Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μείωση μερίσματος 25% και αύξηση κρατήσεων έως 35%


Προτάσεις-βόμβα για τη διάσωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού!

Σε συμπεράσματα-βόμβα για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού καταλήγει η αναλογιστική μελέτη που έκανε για λογαριασμό των δύο ομοσπονδιακών συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ. (της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ) το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕ) και η οποία δημοσιεύεται σήμερα κατ' αποκλειστικότητα στον «Ε».

Σε αυτή ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής... του τμήματος Στατιστικής Νίκος Φράγκος, αφού διαπιστώνει κακοδιαχείριση, προτείνει ως λύση στο πρόβλημα τόσο την αύξηση των εισφορών των μελών του αλλά και την παράλληλη μείωση των μερισμάτων σε δυο διαφορετικά ποσοστά.

Λύση όμως η οποία ήδη πυροδοτεί θύελλα αντιδράσεων αφού για άλλη μια φορά καλούνται να «πληρώσουν το μάρμαρο» οι μέτοχοι και οι μερισματούχοι του ταμείου οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κακοδιαχείριση των προηγουμένων διοικήσεων. Οι κατεξοχήν διαμαρτυρόμενοι όμως είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι θεωρούν εαυτούς τους περισσότερο θιγόμενους, αφού από τη μια εκείνοι είναι η μεγάλη πλειοψηφία των μερισματούχων και από την άλλη δεν συμμετείχαν ποτέ με εκπροσώπους τους στη διοίκηση του ταμείου.

Η αναλογιστική μελέτη ολοκληρώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και αποτέλεσε γροθιά στο στομάχι των αστυνομικών.

«Το Ταμείο δυστυχώς έχει καταρρεύσει», αναφέρει στα συμπεράσματα του ο καθηγητής και συμπληρώνει: «Ένας από τους κύριους λόγους είναι η αλόγιστη αύξηση της τιμής του μεριδίου την περίοδο 1998-2006, βλ. σελίδα 16. Βέβαια δεν είναι ο μόνος λόγος: Η διαχείριση της περιουσίας, αν και δεν έχω λεπτομερή στοιχεία, δεν πρέπει να ήταν η πλέον ενδεδειγμένη».

Η λύση που προτείνεται για το πρόβλημα είναι αποκαρδιωτική, «θα πρέπει να υπάρξει επέμβαση στο επίπεδο των παροχών, των εισφορών ή και των δύο, σε συνδυασμό πάντοτε με την ενίσχυση των υφισταμένων κοινωνικών πόρων που είναι χρήματα του ελληνικού λαού προοριζόμενα για όλους τους μετόχους - μερισματούχους. Υπάρχει περιθώριο και δυνατότητα εκλογίκευσης της σχέσης εισφορών και παροχών με τη χρήση είτε επιμήκυνσης του χρόνου υπηρεσίας είτε μείωσης της τιμής του μερίσματος είτε και των δύο», αναφέρει ο καθηγητής και προσθέτει:

«Η εκλογίκευση της σχέσης εισφορών - παροχών μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότηση του Ταμείου. Για τους παραπάνω λόγους προτείνεται η μείωση της τιμής του μεριδίου μερίσματος και η αύξηση των εισφορών των μελών του Ταμείου, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Παραθέτουμε δύο προτάσεις:

Πρόταση Α: αύξηση των εισφορών κατά 25% και μείωση της τιμής του μεριδίου μερίσματος κατά 25%.

Πρόταση Β: αύξηση των εισφορών κατά 25% και μείωση της τιμής του μεριδίου μερίσματος κατά 35%».

Κάθετα αντίθετοι οι αστυνομικοί

Η εκδοχή όμως αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, βρίσκει αντίθετους τους αστυνομικούς.

«Εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό», δήλωσε συγκεκριμένα στον «Ε» ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Δημήτρης Γεωργατζής, και πρόσθεσε: «Ο καθηγητής λέει αυτό που βλέπει από τα νούμερα. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι εμείς συμφωνούμε μαζί του. Για εμάς η μελέτη είναι ένας μπούσουλας. Ήδη έγινε μια επιτροπή στο Αρχηγείο και μελετάτε ποια μπορεί να είναι η λύση. Εκείνο όμως που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι να τα πληρώσουν όλα οι αστυνομικοί από την τσέπη τους. Τη μελέτη στις 24 του μήνα τη στείλαμε στο ΜΤΣ και τώρα αναμένουμε τον υπουργό Άμυνας να ορίσει ραντεβού για να του την παραδώσουμε και να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις».

(ΕΝΣΤΟΛΟΣ - ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ)
(Σ.Λ.)

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις έδωσαν και φυσικά ο Μπεγλίτης, τρίβει τα χέρια του,
γιατί σου λέει ο πρόεδρος του ΜΤΣ αλλά και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας λένε μείωση μερίσματος,
συμφωνούνε μάλιστα στο 25%,
άρα γιατί να μην το κάνω;

Οι δικοί μας;

Ανώνυμος είπε...

O MPEGLITHS APLA XRHSIMOPOIHSE TON PROEDRO MTS OPWS GINETE ANEKA8EN WS PAPAGALAKI KAI META TO 25% MEIWSH NA TO KANEI 35% NA KATARGHSH TO EKOEMS KAI NA TO ENSWMATWSEI XANONTAS PALI OI TOY GES POY PLHRWNAN EN ANTI8ESEI ME ASTYNOMIKOYS!!!YPOPSHN EXOYN KAI ALLO TAMEIO OI THS ELAS YGIESTATO!!!EIDOMEN!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

H επιμήκυνση του χρόνου υπηρεσίας και η μείωση κατα 35% του μερίσματος,δείχνει την κατεύθυνση που θα κινηθεί ο ΥΕΘΑ-ΑΝΥΕΘΑ.
Το μόνο που δεν πρότειναν είναι η ευθανασία ή η εκτέλεση(κοστίζει λιγότερο) των νεώτερων μερισματούχων.
Σκοπός τους η εξαθλίωση μας.Το περιθώριο της κοινωνίας είναι όλο δικό μας.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος έκανε αυτές τις προτάσεις περικοπής των μερισμάτων, δεν χρειάζεται να είναι καν καθηγητής.
Αυτό είναι το μόνο εύκολο και ανώδυνο για το Ελληνικό (υπό κηδεμονία) κράτος.
Κύριε καθηγητά εμείς σας θέλουμε για τα δύσκολα, εμείς θέλουμε να μας πείτε ποιοί άλλοι τρόποι υπάρχουν εκτός από τις περικοπές, τι μπορεί να γίνει με την ακίνητη περιουσία του ΜΤΣ, με τα στρατόπεδα "φιλέτα" που μοιράζουν οι προϊστάμενοι υπουργοί μας στις εκλογικές τους (και όχι μόνο) περιφέρειες, με άλλες πηγές ενίσχυσης του ταμείου κλπ κλπ.
Ακόμα και εσείς προτείνετε να κοπεί το μέρισμα 25 ή 35% (άρα και τα ΒΕΑ)και να πληρώσουμε πάλι το "μάρμαρο" εμείς οι μερισματούχοι, που επί 35 χρόνια πληρώναμε αδρά και "άνευ αντιλογίας" ότι η υπηρεσία (αυτή η απρόσωπη υπηρεσία)απαιτούσε ?
Μήπως επιτέλους είναι καιρός κάποιοι να λογοδοτήσουν σ' αυτή τη χώρα, οποίοι κάνοντας κοινωνική πολιτική (με ξένα κόλυβα), καταχράστηκαν και διασπάθισαν τα χρήματα των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ κατά το δοκούν ?
Χρήματα που κατατέθηκαν με στερήσεις, ιδρώτα και αίμα, για να μπορέσουν τα παιδιά μας, να έχουν ένα βοήθημα, όταν θα ήταν σε δύσκολη ηλικία σπουδών ή έναρξης κάποιου επαγγέλματος ?
Τι λέτε Κύριε Μπεγλίτη ? Θα σας άρεσε να πληρώνατε για τα παιδιά σας, κάθε μήνα επί 25 χρόνια , ένα σημαντικό ποσό και τώρα που ήρθε η ώρα να περάσετε από το γκισέ, να σας λένε "λεφτά δεν υπάρχουν ?"
Επιτέλους λίγη τσίπα δεν βλάπτει...

