηκε" και τους (τεταρτοετείς "ιπτάμενους") έκλεισε "οικειοθελώς" όλους ένα Σβκο εντός της Σχολής Ικάρων για να συνετισθούν. Φυσικά αυτό όπως γνωρίζετε δεν είναι Πειθαρχική ποινή αλλά "πατρικό χάιδεμα" στα παιδιά τα οποία στο δεύτερο εξάμηνο ως δια μαγείας διέπρεψαν στο μάθημα και ορκίσθηκαν ΑΠΑΝΤΕΣ Ανθυποσμηναγοί ΑΡΙΣΤΟΙ γνωστες της Αεροπορικής Επιστήμης. Το μάθημα των "Πρωθητικών Συστημάτων" προφανώς θεωρήθηκε δευτερεύον και άχρηστο άρα το ότι δεν έμαθαν ελάχιστα σε αυτό μάλλον είναι για το καλό της Ασφάλειας Πτήσεων και την επαγγελματική τους κατάρτιση ως ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ (εκτός αν πετάνε ανεμόπτερα χωρίς κινητήρες!).

Συμπέρασμα: Οι "ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ" στην Ηγεσία και οι Ικαροι απαξιώνουν σε μέγιστο βαθμό την Ακαδημαϊκή Μόρφωση!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και έπεται συνέχεια. Φυσικά για να γίνεται "διάλογος" περιμένω την απάντησή σας σε αυτά που αναφέρθηκαν περιληπτικά εδώ, αν και δε νομίζω ότι σας συμφέρει να κρατάτε αυτή την στάση (ανταπαντήσεων) γιατί θα βγούν τα πάντα στην επιφάνεια και θα πονέσει πολύ η ειδικότητά-φατρία σας!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Συνάδελφε, μερικές επισημάνσεις σε όσα ανέφερες:

1. Κατ' αρχήν πολύ πρόχειρη απάντηση σε όσα αναλυτικά, εμπεριστατωμένα και πολύ συγκεκριμένα προσπάθησες να απαντήσεις. Όσα λες μπορούν να πείσουν μόνο τους εκτός Π.Α και όχι αυτούς που ξέρουν!
2. "Τσάμπα μάγκες" είμαστε όλοι γιατί έτσι μας έχουν καταντήσει!
3. Τη μάσκα με ιδρώτα τη γεμίζουν ορισμένοι και όχι για πάντα! (Αλήθεια οι "pilots" της αλλοδαπής δεν ιδρώνουν;)
4. Αν θεωρείς ότι η απαίτηση να επικρατήσει αξιοκρατία στη Π.Α έχει σκοπό να τη διαλύσει... μάλλον δεν κατάλαβες ή δε θες να καταλάβεις!
5. Οι βάσεις των ιπταμένων είναι γενικά στα ίδια επίπεδα με αυτά της ΣΤΥΑ (πότε πάνω πότε κάτω) και φυσικά πάντα πολύ κάτω από τη ΣΜΑ!
6. Αυτοί που κάνουν μεταπτυχιακά είναι λίγοι - το αρκετοί δε λέει τίποτα - και φυσικά λόγω αξιοκρατίας σαν ιπτάμενος είναι πιο εύκολο...
7. Σχεδόν όλοι οι ιπτάμενοι φοιτούν στην ΑΔΙΣΠΟ γιατί έχουν τις θέσεις να παραμείνουν και να ανεβούν στην ηγεσία της ΠΑ (με σκοπό φυσικά ακόμη κι αν δε γίνουν αρχηγοί, να απολαμβάνουν τις υψηλές αποδοχές λόγω πτητικού επιδόματος για περισσότερα χρόνια)! Και όσο για την ΑΔΙΣΠΟ... δεν είναι και Πανεπιστήμιο!
8. Υπάρχουν κι άλλοι που κάνουν δουλειά και δεν πληρώνονται!
9. Όταν λες ότι πληρώνεσαι για 30 ώρες το εξάμηνο εννοείς ότι για 5 ώρες το μήνα σου δίνουν 1500-2000 ευρώ επιπλέον και τους κάνεις χάρη που πετάς παραπάνω!!!
10. Από υπερωρίες δεν κάνεις τίποτα παραπάνω από τις άλλες ειδικότητες, οι οποίες μάλιστα δεν έχουν επιδόματα!
11. Το κατά πόσο πετάς με το C130 και C27 άστο καλύτερα.... Αλλά κι αν ακόμα πετάς σαν βαλίτσα πρέπει και να πληρώνεσαι γι αυτό!!!

Ανώνυμος είπε...

@ 27 Νοεμβρίου 2010 8:28 μ.μ.

Ντροπή σου !

27 Νοεμβρίου 2010 8:50 μ.μ.

έχουν και οι ιπτάμενοι πατέρα και μάνα που πληρώνει εφορία .. πληρώνω και εγώ και λέω ότι λίγα παίρνουν, όσο υπάρχουν λαμόγια που πληρώνονται τα διπλάσια από το κράτος για να τα ξύνουν..

(δεν έχω καμιά σχέση με την αεροπορία)

Ανώνυμος είπε...

@ 27 Νοεμβρίου 2010 8:28 μ.μ.

Ντροπή σου !

27 Νοεμβρίου 2010 8:50 μ.μ.

έχουν και οι ιπτάμενοι πατέρα και μάνα που πληρώνει εφορία .. πληρώνω και εγώ και λέω ότι λίγα παίρνουν, όσο υπάρχουν λαμόγια που πληρώνονται τα διπλάσια από το κράτος για να τα ξύνουν..

(δεν έχω καμιά σχέση με την αεροπορία)

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα κάποια σχόλια... τελικά μισειτε πολύ την ΠΑ!! ,,, φοβαμαι...πως εινα δυνατον ??

Ανώνυμος είπε...

K

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑ (ΕΑ) ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΧΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ Ή ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΜΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ/ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΙΓΑΝ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΟ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" ΔΕΝ ΜΑΣ ΩΦΕΛΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον κυριο 27 /11 8 κ 57 μμ
Διαβασα κάποια σχόλια... τελικά μισειτε πολύ την ΠΑ!! ,,, φοβαμαι...πως εινα δυνατον ??

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9.30 Απαντηση στο ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ ?

Ανώνυμος είπε...

27 Νοεμβρίου 2010 9:05 μ.μ.

"Συμπέρασμα: Το δυναμικό (σε νοητικό και γνωστικό επίπεδο) των εισερχομένων στη Σχολή "Ιπταμένων" είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ υποδεέστερο των Μηχανικών της ΣΜΑ αλλά πλέον και των Τεχνικών της ΣΤΥΑ! Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να το δεχθείτε, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία την βλέπει και όλος ο κόσμος εκτός ΠΑ, είναι δηλαδή κάτι που δεν μπορείτε να κρύψετε όσο περίτεχνη προπαγάνδα χρησιμοποιήσετε!"
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ

ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ ΚΛΠ

Ανώνυμος είπε...

Για να αναβαθμισθεί το επίπεδο των Ιπταμένων προτείνω το Πτητικό Επίδομα να δίδεται και μετά θάνατον! Πρωτοποριακό ε;! Ρε άντε από εκεί που ήρθατε! Αν θέλουμε χειριστές αυτοί που έχουμε είναι καλοί, για αξιωματικοί δεν κάνουν (οι περισσότεροι), συνεπώς μετά την αξιοποιησή τους ως χειριστές μπορούμε να τους διώχνουμε σπίτι τους με σύνταξη (οικονομικότερο και αποδοτικότερο) και να διοικούν οι ΑΞΙΟΙ και όχι λόγω ειδικότητας οι Ιπτάμενοι!

Ανώνυμος είπε...

Με βάση τα παραπάνω λεχθέντα (ιδιαίτερα αυτά για το επίπεδο εκπαίδευσης στην Σχολή Ικάρων)

Ωδή στον Ιπτάμενο της ΠΑ (σύντομη αλλά περιεκτική):

Fly FOREST, Fly...!!!

Ανώνυμος είπε...

Που καταντήσαμε. Να αμφισβητείται το αυτονόητο. Το αυτονόητο ειναι ότι ο ιπτάμενος προσφέρει τη ζωή του για την πατρίδα. Αυτό είναι αυτονόητο. Βέβαια δεν είναι όλοι οι ιπτάμενοι καλοί αξιωματικοί ή καλοί ιπτάμενοι. Αλλά ποιός είπε ότι είναι όλοι οι μηχανικοί καλοί μηχανικοί; Και ποιος είπε ότι οι μηχανικοί δεν νοιάζονται για τα του οίκου τους; Για την ακρίβεια μόνο αυτό τους νοιάζει. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που στη σχολή τους λένε "Μασόνους"...Εξάλλου είναι στο Αεροπορικό πανελλήνιο γνωστό ότι, θέλουν να τα αρπάξουν καιαρπάζουν όλα. Ενοχλήθηκαν γιατί ο κ. Υπουργός δεν τους ευνόησε, αντίστοιχα με τους ιπταμένους, στο νέο νομοσχέδιο. Λες και δεν υπάρχουν άλλες ειδικότητες. Λες και η αεροπορία είναι μόνο αυτοί. Ο Χριστός και η Παναγία δηλαδή. Έλεος. Δηλαδή μόνο οι μηχανικοί δουλεύουν; Οι διοικητικοί τι κάνουν; Οι αεράμυνας τι κάνουν και με πόσες μεταθέσεις στο κεφάλι τους και όντας επιχειρησιακοί και με τόνους ακτινοβολίας στο κεφάλι τους από τα μηχανήματα.....οι εφοδιαστές και αυτοί κατ΄αυτούς δέυτερης κατηγορίας, οι οικονομικοί το ίδιο...για όνομα του θεού δηλαδή...κλείστε την αεροπορία και κάντε τη μόνο για παραγωγικούς μηχανικούς της ΣΜΑ....με ξεχνάτε όμως ότι το κατσαβίδι και τη μαυρίλα την τρώνε οι μηχανικοί της ΣΤΥΑ......αλλά αυτό δεν το λέτε....άντε να τα λέτε όλα....όχι μόνο όλα τα εξωτερικά και οι εκπαιδεύσεις εξωτερικού δικές σας....έλεος κουραστήκαμε....ξερόλες.....φιλόσοφοι.....η πολεμική αεροπορία δεν είναι μια ειδικότητα....η πολεμική αεροπορία είναι όλοι αυτοί που εργάζονται για το καλό του όπλου. Δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι...στο καθήκον όλοι ίσοι είναι. Αξκοι, Υπξκοι οι πάντες...Απλά ο Σήφης, ο Σιαλμάς ο Ηλιάκης πολεμούν. Και αυτό μην το ξεχνάτε γιατί είναι σα να ξεχνάτε τη μάνα που σας γέννησε.....απλά πράγματα....αν οιμηχανικοί ιδρύουν επιστημονικούς συλλόγους τότε τι θα έπρεπε να ιδρύσουν οι ιπτάμενοι; Συλλόγους για χήρες και ορφανά;;;; Άντε επιτέλους μας κουράσατε για να μην πω τίποτε άλλο. Και κλείνοντας: Είναι γνωστό σε όλη την Π.Α ότι οι μηχανικοί αεροσκαφών απεχθάνονται σφόδρα και τους μηχανικούς εγκαταστάσεων και βέβαια ιδιαίτερα τους ΤΗ....γιατί;;;;;;
Τιμή και δόξα στην Πολεμική Αεροπορία. Οι ιπτάμενοι συνεχίστε το έργο σας αλλά κοιτάξτε επιτέλους και όλες τις ειδικότητες....ΟΛΕΣ....αξίζουν την προσοχή σας...μη δίνετε δικαίωμα....όλοι για όλους...η αεροπορία είναι οικογένεια....έξω τα κόμματα...έξω οι έχθρες.....τιμήστε την πατρίδα σας. Ντροπή να ξεχωρίζετε το προσωπικό σε παραγωγικό και μη. Αν κάποιες ειδικότητες δεν σας κάνουν καταργήστε τες....
Ένας μη ιπτάμενος αλλά στρατιώτης.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ;
ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΠΕΤΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ 80-90 ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ;ΠΕΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ 15 ΩΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ; ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟ ΕΞΟΔΩΝ ΜΙΑΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 20 ΙΠΤ ΙΣΟ ΜΕ 20ΙΠΤχ15=300ΕΞΟΔΟΙ/ΜΗΝΑ.
Α.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΟΙΡΕΣ;
Β.ΜΗΠΩΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ SIMULATOR;
Γ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΤΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!;
Δ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΑ Α/Φ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΝΑ Α/Φ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

27 Νοεμβρίου 2010 10:06 μ.μ.
ΕΓΙΝΕΣ ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ
ΗΡΕΜΙΣΕ!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΦΑΤΡΙΕΣ
ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΝΑ: "Οι "ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ" στην Ηγεσία και οι Ικαροι απαξιώνουν σε μέγιστο βαθμό την Ακαδημαϊκή Μόρφωση!" ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΌΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ!
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΎΣΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΣΜΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ
ΑΡΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ;
ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ να ρωτήσω κάτι. Γιατί παίρνουν πτητικό επίδομα και οι Ιπτάμενοι που υπηρετούν στα ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ για χρόνια;
Εντάξει αυτός που πετάει στα F-16, F-4 κλπ αλλά πτήσεις απο το γραφείο με εικονικά Φύλλα Πορείας ΓΙΑΤΙ;

Ανώνυμος είπε...

Εγψ που δεν ειμαι της αεροπορίας θα σας πω κάτι που λέω επανειλλημένως σε μερικούς εδώ μέσα...μπας και βρειτε κανα κοινό εχθρό και μονιάσετε....
Πάρα πολλοί από αυτούς που έχουν γράψει σχόλια είναι εντελώς αστρατικοποίητοι, από κάθε πλευράς.....εκτός αν όντως δεν είναι στελέχη αλλά εκπρόσωποί τους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω ουσιαστική απάντηση για το θέμα των "Προωθητικών Συστημάτων". Γιατί το απαξιώνεται το γεγονός κύριοι ιπτάμενοι της ΠΑ; Αντικατροπτίζει την νοοτροπία σας η στάση που έδειξαν οι Ικαροι και μετέπειτα οι συνάδελφοι σας της ΛΕΥΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Όταν βρίσκετε τα σκούρα φοράτε την "Στολή" του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ; Έτσι σας έμαθαν τα ΓΕΡΑΚΙΑ που διοικούν την ΠΑ; Σας αξίζει τέτοια συμπεριφορά; Αξίζει στην Ελλάδα αυτό το επίπεδο γνώσεων και ήθους;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.
ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΕΤΟΣ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΦΘΟΝΟΥΝ
ΤΟΝ ΨΥΧΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΤΑΕΙ.
ΘΑΘΕΛΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.
Η ΑΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ.
ΜΑ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ!
ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΑΞΙΟΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΤΥΛΙΓΕΙ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ,
ΟΛΟΙ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΘΥΣΙΑ.
ΑΞΙΟΙ ΑΕΤΟΙ "ΤΟΙΣ ΚΕίΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ".

Ανώνυμος είπε...

Θέλετε αναβάθμισης ΟΥΣΙΑΣ κύριοι Ιπτάμενοι; Βγάλτε έξω από την Σχολή Ικάρων την Πτητική Εκπαίδευση και αναβαθμίστε την Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση για ΟΛΕΣ τις ειδικότητες με ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ για τον Αξιωματικό απόφοιτο της Σχολής Ικάρων. Αφήστε στην άκρη κάποια από τα (καταχρηστικά) προνόμιά σας και χτίστε την Σχολή Ικάρων ως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΙΚΝΟ των ΗΓΕΤΩΝ. Δεν χωράνε κατηγορ΄ς (Α,Β,Γ) μεταξύ των Αξιωματικών. ΆΞΙΟΙ και οι ΑΡΙΣΤΟΙ υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες, ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ τους και το ΩΦΕΛΟΣ θα είναι για ΟΛΟΥΣ. Το ατομικό συμφέρον στην άκρη για να έχουμε κέρδος όλοι οι απόφοιτοι της Σχολής Ικάρων!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ΙΠΤΑΜΕΝΕ 27 Νοεμβρίου 2010 11:08 μ.μ.:
Τιμή και Δόξα στους Νεκρούς Αεροπόρους ότι χρώμα και είδους στολής φοράνε! Μην ξεχνάς πόσοι Τεχνικοί έπεσαν στο καθήκον, όχι μόνο σε περιόδους πολέμου αλλά και στην προσπάθεια να υποστηρίξουν τις πτήσεις.
Πέρα από το καθήκον μας να τιμούμε τους νεκρούς και αυτούς που προσφέρουν τη ζώη τους να υπηρετούν σε επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες πρέπει να δούμε πως θα προοδεύσει ο Οργανισμός που λέγεται ΠΑ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟ μέσω της Αξιοκρατίας. Δεν μπορούμε λοιπόν ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΜΜΙΑ ειδικότητα να προσβλέπουμε και να μαχόμαστε για το πως θα διατηρήσουμε ή θα κερδίσουμε προνόμια τα οποία είναι ατομικά και όχι αναπτυξιακά για τον Οργανισμό στον οποίο εργαζόμαστε.
Μπορείτε κύριοι Ιπτάμενοι να το καταλάβετε αυτό; Οι Μηχανικοί έχουν λόγο που νιώθουν αδικημένοι, για να λύσουμε ένα πρόβλημα θα πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσουμε, εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει η λύση. Η πρώτη κίνηση είναι να σκύψει ο Αρχηγός του Οργανισμού (ΑΓΕΑ) με κατανόηση και ανοικτό πνεύμα και να ενώσει με την δύναμη που του δίνει η θέση όλο το προσωπικό και ιδιαίτερα την αφρόκρεμα της ΠΑ που δεν είναι άλλη από τους ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ και τους ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ της Σχολής Ικάρων. Θέλουμε και μη η ΠΑ έχει λόγο ύπαρξης επειδή υπάρχουν αυτές οι δύο ειδικότητες και οι άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να κάνουν θαύματα ΜΑΖΙ και όχι πολεμόντας ο ένας τον άλλον. ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ

Ανώνυμος είπε...

27 Νοεμβρίου 2010 11:18 μ.μ.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΤΕ.
ΑΛΗΘΕΙΑ,
ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ,ΤΑ ΤΕΪ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣ?
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,ΣΑΕ [ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ],Τ/Η ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ?
ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

ΥΓ:
ΟΝΤΩΣ,
ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ,
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΣΟΦΟΥΣ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο "ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ?
ΠΧ,Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ "ΒΑΘΥΤΕΡΟΥΣ" ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ?
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΡΕΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ Ε.Δ.
ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ?
ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?
ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ?
ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ "ΔΩΣΟΥΜΕ" ΕΔΑΦΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ Η Π.Α ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ Ε.Δ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ?
ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ.
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ?
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ?
ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία βρίσκεται στο Υ.Γ. του ΄΄28 Νοεμβρίου 2010 12:06 π.μ.΄΄
Ετοιμάζοντε να ξεπουλήσουν το Αιγαίο και αποδομούν τις Ε.Δ. και πρωτίστος τους φύλακες του Ιπταμένους.
Ο Προδότης δεν ειναι βλάκας που άνοιξε το θέμα της αρχαιότητας για να τρώγεστε μεταξύ σας και να έχουν άλλοθι για την προδοσία που ετοιμάζουν.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να είμαστε ενωμένοι!

Ανώνυμος είπε...

''το ενα χερι νιβει το αλλο και τα δυο μαζι το προσωπο ΄΄.
σας λεει κατι η παροιμια;
μπορειτε βεβαια ολοι να την καταλαβετε εκτος κι αν στην επομενη ομιλια παγγαλου σας την αναλυσει ο ιδιος.
καταφερε ο χοντρος νακανει την διασπαση.μπραβο του και κριμα σε σας.(αληθευει οτι δοθηκαν προσκλησεις σε οσους ηταν στο πολεμικο μουσειο;)
μια χαρα διασπαση εκανε ο φλουφλης.

μεινετε ενωμενοι για να συνεχισετε να υπαρχετε.μην τους κανετε την χαρη να εχετε αυτη τη διασπαση .αυτο θελουν.
φοβουνται ενωμενο στρατο ,σωματα ασφαλειας.
ενας συναδελφος του Σ.Ξ.

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται οτι ολοι γράφετε χωρίς να έχετε ακούσει την ομιλια του Αντιπρόεδρου. Ακούστε την λοιπόν στο
http://antiproedros.gov.gr/2010/11/24/1130

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Επισμηνίας και έχω 18 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και σας λέω πως ειλικρινά θλίβομαι με όλα αυτά τα σχόλια εδώ μέσα.
Δίκιο έχουν οι συνάδελφοι εδάφους σε πολλά θέματα.
Αλλά όχι και να γίνουμε εχθροί με τα παιδιά που κάθε μέρα είναι στον αέρα και δίνουν και εκείνοι τον δικό τους αγώνα.
ΝΤΡΟΠΗ που μαλώνουμε μεταξύ μας.

Ανώνυμος είπε...

Οι "καράβλαχοι" κάθε ειδικότητας είναι αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα. Η ΠΑ συνεχίζει και θα πετά ψηλά.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει καταλάβαμε. Οι ιπτάμενοι- πιλότοι την έχουν μεγαλύτερη. Οι μηχανικοί είναι πιο έξυπνοι. Ικανοπιηθήκατε τώρα?? Δεν καταλαβαίνετε ότι η αδικία είναι σκόπιμη?? Για να μαλώνετε σαν τα κοκκόρια και να μην έχουμε στο τέλος ΠΑ αλλά και ούε ΕΔ αξιόμαχες? Οι μηχανικοί σαν πιο έξυπνοι θα έπρεπε να το καταλάβαιναν αυτό και να φώναζαν εναντίον αυτού που έφτιαξε τον άδικο νόμο και όχι των συναδέλφων τους πιλότων, που εντάξει, λογικό και ανθρώπινο δεν είναι να χαίρονται και να απολαμβάνουν ότι προνόμια τους έδωσαν?? Και κάτι τελευταίο. Διαλαλείται τα "μαύρα" των πιλότων. Εσείς τί θα κερδίσετε από αυτό??? Μάλλον τίποτα. Ίσως τους τα κόψουνε και πάλι εσείς τίποτα δεν θα έχετε πάρει.

Ένας τρίτος ως προς την Αεροπορία.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΠΑ Κ ΕΧΩ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ Σ.Ι. ΧΩΡΙΣ (ΕΥΤΥΧΩΣ Η΄ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΑ.ΠΑΛΙ ΙΚΑΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ 18 ΧΡΟΝΩΝ.ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ Κ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΔΑΦΟΥΣ
ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ Κ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘHKAN ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.ΤΙΜΗ Κ ΔΟΞΑ Σ'ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΜΑΥΡΟΝΤΥΜΕΝΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ,ΣΥΖΥΓΟΥΣ,ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΙΔΡΩΝΟΥΝ Κ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ G' ΠΡΟΣΤΑΤΕΥONTAΣ ΤΑ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ" ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ.ΑΠ'ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΙΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ,ΩΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΟ ΥΠΟΣΜΗΝΙΑ
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΘΕΣΗ Κ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ.
ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΕΛΕΓΚΤΕΣ,ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ,ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ,ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΙ,ΑΜΥΝΗΣ ΚΛΠ
Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ.ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΣΙΔΑ Κ ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΚΡΙΚΟΣ,ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΑ Κ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝ.ΣΚ
ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΞΚΟΙ Κ ΟΙ ΥΠΑΞΚΟΙ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗ Κ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΕΤΣΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ 400-500 ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ(15-20 ΜΟΙΡΕΣ) ΠΟΥ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΤΗΤΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΧΗΓΕΙΑ Κ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ Κ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ΩΣ ΑΠΟΣΚΕΥΗ ΣΕ C-130 Ή "ΒΑΛΕ ΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΟΤΙ ΠΕΤΑΞΑ"
ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΜΑΧΙΜΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ Κ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ΑΥΞΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΑΣ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΤΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ,ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙΣ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΠΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΤΗΤΙΚΟ
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Κ ΟΤΑΝ ΤΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ-ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ,ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ 1ΕΤΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ? ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ? ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ? ΣΕ ΤΙ? ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΑΦΟΥΣ Κ ΣΕ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ
ΟΤΑΝ Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΑΞΚΟΣ ΜΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΠΓΟΣ Κ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ-ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΑΤΑΓΗ(ΣΠΑΝΙΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠ’ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ),ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ Κ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ
Κ ΟΜΩΣ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ
ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
80-90% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ(ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΩΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΘΕ ΣΕΙΡΑΣ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ) Κ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΦΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΤΗΤΙΚΟΥ Κ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΠΤΗΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΕΙ 1500 ΩΡΕΣ.ΟΤΑΝ ΠΕΡΣΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΙΤΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ, ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
ΑΠ’ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ,Η ΚΑΛΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ Κ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΤΕΣ Ή ΟΧΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΣΜΧΟΣ-ΤΑΞΧΟΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ’ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΟΥ-ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 200-300 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΦΠ ΠΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΩΡΑΡΙΑ,ΑΣΚΗΣΕΙΣ,ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ,ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ)
ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΜΑΧΙΜΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ,ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΤΩΝ Κ Η ΙΣΟΤΙΜΗ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΒΑΘΜΟΥ-ΓΝΩΣΕΩΝ
ΙΣΩΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ,ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΠΑ Κ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ!

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΕΝΑΣ ΑΛΛΗΣ ΥΠΟΔΙΑΙΣΤΕΡΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΞΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

1:46 μ.μ.

Πολύ ωραία το έθεσες. ΕΝΩΤΗΤΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Εύγε!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά οι ιπτάμενοι πρέπει να συνεχίζουν να σχολιάζουν για να μάθει ο κόσμος την έκταση του προβλήματος.

Συγχαρητήρια στον συγκεκριμένο κύριο και στον OSCAR 10 SIERA 61 που με τα γραφόμενα τους αποδεικνύουν ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην ΠΑ και μάλιστα το πρόβλημα ξεκινάει από τους ίδιους τους ιπτάμενους που δεν έχουν αντίληψη αξιωματικού αλλά δυστυχώς χειριστή.

Επίσης αποδεικνύεται ότι οι λόγοι στα κλειστά αμφιθέατρα τους έχουν κάνει πολύ κακό γιατί τα σαχλά τους επιχειρήματα στο φως της δημοσιότητας καταρρέουν εν ριπή οφθαλμού!

Επίσης για το θέμα του νομοσχεδίου επειδή αρκετοί σχολιάζουν χωρίς να έχουν καταλάβει έχει λάβει υπερβολική έκταση όχι τόσο για την ουσία του (η διάταξη άλλωστε ισχύει χρόνια και η αδικία υπάρχει καιρό) αλλά για την συντεχνιακή συμπεριφορά των ιπταμένων, που πλέον μετά την απαράδεκτη απεργία τους είναι προκλητική και έχει καταντήσει κουραστική.

Η απαράδεκτη αλλαγή του νομοσχεδίου από την πρωτοβουλία συγκεκριμένου ανθρώπου που διοίκησε την ΠΑ με τραγικά αποτελέσματα (του νυν Α/ΓΕΕΘΑ, γιατί φοβούνται άραγε όλοι να το δηλώσουν;) συνεχίζει να διατηρεί μια αδικία εις βάρος του συνόλου των υπολοίπων αξιωματικών της ΠΑ και προσπαθεί να εξυψώσει άδικα τον ιπτάμενο αξιωματικό, με τραγικά αποτελέσματα για το σύνολο της ΠΑ.

Για την δήλωση Πάγκαλου λίγοι την έχουν καταλάβει γιατί λίγοι την έχουν ακούσει ολόκληρη και γιατί πολλοί δημοσιογράφοι επίτηδες την έχουν στρεβλώσει έτσι όπως τους συμφέρει.

Φυσικά οι ιπτάμενοι προσκυνούν το κ. Μπεγλίτη που αρχικά ήθελε να τους φορολογήσει, μετά τους είπε δημόσιους υπάλληλους, στην συνέχεια ανακάλυψε από πίεση ότι είναι ήρωες και τώρα τους υπερασπίζει!

Κύριοι το χειροκρότημα των Μηχανικών ήταν ειρωνικό και η όλη φάση καταδεικνύει πόσο γελοίο είναι αυτό που κάνουν οι ιπτάμενοι τόσα χρόνια με μεγάλη μαεστρία και τέχνη, να γλύφουν πολιτικούς. Τώρα που το έκαναν συμβολικά κάποιοι άλλοι και για συγκεκριμένο σκοπό τους πείραξε;;;

Όσο για το ερώτημα γιατί οι Μηχανικοί τα κάνουν όλα αυτά είναι πολύ απλό: με την δεδομένη κατάσταση είναι οι μόνοι λόγω κοινής προέλευσης και δυναμικής που μπορούν να αλλάξουν ριζικά την ΠΑ προς όφελος του ελληνικού λαού και να επιτύχουν την βελτίωση του επαγγελματικού περιβάλλοντος όλων των ειδικοτήτων της ΠΑ.

Να βάλουν τέλος στην ΠΑ των όρνεων που νομίζουν ότι επειδή πετάνε είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Το ξέρω ότι η απάντηση στο τέλος είναι σκληρή αλλά άνθρωπος που έγραψε την παραπάνω ανάρτηση γνωρίζει ένα μικρό κομμάτι της ΠΑ, αυτό που τον συμφέρει φυσικά και άδικα συνεχίζει να είναι αξιωματικός...

Ανώνυμος είπε...

....
Κύριοι το χειροκρότημα των Μηχανικών ήταν ειρωνικό και η όλη φάση καταδεικνύει....

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΤΡΙΒΕΤΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ, ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΗΤΑΝ.
ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΙΡΩΝΙΚΟ?
ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ
ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ Π.Α.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΛΥΣΗ.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ Π.Α ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΔΑΡΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΗΣ Π.Α.
ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ?
"ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ,ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ".
ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον πρέπει να είστε οι περισσότεροι ΠΒΧ και για όσους δεν το κατάλαβαν Παίρνετε Βαριά Χάπια.
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να υπηρετείς στη ΠΑ.
Σε μια Πολεμική Μοίρα και θα αναφερθώ στη καλύτερη Μοίρα της ΠΑ την ιστορική 334 ΜΠΚ με τα MIRAGE F-1 CG.
Γιατί πολύ απλά εκεί ήμασταν ένα σώμα όλοι μας Ιπτάμενοι και Τεχνικοί και οι υπόλοιπες ειδικότητες.
Ποιος απ' όλους εμάς που ζήσαμε σε αυτή τη Μοίρα μπορεί να ξεχάσει τον ήχο του μαγνητικού τηλεφώνου και τη λέξη ''SCRAMBLE'' να λειτουργεί ως πηγή ζωής όπως το οξυγόνο για το κάθε άνθρωπο.
Η αγωνία και η αδρεναλίνη στα ύψη για το ζευγάρι των READINESS που μόλις απογειώθηκε γι' αναχαίτιση εχθρικών ή άγνωστων ιχνών πάνω απ' το Αιγαίο πέλαγος.... Η επιστροφή τους στα SHELTER ανακούφιση κι αφού ανοίξουν οι καλύπτρες οι ιπτάμενοι με τους
τεχνικούς σπάνε από ένα χαμόγελο, γιατί η αποστολή εκτελέσθηκε με ακρίβεια και επιτυχία.
Ιπτάμενοι και Τεχνικοί η ψυχή της πολεμικής Μοίρας ενωμένοι και μονοιασμένοι αλλά και με γκρίνιες αναπόφευκτες. Μαζί με τις υπόλοιπες ειδικότητες, τους στρατεύσιμους και το πολίτικο προσωπικό δημιούργησαν και ανέπτυξαν ολ' αυτά τα χρόνια εκείνο το πνεύμα ομαδικότητας που έκανε αυτή τη Μοίρα να είναι μακράν πρώτη από τις υπόλοιπες Πολεμικές Μοίρες.
Πριν ακόμα χαράξει, αρχίζει η καθημερινή ζωή της Μοίρας.
Μ' ένα καφέ στο πόδι οι τεχνικοί σκορπίζονται στα καταφύγια και ετοιμάζουν τα αεροσκάφη για τη πρώτη έξοδο. Ξέρουν πολύ καλά ότι με προσοχή, υπομονή και υπευθυνότητα πρέπει να ελέγξουν τα αεροσκάφη και να τα δώσουν έτοιμα για πτήση.
Πόσοι είναι άραγε οι συνάνθρωποι μας, που-πριν ο ήλιος προβάλει μέσ΄από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου κάνουν μια τόσο υπεύθυνη εργασία.
Γι' αυτό αισθάνομαι υπερήφανος που υπηρέτησα στην 334 ΜΠΚ γιατί απλά ήμασταν ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ.

ΥΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΤΑΛΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε ποιον κοροϊδεύετε? Αφού είναι πλέον κοινό τοις πάσι ότι δεν γίνονται αναχαιτίσεις αλλά απλά εκ του μακρόθεν αναγνωρίσεις...(οπότε και τα scramble είναι ένα θέατρο που δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα το παίζουμε)
Πλέον δεν μπορούμε καν να πετάξουμε ανατολικά και πολλές φορές δεν γίνονται πτήσεις για να μην ενοχληθούν οι απέναντι(στις θρησκευτικές εορτές τους κλπ). Και είμαι σε θέση να τα γνωρίζω αυτά από πρώτο χέρι. Αν δεν είναι έτσι ας βγει κάποιος από εσάς να με διαψεύσει.
Ωστόσο ξεχνάτε ένα σημαντικό (που αν διαβάσετε λίγο και κοιτάξετε γύρω σας θα το καταλάβετε): η τάση είναι προς UAVs (Unmanned Air Vehicles)..καταλαβαίνετε όλοι εσείς φίλοι Ιπτάμενοι τι σημαίνει αυτό: ότι σε λίγα χρόνια θα είστε απλά ΠΕΡΙΤΤΟΙ...ενώ οι Τεχνικοί και οι Μηχανικοί από οποιαδήποτε προέλευση κι αν προέρχονται θα συνεχίσουν να είναι απόλυτα αναγκαίοι!!

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι Ιπταμενος σε Επιτελικη θεση με πανω απο 3000ωρες μαχητικο-εκπαιδευτικο ως εκπαιδευτης-μεταφορικο. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΙΣΘΟ ΟΥΤΕ ΠΤΗΤΙΚΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΜΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15.ΟΟ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 21.00 ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΑΝΑΓΥΡΝΩ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΝΑ ΦΕΥΓΩ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ? ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΙ ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ? (ΔΕΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ). ΑΛΗΘΕΙΑ Η Α2/2 ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ? ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΥΡΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Στον ιπτάμενο που σκούζει και θυμάται συνθήματα από την Σχολή πρέπει να του θυμίσουμε και τον κώδικα τιμής του Ικάρου:


Είμαι Ίκαρος και με τη βούληση μου
θα σέβομαι τους νόμους
και τους κανονισμούς της Σχολής.

θα μεριμνώ τον ηθικό, θεωρητικό
και αισθητικό μου βίο με επίγνωση,
ειλικρίνεια και συνέπεια.

Σαν άνθρωπος υπεύθυνος,
υπερήφανος κι ελεύθερος,
δε θα κάνω ποτέ πράξη ποταπή,
γεννημένη από μικρότητα ή φόβο

και δε θα ανέχομαι κανέναν μεταξύ
των Ικάρων, που δεν πιστεύει σ' αυτά.

Μάλλον τώρα που έχει γίνει αξιωματικός μήπως

1. συμμετέχει σε απεργίες και δεν σέβεται τον όρκο του και το Σύνταγμα αλλά προσκυνάει τον σύγχρονο θεό “το χρήμα”;

2. δεν έχει μεριμνήσει για τον ηθικό, θεωρητικό και αισθητικό του βίο με επίγνωση, ειλικρίνεια και συνέπεια, με αποτέλεσμα ο γραπτός λόγος του και οι απόψεις του να είναι επιπέδου χειριστού και μόνο;

3. γνωρίζει ότι με τις ώρες αεροσκαφών καθημερινά γίνονται ποταπές πράξεις και κλείνει τα μάτια επειδή τον συμφέρει η όλη άθλια κατάσταση;

4. αρκετά δεν τον έχουν ανεχτεί όλοι οι υπόλοιποι αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα το ήθος του και άρα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να μιλάει σαν αφέντης της ΠΑ;


Συνεχίζεται........

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβει κάποιος την αντίληψη ορισμένων που έχουν το θράσος να γράφουν και παραπληροφορούν το κόσμο με φράσεις τύπου

“Σχεδόν όλοι οι Ιπτάμενοι φοιτούν στην ΑΔΙΣΠΟ ενώ στις τέσσερις τελευταίες σειρές είδα σχεδόν 100 Ιπταμένους και μόνο δύο (2) Μηχανικούς!!! (διόρθωσέ με ήταν 3 ή 4)!!!!”

προς αποκατάσταση της αλήθειας

• σκοπός της ΑΔΙΣΠΟ είναι να παρέχει σε ανώτερους Αξκούς των τριών Κλάδων των ΕΔ, διακλαδική εκπαίδευση επιχειρησιακού και στρατηγικού επιπέδου καθώς και επιμόρφωση σε βασικά θέματα γεωπολιτικής, με σκοπό την προαγωγή της ικανότητάς τους στη σχεδίαση, διεύθυνση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την κατάρτισή τους για την στελέχωση εθνικών και συμμαχικών διακλαδικών στρατηγείων στο εσωτερικό ή εξωτερικό και να τους καταστήσει ικανούς διοικητές και επιτελείς επιχειρησιακών σχηματισμών.

• οι ανώτατοι ιπτάμενοι αξιωματικοί (είναι απαιτούμενο για την προαγωγή τους) είναι μόνο 50 και επειδή η θητεία τους είναι κατά μέσο όρο 2 χρόνια, επομένως έχουμε απαίτηση για 25/χρόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό
• επίσης δεν έχουν αποφοιτήσει την ΑΔΙΣΠΟ όλοι που υπηρετούν άξια ως αεροπορικοί ακόλουθοι στο εξωτερικό, συνεχίζοντας όμως να λαμβάνουν πτητικό επίδομα επικινδυνότητας

• στις τέσσερις τελευταίες σειρές πήγε όντως μεγάλος πληθυσμός ιπταμένων, σχεδόν 400 σύμφωνα με τον θιγμένο ιπτάμενο, για ένα και μόνο λόγο: επειδή το σαθρό σύστημα δεν έχει τι άλλο να τους κάνει...

Έτσι σύμφωνα με τους ορισμούς του Πάγκαλου οι ιπτάμενοι που πάνε στην ΑΔΙΣΠΟ είναι μη-παραγωγικοί και επειδή λαμβάνουν πτητικό επίδομα εκείνη την περίοδο αυτόματα μπαίνουν στην κατηγορία των αντι-παραγωγικών.

Αυτά για όσους νομίζουν ότι κάποιοι περιμένουν τον κάθε πολιτικό να τους δώσει αξία.

Υ.Γ. : Στις υπόλοιπες αθλιότητες της ανάρτησης πιστεύω ότι δεν αξίζει να σχολιάσει κανείς γιατί είναι γνωστό στο σύνολο της ΠΑ τόσα ψέματα περιέχει και προσπαθεί να πείσει μόνο με τον συναισθηματισμό.
Πάντως θα πρότεινα στον συντάκτη όταν περάσει την ΑΔΙΣΠΟ να κάνει δωρεά το πτητικό που θα πάρει εκείνη την περίοδο σε ένα σχολείο της παραμεθορίου, ως πράξη αγάπης προς την πατρίδα και μόνο...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ιπτάμενο που είναι σε επιτελική θέση

Είναι λίγο οξύμωρο να λες δεν θέλω μισθό ούτε πτητικό αλλά να ζητάς πάλι χρήματα για τις υπερωρίες σου!

Γιατί δεν αναρωτιέσαι γιατί το σύστημα έχει καταντήσει σε αυτό το χάλι και εσύ στερείς τον πολύτιμο χρόνο σου από την οικογένεια σου, από τα παιδιά σου;

Φυσικά η απορία σου δημιουργήθηκε τώρα αφού πριν ήσουν στο αντικείμενο σου και όλα ήταν καλά, ακόμα και το παραπάνω άξιζε γιατί υπήρχε το μεράκι!

Η απορία σου μπορεί να λυθεί εύκολα ρίχνοντας μια ματιά και στο ΑΑΣ και τότε θα καταλάβεις ποιοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση.

Ως προς τα συντεχνιακά φύλλα πορείας δεν γνωρίζεις ότι τα τελευταία χρόνια κάποιος (κ. Α/ΓΕΕΘΑ) χάριζε τριπλά φύλλα πορείας σε ορισμένους της ΠΑ, λες και τα χρήματα τα έδινε από την τσέπη του...

Όσο για αυτό το παραμύθι εναντίον των ιπταμένων μόνοι σας το προκαλέσατε κύριοι. Μόνοι σας διοικείται την ΠΑ χωρίς την στοιχειώδη γνώση, μόνοι σας κάνετε απεργίες χωρίς να σας τιμωρεί κανείς, μόνοι σας τροποποιείται νομοσχέδια την τελευταία στιγμή ενώ έχουν περάσει από τα αρμόδια όργανα.

Άλλωστε υπάρχει και ο όρος της ατομικής ευθύνης και κάποτε έρχεται και ο καιρός του θερίζειν........

Ανώνυμος είπε...

Ού ρε λαμόγιο ιπτάμενε (28 Νοεμβρίου 2010 4:59 μ.μ.)που θες αμοιβές για μαϊμού υπερωρίες στο επιτελείο. Νομίζεις ότι δεν σας βλέπουμε και δεν ξέρουμε το τι κάνετε: Καφέ και πασιέντζα στον Η/Υ μέχρι τις 15:00 και μετά που ο κλαδάρχης κόβει βόλτες στα γραφεία, αρχίζετε τη δουλειά της μέρας για να νομίζει ότι σκίζεστε στις υπερωρίες και να σας κατατάσσει στα καλά κι εργατικά παιδιά που τους πρέπουν προαγωγές, εξωτερικά, κλπ. κλπ. κλπ.
Μην τα γράφεις αυτά δημόσια γιατί εκτίθεστε όλοι ακόμη πιο πολύ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς παράγουν οι περισσότεροι Σμήναρχο Ιπτάμενοι στα επιτελεία; Όποιος το βρει κερδίζει ΧΡΥΣΟΥΝ ΟΡΟΛΟΓΙΟ! Αντε και στο δ... ρε λαμόγια χειριστές καρέκλας "SATO" της συμφοράς!