Ένας Ακρίτας από ψηλά. (Εκεί που μπαίνει η πινέζα στο χάρτη)

Ανώνυμος είπε...

AGAPHTOI SYNADELFOI PREPEI NA KATADEIKSOME KAI NA PLHRWSOUN AYTOI POU EFAGAN TA LEFTA MAS!POIOI POULHSAN THN GENIKH TRAPEZA,POIOI EDWSAN APO TA LEFTA MAS SYNTAKSEIS STOUS MAIMOU ANTISTASIAKOUS,ENW YPARXEI NOMOS APO AKH NA DINONTAI APO TON KRATIKO PROYPOLOGISMO!!OLOI OI PROEDROI EGKA8ETOI KAI ORGANA TWN POLITIKWN 8ELOUN .....MIA BOLTA APO TO GOUDI GIA KA8ARO AERA!!!GK

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΕΟ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ?
ΟΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ !!!
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ. ΟΛΟ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ.
ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΑΒΕΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ "ΕΒΑΛΕ ΧΕΡΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ".
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΙΝΟΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΤΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΙΝΟΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ?"

Μάλλον αδελφέ θα χαλαρώσουν πρώτα οι δικοί μας για να .... αντέξουν την όποια "επιμήκυνση"!!!!!!

Ο εξαθλιωμένος "εκπαιδευμένος" δεν θέλετε να ξέρετε τι μπορεί να κάνει, ειδικά αν ξέρει που και πως μπορεί και να εξοπλιστεί!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας φτιαχτεί ένας φορέας ασφάλισης σε όλες τις ΕΔ και ας ορίσουν από τώρα ποσοστό μερίσματος, εφάπαξ, μηνιαίες κρατήσεις κλπ...αν είναι άσχημα τα νέα σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση των συντάξεων, τότε ας γίνει σταδιακά μέσα σε 5-7 χρόνια και να συμπεριλάβει και τους νυν συνταξιούχους...όλοι ανάλογα με τα πραγματικά χρόνια που δούλεψαν, τον μισθολογικό βαθμό που κατείχαν ως εν ενεργεία (όχι συνταξιοδοτικούς βαθμούς) και τα ειδικά επιδόματα που δικαιούνται (πτητικά κλπ), να μπουν σε μια φόρμουλα και να εφαρμοστούν. Να ξέρουν επιτέλους οι νέες γενεές στρατιωτικών τί θα πληρώνουν και τι θα πάρουν μέσα από ένα ελεγχόμενο δκτυο εσόδων-εξόδων...τα άλλα όλα είναι ημίμετρα...δυστυχώς επτοχεύσαμεν...αυτοί που τα έφαγαν πίνουν εις υγείας των κορόιδων...έτσι δεν γίνεται πάντα σε αυτό το δουλοπρεπές κρατίδιο? Δεν συζητάω για το ασφαλιστικό-υγειονομικό...αυτό σε λίγο δεν θα υπάρχει...ας δίνουν τα αντίστοιχα χρήματα στο χέρι και ας ασφαλίζεται ως καθένας όπου θέλει...σε ιδιωτικό φορέα...για τα νοσοκομεία ? ουδείς λόγος....ουδείς γνωρίζει τα ελάχιστα για την τύχη τους στα επόμενα χρόνια....
Ο ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει αυτό που όλοι θέλουμε:
''Κάποιοι να πληρώσουν και να μπούν φυλακή''.
Πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό αφού με την ψήφο μας τους απαλλάσουμε από κάθε ευθύνη;;;;;
Εάν ποτέ φτάσουμε σε αυτό το σημείο να μου γράψετε...στον άλλο κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