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ.
ΓΡΑΨΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΘΕ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ.
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΒΑΛΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ Η ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.
ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.
ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 28 Νοεμβρίου 2010 4:27 μ.μ. γράψε κανένα βιβλίο και εσύ και κάτσε στην άκρη! Ποιητικές μπούρδες και ύμνοι στους άγνωστους "πολεμιστές" και "ήρωες" των Πολεμικών (?) Μοιρών σε τίποτα 15χρονα παιδάκια! Προφανώς ανήκει στις γενιές της σαβούρας-λαμογιάς-ρουσφετιού-γιών πτεράρχων-κλπ κλπ, δηλ. προ 1983! Δεν δικαιούσαι να ομιλείς καθόσον κρίθηκες ΑΠΟΤΥΧΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Μην μιλάτε πονάνε τους "ιπτάμενους" οι αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 28 Νοεμβρίου 2010 7:28 μ.μ. μάλλον ούτε 15χρονο στο μυαλό δεν είσαι, έπρεπε να ζήσεις μια μέρα από την άχαρη ζωή σου το παλμό της Μοίρας, αλλά τι λέω πρέπει να ανήκεις στη γενιά αυτών που βάζουν γλύψιμο να μην υπηρετήσουν ή βγαίνουν Ι5.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά το φάγατε το χάπι. Βγάζετε κακίες ο ενας για τον άλλο σαν τα αντρόγυνα που δεν ξέρουν γιατί χωρίζουνε αλλά πρέπει να βρίζουν ο ενας τον άλλο. Ειναι αυτονόητο ότι απαραίτητος για το αεροπλάνο είναι τόσο ο χειριστής όσο και ο μηχανικός, ο Τ/Η, ο εφοδιαστής, ο διοικητικός, ο ΕΑ, ο μετεωρολόγος, ο μεταφορικός και τόσες άλλεις ειδικοτητες που σκόπιμα δεν παραλείπω. Εχω 34 1/2 χρόνια υπηρεσίας που έχω έχω μάθει να σέβομαι όλες τις άλλες ειδικότητες γιατι άν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα ήμουνα ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Θα ήμουνα ο μπαρμπα-Μήτσος. Για τον λόγο αυτό να κοιτάμε να είμαστε μονιασμένοι εναντίον του κοινού εχθρού μας που στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτοί που ξεπουλάνε και χαρίζουν την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Μην ξεχνάτε πόσοι ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ (Ιπτάμενοι & Εδάφους (μή εξαιρουμένης καμμίας ειδικότητας) αφησαν τα κόκκαλά τους για το καθήκον και πόσα φέρετρα τάφηκαν με υπολείμματα ή άδεια. Μην κοιτάτε τι κάνει η Ελευσίνα ή η 114 ή η 334ΜΠΚ. Μην κοιτάτε το παρελθόν. Οποιος ζεί με το παρελθόν μοιάζει με την πατάτα. Οτι καλύτερο έχει είναι κάτω από την γή. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς που είμαστε πάνω από την γή. Και κάτι άλλο. Πολεμήστε να καταργηθεί ο θεσμός του διορισμού των αρχηγών. Μην τους αναγνωρίζεται. Στον αρχηγό θα πρέπει να ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ καθήκοντα και όχι να διορίζεται.Διορίζεται η καθαρίστρια, ο κλητήρας @ ο ταμίας , όχι ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. Στον ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.Οσο για τον συνάδελφο της 334ΜΠΚ άς μην ξεχνά ότι υπήρξε και η 342ΜΠΚ και άς είχαν αυτοί έναν Σαράτση που δεν είχαμε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 28 Νοεμβρίου 2010 7:53 μ.μ. Για ποιόν "παλμό της Μοίρας" μιλάς; Η παπαραλογία δεν έχει όρια πια! Μιλάς λες και έχεις πολεμήσει στο 1821! Οι Θερμοπύλες ήταν αρκετά πιο παλιά αν θυμάμαι καλά! Αυτές τις μπούρδες έλεγες και στην ΠΑ ή τώρα τις λες στην γυναίκα σου και τα παιδιά σου για να δικαιολογήσεις το τεράστιο εφάπαξ και σύνταξη που πήρες "δίκαια" από την ΠΑ επειδή "πολέμησες"; Εσύ και η Α-Π-Ο-Τ-Υ-Χ-Η-Μ-Ε-Ν-Η γενιά σου είστε υπεύθυνοι για το ότι δεν έχουμε μέλλον όλοι εμείς οι νεότεροι στην ΠΑ και στην Ελλάδα. Ποιά η συμβολή σου; Η εγκαθίδρυση ενός συστήματος ρουσφετιών; Η αναξιοκρατία; Η λογική του "ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣ και ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ" στην οργάνωση της ΠΑ; Η πράσινη φόρμα και η κλασσική ελληνική μαγκιά του χειριστή; Η σπατάλη του δημοσίου χρήματος σε κάθε λογής χαριστικά δώρα στους χειριστές (πτητικό ΜΑΪΜΟΥ-ρολόγια-φουλάρια-μπουφάν-κλπ κλπ); Η κομματικοποίηση σε κάθε σημείο της ΠΑ; Θέλω να σε δω όταν θα σου μειώσουν την σύνταξη τι θα λες και εσύ και όλοι της "τάξης" σου! Σκουπίδια θα μαζεύατε ακόμη αν δεν σας είχε βάλει με ρουσφέτι κάποιος στην Σχολή Ικάρων την "ενδοξη" εποχή των Πολεμικών Μοιρών που "όργωναν το Αιγαίο"! Αυτά αλλού γιατί εμείς ξέρουμε και όπου σας βρίσκουμε θα σας τα λέμε στα ίσια όπως σας αξίζει! Ο Σεβασμός ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ και δεν επιβάλλεται, αλλά δεν σας αρέσει αυτό...!

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ Ανθρώπους ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ,. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΛΙΓΟΨΥΧΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ Π.Α. ΕΑΝ ΉΣΑΣΤΑΝ ΕΞΥΠΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.
ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 28 Νοεμβρίου 2010 8:30 μ.μ. μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα, αν είσαι στη ΠΑ όπως λες, δεν είμαι ιπτάμενος αλλά μηχανικός και είμαι ακόμα ενεργεία, αλλά εσύ από ότι κατάλαβα θα υπηρετείς σε κάποια λέσχη γιατί για καντινιέρη σε κόβω.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 28 Νοεμβρίου 2010 9:16 μ.μ. δε νομίζω ότι είσαι Μηχανικός αλλά Τεχνικός. Υπάρχει διαφορά, όσο και να θέλουν να υποβαθμίσουν ορισμένοι συνάδελφοι από την ΣΤΥΑ. Το επίπεδο σου δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί σου. Όχι επειδή είσαι τεχνικός (το έργο τους είναι απαραίτητο και σεβαστό), αλλά λόγω της μειωμένης προοπτικής που εσύ διαθέτεις για την ΠΑ. Η ζωή στην ΠΑ δεν είναι μόνο η Πολεμική Μοίρα και τα Readiness (τα οποία έχουμε υπηρετήσει).
Επίσης θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια οι απόφοιτοι της ΣΤΥΑ νιώθουν το ίδιο άσχημα για τους παλαιότερους συναδέλφους τους οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τον πήχυ στην ΠΑ. Δεν σας χρειαζόμαστε πλέον γιατί (θα το πω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσεις) έχετε αποτύχει στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΙΠΤΑΜΕΝΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΥΓΑΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ:
α. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ.
β. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ΚΑΛΕΣΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Π.Α
γ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Π.Α ΟΙ κ.κ. Α/ΓΕΑ & Α/ΓΕΕΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
δ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΟΡΤΑΣΤΟΥΝ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΜΑ;
ΦΙΛΑΚΙΑ...ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί κ. Αρχηγοί (Α/ΓΕΑ & Α/ΓΕΕΘΑ)

ιδού τα κατορθώματά σας (βλ. όλα τα σχόλια ανωτέρω). Φαντάζομαι τι όντως επικρατεί εντός της ΠΑ και δε γράφεται καν στο Internet... Νοιώθω μόνο ντροπή για το επίπεδο σχέσεων στελεχών μεταξύ τους... Καληνύχτα κύριοι της ΠΑ... Καληνύχτα Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

28 Νοεμβρίου 2010 10:13 μ.μ.

ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΕΤΕ.
ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΕΣ ΣΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

Οι άναρθρες κραυγές, η λάσπη, η επικοινωνιακή παραποίηση σχετικά με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι υπερβολές ώστε να προκαλούνται συναισθηματισμοί και η προσπάθεια καπήλευσης θανάτων φανερώνει την έλλειψη επιχειρημάτων ή την άγνοια της πραγματικότητας της ΠΑ. Δικαιολογούνται εν μέρει μόνο σε νεαρούς χειριστές, που δεν έχουν ακόμα πλήρη εικόνα της κατάστασης πέρα από τη Μοίρα τους. Για τους μεγαλύτερους φανερώνουν την αγωνία για την έκθεσή τους και ανησυχία για τον κλονισμό της ολιγαρχίας τους. Αναμένονται περισσότερες σπασμωδικές και παρασκηνιακές κινήσεις, αλλά ευτυχώς για την ΠΑ και την κοινωνία είναι δύσκολο να μην επικρατήσει το αυτονόητο. Η ΠΑ δε μπορεί να μείνει για πάντα στη δεκαετία του ‘70, για περνάνε καλά οι βολεμένοι.
Για τους μηχανικούς, η γνώση και η ικανότητα συνοδεύεται από ευθύνη. Έτυχε στη σημερινή γενιά να κάνει αυτό που αμέλησαν να κάνουν οι προηγούμενες.

Ανώνυμος είπε...

Θα βγει κάτι καλό από την "σύγκρουση"; Μένει να το δούμε στην πράξη. Πολλές φορές η ανταλλαγή απόψεων (ακόμα και με όχι τοσο πολιτισμένο τρόπο) μπορεί να είναι η αιτία να σκεφτούμε ο καθένας μερικά πράγματα λίγο πιο καθαρά. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πειράζουν και τις δύο πλευρές, ας κάτσουμε σε ένα τραπέζι να φωνάξουμε, να συζητήσουμε και να βρούμε σημεία τομής.

Ανώνυμος είπε...

Τεμπέλες, αχρηστίλες και καβουροτσέπιδες ΣΜΑτζίδες, μας έχετε πρήξει τ' @ρχΊδι@ με τις παπαριές σας. Εσείς είστε ρε άχρηστες κότες οι ικανοί να διοικήσετε την αεροπορία; Άντεστε να πνιγείτε ανίκανες σαβούρες που το μόνο που ξέρετε είναι να μας πουλάτε επιστημοσύνη και να προσπαθείτε, χωρίς βέβαια επιτυχία, να μας πείσετε ότι προσφέρετε. Αν εσείς προσφέρετε εγώ τι κάνω ρε κουμμούνια διαλυτές όταν με τρώει το κρύο και η ζέστη στην πίστα; Σας κατάλαβαν όλοι μυάσματα. Θέλετε να διαλύστε την αεροπορία.Δεν φταίτε όμως εσείς αλλά ο γελοίος υπουργός που δεν διαλύει τον προδοτικό σύλλογο σας, που λειτουργεί σε αντίθεση με τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς. Τι διάολο επιστημονικός είναι όταν όλη μέρα εκεί μέσα οι εν ενεργεία αναζητάτε τρόπους για να γίνετε αρχηγοί της αεροπορίας; Αυτός είναι ο σκοπός του συλλόγου; Τη διάλυση της θέλετε λαμόγια και λειτουργείτε μόνο γι' αυτό το σκοπό. Μη φοβάστε όμως, σας έχουμε καλύτερες θέσεις τοποθέτησης εκτός από τα εξωτερικά. ΣΤΗ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ρεμάλια, εξωμότες.
Επιπρόσθετα συστείνω στις άλλες ειδικότητες αξιωματικών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά του ΕΣΜΑ ως έχοντες έννομο συμφέρον επειδή δρα αντικαταστατικά και παράνομα. Μόνο έτσι θα διαλύστε τα φίδια που τρέφετε στον κόρφο σας

Αρχιτεχνίτης

Ανώνυμος είπε...

Είστε για γέλια όλοι σας στην ΠΑ,αν ισχύουν αυτά που γράφονται στο συγκεκριμένο blog.
Μακάρι να τα γράφουν άσχετοι(ή προβοκάτορες)γιατί αλλιώς την βάψαμε όλοι οι Έλληνες που σας είχαμε σε υπόληψη.
Ελπίζω να μην τα διαβάσουν οι απλοί πολίτες και σας σιχαθούν τελείως.

Ανώνυμος είπε...

Αποκάλυψη πλέον ότι ο αρχιτεχνίτης είναι ένας αρχι-ιπτάμενος!!!

Εάν ήταν ΣΤΥΑτζής θα είχε πιάσει το θέμα και δεν θα έγραφε αυτά.

Καλό το κόλπο αλλά παλιό!!!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης τους μόνους που δεν βολεύει να ακουστεί η αλήθεια είναι οι ιπτάμενοι.

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια που δεν μας βολεύει;

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον «ΣΜΗΝΑΡΧΟ ΣΜΑ» ήρθε και ο «αρχιτεχνίτης». Ελλείψει επιχειρημάτων, καταφεύγουμε στην προβοκάτσια. Αλλά με τόσο μυαλό ούτε αυτό δε μπορείτε να κάνετε πειστικά. Που είπε κάποιος ότι δεν προσφέρουν οι άλλες ειδικότητες; Αν θες αγαπητέ «αρχι-ιπτάμενε» ανέλυσε λίγο τους ανυπόστατους χαρακτηρισμούς σου να δούμε αν μπορείς να τους στηρίξεις κάπου. Σας μπήκε στη μύτη ήδη ο ΕΣΜΑ, αλλά ακόμα δεν είδατε τίποτα. Η ΠΑ δεν είναι τσιφλίκι σας, ανήκει στον ελληνικό λαό. Η διάλυσή της είναι προδιαγεγραμμένη αν συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί, ρίξε μια ματιά σε καμια άλλη αεροπορία να δεις πώς διοικείται και πώς λειτουργεί.
AM

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Πολιτικοί Μηχανικοί δεν είστε.
Ή είστε και δεν το ξέρετε.

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΜΕΙΣ...ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ....ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ...
ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ....ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΛΩΝΕΤΕ....Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΣΑΣ....ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΑΣ....ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ,ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΦΕΥΓΕΙ...ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΕΙ....ΕΞΩ....

Ανώνυμος είπε...

Την ατάκα «σε όποιον δεν αρέσει φεύγει», τη λένε ακριβώς αυτοί που έχουν την αίσθηση ότι η ΠΑ είναι χωράφι τους. Παρόλο που η ΠΑ δεν είναι το χωράφι κανενός, κάποιοι την έχουν βρει και την ξεζουμίζουν προς όφελός τους. Και είναι αυτοί που μένουν στην ΠΑ όσο περισσότερο μπορούν, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση με τα προσόντα τους να βρουν δουλειά αλλού με τόσες αποδοχές. Ακόμα και μετά την αποστρατείας τους, κάποιοι ξαναγυρνάνε και πετάνε σαν έφεδροι σε καμιά ΜΑΕΔΥ γιατί είναι τόσο υπερπολύτιμοι.
Πώς να το κάνουμε όμως, το δικαίωμα της αγάπης και του ενδιαφέροντος για το μέλλον της ΠΑ δεν είναι εξαργυρώσιμο ούτε πατενταρισμένο στους πιλότους.
ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.
ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΑΣ.
[ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.]

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ-ΥΠΑΞ/ΚΟΥΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.
ΚΥΡΙΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Π.Α.
ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ,
ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΣΤΟΛΟ.
ΒΕΒΑΙΑ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΑΞΚΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ.
ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΝΕΟΣ ΚΙ ΑΜΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΦΕΛΗΣ.
ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΝΗΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ Π.Α.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

ΥΓ:ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 28 Νοεμβρίου 2010 1:01 μ.μ.

΄΄...ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΕΝΑΣ ΑΛΛΗΣ ΥΠΟΔΙΑΙΣΤΕΡΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΞΚΟΣ΄΄

ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕΣ ΝΕΑΡΕ ΜΟΥ.

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΄΄ΥΠΟΔΙΑΙΣΤΕΡΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΞΚΟΣ΄΄ ΟΥΤΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

ΦΙΛΙΚΑ, ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, μην απαντάτε πουλάκια γιατί εκτίθεστε αφού φαίνεται το επίπεδό σας και η έλλειψη επιχειρημάτων. Δεν το πιάσατε το υπονοούμενο; Δε γράφουν αξιωματικοί εδώ μέσα, γράφουν οι Νεφελίμ.

Ανώνυμος είπε...

Αν οι Μηχανικοί είναι έμμισθοι του Πάγκαλου οι "ιπτάμενοι" που έχουν αναλάβει το ρόλο του κακού συνήγορου της ειδικότητας ποιού εντολές εκτελούν;

Ανώνυμος είπε...

Πουλάκια, ο Πάγκαλος σας έβαλε και κάνατε λευκή απεργία, για να διαλύσει την ΠΑ?

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς το πουλάκι που έγραψε το αρχικό κείμενο: Έλαβες μέρος στην λευκή απεργία? Και εάν ναι ποιος σε ενημέρωσε για την ημερομηνίας της?

Ανώνυμος είπε...

Απλές και ξεκάθαρες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων συνοχής στην ΠΑ:

1. Αύξηση πτητικού επιδόματος στους εν ενεργεία ιπταμένους που παράγουν πτητικό έργο.

2. Κατάργηση πτητικού επιδόματος στους μη-ενεργούς ιπτάμενους.

3. Αρχαιότητα Αξιωματικών της Σχολή Ικάρων ανεξάρτητα από την ειδικότητα, μόνο με βάση την ημερομηνία κτήσης του βαθμού.

4. Κάλυψη διαφόρων θέσεων διοίκησης προς από διάφορες ειδικότητες και όχι μόνο από Αξιωματικούς ειδικότητας Ιπταμένου, πχ Δντής Β' και Δ' Κλάδου ΓΕΑ, Υπαρχηγός ΓΕΑ, Υποδιοικητής ΠΜ, Υποδιοικητής Σχολής Ικάρων, Δκτές Μοιρών Ικάρων Σχολής Ικάρων, Δντής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης Σχολής Ικάρων, ...

Νομίζω ότι και μόνο αυτά να εφαρμοσθούν το κλίμα θα αλλάξει δραστικά στην ΠΑ καθώς έτσι θα δοθεί ενισχυθεί το αίσθημα δικαίου.

Πιστεύω ότι είναι καιρός η (νέα) Ηγεσία της ΠΑ (μετά την αποχώρηση της σκιώδους Ηγεσίας του Α/ΓΕΕΘΑ και της άτολμης Ηγεσίας Α/ΓΕΑ) να δοθεί έμφαση στο όραμα της νέας ΠΑ. Αν την θέλουμε (θέλουνε) φυσικά, διαφορετικά ο δρόμος οδηγεί στην απαξίωση...

Ανώνυμος είπε...

Και ο Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2010 11:29 μ.μ. εγκάθετος του Πάγκαλου είναι; Περιμένουμε απαντήσεις επί των συγκεκριμένων προτάσεων. Ως Μηχανικός χαιρετίζω τις προτάσεις αυτές γιατί είναι στην σωστή τροχιά και κατεύθυνση. Αυτήν της Αξιοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Είναι οι μόνες Αξίες που μπορούν να μας σπρώξουν (θέλοντας και μη) προς την Ανάπτυξη!
Υπάρχουν σίγουρα πολλοί Ιπτάμενοι συνάδελφοι που συμφωνούν στην βάση των προτάσεων αυτών, ακόμα και αν δεν μπορούν να εκφρασθούν εύκολα για ευνόητους λόγους. Ας λάβουν με την ευκαιρία αυτή τον λόγο γιατί μόνο στον κόσμο με ανοικτό μυαλό μπορούμε πλέον να επενδύουμε σαν ΠΑ και σαν Κράτος γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 29 Νοεμβρίου 2010 11:19 μ.μ.

Να αγιάσει το στόμα σου. Κάπως έτσι πρέπει να αλλάξει η Π.Α. Αλλά ας μην γελιόμαστε.....αυτό δεν θα το επιτρέψουν να γίνει ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Κάπου σε κάποιο blog δεν θυμάμαι όμως, διάβασα τις προτροπές κάποιου μηχανικού όπως ο ΕΣΜΑ φροντίσει για τις συντεχνιακές διεκδικήσεις του.
Ερωτώ. Ο ΕΣΜΑ ως σύλλογος εγγράφει και εν ενεργεία; Αν ναι, συνδικαλίζεται για τα συντεχνιακά τους συμφέροντα εντός της ΠΑ, με κινήσεις προς το πολιτικό προσωπικό, όπως το λέει ο κ. αντιπρόεδρος ή άλλες τέλος πάντων ενέργειες;
Περιμένω απάντηση για να συνεχίσω.

Άσχετος

Ανώνυμος είπε...

Αφού είσαι " Άσχετος " πως πας κατευθείαν σε τόσο προχωρημένα θέματα ;

Μήπως αρχικά πρέπει να διατυπώσεις εάν αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ΠΑ και ποιο είναι αυτό τελικά;

Για να σε βοηθήσω σκέψου απλά τους συνειρμούς συντεχνία - "λευκή" απεργία καθώς και συνδικαλισμός εντός ΠΑ - ομιλίες σε κλειστά αμφιθέατρα.

Σκέψου ότι κάποιοι επιτέλους τα έχουν σιχαθεί αυτά και φυσικά δεν θέλουν να κάνουν τα ίδια.

Για να σου λύσω και την απορία το καταστατικό του ΕΣΜΑ είναι συγκεκριμένο και προβλέπει εγγραφή εν ενεργεία μελών εδώ και 30 χρόνια.

Ένας που προσπαθεί να είναι σχετικός...

Ανώνυμος είπε...

Άσχετε, παρόλο που γνωρίζουμε την αδυναμία ανάγνωσης και κατανόησης γραπτού κειμένου, μπορείς να βρεις το καταστατικό του ΕΣΜΑ στην ιστοσελίδα του, και να σου λυθούν οι απορίες. Ευτυχώς είναι στα ελληνικά. http://www.esma.gr/?page_id=29
Εγώ πάντως θα ντρεπόμουν να κατηγορήσω άλλους για συνδικαλισμό μετά τις λευκές απεργίες.
Και καλύτερα να κοιτούσες κατάματα τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις που παρατίθενται από το να αναζητείς τρόπους να τα φιμώσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ "ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ". ΣΑΦΩΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΓΕΣΙΑΣ, ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ...

ΔΕΝ ΠΡΕΣΒΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΜΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑ, ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ, ΕΙΜΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΙΠΤΑΜΕΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ) ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑ, ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ, ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ (ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΚΛΠ), ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΚΛΠ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ (Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Φ.Π "ΜΑΙΜΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ) ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΔΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΞΕΣΠΟΥΝ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ (ΒΛ. ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ) ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ -ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΟΜΨΟ- ΤΡΟΠΟ...

ΕΤΣΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ "Απλές και ξεκάθαρες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων συνοχής στην ΠΑ" ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΧΟΛΙΟ 11:29 ΤΗΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον συνάδελφο 4:29μμ για την σωστή και ώριμη άποψη του.

Με μια παρατήρηση όμως: οι απόφοιτοι ΣΜΑ δεν διεκδικούν την ηγεσία αλλά μόνο το τέλος του κατήφορου.

Τι νόημα έχει άλλωστε μια συντεχνία να αντικαταστήσει μια άλλη συντεχνία;

Η απαίτηση είναι κοινή πλέον για όλες τις ειδικότητες της ΠΑ: επαγγελματικό περιβάλλον.

Ξεκάθαροι ρόλοι για όλους και επικράτηση αρχών αξιοκρατίας και δικαιοσύνης.

Το σημερινό μοντέλο πρέπει να πεθάνει με την αποστρατεία του πιο φωτεινού παραδείγματος της αποτυχίας του, του κ. Α/ΓΕΕΘΑ και από την επόμενη μέρα πρέπει όλοι μαζί να είμαστε προσηλωμένοι στον κοινό στόχο μας και να κάνουν στην άκρη όλοι οι θιασώτες ιπτάμενοι, μηχανικοί και λοιπές ειδικότητες που το υπηρέτησαν πιστά, με μοναδικό σκοπό να κρύψουν τις αδυναμίες τους.

Ανώνυμος είπε...

Μπήκα στο http://www.esma.gr/?page_id=29 αλλά δεν μου επιτρέπει να κατεβάσω το αρχείο του καταστατικού.
Πάντως διαβάζοντας τα αναγραφόμενα σε διάφορες ιστοσελίδες και ειδικά τις προτροπές κάποιων για λήψη ορισμένων "δραστικών" μέτρων, θα ήθελα να συστήσω ψυχραιμία επειδή τέτοιες ενέργειες μάλλον πρέπει να είναι αντίθετες με τους νόμους που διέπουν τους στρατιωτικούς και πιθανόν να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.
Όσο αφορά τις αναρτήσεις και σχόλια σε αυτή την ιστοσελίδα, πιστεύω ότι πλην δύο ή τριών οι λοιπές αποτελούν έργο βαλτών διαβολέων, που σκοπό μάλλον έχουν την την υποβάθμιση των ΕΔ προς τον Ελληνικό λαό για να καταστεί ευχερέστερη η αλλοτρίωση και συρρίκνωση τους.
Έχω γνωρίσει αξιωματικούς και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης εκ μέρους μου. Επισης πιστεύω ότι οι ΕΔ εκπαιδεύουν τα στελέχη τους ανάλογα με το πού ή πώς θα χρησιμοποιηθούν. Διεθνώς ξέρω ότι γίνεται το ίδιο. Η εξωϋπηρεσιακή επιπρόσθετη θρανιακή εκπαίδευση μάλλον δεν χρειάζεται για να γίνεις ηγέτης αφού η εντός των όπλων εκπαίδευση πρέπει να είναι σύγχρονη και επαρκής. Ή δεν είναι;

Άσχετος

Ανώνυμος είπε...

Ασχετε υπάρχει και το http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_2169.html για να για να σε διαφωτισει περισσότερο

Ανώνυμος είπε...

Ο άσχετος ιπτάμενος να σκέφτεται πρώτα πριν γράφει. Εκτίθεται και αυτός και όλο το "συνάφι" του, όχι μόνο στον κόσμο της ΠΑ αλλά και στον έξω κόσμο.
Αλλά για να μην ξεχνάμε ρήσεις γεναίων αντρών: "Όταν πετάμε τους άλλους τους βλέπουμε σαν σκ... κάτω!". Ελέχθη σε αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων από υψηλόβαθμο και με σημαντική θέση στην Σχολή Ικάρων Ιπτάμενο (προφανώς!) "Αξιωματικό".
Όσο βγαίνετε και μιλάτε θα αναφέρονται ντοκουμέντα, όπως το θέμα της στάσης των Ικάρων απέναντι στον Κοσμήτορα (θέμα: Εξέταση Προωθητικών Συστημάτων). Υπάρχουν πολλά και πρόσφατα θέματα που μπορούν να βγουν προς τα έξω και να αρχίσει να "τσαλακώνεται" η εικόνα του ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΧΗΤΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ που χτίζετε επί σειρά ετών(...κατά κύριο λόγο με γνωστές ανήθικες μεθόδους φυσικά).

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Άσχετε

δεν σου έχει κινήσει την περιέργεια γιατί μόνο η ΠΑ παρουσιάζει τέτοια έκτασης προβλήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα σώματα;

Δυστυχώς η “λευκή” απεργία της 26-4-10 έχει ανοίξει μια μεγάλη πληγή στην ΠΑ και είναι πολύ δύσκολο να κλείσει, αφού οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάστασης κ. Α/ΓΕΕΘΑ και κ. Α/ΓΕΑ την επόμενη μέρα δεν έχασαν τις θέσεις τους. Εάν αυτό δεν ήταν αντιστρατιωτική και αντισυνταγματική πράξη (σύμφωνα με την γνώμη και του κ. υπουργού) τότε ποια είναι;

Φυσικά τα προβλήματα προϋπήρχαν και μια σωστή θεώρηση δίνει το παραπάνω σχόλιο της 30ης Νοεμβρίου στις 4:29μμ και η απόδειξη είναι οι εξής αναρτήσεις:

http://armyalert.blogspot.com/2010/11/1_16.html

και

http://armyalert.blogspot.com/2010/11/2_17.html

όπου δυστυχώς αναφέρονται ονόματα...

Απλά και οι ίδιοι οι ιπτάμενοι παραδέχονται ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την σύνθεση του ΑΑΣ. Φυσικά κανείς δεν παραδέχεται ότι και οι “άξιοι” και οι “άχρηστοι” έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό: είναι απλά χειριστές. Έτσι στην ΠΑ το επάγγελμα του πιλότου πίσω από την ταμπέλα της ονομασίας ιπτάμενος έχει χάσει την έννοια του αξιωματικού. Η βιτρίνα των ηρωικών αναχαιτίσεων και αναγνωρίσεων έχει κρύψει τα σοβαρά δομικά προβλήματα και την έλλειψη οργάνωσης.

Αφορμή για να ξεκινήσει αυτό που διαβάζει κανείς δυστυχώς στα παραπάνω σχόλια ήταν η αλλαγή της τελευταίας στιγμής του νομοσχεδίου περί ιεραρχίας. Και εδώ φυσικά οι κ. Α/ΓΕΕΘΑ και κ. Α/ΓΕΑ έδειξαν ότι δεν ενδιαφέρονται για τους αξιωματικούς της ΠΑ αλλά το μόνο τους ενδιαφέρον είναι οι ιπτάμενοι, τους οποίους και εκπροσωπούν. Άλλωστε έτσι έχουν αντιληφθεί τον ρόλο τους και μάλιστα όταν επισκέπτονται τις μονάδες μιλάνε μόνο στο ιπτάμενο προσωπικό, ενώ όλους τους υπόλοιπους τους αγνοούν επιδεικτικά.

Δυστυχώς τα περισσότερα από τα παραπάνω σχόλια είναι από εντός της ΠΑ και αυτό δεν είναι σίγουρα τιμητικό. Όμως κάποια στιγμή δεν πρέπει να αντικρίσουμε χωρίς να κρυβόμαστε το πρόβλημα ηγεσίας στην ΠΑ; Ενός οργανισμού που έχει πανάκριβο εξοπλισμό και αξιοθαύμαστα στελέχη.

Μήπως και το αίτιο της “λευκής” απεργίας είναι και η γενεσιουργός αιτία των περισσότερων δεινών της ΠΑ...

Μήπως επιτέλους πρέπει να λυθεί αυτό το αγκάθι του πτητικού επιδόματος επικινδυνότητας...

Αρκετό κακό έχει προκαλέσει και μήπως ήρθε η ώρα η πολιτεία να το δει στην σωστή του βάση...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλά και πρόσφατα θέματα που μπορούν να βγουν προς τα έξω και να αρχίσει να "τσαλακώνεται" η εικόνα του ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΧΗΤΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ που χτίζετε επί σειρά ετών(...κατά κύριο λόγο με γνωστές ανήθικες μεθόδους φυσικά).

30 Νοεμβρίου 2010 9:48 μ.μ.

EM ΠEΣTO ΡE KOYMΠAΡE ΠOY OΛO TO KΛΩΘOΓYΡIZEIΣ OTI AYTOΣ EINAI O ΣKOΠOΣ ΣΑΣ.
TO TΣAΛAKΩMA TOY EΛΛHNA MAXHTH. TΩΡA EINAI TΩN AIΘEΡΩN, ΣE ΛIΓO ΘA ΓINEI TΩN ΘAΛAΣΣΩN KAI THΣ ΞΗΡΑΣ.
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΔHΛAΔH.
ΔYΣTYΧΩΣ ΓIA ΣΑΣ TOYΣ ΠOYΛHMENOYΣ AYTO ΔEN ΠAIΡNAEI ΣE KANENA EΠIΠEΔO ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ AΠOKAΛYΦΘHKATE ΚΑΙ MONOI ΣΑΣ.
ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.
ΕΞΩ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Άσχετε, εκτιμώ το ενδιαφέρον σου για τις ένοπλες δυνάμεις αλλά και τους μηχανικούς. Όμως από τη στιγμή που στόχος η μετεξέλιξη της ΠΑ σε έναν σύγχρονο και αποδοτικό οργανισμό, στα πρότυπα των άλλων σύγχρονων οργανισμών όπου ο ρόλος της κάθε ειδικότητας θα είναι ξεκάθαρος, αναγνωρισμένος, απόλυτα χρηστικός και υπεύθυνος και όπου θα αναγνωρίζονται οι άξιοι και οι ικανοί (από οποιαδήποτε ειδικότητα) δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν παρεκτροπές. Όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι ο σκοπός η δημιουργία μιας άλλης συντεχνίας δίπλα στην υπάρχουσα των ιπταμένων, ούτε εις βάρος καμιάς άλλης ειδικότητας. Σκοπός μας είναι η κατάργηση κάθε συντεχνίας. Οι αναρτήσεις που αναφέρεσαι είτε προέρχονται από την αγανάκτηση κάποιων εξαιτίας της παρούσας κατάστασης είτε δεν προέρχονται από μηχανικούς αλλά από «διαβολείς» όπως λες και εσύ, που προκαλούν για να δημιουργήσουν κλίμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε και η αποσπασματική ερμηνεία της δήλωσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που γίνεται κατά κόρον, όπως και στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Ας ακούσει κάποιος τη δήλωση (http://antiproedros.gov.gr/2010/11/24/1130) και ας μας πει που ακριβώς διαφωνεί με την τοποθέτηση. Νομίζω ότι η βράση «με τη στενή οικονομική έννοια» έχει σκοπίμως παραληφθεί από τις περισσότερες αναρτήσεις και δυστυχώς άρθρα εφημερίδων, εξαιτίας διαφόρετικών σκοπιμοτήτων.
Σε κάθε περίπτωση, μην ανησυχείς για αλλοτρίωση και συρρίκνωση των ΕΔ από τις κινήσεις των μηχανικών, τουναντίον μάλιστα, αποσκοπούν στην ανατροπή αυτής της πορείας που σήμερα έχει η ΠΑ, οπότε μην αγχώνεσαι και για τα καταστατικά. Όταν μας δείχνουν το φεγγάρι, ας μην κοιτάμε το δάχτυλο.
Ελπίζω η κατάληξη του προηγούμενου σχολίου σου να είναι ρητορική ή σαρκαστική, διαφορετικά επιβεβαιώνεις το παρατσούκλι που επέλεξες, είτε είσαι εκτός είτε εντός ΠΑ. Στη σημερινή εποχή που και οι μικρότερες επιχειρήσεις ζητούν σαν βασικό προσόν για τα στελέχη τους γνώσεις στη διοίκηση επιχειρήσεων, φαντάσου τι απαιτείται για να διοικήσεις έναν οργανισμό όπως η ΠΑ. Ρίξε μια ματιά στους αρχηγούς άλλων αεροποριών:
http://www.defense.gov/bios/biographydetail.aspx?biographyid=92
http://www.iaf.org.il/2564-30142-en/IAF.aspx, σύγκρινέ τα με των δικών μας http://www.haf.gr/el/structure/aas.asp (διάλεξε όποιον θες) και κλάψε!
Εάν στη δική μας ηγεσία υπήρχαν άνθρωποι με τα κατάλληλα προσόντα, αυτά που εισηγούμαστε οι μηχανικοί, αντί να τα βλέπουν με καχυποψία και άρνηση θα μας τα επέβαλλαν να τα πραγματοποιήσουμε επιτακτικά, γιατί έχουμε ήδη αργήσει πολύ!
Για περισσότερα, το link που σου παραθέτουν από ‘πάνω και ο «ψυχαναλυτής» ίσως σε βοηθήσουν περισσότερο. http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/blog-post_25.html
ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Την είκονα σας (γιατί αυτό μόνο σας ενδιαφέρει) κύριοι χειριστές την "τσαλακώνετε" μόνοι σας! Αν η καλή εικόνα που έχετε προς τα έξω (στην κοινωνία) συντηρείται με μεθοδεύσεις και διαρκή προσπάθεια απόκρυψης των πολλών κακώς κειμένων τότε αυτό πολύ απλά είναι εξαπάτηση της κοινής γνώμης και απάτη απέναντι στο κράτος (βλέπε πτητικά επιδόματα μαϊμού,κλπ). Δε νομίζω ότι σας αξίζει αυτό, γιατί η προσφορά του χειριστή αεροσκαφών είναι αδιαμφισβήτη, στην ειρήνη και στον πόλεμο. Φροντίστε να είστε υποδειγματικοί σε όλες τις εκφάνσεις. Οι καιροί αλλάζουν και επειδή η πληροφορία ταξιδεύει πολύ γρήγορα και ευρέως πλέον είναι πολύ εύκολο να αλλάξει το status στο οποίο βρίσκεσθε... Σταματήστε λοιπόν εκφράζεστε με άθλιο τρόπο γιατί μόνο κακό κάνετε...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον Άσχετο και κάθε άσχετο

καλό είναι να διαβάσει και τον Ψυχαναλυτή ΙΙ

http://armyalert.blogspot.com/2010/11/blog-post_2104.html

και τον Ψυχαναλυτή ΙΙΙ

http://armyalert.blogspot.com/2010/11/blog-post_493.html

Έτσι ώστε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για ότι κυκλοφορεί μέχρι σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

Βρε πατε καλα και οι μεν και οι δε;
Εδω θα λύσετε τα προβληματα τέτοιου είδους;;
Ευτυχώς που ο κόσμος που δεν έχει δουλειά, πεινάει, υποφέρει δε θα έχει και ιντερνετ να δεί με τι ασχολείστε...
Σεβαστά τα αιτήματα οι απόψεις κλπ αλλά δε νομίζετε ότι έχετε ξεφύγει ολίγον.
Θα σας τα λύσει ο άλλος με τον οποίον τσακώνεστε; θα τα μάθει η ηγεσία σας που είναι αρμόδια να τα λύσει από εδώ;Δεν τα ξέρει. Η απλά εδώ μπαίνετε για να σας δουν κάποιοι άλλοι;
Αλλοι για να σας ψηφίσουν σε ενώσεις και συνδεσμους, άλλοι για να πουλησετε βιβλία ....
Τι να πω, χρειάζεται μεγάλη Ν/Ψ υποστήριξη εδώ ο κόσμος, αλλά νομίζω ότι προτεραιότητα έχει αυτός που πραγματικά έχει προβλήματα σοβαρά...εκεί έξω...
Ακόμα και οι της ΕΑ που είχαν σοβαρό πρόβλημα με τα επιδόματα και τα νυκτερινά τους δεν έκαναν έτσι μεταξύ τους, ΕΦ με αξιωματικούς π.χ.
Μήπως πρέπει να προσγειωθείτε και οι μεν και οι δε...
Και μη με πει κανένας εγκάθετο του ενός ή του άλλου γιατί εκεί είναι που θα βάλουμε τα γέλια...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.
ΕΞΩ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι κ.κ. χειριστές φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Έχοντας 20 χρόνια υπηρεσίας έχουν δει πολλά τα μάτια μου τόσο σε ΠΜ όσο και σε Επιτελεία.
Παρακάτω παραθέτω μερικές από τις προσωπικές μου εμπειρίες σε σχέση με τα ανωτέρω σχόλια:
1) Είναι λυπηρό αλλά αληθές το ότι η πλειονότητα των χειριστών (και όχι ιπταμένων, ιπτάμενος είναι ο Superman και λοιποί υπερήρωες...) σκέφτονται και ενεργούν όπως οι αγαπητοί συνάδελφοι που σχολιάζουν αρνητικά. Δηλαδή θεωρούν την ΠΑ τσιφλίκι τους.
2) Η λήψη πτητικού από αυτούς που δεν είναι τοποθετημένοι σε ΠΜ (και πετάνε πραγματικά γιατί κάποιοι αυτούς δεν πετάνε ούτε το minimum) αποτελεί εκτός από σκάνδαλο και Ποινικό Αδίκημα.
3) Το επίπεδο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των χειριστών είναι χαμηλότερο και από της ΣΤΥΑ και για αυτό φταίνε κατά κύριο λόγο οι ίδιοι (Δκτες ΣΜΑΕΚ χειριστές, επόπτες χειριστές, και βέβαια οι ίδιοι οι μαθητές - βλέπε πιο πάνω για λευκές κόλλες κτλ)
4) Για δε τις βαθμολογίες εισαγωγής τους (που σημειώνω δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την μαθησιακή τους ικανότητα ή την αντίληψη τους αλλά σίγουρα αποτελούν μία σοβαρή ένδειξη του γνωστικού του επιπέδου και των δυνατοτήτων τους) είναι δυστυχώς ορθό ότι είναι χαμηλότερες και από αυτές της ΣΤΥΑ.
5) Για το γεγονός ότι από την σχολή ακόμη τους γαλουχούν (οι χειριστές εκπαιδευτές Αξκοι) την νοσηρή αυτή νοοτροπία (είμαστε τα αφεντικά της ΠΑ - η ΠΑ είναι τσιφλίκι μας) δυστυχώς είναι πραγματικότητα, η οποία συνεχίζεται και μετά την αποφοίτηση τους (αμφιθέατρα, καντίνες κτλ).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........

Ανώνυμος είπε...

4) Για δε τις βαθμολογίες εισαγωγής τους (που σημειώνω δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την μαθησιακή τους ικανότητα ή την αντίληψη τους αλλά σίγουρα αποτελούν μία σοβαρή ένδειξη του γνωστικού του επιπέδου και των δυνατοτήτων τους) είναι δυστυχώς ορθό ότι είναι χαμηλότερες και από αυτές της ΣΤΥΑ.
5) Για το γεγονός ότι από την σχολή ακόμη τους γαλουχούν (οι χειριστές εκπαιδευτές Αξκοι) την νοσηρή αυτή νοοτροπία (είμαστε τα αφεντικά της ΠΑ - η ΠΑ είναι τσιφλίκι μας) δυστυχώς είναι πραγματικότητα, η οποία συνεχίζεται και μετά την αποφοίτηση τους (αμφιθέατρα, καντίνες κτλ).
6) Για δε τις υπερωρίες των "σκληρά" εργαζομένων χειριστών στα επιτελεία, συμφωνώ με το σχόλιο συναδέλφου ανωτέρω, ότι κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας δεν κάνουν τίποτα γιατί ξέρουν ότι ο χειριστής Δντης-Κλαδάρχης τους θα τους βάλει χάλια προσόντα αν φεύγουν στο ωράριο τους. Αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι διότι το έχω βιώσει και εγώ. Η αλήθεια είναι ότι για όποιον δουλεύει το 80% του ωραρίου συγκεντρωμένος ακόμα και η πιο απαιτητική δουλειά τελειώνει εντός ωραρίου (πλην ελαχίστων περιπτώσεων - εξαιρετικά επειγόντων θεμάτων π.χ. φάκελος που χρειάζεται 15 υπογραφές εντός της ίδια μέρας, κτλ).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........