καλά ακόμα να καταλάβετε ότι είμαστε άχρηστοι; ε φτιάξαμε το ΕΚΟΕΜΣ και αυτό το πάνε για φούντο...καλά δεν καταλάβατε ακόμα ότι είμαστε ένα τίποτα για ορισμένους που τους έχουν μπουκώσει αυτούς και τα παιδιά τους τους..καλά που ζείτε δεν έχετε καταλάβει ακόμα τη χρήμα φεύγει για ημετέρους και για ανοησίες; οι ανίκανοι και οι δοσίλογοι μας έχουν κατακλύσει..δεν υπάρχει καμία ελπίδα..όσο για τη δημοκρατία και τις εκλογές σταματήστε...δε κυβερνά η πλειοψηφία αλλά η μειοψηφία τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε; ότι και να κάνετε η μειοψηφία αυτή θα βρει τρόπο πάλι να μας κυβερνήσει...άλλωστε κυβερνά από το 1821 με ελάχιστα φωτεινά διαλήμματα..

Ανώνυμος είπε...

Στον Ποινικό Κώδικα υπάρχει ένα έγκλημα που ονομάζεται ΑΠΙΣΤΙΑ. Σύμφωνα με αυτό όποιος με γνώση ζημιώνει την περιουσία κάποιουβτην οποία βάσει νόμου διαχειρίζεται τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια, δηλαδή είναι κακούργημα. Οι Διοικήσεις του ΜΤΣ διαχειρίστηκαν τα λεφτά μας και μας ζημίωσαν, άρα είναι υπαίτιοι, εκτός αν αποδείξουν ότι είναι ηλίθιοι (δεν είχαν γνώση) οπότε αθωώνονται. Μπορούμε να κάνουμε μηνύσεις για όσους διοίκησαν το ΜΤΣ τα τελευταία 15 χρόνια. Οι οργανώσεις αποστράτων μπορούν να προχωρήσουν σε ομαδικές μηνύσεις και να ζητήσουν και συντηρητική κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας των μελών της διοίκησης. Όμως δικαίωμα μήνυσης έχει και ο καθένας μας, αλλά χρειάζονται χρήματα (δικηγόρο) για να ζητήσεις και την κατάσχεση. Προσωπικά επειδή δεν έχω θα αρκεστώ σε απλή μήνυση. Δεν απαιτούνται στοιχεία (Σωτηρόπουλος κλπ) αρκεί η φράση δ.σ. του Μ.Τ.Σ. από 1995-2010. Τότε θα σφίξουν πραγματικά οι κώλοι, γιατί οι πολιτικοί τους πάτρωνες θα τους ξεπουλήσουν την ώρα της ευθύνης. Κατά των πολιτικών δεν μπορούμε να στραφούμε εύκολα γιατί την ευθύνη τυπικά την έχει το Δ.Σ. Προσοχή επισυνάψτε έγγραφα για να αποδείξετε τη ζημιά σας (αποφάσεις Δ.Σ., δημοσιεύματα κλπ.).

Ανώνυμος είπε...