Ανώνυμος είπε...

7) Για δε τις λοιπές ικανότητες τους ως Αξκοι (εκτός του έργου του χειριστή στη Μοίρα) είναι κατά κύριο λόγο ανεκπαίδευτοι πλήν του χειριστικού αντικειμένου και η αδυναμία τους αυτή φαίνεται όταν ξεκινούν να επανδρώνουν επιτελικές θέσεις και θέσεις διοίκησης και γι'αυτό το λόγο δεν κατανοώ πως γίνονται de facto διοικητές όταν π.χ. δεν γνωρίζουν τίποτα από την λειτουργία μια Μονάδας (Συντήρηση-Εφοδιασμός-Οικονομικά-Άμυνα-Φρούρηση-ΔΜ κτλ) χωρίς να έχουν αποκτήσει πρότερες δεξιότητες χρηστού managment ή αντίστοιχη εκπαίδευση. Προς Θεού δεν λέω ότι οι Μηχανικοί είναι οι καταλληλότεροι για Δκτες απλά ότι ένας Δκτης θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες, εκπαίδευση και να επιλέγεται για αυτές ανεξαρτήτως της ειδικότητας του. Αλλιώς να διατηρούσαμε και την βασιλεία στην Ελλάδα μια και ο γιος του κατάλληλου είναι κατάλληλος και αυτός.
8) Η δε ανεπάρκεια τους στα διοικητικά-επιτελικά καθήκοντα φαίνεται κατά την συνεργασία μαζί τους (από επιτροπές κατά κύριο έχω προσωπική εμπειρία) όπου αν δεν έχουν το "τζιμάνι" Μηχανικό κατά κύριο λόγο, Οικονομικό ή Εφοδιαστή (και πάλι από προσωπική εμπειρία μιλώ) είναι χαμένοι στο διάστημα (αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη να την υποβάλλει τεκμηριωμένη γιατί εγώ μπορώ να μιλήσω με ονοματεπώνυμα και όχι θεωρητικά!)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........

Ανώνυμος είπε...

9) Η αλήθεια είναι ότι μετά την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα ΑΣΕΙ, με Πανελλήνιες εξετάσεις από το 1982, το επίπεδο έχει βελτιωθεί, πλην όμως η ιεραρχία των χειριστών (και συνεπώς της ΠΑ) αποτελείται από Αξκους που δεν εισήχθησαν με Πανελλήνιες εξετάσεις και όποιος έχει ιδία άποψη ξέρει καλά το επίπεδό τους. Θέλω να πιστεύω ότι οι νεώτεροι χειριστές, μετά το 1982, δεν θα καταντήσουν σαν τους τωρινούς χειριστές, αν λόγω της προαναφερθείσας "γαλουχίας" φοβάμαι ότι δεν θα ξεφύγουν πολύ από την νοοτροπία "τσιφλικιού".
10) Για δε τη ¨λευκή" απεργία και την καπηλεία των πεσόντων στο καθήκον δεν θέλω να γράψω τίποτε άλλο παρά ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!

Κουράστηκα να γράφω. Σταματώ εδώ. Πραγματικά αισθάνομαι λύπη για όλη την κατάσταση. Το μόνο που ζητούν οι Μηχανικοί είναι Ίση Μεταχείριση Προσωπικού, Ισονομία και πάνω από όλα Αξιοκρατία ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ και παύση πια τους αίσχους με τους Πατρίκιους (χειριστές) και Πληβείους (Λοιποί Αξκοι ΠΑ).

ΤΕΛΟΣ (προς το παρόν).....

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφε συμφωνω απολυτως με τα γραφόμεννά σου.
Δυστυχως η ΠΑ εχει καταντησει 10ετιες τωρα να ειναι "ΙΠΤΑΜΕΝΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ" και ας αξιζουν καποια αλλα στελεχη που ειναι κατα πολυ ικανοτερα (οχι στο πτητικο κομματι).

Κυρια αιτια ειναι προφανως οι ιδιοι με αποκορυφωμα το σημερινο Πτεραρχο μας που ικανοποιει τις αναγκες και τα "θελω" μονο των δικων του παιδων. λες και ολες οι υπολοιπες ειδικοτητες αξκων ειναι παιδια ενος αλλου θεου, που δεν βγηκαν απο την ιδια σχολη, που δεν εχουν δικαιωμα περαιτερω εξελιξης σε ολους τους τομεις.
Ειχε διαταξει μαλιστα καποτε να μοιραζει 3πλα ΦΠ στα readiness και να μεταφερουν μαζι σε ξενοδοχειο πληρωμενο και τη συζυγο τους λες και τα εβαζε απο την τσεπη του... Θες να φανεις XtraLarge αρχηγος??? καντο για ολους!!!
Και αλλα πολλα παραδειγματα

Προφανως εχω "αδερφια" απο την ΣΙ που τους σεβομαι για το εργο που προσφερουν με ολο το ρισκο και που προφανως δεν αμοιβονται με οσα θα επρεπε.... ομως μονο αυτοι!! κανεις αλλος πολυθρονατος δεν αξιζει περισσοτερα απο τον κανονικο τους μισθο!

Ο "b-class" αξκος αλλης ειδικοτητας
(οπως τους ειχε αναφερει καποτε ενας δκτης ΣΙ)

Ανώνυμος είπε...

Προκαλώ τον συγκεκριμένο "κύριο"

ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.
ΕΞΩ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ.

να συμπληρώσει την παρακάτω δήλωση σε ένα σχόλιο παρακάτω:

Είμαι ο ..... (Βαθμός) ......... (Ονοματεπώνυμο) (ΑΜ: .......) και θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ΠΑ.

Την επόμενη μέρα θα επικοινωνήσω μαζί του και θα κανονίσω να πάμε παρέα στον εισαγγελέα να πούμε την άποψη μας ο καθένας επώνυμα.

Στην αντίθετη περίπτωση του συνιστώ να κάνει την αυτοκριτική του, να ηρεμήσει λίγο και να αρχίσει να σκέφτεται ότι αρκετά τον έχουν ανεχτεί ορισμένοι.

Για να μην νομίζει ότι κάνω τον έξυπνο στον αέρα του λέω ότι τους τελευταίους μήνες τα πανω-γραψίματα ωρών πτήσεως σε κάποιους τύπους πλησιάζουν το 20%.....

Τον προκαλώ να ψάξουμε όλους τους τύπους για όλα τα χρόνια...

Τέλος είμαι ένας Μηχανικός που δεν καταλαβαίνει πως κάποια λαμόγια-αλήτες-παλιοτόμαρα είναι αξιωματικοί και με ποιο δικαίωμα λένε ΕΞΩ, από που; Από το τσιφλίκι τους...

Περιμένω...

Ανώνυμος είπε...

.....
Περιμένω...

1 Δεκεμβρίου 2010 5:22 μ.μ.

ΒΑΛΕ ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
ΘΑΡΘΩ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΩ ΛΑΜΟΓΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΦΘΑΡΙΣΤΗΘΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ.
ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΘΕΙΣ.
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΙΚΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΤΟΠΕΣ ΠΡΩΤΟΣ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΚΛΠ....
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΑΜΟΓΙΟ,ΕΜΜΙΣΘΟ ΚΑΘΗΚΑΚΙ.
ΤΟΛΜΑ !

Ανώνυμος είπε...

Προς τον συγκεκριμένο "ψευτόμαγκα"

πλέον μπορείς να συμπληρώσεις την παρακάτω δήλωση σε ένα σχόλιο όταν ωριμάσεις και καταλάβεις τι γίνεται:

Είμαι ο ..... (Βαθμός) ......... (Ονοματεπώνυμο) (ΑΜ: .......) και θεωρώ ότι είμαι το πραγματικό πρόβλημα της ΠΑ.

Ως προς το ΕΜΜΙΣΘΟ μπορείς να κατανοήσεις πόσο μίζερος και φαύλος είσαι όταν παίρνεις τα μισαδάκια σου...

Υ.Γ.: Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι ένα ποσοστό εχει πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο και το πρόβλημα είναι πραγματικό...

Ανώνυμος είπε...

"ΒΑΛΕ ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ."

Θέλω να σου θέσω ένα υποθετικό ερώτημα και σε παρακαλώ να μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά. Πηγαίνεις ένα πρωί στη δουλειά και διαπιστώνεις ότι όλοι οι πενταετείς υπόλογοι, τεχνικοί, φρούρησης κλπ. έχουν δηλώσει ασθένεια και ως φυσικό επακόλουθο δε μπορεί να λειτουργήσει καμιά μοίρα. Τι κάνεις?

Από την εμπειρία μου στην ΠΑ εκτιμώ ότι θα τους κατεβάζατε για βασική και αφού ιδρώναν αρκετά θα μεταθέτατε με συνοπτικές διαδικασίες αυτούς που θα θεωρούσατε υπεύθυνους.... Αυτή η αντίδραση που θα ήταν και λογική και -ίσως- ήπια θα συνέβαινε σε κάθε όπλο εκτιμώ που θα αντιμετώπιζε παρόμοιο συμβάν.

Και εδώ θέτω το δεύτερο ερώτημα: Εσάς γιατί δεν σας κατέβασε κανένας για βασική?

Τρίτο ερώτημα: Υπάρχει η παραμικρή περίπτωση την κίνησή σας να μην τη γνώριζε η ηγεσία. Η απάντηση είναι ότι φυσικά και γνώριζε, άρα μπορούμε με ασφάλεια να ικάσουμε ότι την επικροτούσε.

Τέταρτο ερώτημα: Μπορεί ο άμοιρος ελληνικός λαός να ελπίζει σε αυτή την ηγεσία, την οποία πληρώνει από το υστέρημά του, για να υπερασπιστεί την ασφάλειά του? Απάντηση: ο Θεός να βάλει το χέρι του μη τυχόν χρειαστεί αυτοί οι πολιτικάντηδες δούλοι του χρήματος να ηγηθούν πολεμικών επιχειρήσεων...

Πέμπτο ερώτημα: εσείς οι απεργοί, οι πρώτοι και μόνοι στην ιστορία των ΕΔ, θεωρείτε τους εαυτούς σας καλύτερους αξιωματικούς από τους υπολοίπους? Τιμά η πράξη σας το αξίωμά (=αυταπόδεικτη αξία) σας?

Διάβασε καλά όλα τα σχόλια και θα καταλάβεις ότι η ειδικότητά σου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλη αυτή την κατάντια...

Τέλος, φίλε απεργέ, αυτά που γράφεις μπορείς και τα γράφεις γιατί έχεις την πλάτη των συναδέλφων και έμμεσα συναπεργών που καταρτίζουν την αξιοθρήνιτη ηγεσία σου...

Τέλος, για να πέσω λίγο στο επίπεδό σου, και επειδή εγώ είμαι από αυτούς που την έκαναν εγκαίρως μη ανεχόμενος την κατάντια του όπλου (και σε βλέπω πλέον ξέρεις πως), έλα να βρεις εμένα να εκστασιάσεις και θα σου εξηγήσω καλά το όνειρο...

Ανώνυμος είπε...

"ΒΑΛΕ ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ."

Θέλω να σου θέσω ένα υποθετικό ερώτημα και σε παρακαλώ να μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά. Πηγαίνεις ένα πρωί στη δουλειά και διαπιστώνεις ότι όλοι οι πενταετείς υπόλογοι, τεχνικοί, φρούρησης κλπ. έχουν δηλώσει ασθένεια και ως φυσικό επακόλουθο δε μπορεί να λειτουργήσει καμιά μοίρα. Τι κάνεις?

Από την εμπειρία μου στην ΠΑ εκτιμώ ότι θα τους κατεβάζατε για βασική και αφού ιδρώναν αρκετά θα μεταθέτατε με συνοπτικές διαδικασίες αυτούς που θα θεωρούσατε υπεύθυνους.... Αυτή η αντίδραση που θα ήταν και λογική και -ίσως- ήπια θα συνέβαινε σε κάθε όπλο εκτιμώ που θα αντιμετώπιζε παρόμοιο συμβάν.

Και εδώ θέτω το δεύτερο ερώτημα: Εσάς γιατί δεν σας κατέβασε κανένας για βασική?

Τρίτο ερώτημα: Υπάρχει η παραμικρή περίπτωση την κίνησή σας να μην τη γνώριζε η ηγεσία. Η απάντηση είναι ότι φυσικά και γνώριζε, άρα μπορούμε με ασφάλεια να ικάσουμε ότι την επικροτούσε.

Τέταρτο ερώτημα: Μπορεί ο άμοιρος ελληνικός λαός να ελπίζει σε αυτή την ηγεσία, την οποία πληρώνει από το υστέρημά του, για να υπερασπιστεί την ασφάλειά του? Απάντηση: ο Θεός να βάλει το χέρι του μη τυχόν χρειαστεί αυτοί οι πολιτικάντηδες δούλοι του χρήματος να ηγηθούν πολεμικών επιχειρήσεων...

Πέμπτο ερώτημα: εσείς οι απεργοί, οι πρώτοι και μόνοι στην ιστορία των ΕΔ, θεωρείτε τους εαυτούς σας καλύτερους αξιωματικούς από τους υπολοίπους? Τιμά η πράξη σας το αξίωμά (=αυταπόδεικτη αξία) σας?

Διάβασε καλά όλα τα σχόλια και θα καταλάβεις ότι η ειδικότητά σου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλη αυτή την κατάντια...

Τέλος, φίλε απεργέ, αυτά που γράφεις μπορείς και τα γράφεις γιατί έχεις την πλάτη των συναδέλφων και έμμεσα συναπεργών που καταρτίζουν την αξιοθρήνιτη ηγεσία σου...

Τέλος, για να πέσω λίγο στο επίπεδό σου, και επειδή εγώ είμαι από αυτούς που την έκαναν εγκαίρως μη ανεχόμενος την κατάντια του όπλου (και σε βλέπω πλέον ξέρεις πως), έλα να βρεις εμένα να εκστασιάσεις και θα σου εξηγήσω καλά το όνειρο...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους σας.Αναφέρω ότι είμαι μηχανικός αλλά έχω φίλους από όλες τις ειδικότητες, όπως επίσης έχω χάσει και αγαπημένους συνάδερφους σε ατυχήματα.Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω τους κυρίους και τις κυρίες που γράφουν στα blogs να σταματήσουν να 'τρώγονται' μεταξύ τους, γιατί οξύνουν έτσι το πρόβλημα και εξυπηρετούν τους σκοπούς αυτών που θέλουν να διαλύσουν το στρατό μας. Και όσο και αν όλοι θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε άχρηστοι, ξέρετε πολύ καλά ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα.
Ολοι στη ζωή μας κάνουμε τις επιλογές μας. Ας ξεφύγουμε επιτέλους από την 'κατινίστικη' λογική του 'να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα'! Δεν θα πετύχουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εαυτούς μας στερώντας βασικά δικαιώματα συναδέλφων μας!Η' έχετε την αυταπάτη ότι τα λεφτά των πτητικών, αν ποτέ κοπούν θα ερθουν στη τσεπη των υπολοίπων από εμάς?
Αναρωτιέμαι πάντως αν αυτό είναι στο DNA ΤΟΥ Έλληνα. Αν οι ήταν τα πράγματα ξεκάθαρα θα γκρίνιαζε κανείς? Αν δηλαδή όπως σε όλες τις άλλες χώρες α. Οι υπαξιωματικοί δεν γίνονται αξιωματικοι, β. Αν ο καθένας είχε καθορισμένες αρμοδιότητες και καθήκοντα στη δουλειά του, γ.Αν η αρχαιότητα ήταν με βάση το έτος αποφοίτησης και όχι με βάση τη ειδικότητα.
Αλλά και οι μισθοί ήταν διακριτοί όπως και στο εξωτερικό δηλαδή: ΕΠΟΠ=1000Ε, Υπξκοι=1500, Μηχανικοί,ΕΑ,ΟΙΚ ΚΛΠ=2000, ΙΠΤ=3500 και γιατροί=4500 (τα ποσά είναι τυχαία για να δείξω τη διάκριση που αν μπείτε στα site ξένων αεροποριών υπάρχει). Δεν ξέρω αν τότε θα σταματούσαν οι ιπτάμενοι να θεωρούν εμάς 'μασόνους' και εμείς αυτούς 'χαζούς' επειδή γράψαν λιγότερο από εμάς στις πανελλήνιες! Και επιτέλους ο βαθμός των πανελληνίων δεν αποτελεί μέτρο αξιοσύνης για όλη την υπόλοιπη ζωή του ανθρώπου. Απλά διασφαλίζει κάπως την αξιοκρατία εισαγωγής στα ΑΣΕΙ,που παλιά έμπαινε ο κόσμος με τους τενεκέδες το λάδι. Και αυτό, κινδυνέυουμε να το χάσουμε τώρα!
Όλα θα κομματικοποηθούν πάλι σιγά σιγά. Πρώτα οι μηχανικοί και μετά ποιος ξέρει ποιος έχει σειρά...
Ξυπνήστε κυρίες και κύριοι, αδικίες γίνονται εις βάρος όλων και γι΄αυτό φταίμε όλες οι ειδικότητες γιατί όταν φτάνουμε σε θέσεις κλειδιά δεν μιλάμε!Κοιτάμε μόνο την πάρτη μας!

Ανώνυμος είπε...

Μία συμβουλή προς τους συναδέλφους Ιπτάμενους: μαζέψτε όσους ανόητους βγαίνουν και γράφουν ότι κατέβει στο κεφάλι τους εκθέτοντας την ειδικότητά σας. Δεν σας αξίζει. Ο κόσμος της ΠΑ είναι "εξαγριωμένος" και κάτι τέτοιες ενέργειες (λεονταρισμοί) δεν είναι προς όφελος κανενός και ιδιαίτερα των Ιπταμένων. Κρατήστε την κουβέντα σε υγιές επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

1 Δεκεμβρίου 2010 8:26 μ.μ.

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.
ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟΒΑΛΕΣ.
ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.
ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ?
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ, ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ
ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ,ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ.
ΚΑΤΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΛΩΣΣΗΣΕ Τ'ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΚΑΛΗ ΚΟΤΟΥΛΑ
ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ, ΤΑ ΣΟΥΞΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΞΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.
ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΛΥΧΤΑΣ
ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Τ ΑΡ..... ΤΟΥ ΓΛΥΦΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ημερομηνία 20/4/10

Τίτλος "Αναστάτωση στους πιλότους για τη φορολόγηση του πτητικού επιδόματος"

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4570682&ct=1

Σοβαρός δημοσιογράφος ο κ. Δημάκας μπορεί να μας πει τι γνώριζε η ηγεσία της ΠΑ εκείνες τις ημέρες.

Παράλληλα ένας πιτσιρικάς ιπτάμενος, που είναι άξιο απορίας γιατί είναι ακόμα συνάδελφος, εκείνες τις ημέρες είχε φτιάξει ένα γκρουπάκι στο facebοοκ με τίτλο ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ "ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ" ΠΙΛΟΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, το οποίο υπάρχει ακόμα και σήμερα.

http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=370593766378&v=info

Μάλιστα κάποιος σμηναγός στο συγκεκριμένο group απαιτούσε από τον κ. Α/ΓΕΑ να παραιτηθεί και μάλιστα τον προσφωνούσε ως κ. Κλόκοζα και πάλι είναι απορίας άξιο γιατί αυτός είναι ακόμα συνάδελφος (φυσικά κάποιος του σφύριξε την βλακεία που έκανε και μετά από 2-3 μέρες έσβησε το post).

Πρέπει απλά να το παραδεχτούμε: η ΠΑ νοσεί και το αποκορύφωμα της ασθένειας ήταν η Δευτέρα 26-4-10, η “λευκή” απεργία, ένα οργανωμένο σχέδιο με συγκεκριμένους καθοδηγητές, που φυσικά είναι ψηλά πολύ ψηλά.

Από εκεί και πέρα πρέπει ο κ. Υπουργός να εξηγήσει στο προσωπικό της ΠΑ γιατί δεν εφάρμοσε άμεσα το Σύνταγμα και την νομοθεσία της χώρας αλλά γυρίζει εδώ και εκεί και κάνει δηλώσεις για αντισυνταγματικές πράξεις.

Άρα συμπέρασματα:

Σίγουρα και το αίτιο της “λευκής” απεργίας είναι και η γενεσιουργός αιτία των περισσότερων δεινών της ΠΑ...

Σίγουρα πρέπει να λυθεί αυτό το αγκάθι του πτητικού επιδόματος επικινδυνότητας...

Σίγουρα αρκετό κακό έχει προκαλέσει και έχει έρθει η ώρα η πολιτεία να το δει στην σωστή του βάση...


Υ.Γ.: Άλλος ο 8:10μμ και άλλος ο 8:26μμ. Άρα έχεις πολύ δουλειά, θα τα καταφέρεις άραγε; Την δήλωση ακόμα την περιμένω μεγάλε ηγέτη, αλλά μήπως φοβάσαι γιατί βλέπεις ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!!
ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑ;
ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΟΛΟΙ:ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,ΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ,ΙΑΤΡΟΙ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ,ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΜΗΝΙΤΕΣ, ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΚΕΣ.
ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΔΕΙΧΝΑΜΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ .
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Η (ΔΙΑΖ)ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΛΗΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΠΤΑΜΕΝΕ ΠΕΤΑΞΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3500 ΩΡΕΣ ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ 1500 ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ. ΠΕΤΑΞΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 90 ΩΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ,ΩΣ Α.Ε,ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ,ΩΣ ΠΡΟΣΚΟΛΗΜΕΝΟΣ. ΠΕΤΑΓΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΧΗΣ. ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑ.
ΣΑΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ,ΕΝΙΩΣΑ ΚΑΙ ΒΙΩΝΩ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΆΝΟΥ, ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΕΚΛΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΝΕΑΡΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΕΨΕΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΦΗΣΕ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΕ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΞΑΦΝΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ. ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΑΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΡΟΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΙΑ. ΗΓΕΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΜΗΝΟΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ. ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ. ΟΙ ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟ!!!
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΟΥ ΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΩΣΗ.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΙΤΗ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ, ΙΣΩΣ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΠΛΗΓΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΟΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σας καταλάβαμε γκάνγκστερς. Αποτελείτε σίγουρα τον σάπιο μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ για διάλυση του στρατεύματος. Ότι και να λέτε οι αξιωματικοί το γράφουν στα παλιά τους υποδήματα και παραμένουν ενωμένοι. Σταματήστε τις βλακείες μισθωμένοι κονδυλιούχοι του παρακράτους γιατί όταν σας εντοπίσουμε θα δείτε το χριστό φαντάρο. Μην προκαλείτε γιατί όταν έρθει η ώρα θα σκούζετε σαν ποντίκια. ΟΥΣΤ. Αφήστε ήσυχο τον στρατό και μην τον εξωθείτε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΡΟΠΟΡΕ (1 Δεκ 10.13μμ) σέβομαι απόλυτα την άποψή σου και την προσφορά σου στο ΟΠΛΟ. Κανείς λογικός και δίκαιος άνθρωπος, εντός και εκτός ΠΑ, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η ΠΑ οφείλει την ύπαρξή της στο πτητικό έργο και τους Ιπτάμενους οι οποίοι είναι αυτοί που το υλοποιούν. Επίσης όλοι μας δεχόμαστε, είτε εκφράζοντας το ρητά, είτε ενδόμυχα, ότι η ΠΑ στηρίζει την λειτουργία της σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων άλλες κοντά στο έργο της ΠΑ (πτήσεις) και άλλες πιο μακρυά από αυτό. Μοιραία όπως ο χειριστής ενός αεροσκάφους (Ιπτάμενος) παράγει το πτητικό έργο έτσι και ο Μηχανικός δημιουργεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις να υπάρχει διαθέσιμο (για πτήση) ένα πτητικό μέσο. Είναι λοιπόν οι ρόλοι διακριτοί και σαφείς, αλλά η γλώσσα επικοινωνίας επιβάλλεται να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό κοινή και αυτός είναι ο λόγος της κοινής φοίτησης στην Σχολή Ικάρων (όλοι εξάλλου ονομάζονται Ικαροι εκεί). Ωστόσο, οι διακριτοί αυτοί ρόλοι δημιουργούν μοιραία κάποιες "ανισότητες" ως προς την επαγγελματική εξέλιξη του καθενός ως Αξιωματικού, η οποία έχει να κάνει με το γνωστικό υπόβαθρο, τις εμπειρίες από την πορεία στην ΠΑ, κλπ κλπ (είναι γνωστά). Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι "ανισότητες" με μεθοδεύσεις διερύνονται σε τέτοιο βαθμό μεταξύ των δύο ειδικοτήτων ώστε μετά την αποφοίτηση από την κοινή Σχολή να δημιουργούνται δύο διαφορετικοί κόσμοι.
...συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

...
Οι λόγοι των μεθοδεύσεων είναι γνωστοί και στους Ιπτάμενους και στους Μηχανικούς, με σκοπό την αποκόμιση οφελημάτων για τους πρώτους.
Το ζήτημα μπορεί να το θέσει σε μία απλή βάση ως εξής: Ο Ιπτάμενος Αξιωματικός κατά την σταδιοδρομία τους ως χειριστής (από την Σχολή Ικάρων ξεκινώντας) εξειδικεύεται και αξιοποιείται σε ένα εξαιρετικά στενό πεδίο γνώσης και αποκτώντας οπτική για ένα πολύ μικρό κλάσμα των δραστηριοτήτων της ΠΑ. Αυτό συμβαίνει για ένα δυσανάλογα μεγάλο χρονικό διάστημα σε σχέση με τον συνάδελφό του Μηχανικό, ο οποίος από την πρώτη σχεδόν μέρα εμπλέκεται και αποκτά εμπειρία σε μεγαλύτερο βαθμό στις δραστηριότητες της ΠΑ. Το αποτέλεσμα: "ανισότητα" εμπειριών και γνώσεων, το οποίο ενισχύεται και σε ορισμένο βαθμό από την μικρότερη σε έκταση ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην Σχολή Ικάρων (ενδεχομένως - και όχι για όλους - και από το νοητικό δυναμικό - χωρίς να θέλω να υποτιμίσω τις ικανότητες κανενός).
...συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

...
Το αντιστάθμισμα από την πλευρά των Ιπταμένων Αξιωματικών στην ανισότητα αυτή: Η θεσμοθέτηση διαφόρων προνομίων (Αρχαιότητα, θέσεις διοίκησης, κλπ κλπ όπως εκτενώς έχουν αναφερθεί πιο πάνω) για τους Ιπτάμενους Αξιωματικούς έναντι των υπολοίπων Αξιωματικών, μεταξύ των οποίων και οι ομογάλακτοί τους Μηχανικοί της Σχολής Ικάρων. Φυσικά επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα και η αξιοκρατία είναι μόνο μία λέξη πολλές φορές χωρίς νόημα, η θεσμοθέτηση όλων αυτών των προνομίων σπάνια γίνεται με πνεύμα δικαίου και ανάδειξης του άξιου Αξιωματικού ανεξάρτητα από την στολή και το διακριτικό που φοράει. Αντί λοιπόν να μειωθούν οι "ανισότητες" μεταξύ των Αξιωματικών κατ' αυτό τον τρόπο η απόσταση μεταξύ τους τείνει να γίνεται με το πέρασμα του χρόνου όλο και μεγαλύτερη. Προσεγγίσεις υπάρχουν, αλλά τις περισσότερες των περιπτώσεων γίνονται υπό την σκέπη κοινών συμφερόντων άλλου είδους.
...συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

...
ΑΕΡΟΠΟΡΕ συμφωνώ μαζί σου για την αποστολή, αλλά αν δεν γίνουν βήματα να μειωθεί η απόσταση μεταξύ Ιπταμένων & Μηχανικών δεν πιστεύω ότι η αποστολή καθεαυτή θα υπερνικήσει τις "ανισότητες".
Ποιό πρέπει να είναι το πρώτο βήμα σε μια σωστή κατεύθυνση; Να αντιληφθούμε όλοι ότι έχουν γίνει λάθη και ότι το μοίρασμα προνομίων μεταξύ των ειδικοτήτων οδηγεί μοιραία σε ενίσχυση των εγγενών "ανισοτήτων" που διαθέτουν οι δύο ειδικότητες λόγω της φύσεως του έργου που παράγουν. Φυσικά ο Ιπτάμενος Αξιωματικός όταν παύει να συνεισφέρει στην ΠΑ ως χειριστής θα πρέπει πολύ γρήγορα και απότομα να μετασχηματισθεί σε Αξιωματικό - Ηγέτη κάποιου τμήματος του οικοδομήματος της ΠΑ, εκτός πλέον του στενού εργασιακού χώρου του (πτητικό έργο). Αυτό όμως πρέπει να γίνει σωστά και για να γίνει σωστά ο Ιπτάμενος Αξιωματικός πρέπει να συνειδητοποιήσει τις όποιες αδυναμίες του, πέρα από εγωιστικές συμπεριφορές και πρακτική. Στόχος είναι η αυτοβελτίωση και όχι η επιβολή στους άλλους. Εξάλλου ο άριστος Αξιωματικός δεν χρειάζεται δεκανίκια για να γίνει αποδεκτός ως ηγέτης ενός συστήματος (είτε αυτό είναι μικρής, είτε μεγάλης έκτασης).
...συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

...
Αυτή είναι η αρχή για την επίλυση του προβλήματος. Οι τρόποι: συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες και ιδιαίτερα με τους Μηχανικούς οι οποίοι φυσικά δεν θέλουν να γίνουν "βασιλικότεροι του βασιλέως" βλέπε Αρχηγοί της ΠΑ (καθώς δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις επιχειρήσεων στην ειρήνη αλλά και στον πόλεμο) αλλά θέλουν να δουν την συνεισφορά τους στην ΠΑ (η οποία είναι επίσης σημαντική και σεβαστή) να αναγνωρίζεται. Κανείς "υγιής" Μηχανικός δεν επιζητά την απόκτηση άδικων για τους υπολοίπους προνομίων, αλλά αντίθετα θεωρεί ότι η προσωπική αξία και ικανότητες είναι αυτά που τον διακρίνουν στον οργανισμό της ΠΑ και η ανταμοιβή είναι να μπορεί να δόσει περισσότερα λαμβάνοντας όχι χρηματική ανταμοιβή αλλά την ικανοποίηση ότι παράγεται έργο, με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και όφελος για την ΠΑ και το κράτος. Δεν είναι κενά λόγια ή "ξύλινος πολιτικός λόγος" (όπως θα μπορούσε να πεις κανείς) αλλά η αλήθεια για τους περισσότερους από τους Μηχανικούς οι οποίοι θέλουν να αναβαθμίσουν την θέση τους απέναντι στην ΠΑ για το κοινό συμφέρον. Δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό να βλέπει κανείς πως λειτουργούν οι ΠΑ σε άλλα κράτη και τι συμβαίνει στην χώρα μας, με τραγικά αποτελέσματα στους τομείς της οικονομίας των πόρων, της αξιοποίησης του προσωπικού, της αποτελεσματικότητας του όπλου, κλπ.
...συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

...
Όπως ο κάθε "υγιής" Αξιωματικός της ΠΑ έτσι και ο Μηχανικός θέλει να βελτιώνει την δουλειά του και τον οργανισμό του. Η ΠΑ είναι εξάλλου ο καθρέπτης των ικανοτήτων και της αξίας του στον "μέσα" και στον "έξω" κόσμο. Ποιός θέλει να λέει ότι δουλεύει σε έναν οργανισμό που θυμίζει δημόσια υπηρεσία της χειρότερης μορφής, με ανθρώπους οι οποίοι τον διοικούν όπως τύχει ή πολλές φορές με σκοπό να βάλουν στην τσέπη τους δημόσιο χρήμα, κλπ κλπ. ΚΑΝΕΙΣ!
Κλείνοντας, γιατί αυτή η κουβέντα δεν πρέπει απλά να καταλήξει σαν ψυχανάλυση, ομαδική μάλιστα, όλοι θα πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική, αναγνώριση των λαθών και μετά ΔΡΑΣΗ μέσα από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ! Από που θα ξεκινούσε κάποιος εκτός ΠΑ για όλα αυτά;
Φυσικά από την κεφαλή του οικοδομήματος και αυτή είναι οι Ιπτάμενοι Αξιωματικοί. Αν θέλουν να ηγηθούν της προσπάθειας θα πρέπει να δείξουν τον δρόμο πρώτοι, μαζί πάντα με τους Μηχανικούς, γιατί πολύ απλά μοιράζονται το ίδιο όνειρο. Το ίδιο όραμα. Τις ίδιες αξίες. Εμπράκτως μπορούμε να μειώσουμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν; Περιμένω και ελπίζω λοιπόν με πρώτο τον ΑΕΡΟΠΟΡΟ να κάνουμε την κριτική μας και ο διάλογος, έστω και από εδώ, να αποτελέσει την απαρχή για την εξεύρευση λύσεων.

Ανώνυμος είπε...

Καλό, πολύ καλό!!! ιπτάμενοι και μηχανικοί. Οι οικονομικοί που διαχειρίζονται το μέσον για όλα τ' άλλα τι θα γίνουν;

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ....ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΚΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ....ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ,ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑΘΕΑ....ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΙΡΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΙ... ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ Π.Α.(ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...)

Ανώνυμος είπε...

kalimera amigos, egw love to much xwra diki sas and anisixw gia to army & airforce tis. Dianazontas ola afta pou grafonte edw egina very arostos apo to kako mou. Egw ekana ena phonecall to my brother EVO and skeftikame na help tin aiforce sas pou den exi kalous airmen & mechanics giati afti malwnoune sinametaksi tous. Etsi tha send stin patrida sas Elada dikous mas officers apo tin poli kali airforce ti diki mas gia na sas mathoun pws na doulebete. Amigos etsi pou doulebete tha ta kanete to idio ass opws kai stin ikonomia sas.
With love

Hugo Tsavez
Presidente de la Venezuela

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε ουσιαστική ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ και απαντήσεις από τους συναδέλφους μας Ιπτάμενους για όσα αναφέρει στα σχόλια του ο Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2010 10:54 μ.μ. κ.ο.κ. (προφανώς Μηχανικός). Έχει δίκιο ή άδικο και σε ποιά σημεία;
Πρέπει να γίνει διάλογος και όχι μπαρουφολογία (βλεπε "τσαβεζ" και ύβρεις).
Επίσης επειδή κανείς δεν είπε ή δεν θεωρεί ότι οι Μηχανικοί είναι άριστοι, οπότε περιμένουμε την αυτοκριτική και των Μηχανικών.

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΒΑΖΩ ...
ΕΙΜΑΙ ΕΜΘ (ΕΤΑΦ) ΔΗΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΛΕΙΦΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΓΚΑΛΟ... Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:OTI ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ & ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ (ΠΙΛΟΤΟΙ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΕΙΤΕ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΑ, ΣΤΥΑ ΕΙΤΕ ΕΜΘ) ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ... ΤΕΛΟΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΩΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΥΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ.. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΑΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ (ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ) ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΚΟΤΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ Ε? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ. ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΟΙ ΜΕΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΔΕ.
ΤΟΥς ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥς ΠΟΝΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥς. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕς ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥς ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.
Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΓΚΕΓΚΕ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μου αδελφέ (επέτρεψε να σε λέω έτσι γιατί οι καλύτεροι φίλοι που έκανα στην ΠΑ και διατηρώ ακόμη τώρα που είμαι εκτός ΠΑ είναι ιπτάμενοι και σε βλέπω σαν έναν από αυτούς),

Λυπάμαι που θεώρησες ότι είμαι άνθρωπος του κομματικού συστήματος εξουσίας, το οποίο -επειδή ακριβώς είναι υπεύθυνο για την καταστροφή αυτής της χώρας- και απαξιώνω πλήρως. Με συγχωρείς επίσης για τα δύσκολα ερωτήματα που σου έθεσα (τα οποία θέτω και στους καλύτερους μου φίλους ιπταμένους και συνήθως μαλώνουμε). Καταννοώ τον εκνευρισμό σου και την αδυναμία σου να απαντήσεις δίκαια και από καρδιάς, οπότε αποδέχομαι τις βρισιές και προσβολές σου ως φυσιολογική αντίδραση. Να θυμάσαι όμως ότι κάποτε υπήρχε μία ΠΑ όπου οι χειριστές απολάμβαναν τον θαυμασμό και την αναντίρρητη εκτίμηση των πάντων....

Επίσης, διαβάζοντας τα σχόλια των παλαιότερης γεννεάς συναδέλφων, διαπιστώνω ότι όντως εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος και σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να διορθώσουμε τα όποια προβλήματα του οργανισμού που λέγεται ΠΑ. Έτσι, αυτή θα είναι η τελευταία μου τοποθέτηση σε αυτό το τόσο δημοφιλές θέμα της αντιπαλότητας μεταξύ χειριστών και μηχανικών.

Οι κοινοί φίλοι, μεταξύ εμού και των χειριστών φίλων μου, ακούγοντας μας να “τρωγόμαστε”, πολλές φορές βγάζουν το συμπέρασμα ότι αγαπώ την ΠΑ πιο πολύ ακόμη και από τους ιπταμένους. Όντως, διαβάζοντας, μέσω του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις, σχόλια, εισηγήσεις των μηχανικών σε αυτή την κόντρα που έχει ξεσπάσει, κάποιος, θα μπορούσε άνετα να πιστέψει ότι οι αξιωματικοί μηχανικοί όντως ενδιαφέρονται και αγαπούν πιο πολύ την ΠΑ σε σχέση με τους χειριστές, τα σχόλια των οποίων είναι ατεκμηρίωτα και κακεντρεχή σε μεγάλο βαθμό.

Για να σου αποδείξω φίλε και αδελφέ ιπτάμενε ότι προσπαθώ να είμαι δίκαιος απέναντι στην ανάδειξη του θέματος, κατά το τελευταίο διάστημα, σε αυτή την τοποθέτησή μου θα ασχοληθώ μόνο με τους συναδελφούς μου μηχανικούς, στους οποίους και θα αναφέρομαι με το εμείς από εδώ και στο εξής.

Είναι νομίζω εμφανέστατο ότι ο νόμος περί ιεραρχίας και εξέλιξης των στελεχών των ΕΔ, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα, αποτελεί μόνο την αφορμή για την έντονη κινητοποίησή μας το τελευταίο διάστημα. Βασική αιτία είναι, σαφώς, το συνεχές αίσθημα αδικίας που νιώθουμε από τη στιγμή της αποφοίτησής μας (ή ίσως από την εισαγωγή ακόμη) από τη σχολή και της ένταξης στην ΠΑ ως αξιωματικοί.

Νομίζω, όμως, ότι στην προσπάθειά μας να προασπιστούμε τα “δίκαιά μας” κάναμε το λάθος να ρίξουμε τη μόνη και αποκλειστική ευθύνη στους ιπταμένους. Αν και πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι, σε οποιοδήποτε οργανισμό, η ηγεσία φέρει ευθύνη όταν κάποια κατηγορία εργαζομένων νιώθει ότι αδικείται (πόσο μάλλον όταν η ηγεσία προέρχεται διαχρονικά από την ίδια κοιτίδα στελεχών), θα τολμήσω να πω ότι στην περίπτωσή μας η ευθύνη βαραίνει εξίσου και εμάς τους ίδιους.

Έτσι, η αντίδρασή μας, έστω και με τη μορφή ανώνυμων καταχωρήσεων σε blogs, θα είχε μεγαλύτερη ουσία και βαρύτητα εάν, πριν από την όποια αναζήτηση ευθυνών στην ιπταμενο-κρατούμενη ηγεσία, προηγούταν η δική μας αυτοκριτική. Αυτήν την αυτοκριτική θα προσπαθήσω να κάνω στις παρακάτω παραγράφους μέσω σχετικών αντεπιχειρημάτων στην κριτική μας προς τους συναδέλφους χειριστές.

Ανώνυμος είπε...

Επιχείρημα πρώτο: Κατακρίνουμε την ακαδημαϊκή κατάρτιση των χειριστών, την οποία και θεωρούμε ανεπερκή για ανθρώπους που προορίζονται να ηγηθούν τον οργανισμό της ΠΑ. Ρωτώ λοιπόν: υπάρχει κανείς που να θεωρεί τη δική μας ακαδημαϊκή εκπαίδευση στη σχολή επαρκή; Αν συγκρίνουμε το syllabus του δικού μας πτυχίου με αυτά αναγνωρισμένων σχολών αεροναυπηγών (και λοιπών ειδικοτήτων) παγκοσμίως (γιατί ζούμε και ανταγωνιζόμαστε ως άτομα και έθνη σε παγκόσμιο χωριό πλέον), θα διαπιστώσουμε πολύ απλά ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας μηχανικούς.

Επιπλέον, αν το κύρος ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος καθορίζεται από το επίπεδο διδασκόντων, επαγγελματική εξέλιξη αποφοίτων και από το επίπεδο της έρευνας και συνεισφοράς στον τομέα από το εκάστοτε ίδρυμα, τότε θα πρέπει να θρηνούμε για το πως μία “αφρόκρεμα” (ως προς την πνευματική “χωρητικότητα” που διαθέτει) της ελληνικής νεολαίας μένει τόσο αξιοποίητη.

Συμπέρασμα πρώτο: Η ακαδημαϊκή μας κατάρτιση δεν μας ξεχωρίζει ιδιαίτερα, εντός του κόλπου της ΠΑ, από τους υπολοίπους συναδέλφους χειριστές, ελεγκτές, εφοδιαστές, διοικητικούς κλπ., ενώ εκτός κόλπου ΠΑ είμαστε κατά πολύ υποδεέστεροι ακαδημαϊκά από τους συναδέλφους μηχανικούς.