καλά δε πείρατε χαμπάρι ότι η δικαιοσύνη έπαψε να λειτουργεί εδώ και χρόνια, δε βλέπετε γύρω σας; δε βλέπετε ότι χειραγωγείτε; δε βλέπετε ότι οι άλλοι ομολόγησαν ότι λαδώθηκαν και είναι έξω:και άλλους που τους έβγαλαν λάδι;καλά δεν ακούσατε για τους επιχειρηματίες που χρωστάνε κάτι δις από φόρους και σε ασφαλιστικά ταμία και δε τους αγγείζει κανένας: καλά δεν έχετε ακούσει ότι προσφυγές από δεκαετία δε φθάνουν ποτέ σε ακροατήριο γιατί τις βάζουν σε τελευταία σειρά: κύριοι όλοι όσοι μας οδήγησαν εδώ αυτά τα ξέρουν αρκετά καλά...επιπλέον πείραν αποφάσεις κατόπιν εισηγήσεων άρα δε φέρουν ευθύνη (δέστε σχετική νομοθεσία) και αυτοί που εισηγήθηκαν ήταν αρκετοί οπότε πάει περίπατο επιπλέον έχουν πίσω τους όλο το κατεστημένο (πολιτικό και στρατιωτικό)......τό ξέρετε αυτό που λέει που πάς καημένε καραμήτρο....::::μας ξεπούλησε το συνάφι μας...

Ανώνυμος είπε...

Οι νέοι φορείς αποστράτων (συνδικαλιστικοί ονομάζονται) έχουν πεδίον δόξης λαμπρόν.
Ας ξεκινήσουν τις διαδικασίες των αγωγών κατά των διοικήσεων του ΜΤΣ, για να έλθουν όλοι έμπροσθεν των ευθυνών τους.
Στοιχεία υπάρχουν πάμπολλα.
Εμπρός λοιπόν και θα έχετε τη στήριξη όλων μας, σχεδόν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΑΡΠΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΑΣ.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΣΗΜΕΙΑ ΕΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΠΙΠΤΕΙ.ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ 60554 ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΑΤΕ ΛΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΤΕ ΤΟ ΥΠΕΘΑ-ΑΛΛΑΞΤΕ ΔΣ-ΜΗΝΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΟΙΟΥΣ-ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΤΟΓΕΝΗ.

ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΗΣ είπε...

Μπράβο κύριοι αρχιδσυνδικαλιστές της Π.Ο.Α.ΣΥ και της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Είστε άξιοι του μισθού σας, των επιδομάτων και των λοιπών ''απολαβών'' σας. Έπρεπε να πληρώσετε και καθηγητή (με το αζημίωτο το άλλοθι;;;) για να παίξετε το ρόλο των ψιττακών της πολιτικοστρατιωτικής νομενκλατούρας που στραγγάλισε το Μ.Τ.Σ. Τώρα, αφού το είπε ο καθηγητής, έρχεστε ''αναγκασμένοι'' να αποδεχθείτε μέτρα που στραγγαλίζουν τους τέως συναδέλφους καιεμφανίζεστε βασιλικότεροι του βασιλέως της ''εξυγίανσης '' τόσο στην επιτροπή ΜΤΣ του Υπουργείου Παπουτσή, όσο και στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Ποιάς εξυγίανσης; Αυτής των μονομερών εισπρακτικών μέτρων που θα στείλει το ΜΤΣ τελικά στο βάραθρο. Γιατί λιοντάρια μου δεν καταθέσατε μήνυση κατά των υπευθύνων; Γιατί δεν προχωράτε σε αγωγές και σε συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών των υπαιτίων; Εκατομμύρια έχετε από τις εισφορές καθώς και τους καλύτερους δικηγόρους. Εγώ δεν πιστεύω ότι είστε φερέφωνα των υπαιτίων και ότι υπάρχει σχέση συναλλαγής με τους κρατούντες. Εσείς όταν κοιτάζετε τον καθρέπτη το πιστεύεται;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κυρ-Νωματάρχα μου.Δυστυχώς στην Ελλάδα ο κρατικοδίαιτος-κομματικός συνδικαλισμός (Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ λέει επιχορηγήθηκε από τη ΔΕΗ-δηλ. από εμάς- με το ποσό των 500.000,00 ευρώ-ΝΤΡΟΠΗ)έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την παρούσα κατάσταση.Οι εργατοπατέρες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.Αν έχουν ΤΣΙΠΑ.Έχουν;