Συνέπεια πρώτη: Το πρώτιστο μέλημά μας θα έπρεπε να είναι η αναβάθμιση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στη σχολή και ο αγώνας μας για την επίτευξη αυτού του σκοπού θα ήταν και δίκαιος, καθώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αποτελούμε μίας μορφής αφρόκρεμα αφού διακριθήκαμε μέσω της τελευταίας ίσως αξιοκρατικής διαδικασίας στη χώρα (που είναι οι πανελλήνιες) και ιερός, καθώς κανείς δεν θα μπορεί να χρεώσει υστεροβουλία σε ανθρώπους που αγωνίζονται για την ανάπτυξη μιας χρήσιμης για τη χώρα τεχνογνωσίας. Αν αναζητήσουμε τα αίτια της ακαδημαϊκής παρακμής και διαπιστώσουμε ότι οφείλονται στην κατάληψη της ηγεσίας από ιπταμένους, τότε να απαιτήσουμε τεκμηριωμένα την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου και ιερού αγώνα μας.

Επιχείρημα δεύτερο: Κατακρίνουμε τα φτωχά βιογραφικά των “κεφαλών” της ΠΑ. Μα αν ρίξουμε μια ματιά στα βιογραφικά των μηχανικών της ηγεσίας τότε θα διαπιστώσουμε ότι δεν διαφέρουν στο ελάχιστο (παντρεμένος με δύο παιδιά κλπ....). Το θέμα είναι ότι τα αίτια για το επίπεδο της ηγεσίας της ΠΑ δεν θα πρέπει να αναζητηθούν στους χειριστές αρχηγούς, αλλά στους μηχανισμούς που αναδεικνύουν επικεφαλής σε όλους τους οργανισμούς της χώρας. Κατά τη γνώμη μου, ο ηγέτης κρίνεται από το μέγεθος του Δ (=διαφορά) που δημιουργείται στον οργανισμό τον οποίο καλείται να ηγηθεί, ως συνέπεια της διοίκησής του. Διαφορετικά, μιλάμε για απλούς διαχειριστές. Όμως, σε μια χώρα όπου οποιοσδήποτε πάει να αλλάξει το ο,τιδήποτε πολεμάται και αποβάλλεται από ένα άρηκτα προσκολλημένο στη στασιμότητα σύστημα διοίκησης της χώρας, είναι φυσικό επακόλουθο, τόσο για τους χειριστές όσο και για τους τεχνικούς, οι πιθανώς ικανοί μελλοντικά ηγέτες να εκτοπίζονται νωρίς στην καριέρα τους.

Συμπέρασμα δεύτερο: Η ηγεσία της ΠΑ είναι αυτή που αξίζει να είναι για τα μέτρα και σταθμά του τόπου και το γεγονός ότι απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από χειριστές είναι δευτερεύουσας σημασίας παράγοντας για τη δικής μας υποβάθμιση. Η χαμηλή στάθμη των δικών μας ηγετών, όμως, έχει πολλαπλάσια βαρύτητα διότι, υπενθυμίζω, η αξιοκρατία αποτελεί το δικό μας ισχυρό όπλο, καθώς έχουμε διακριθεί ήδη στον μοναδικό στίβο αξιοκρατίας του τόπου.

Συνέπεια δεύτερη: Ενώ, ως πιο κλειστή ομάδα ανθρώπων, εμείς οι μηχανικοί θα μπορούσαμε να οργανώσουμε καλύτερα μηχανισμούς δημιουργίας και ανάδειξης ικανών ηγετών στο χώρο μας και -κατ’ επέκταση- επιβολής αξιοκρατίας, αφεθήκαμε να μας παρασύρει το ίδιο ποτάμι που έχει παρασύρει τον τόπο τα τελευταία χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Επιχείρημα τρίτο: Εμείς είμαστε πιο καταρτισμένοι επαγγελματικά από τις υπόλοιπες ειδικότητες και με μεγαλύτερη εμπειρία σε επιτελικό επίπεδο. Ερωτώ: εάν υποστηρίζουμε και συνεπώς προασπιζόμαστε τόσο πολύ τον επαγγελματισμό μας γιατί επιτρέψαμε την –ουσιαστικώς- διάλυση του ΚΕΤΑ και των εργοστασίων της ΠΑ, των οποίων την ηγεσία είχαμε κατά αποκλειστικότητα, και των οποίων το έργο θα μπορούσε να αποτελεί το ισχυρότερο μας επιχείρημα για το ρόλο και τη συνεισφορά μας στο όπλο και στη χώρα.... Γιατί επιτρέψαμε να αγοράζουμε τα πάντα από το εξωτερικό και να διαλύσουμε την παραγωγική μας ικανότητα (που θα ήταν ένα καλό επιχείρημα και σε πολιτικούς νοοτροπίας Πάγκαλου), ενώ ταυτόχρονα αρχίσαμε να θεωρούμε ως θέσεις κύρους το ΓΕΑ ή τη ΓΔΑΕ, αντί των εργοστασίων;

Συμπέρασμα τρίτο: Δεν είμαστε πιο επαγγελματίες από καμιά άλλη ειδικότητα στην ΠΑ, ενώ όσοι από εμάς έχουν αναπτύξει κάποιες ξεχωριστές επαγγελματικές δεξιότητες το επέτυχαν έπειτα από προσωπική προσπάθεια και αγώνα και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει την ειδικότητα ως σύνολο. Ο επαγγελματισμός της ειδικότητας θα πρέπει να κριθεί από τη συλλογική συνεισφορά (μέσω οργανισμών αποκλειστικής ευθύνης) και μόνο και όχι από το επαγγελματικό επίπεδο των μελών της.

Συνέπεια τρίτη: Ενώ ξανά, εμείς οι μηχανικοί θα μπορούσαμε κάποτε να προβάλλουμε ως επιχείρημα τον επαγγελματισμό μας και τη συνεισφορά μας στον τόπο, αυτή τη στιγμή, παρότι ίσως να αδικούμαστε (;), με δική μας ευθύνη δυστυχώς δεν έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το εν λόγω επιχείρημα.

Ως προς τις πασιέντζες στα επιτελεία και όλα αυτά, θα πω μονάχα ότι αυτό περιλαμβάνει όλο το φάσμα της ΠΑ (μεταξύ των οποίων και εμάς), ειδικά σε μια εποχή όπου η διάθεση για προσφορά συνεχώς λιγοστεύει....

Ως προς τους εισερχόμενους στη ΣΤΥΑ που έχουν πλέον την ίδια βάση εισαγωγής με τους χειριστές, εδώ βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας. Έχουμε σκεφτεί ποτέ ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι βλέπουν εμάς όπως εμείς τους χειριστές. Αντί να παλέψουμε, ως φυσικοί ηγέτες της πλειοψηφίας των ειδικοτήτων τους, να αναβαθμίσουμε τη σχολή τους (με έναν επιπλέον χρόνο σπουδών) και τον επαγγελματικό τους ρόλο στην ΠΑ, ούτως ώστε να αυξήσουμε και τη δική μας δύναμη εντός της ΠΑ (ως “προστάτες της μερίδας του λέοντος των εργαζομένων”), κοιτάμε διαχρονικά μόνο τα δικά μας συμφέροντα, καταφέρνοντας έτσι να στρέψουμε εναντίον μας αυτούς με τους οποίους είμαστε δίπλα (τόσο χωροταξικά, όσο και επαγγελματικά)...

Ως προς το ρόλο μας και τη γενική προσφορά μας στο όπλο, δεν ξέρω πόσο αυτά αναγνωρίζονται από την ΠΑ, αλλά σίγουρα αναγνωρίζονται από τους προμηθευτές της. Για τους νεαρούς που δε γνωρίζουν θα πω μονάχα ότι κάθε χρόνο γίνονται δεξιώσεις από Lockheed Martin, Dassault, EADS, πρεσβείες κλπ. όπου οι χαμηλόβαθμοι μηχανικοί της ΠΑ (με τα κουστουμάκια μας) είμαστε δυσανάλογα περισσότεροι σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα στο στράτευμα... Δυστυχώς, κάπου εκεί χάθηκε και ο ρόλος μας και η αξία μας στα μάτια της (όποιας μας αξίζει) ηγεσίας του στρατεύματος...

Συνέπεια αυτού (που καλώ τον οποιοδήποτε από βαθμό επισμηναγού και πάνω να αμφισβητήσει) είναι ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν βρεθεί με δυσανάλογη ως προς τις αποδοχές μας περιουσία, όταν γνωρίζω καλά ότι ο μισθός μας δεν επαρκεί ούτε το ΙΧ μας να αντικαταστήσουμε. Είναι γνωστή η ρήση συναδέλφου μηχανικού που έφτασε στο ύψιστο αξίωμα στην ΠΑ ότι “για να γίνεις μηχανικός ταξίαρχος πρέπει αν είσαι είτε ηλίθιος είτε να τα παίρνεις και εγώ δεν είμαι ηλίθιος”. Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω σε αυτό το θέμα που πλέον αγγίζει και χαμηλόβαθμους συναδέλφους γιατί είναι λεπτό και δεν μας τιμά καθόλου...

Ανώνυμος είπε...

Τελικό συμπέρασμα αγαπητοί συνάδελφοι, είναι ότι για την κατάντια μας, όπως εύκολα διαπιστώνεται από τον όλο διάλογο που ανοίξαμε στο διαδίκτυο, εμείς φέρουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη...

Τέλος, εδώ θα τα βάλω λίγο με τον ψυχαναλυτή, του οποίου το ταλέντο και τις γνώσεις σέβομαι απόλυτα. Συγκεκριμένα, ενώ συμφωνώ λίγο πολύ με όλα όσα παραθέτει (μέμφομαι μόνο τη μη αποκάλυψη της όλης αλήθειας), θα διαφωνήσω στο θέμα των συμπλεγμάτων που μας διακατέχουν, κρίνοντας εξ ιδίων όμως (οπότε μην παρεξηγηθεί κανείς, όπως ο φίλος χειριστής που ξεχάσαμε τόση ώρα).

Παρότι δε γνωρίζω ψυχολογία, εκτιμώ (και ας με διορθώσει) ότι ένα περιβάλλον όπου κάποιος καταλήγει από πρώτος στην πόλη τελευταίος στο χωριό, αποτελεί ιδανική συνθήκη για την ανάπτυξη συμπλεγμάτων (αν είναι αυτή η μετάφραση του κόμπλεξ). Για να γίνω πιο σαφής:
Όταν διακρινόμαστε στο σχολείο, την πόλη και την περιφέρειά μας για να εισαχθούμε, μετά βαϊων και τιμών, στη ΣΜΑ,
Όταν βιώνουμε μία σταδιακή υποβάθμιση κατά τη φοίτηση στη σχολή που καταλήγει σε ολική υποβάθμιση μετά την αποφοίτηση και την ένταξή μας σε κάποιο μικρό χωριό της ΠΑ (και όλα αυτά χωρίς κάποια προοπτική στον ορίζοντα),
Όταν βλέπουμε συμμαθητές στο σχολείο χαμηλότερης ακαδημαϊκής απόδοσης να πηγαίνουν στο πολυτεχνείο (στο οποίο εμείς θα εισαγόμεθα με υποτροφία) και να αποφοιτούν και να κάνουν καριέρα και χρήμα,
Όταν δε βρίσκουμε πουθενά στο χώρο μας άλλοθι (ή αντιστάθμισμα) για την επιλογή μας, όπως τιμή, δόξα, αρετή σε έναν κόσμο που αυτά αποτελούν παρωχημένες έννοιες και δοξάζεται μόνο το χρήμα (να γιατί οι συνάδελφοί μας χειριστές, επειδή έχουν “πρόσωπο”, δεν έχουν αίσθημα αδικίας),
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε νεαρά άτομα, τα οποία έχουν ικανότητες και θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη προοπτική κατά την εκκίνηση του ενήλικου βίου τους,
Είναι ή δεν είναι αυτές ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη συμπλέγματος (δεν ξέρω αν θα πρέπει να το ονομάσουμε ανωτερότητας ή κατωτερότητας) στην ευαίσθητη ακόμα ψυχοσύνθεσή τους;
Και συνεχίζω να ερωτώ: Θα μπορούσε η αγάπη για την ΠΑ και το καθ’όλα δίκαιο αίτημα για λίγη αξιοκρατεία να αποτελεί καμουφλαρισμένη εκδήλωση αυτού του συμπλέγματος;

Υπό αυτές τις συνθήκες, νομίζω ότι πλεόν πρέπει επίσημα να επαναπροσδιοριστεί και ο ρόλος του ΕΣΜΑ. Κύριοι, λυπάμαι τους νεαρούς ΣΜΑτζήδες που είναι εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση για την οποία δε φέρουν καμμία ευθύνη. Αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε ας βρούμε τον τρόπο να τους ανοίξουμε κάποιες πύλες με τον έξω κόσμο. Ας γίνει ο δικτυακός τόπος του ΕΣΜΑ ένας χώρος εν συνεχεία εκπαίδευσης (γιατί η αποκτηθείσα από τη σχολή είναι ανεπαρκέστατη), νομικής ενημέρωσης ως προς τα θέματα πρόωρης αποστρατείας, και διευκόλυνσης εύρεσης εργασίας, μη τυχόν και καταφέρουμε τον απεγκλωβισμό μερικών χωρίς ιδιαίτερη φθορά. Όταν θα φύγουν αρκετοί νεαροί τότε ίσως γίνει κατανοητό και το πρόβλημά τους (όχι μας) από την κατάσταση που βρήκαν...

Τελικό συμπέρασμα: Η κατάσταση απαιτεί αυτοκριτική αλλά και την ενεργοποίηση όλων των στελεχών, όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων. Όλοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για το όπλο και τον εαυτό τους. Η ΠΑ δεν είναι κτήμα κανενός και η αποστολή της είναι ιερή και πρέπει να προστατευτεί αναλόγως.

Θα ολοκληρώσω επιστρέφοντας στο φίλο και αδελφό, αλλά παρεξηγημένο με τα ερωτήματα που του έθεσα, χειριστή. Ευτυχώς φίλε μου δεν ήμουν τόσο άτυχος, όσο κάποιοι λαμπρότατοι και ικανότατοι συνάδελφοι (βλ. Γούλιος, Θεοφίλου κ.α.), ώστε να ζήσω την εμπειρία του να αποφασίσει το ΑΑΣ περί της παραμονής ή αποστρατείας μου. Εξάλλου ακριβώς αυτός, δηλαδή η έλλειψη σεβασμού και εμπιστοσύνης προς την ηγεσία και η μη αποδοχή της αξίας της, ήταν και ο λόγος που έφυγα χωρίς να θέσω εαυτό στην κρίση της.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα!!!!
Ολα όσα διάβασα, σ΄ ενα συμπέρασμα οδηγούν!!!
Σας διέλυσαν! Τώρα να περιμένουμε κι ένα σκάνδαλο, ενα πετουμενο με ..κυλότα, ένα μηχανικό με ζαρτιέρα ή ακόμα χειρότερα έναν ...παιδεραστή ή έναν ...ζιγκολό!
Κριμα κριμα κριμα!
ΚΑι δεν άρχισαν καν!
Πρόβα διαιρεσης κάνανε και μάλιστα με τον συνήθη ύποπτο!Το παραμάζωμα στερεών και αερίων!
Τον Εθνικό παραγωγό Σκατών και Πορδών! Το ΠανΚακον!

Που να πάνε με τα σχέδια! Και με τους ...σοβαρους. Ολεθρος!
Και μετά λένε δεν είμαστε έλληνες!!!


Αντε γειά!!!!

Αξιοι να σας παραλάβουν τα τσιράκια του Σορρος οι Σπαρτακοι τα Δικτυα ο Μποτάρης και ο Καμίνι, ο Στοίδης και τα Μεμέτια! Ου μην και ο ...Βερυκούκιος!

Ανώνυμος είπε...

Ψυχαναλύσεων συνέχεια...

Αγαπητέ κύριε Μηχανικέ σέβομαι τις απόψεις σας αλλά θα ήθελα να διευκρινίσω αν μου επιτρέπετε ορισμένα πράγματα.

Εννοείται ότι η αυτοκριτική πρέπει να προηγείται πριν από κάθε πράξη, ιδιαίτερα από ανθρώπους που συλλογιούνται.

Ίσως όμως αγνοείτε όμως ότι το μεγαλύτερο παράπονο εκφράζουν κατά συντριπτική πλειονότητα οι αξιωματικοί Μηχανικοί των βαθμών Σγός – Υπσγός - Ανθσγός, ένα σημαντικό ποσοστό των Επισμηναγών και ελάχιστοι από τους πιο πάνω βαθμούς.

Επομένως έχουμε πλήρη επίγνωση ότι και οι Μηχανικοί έχουν ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της ΠΑ, αλλά δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε τα προπατορικά αμαρτήματα των προγόνων μας. Έτσι τους κατακρίνουμε και αυτούς, με κύρια όμως κατηγορία ότι φοβήθηκαν και ποτέ δεν μίλησαν.


Συνεχίζεται...........

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζουμε step by step:

Επιχείρημα- Συμπέρασμα - Συνέπεια πρώτη: H Σχολή Ικάρων είναι ενιαία και αδιαίρετη, εδώ και δεκαετίες λειτουργεί ως pilot school και τις αποφάσεις για την λειτουργία της τις λαμβάνουν κατά 99,99% ιπτάμενοι. Αν έχετε αποδείξεις ότι ο επόπτης μηχανικών που είναι ο αρχαιότερος μέσα στην Σχολή επηρεάζει την λειτουργία της μπορείτε να τις καταθέσετε. Επίσης εάν το ΑΑΣ έχει ασχοληθεί σοβαρά μαζί της πάλι το ίδιο μπορείτε να κάνετε. Η εργασία του πρώην διοικητή της τα λεει όλα για την αντίληψη ορισμένων και το επίπεδο του νυν διοικητή της για την διαχρονικότητα και συνέπεια αυτών των αντιλήψεων.

Επομένως τις μομφές για το επίπεδο διδασκόντων, γιατί μια ”αφρόκρεμα” παραμένει αναξιοποίητη και για την επαγγελματική εξέλιξη αποφοίτων μπορείτε να τις καταθέσετε στους φίλους σας ιπταμένους. Πάντως να ξέρετε ότι σίγουρα όλες οι γενιές των Μηχανικών θα ήθελαν να έχουν τους καλύτερους και πιο ζόρικους καθηγητές και να διδάσκονται τα πιο δύσκολα μαθήματα.

Έτσι το σύνολο των μικρών Μηχανικών πιστεύει ότι η ονομασία Μηχανικός πρέπει να αφαιρεθεί το ταχύτερο δυνατό από την Σχολή, διαγράφοντας το παρελθόν της ως ΣΜΑ και το τμήμα να μην ονομάζεται πλέον Τμήμα Μηχανικών. Έτσι δεν θα πέφτουν πλέον θύματα εξαπάτησης και οι νεότερες γενιές.

Το ελάχιστο που πρέπει να παράγει είναι σωστούς αξιωματικούς, που δεν κρύβονται πίσω από την βιτρίνα των αιθέρων και προς θεού μην καταλήξει να παράγει μόνο χειριστές.



Συνεχίζεται...........

Ανώνυμος είπε...

Επιχείρημα- Συμπέρασμα - Συνέπεια δεύτερη: Δεν θα αναλύσω εδώ την σημασία της έννοιας ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ αλλά ηθελημένα οι αρχαιότεροι των Μηχανικών δεν είναι οι καλύτεροι. Δεν θα το αναλύσω θεωρητικά αλλά πρακτικά με ένα παράδειγμα από την ηθική πτώχευση της ΠΑ (μέρος 2o)
http://armyalert.blogspot.com/2010/11/2_17.html

“ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο Α/ΓΕΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Σ. ΦΡΑΓΚΟΣ ME 5-0 ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ Γ' ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΓΕΑ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΛΑΔΑΡΧΗ, ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο Σ. ΦΡΑΓΚΟΣ;”

Δεν γνωρίζω εάν ο κ. Φράγκος ήταν ανίκανος ή όχι, δεν γνωρίζω εάν οι συγκεκριμένοι πέντε κύριοι είχαν χαρτάκι μπροστά τους, πάντως εκείνο που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι δεν είναι οι κατάλληλοι να κρίνουν γιατί απλά δεν έχουν κριτήρια αξιολόγησης. Επειδή υπάρχει οικονομία χρόνου κάνω μια απλή ερώτηση: υπάρχει ποτέ περίπτωση να επιλέξουν τον καλύτερο Μηχανικό της ΠΑ, ο οποίος όμως είχε κάνει το μοιραίο σφάλμα να τους αντικρούσει ακόμα και με εύσχημο τρόπο; H απάντηση είναι ΟΧΙ και μόνο ΟΧΙ.

Σημεία των καιρών το ελάχιστο που έπρεπε να έχουν κάνει οι δύο αποδιοπομπαίοι τράγοι Μηχανικοί την επόμενη μέρα της μεθόδευσης είναι μια απλή αναφορά μιας πρότασης με την φράση “προσβλήθηκα ως προσωπικότητα, ως Έλληνας πολίτης”. Απλό...


Συνεχίζεται...........

Ανώνυμος είπε...

Επιχείρημα- Συμπέρασμα - Συνέπεια τρίτη: Τον στρατηγικό προγραμματισμό στην ΠΑ σίγουρα δεν τον σχεδιάζουν οι Μηχανικοί, επομένως ορθώς χρησιμοποιείται το ρήμα “επιτρέψαμε” για να δηλώσετε “να αγοράζουμε τα πάντα από το εξωτερικό και να διαλύσουμε την παραγωγική μας ικανότητα”. Επομένως και πάλι τις μομφές μπορείτε να τις καταθέσετε στους φίλους σας τους ιπτάμενους.

Ως προς την ΣΤΥΑ μάλλον δεν έχετε ενημερωθεί ότι πρόσφατα έγινε προσπάθεια διοικητής της να τοποθετηθεί ΣΜΑτζής αλλά η απόφαση δεν πάρθηκε επειδή οι ιπτάμενοι δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν κάποιους, οι οποίοι μάλιστα εξέδωσαν και δελτίου τύπου στήριξης της “λευκής” απεργίας εντός δύο ημερών. Δεν γνωρίζω εάν ο x ΣΜΑτζής θα βελτίωνε την ΣΤΥΑ αλλά σίγουρα δεν του δόθηκε η ευκαιρία...

Ως προς τις κατηγορίες δεξιώσεις με κουστουμάκια, πρεσβείες και ηλιθίους σίγουρα ξέρω ότι η πλειονότητα μέχρι τον βαθμό του επισμηναγού δεν συμμετέχει σε αυτές, σίγουρα ξέρω ότι άμα τα έπαιρνε ένας ή δύο μηχανικοί οι μαχητές του Αιγαίου θα τον είχαν πάει την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα. Άρα εδώ ισχύει σωστά η ρήση “μαζί τα φάγαμε” με την επισήμανση ότι ο ιπτάμενος είναι ο πολιτικός και ο καημένος ταξίαρχος μηχανικός ο λαουτζίκος.

Επομένως αφού βήμα βήμα καταλήξαμε κάπου θα αναφερθούμε και σε συμπλέγματα.

Ναι, η ανέχεια και η καθημερινή αίσθηση αδικίας μετά το πρώτο στάδιο του σοκ δημιουργεί πολλές περιπλοκές στον εσωτερικό ψυχικό κόσμο.

Ναι, η έλλειψη ξεκάθαρου επαγγελματικού περιβάλλοντος σε ανταγωνιστικά άτομα τα κάνει να μην θεωρούν φίλους τους όμοιους τους, αλλά αυτούς που τους στέρησαν το δικαίωμα να ανταγωνιστούν δίκαια, με συνέπεια να δηλώνουν “γιατί οι καλύτεροι φίλοι που έκανα στην ΠΑ και διατηρώ ακόμη τώρα που είμαι εκτός ΠΑ είναι ιπτάμενοι”.

Έχω ακούσει πολλάκις φορές την έκφραση δεν θέλω να κάνω παρέα με ΣΜΑτζήδες. Απλά η πολιτική του “διαιρεί και βασίλευε” αυτό έχει ως αποτέλεσμα. Το ίδιο και η ανέχεια, το ίδιο και τα τυράκια. Ο λαός ταυτίζεται με τον πολιτικό με το κουστούμι που θα του λύσει όλα τα προβλήματα του αλλά δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον γείτονα του...


Συνεχίζεται...........

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ποτέ δεν υπάρχει μια αλήθεια γιατί εσείς δεν την αποκαλύπτετε την δικιά σας ολόκληρη;

Έτσι:

Ποιος έχει την αποκλειστική ευθύνη για την προσβλητική πράξη της “λευκής” απεργίας;

Ποιος έχει την αποκλειστική ευθύνη ως προς το γεγονός ότι με τις ώρες των αεροσκαφών καθημερινά εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου;

Εφόσον φυσικά το προηγούμενο σχόλιο σας είναι 1 Δεκεμβρίου στις 8:36μμ πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει καμία “κατινίστικη λογική του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”, δεν υπάρχει καμία “αυταπάτη ότι τα λεφτά των πτητικών αν ποτέ κοπούν θα έρθουν στη τσέπη των υπολοίπων από εμάς”, άλλωστε ίσως παρατηρήσατε ότι κανείς μα αποκλειστικά κανείς δεν έχει αναφέρει το αίτημα αύξησης μισθού...

Εσείς όμως που βρίσκετε το “βασικό δικαίωμα συναδέλφων”, το οποίο και σίγουρα είναι το βασικό αίτιο των συνθηκών εργασίας μας;

Εσείς σε ποια αεροπορία βρήκατε ειδικότητα πιλότου που ξεχωρίζει με αυτόν τον αισχρό τρόπο ως αξιωματικός, ονομάζεται ιπτάμενος και εισπράττει μια ζωή διπλό μισθό άδικα;

Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι υπάρχει και συνέχεια (μέρος IV) και έτσι θα έχετε την δυνατότητα να με κρίνετε ορθότερα και ολοκληρωμένα.

Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και συγνώμη για την προχειρότητα του σχόλιου μου αλλά διαθέτω ελάχιστο χρόνο, καθώς καταδικάστηκα εν αγνοία μου να αγωνίζομαι για την επιβίωση μου και όχι για την επαγγελματική μου βελτίωση και την ανάπτυξη του χαρακτήρα μου, όπως και ονειρευόμουνα κάποτε...

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση αγαπητέ ψυχαναλυτή (εύχομαι να μην παρεξηγείς τον ενικό) και θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από ένα: το λόγο που έτυχε να κάνω κάποιους χειριστές πολύ καλούς φίλους. Το προηγούμενο δημοσίευμά μου είναι το 8:27 μμ της 1ης Δεκεμβρίου, οπότε και νομίζω καταλαβαίνεις πόσο καλά τα έχουν ακούσει από εμένα αυτοί οι φίλοι μου... οπότε έτσι μάλλον αλλάζει και το ψυχολογικό προφίλ που μου έκανες... Ανυπομονώ για το ΙV... Φιλικά,
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

μου θυμίζει λίγο την εποχή που ο Κουρής ήθελε να κόψει το πτητικό γιατί κατά την γνώμη του "ο ιπτάμενος ειναι ιδέα". Η διαφορά με τότε είναι ότι γίνεται υποχθόνια δημιουργώντας "εμφύλιο".. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΛΚΙΑ..

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το μόνο σοβαρό αντίλογο στους μηχανικούς, τον έκανε πάλι μηχανικός! Είναι απίστευτο. Χαρακτηριστικό δείγμα του τι συμβαίνει στην ΠΑ. Eπί παντός επιστητού, το φίδι από την τρύπα το βγάζει κάποιος μηχανικός.
Κρίμα όμως που δεν προτείνεται κάτι ουσιαστικό και πρακτικό. Το μόνο που ξεχωρίζω είναι η προτροπή για επιπλέον εκπαίδευση, κάτι που ούτως ή άλλως το κάνουμε, καθώς πολύ μεγάλο ποσοστό από τους μηχανικούς των νεότερων γενεών διαθέτουν τουλάχιστον ένα πτυχίο ή μεταπτυχιακό πέραν της σχολής. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του σημερινού δυναμικού με τους παλιότερους (που συμφωνώ ότι φέρουν ευθύνη για την κατάστασή μας) και για αυτό ελπίζουμε και θεωρούμε ότι αξίζει η προσπάθεια. Για να επιθυμήσεις το καλύτερο, πρέπει να το γνωρίζεις, κάτι που δε συνέβαινε πάντα ή και αν συνέβαινε εξαντλούνταν στην απογοητευμένη πρώιμη αποχώρηση από την ΠΑ, καθώς παλιότερα ήταν πολύ πιο ευνοϊκές οι συνθήκες. Σήμερα όμως που είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε 35-40 χρόνια, δε μπορούμε να ζήσουμε σε ανεχόμενοι την επικρατούσα κατάσταση να μας πνίγει καθημερινά. Και δεν εννοώ βέβαια το να είμαστε νεότεροι από τους χειριστές, αυτό είναι άνευ ουσίας. Το πρόβλημά μας είναι η απαξίωση του ρόλου μας και το περιβάλλον μιας ΠΑ που δε διαφέρει σε πολλά από υπόλοιπο χωλαίνοντα δημόσιο τομέα. Θεωρούμε ότι αυτό δε μας αξίζει, όπως δεν αξίζει σε καμία άλλη ειδικότητα.
Η ενεργοποίηση όλων των ειδικοτήτων φυσικά και είναι χρήσιμη, αλλά δε μας λέει ο συνάδελφος με ποιο τρόπο. Εμείς αυτό κάνουμε προς το παρόν, και φυσικά θέλουμε τη συμμετοχή όλων, συμπεριλαμβανομένων και των χειριστών. Προς το παρόν όμως οι άλλες ειδικότητες δε δείχνουν να αντιλαμβάνονται την αξία της τεχνοκρατικής αντιμετώπισης της ΠΑ, ελπίζουμε να το κατανοήσουν σύντομα, με τη δική μας βοήθεια. Σε αυτό ο ΕΣΜΑ μπορεί να γίνει το όχημά μας, παρουσιάζοντας τις θέσεις μας συντεταγμένα. Σαν επιστημονικός σύλλογος, αυτός είναι ο ρόλος του και ακριβώς αυτόν θα ακολουθήσει.
Για τα υπόλοιπα, που δεν είναι προτάσεις, αλλά μεμψιμοιρία, νομίζω ότι ο «ψυχαναλυτής» τα κάλυψε επαρκώς (ανυπομονούμε για το IV!).
ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το μόνο σοβαρό αντίλογο στους μηχανικούς, τον έκανε πάλι μηχανικός! Είναι απίστευτο. Χαρακτηριστικό δείγμα του τι συμβαίνει στην ΠΑ, επί παντός επιστητού, το φίδι από την τρύπα το βγάζει κάποιος μηχανικός.
Κρίμα όμως που δεν προτείνεται κάτι ουσιαστικό και πρακτικό. Το μόνο που ξεχωρίζω είναι η προτροπή για επιπλέον εκπαίδευση, κάτι που ούτως ή άλλως το κάνουμε, καθώς πολύ μεγάλο ποσοστό από τους μηχανικούς των νεότερων γενεών διαθέτουν τουλάχιστον ένα πτυχίο ή μεταπτυχιακό πέραν της σχολής. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του σημερινού δυναμικού με τους παλιότερους (που συμφωνώ ότι φέρουν ευθύνη για την κατάστασή μας) και για αυτό ελπίζουμε και θεωρούμε ότι αξίζει η προσπάθεια. Για να επιθυμήσεις το καλύτερο, πρέπει να το γνωρίζεις, κάτι που δε συνέβαινε πάντα ή και αν συνέβαινε εξαντλούνταν στην απογοητευμένη πρώιμη αποχώρηση από την ΠΑ, καθώς παλιότερα ήταν πολύ πιο ευνοϊκές οι συνθήκες. Σήμερα όμως που είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε 35-40 χρόνια, δε μπορούμε να ζήσουμε σε ανεχόμενοι την επικρατούσα κατάσταση να μας πνίγει καθημερινά. Και δεν εννοώ βέβαια το να είμαστε νεότεροι από τους χειριστές, αυτό είναι άνευ ουσίας. Το πρόβλημά μας είναι η απαξίωση του ρόλου μας και το περιβάλλον μιας ΠΑ που δε διαφέρει σε πολλά από υπόλοιπο χωλαίνοντα δημόσιο τομέα. Θεωρούμε ότι αυτό δε μας αξίζει, όπως δεν αξίζει σε καμία άλλη ειδικότητα.
Συνεχίζεται….

Ανώνυμος είπε...

…..συνέχεια
Η ενεργοποίηση όλων των ειδικοτήτων φυσικά και είναι χρήσιμη, αλλά δε μας λέει ο συνάδελφος με ποιο τρόπο. Εμείς αυτό κάνουμε προς το παρόν, και φυσικά θέλουμε τη συμμετοχή όλων, συμπεριλαμβανομένων και των χειριστών. Προς το παρόν όμως οι άλλες ειδικότητες δε δείχνουν να αντιλαμβάνονται την αξία της τεχνοκρατικής αντιμετώπισης της ΠΑ, ελπίζουμε να το κατανοήσουν σύντομα, με τη δική μας βοήθεια. Σε αυτό ο ΕΣΜΑ μπορεί να γίνει το όχημά μας, παρουσιάζοντας τις θέσεις μας συντεταγμένα. Σαν επιστημονικός σύλλογος, αυτός είναι ο ρόλος του και ακριβώς αυτόν θα ακολουθήσει.
Για τα υπόλοιπα, που δεν είναι προτάσεις, αλλά μεμψιμοιρία, νομίζω ότι ο «ψυχαναλυτής» τα κάλυψε επαρκώς (ανυπομονούμε για το IV!).
ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Αναμένουμε επί ματαίω τα σχόλια ιπταμένου... Μηδέν...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον κύριο Μηχανικό εν αποστρατεία

Αφού υπάρχει ολοκληρωμένο ψυχολογικό προφίλ καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι φυσιολογικά είχατε αναπτύξει όλα τα συμπλέγματα ενός φυσιολογικού ανθρώπου που εργαζόταν σε ένα στρεβλωμένο περιβάλλον.

Έτσι τα βάλατε με τους ιπταμένους και τα είπατε και στους μηχανικούς ένα χεράκι.

Φυσιολογική ήταν και η απόφαση σας να αποχωρήσετε. Είμαι υπέρμαχος της άποψης ότι κάθε άνθρωπος οφείλει να αλλάξει 2-3 φορές εργασιακό περιβάλλον για δύο κύριους λόγους:

1ος λόγος: για να συνεχίσει να βελτιώνεται και να έχει ως σκοπό να αποκτήσει κάθε φορά καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, τουλάχιστον αυτό που θεωρεί ότι του αξίζει πραγματικά.

2ος λόγος: για να γνωρίσει και άλλες παραστάσεις, να αποκτήσει και άλλες εμπειρίες, έτσι ώστε να μην καταλήξει να έχει μονοδιάστατη άποψη για τον εργασιακό βίο.

Όμως σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και το δικαίωμα που είχατε να αποχωρήσετε το έχουμε χάσει πλέον εμείς... Και ή πρέπει να αποχωρήσουμε άμεσα χωρίς να αναλογιστούμε κανένα κόστος ή να παραμείνουμε και να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα (συμπεριλαμβάνει και τους εαυτούς μας!). Πάντως ότι κάνει ο καθένας τουλάχιστον ας το κάνει με ψηλά το κεφάλι.


Συνεχίζεται...........

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι όμως για όλα τα προηγούμενα χρόνια επειδή η κατάσταση ανάγκαζε τους αξιόλογους να αποχωρήσουν με συνέπεια να καταλήξουμε στην σημερινή κατάσταση.

Και κλείνω με τρία ερωτήματα και μία διαπίστωση:

Αυτοί οι συγκεκριμένοι περίπου σαράντα κύριοι ιπτάμενοι που είναι εκτός οργανικών θέσεων και κατέχουν τον βαθμό του σμηνάρχου τι ειδικές γνώσεις έχουν άραγε και παραμένουν εν ενεργεία, ποιες σημαντικές θέσεις στελεχώνουν άραγε;

Αφού αγαπούν τόσο πολύ την ΠΑ και την πατρίδα γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν με τον απλό μισθό του αξιωματικού, όπως κάνουν τόσοι άλλοι αξιωματικοί και στα τρία σώματα;

Τόσο πολύτιμους θεωρούν τους εαυτούς τους και παραμένουν στις επάλξεις;



Διαπίστωση: Στην περίπτωση που το (νεο-) φιλελεύθερο κύμα που σαρώνει την χώρα με τις ευλογίες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης καταφέρει να οργανώσει αρκετούς οργανισμούς (ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ κτλ) η ΠΑ θα έχει παραμείνει ως οργανισμός το τελευταίο προπύργιο της κρατικοδίαιτης ανοργανωσιάς.


Φυσικά εξαιτίας της δομικής ανωμαλίας που επιβάλει δύο κλαδάρχες, δύο διευθυντές, δύο τμηματάρχες σε κάθε επιτελείο να αμείβονται διαφορετικά........

Ανώνυμος είπε...

Σαν ΕΜΘ θέλω να πω , ότι κατανοώ την οργή των Άμεσων προϊσταμένων μου των Σματζιδων ,δεδομένου ότι και εμείς είμαστε πάντοτε νεότεροι των ομοιόβαθμων μας Στυατζηδων.Ίσως τώρα να κατανοήσετε κάποια προβλήματα που μέχρι τώρα τα παραβλέπεται. Καλώς ήλθατε στο clump.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ ΕΜΘ και αποφοίτων ΣΤΥΑ.

Οι πρώτοι είναι απόφοιτοι λυκείου ενώ οι δεύτεροι εισάγονται μέσω πανελληνίων εξετάσεων σε σχολή, αντίστοιχου επιπέδου ΤΕΙ, ή πιο ορθώς ΑΤΕΙ τα τελευταία χρόνια.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

Ανώνυμος είπε...

Σχολιάζοντας το

μου θυμίζει λίγο την εποχή που ο Κουρής ήθελε να κόψει το πτητικό γιατί κατά την γνώμη του "ο ιπτάμενος ειναι ιδέα". Η διαφορά με τότε είναι ότι γίνεται υποχθόνια δημιουργώντας "εμφύλιο".. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΛΚΙΑ..


Πράγματι ο ”ιπτάμενος είναι ιδέα” αφού δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αυτή η ειδικότητα.

Μερικοί νομίζουν ότι άμα κοπεί το πτητικό σε αυτούς που πρέπει να κοπεί θα διαλύσει η αεροπορία, επειδή δεν έχουν καταλάβει ότι την αεροπορία την διέλυσαν αυτοί με την απεργία τους.

Η απόφαση να κοπεί το πτητικό στους ιπτάμενους της καρέκλας είναι μια απόφαση που αποσκοπεί στην αναγέννηση της αεροπορίας και μόνο. Δεν υπάρχουν υποχθόνιοι και δεν υπάρχει εμφύλιος, απλά υπάρχει λογική.

Χρησιμοποιώντας φράσεις από παραπάνω σχόλια μήπως πρέπει να πέσουμε στο επίπεδο τους και να σχολιάζουμε με ονόματα; Να απαντήσουμε με σωστό τρόπο στην κατινίστικη λογική τους και να αποδείξουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καν κατσίκα του γείτονα που πρέπει να ψοθήσει.

Έτσι κάθε μέρα να γίνεται ανάρτηση πέντε ονομάτων από την επετηρίδα που υπάρχει στο MIS. Στην συνέχεια να γίνετε αναφορά που είναι ο καθένας και τι σχέση έχει τώρα με το αεροπλάνο.

Για να ανακαλύψουμε που υπηρετούν οι εκτός οργανικών θέσεων σμήναρχοι και οι υπόλοιποι τετρακόσιοι περίπου σμήναρχοι και αντισμήναρχοι. Μετά ποιο ποσοστό επισμηναγών είναι τελικά σε πτέρυγες αλλά και ποιο ποσοστό σμηναγών είναι σε επιτελεία.

Για να δούμε ποιοι παράσυραν τους μικρούς σε απεργία, ποιοι έχουν όφελος από αυτή την κατάσταση.

Για να χρησιμοποιήσουμε και όρους του συγκεκριμένου σχολιαστή μήπως τελικά "ο ιπτάμενος είναι ΜΛΚ";

Σημείωση: όταν δεν γνωρίζεις πως γράφετε το ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ δεν είναι ντροπή να χρησιμοποιήσεις Word με αυτόματη διόρθωση. Άλλωστε στην ζωή μας δεν είναι όλα κουμπάκια και διακόπτες...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανωνυμο 4 Δεκεμβρίου 2010 8:01 μ.μ. Δηλ. εσύ θεωρείς ορθό των διαχωρισμό επί της αρχαιότητας μέσω της διαφορετικότητας της εξειδίκευσης, έστω και εάν υφίσταται εντός της ιδίας σχολής, αλλά απορρίπτεις την αναγκαιότητα εξορθολογισμού όταν προκύπτει μέσω διαφορετικής προέλευσης . Εύγε και συγχαρητήρια . Είσαι άξιο στέλεχος της Π.Α. . Για ότι και εάν σου συμβεί μην παραπονεθείς, απλώς μόνο να παρακαλάς ο « Κολλητός σου να γίνει Ταξχος ώστε να επωφεληθείς και εσύ έμμεσα-άμεσα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ορθός ο διαχωρισμός επί της αρχαιότητας μέσω της διαφορετικότητας της εξειδίκευσης, στην περίπτωση που είναι μάλιστα εντός της ιδίας σχολής, δηλαδή του ίδιου εκπαιδευτικού υπόβαθρου.

Απορρίπτω την αναγκαιότητα εξορθολογισμού όταν προκύπτει μέσω διαφορετικής προέλευσης, που έχει βάση το εκπαιδευτικό υπόβαθρο.

Απορρίπτω την αναγκαιότητα του να προάγονται σε βαθμούς αξιωματικού απόφοιτοι λυκείου, με κύριο προσόν τους τα χρόνια παραμονής στην υπηρεσία ή ακόμα και απόφοιτοι ΑΣΣΥ εφόσον δεν έχουν περάσει κατάλληλη εκπαίδευση.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...