Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο Πάγκαλος ξαναχτυπά από την εκδήλωση της ΕΣΜΑ!

Ο Θ. Παγκαλος χωρισε τους ηρωες (πιλοτους) απο τους παραγωγικους (μηχανικους) και εβαλε παλι ποδι στα θεματα του υπ. αμυνης (μαλλον δεν πιστευει πως σε αυτα τα θεματα η κυβερνηση εκφραζεται δια του αρμοδιου υπουργου...)

Διαβάζω στο yened.blogspot.com/
Βολες κατα παντων απο τον Θ. Παγκαλο κατα την σημερινη του ομιλια στους μηχανικους.

Ο Θ. Παγκαλος χωρισε τους ηρωες (πιλοτους) απο τους παραγωγικους (μηχανικους), τα εβαλε με δημοσιογραφους και οχι μονο, και προσφερε υποσχεσεις για τους μηχανικους της ΠΑ που κανονικα θα επρεπε να δωσει ο υπουργος Αμυνας.

Ο Αντιπροεδρος την κυβερνησης εκανε αρχη με ...συναισθημα. Μιλωντας για τον πιλοτο πατερα του (εναν απο τους 4 της σειρας του που επεζησαν σε συνολο 11 χειριστων που αποφοιτησαν απο τους 12 εισακτεους). Μιλησε για μια φωτογραφια του πατερα του που ειχε μαζι με τον μηχανικο του και τον οποιο συστησε στον Θ. Παγκαλο ως τον ανθρωπο στον οποιο ωφειλει την ζωη του. Εν συνεχεια μιλησε για την συμβουλη ενος φιλου του που του ειπε να εμπιστευεται μια αεροπορικη εταιρεια λεγοντας του πως ως εγγυσηση αξιπιστιας επρεπε να εχει τον μηχανικο του αεροδρομιου απο το οποιο θα απογειωνοταν η πτηση .

Εδω καπου αρχισαν τα παρατραγουδα στην γεματη απο ενστολους αιθουσα που χειροκροτουσαν τον αντιπροεδρο που μιλουσε με φοντο τους σπονσορες....

Ο Αντιπροεδρος εβαλε παλι ποδι στα θεματα του υπ. αμυνης (μαλλον δεν πιστευει πως σε αυτα τα θεματα η κυβερνηση εκφραζεται δια του αρμοδιου υπουργου...). Και οχι μονο εισπηδησε αλλα πηρε για τον εαυτο του και τον ρολο του καλου. Γνωριζω ειπε πως εχετε προβληματα σε σχεση με τους μαχιμους συναδελφους σας η κυβερνηση το γνωριζει και το σκεπτεται (χειροκροτημα απο κατω...).

Στην συνεχεια εστρεψε τα πυρα του κατα των δημοσιογραφων που ειρωνικα χαρακτηρησε "τους καλυτερους του κοσμου" Για να πει πως διαστρεβλωσαν την ατακα του "μαζι τα φαγαμε" και πως η παχυσαρκια ειναι δειγμα...λαικοτητας......Εν συνεχεια ο κ. Αντιπροεδρος τα εβαλε με την διαφθορα απο την οποια κανεις δεν ξεφευγει, ουτε η Κινα καθως ειπε και την οποια πολλοι πολεμησαν ανεπιτυχβως του Σημιτη συμπεριλαμβανομενου...Χωρα διχως διαφθορα δυσκολο να υπαρξει.... κατεληξε ο κ. Αντιπροεδρος που την αιτια του κακου την βρηκε στο μεγαλο κρατος και στους πολλους δημοσιους υπαλληλους. Το δημοσιο δεν ανηκει στους δημοσιους υπαλληλους αλλα στο λαο κατεληξε...... Για να παρει πασα απο τον εαυτο του και να τα ξαναχωσει κανονικα στους δημοσιογραφους που διαστρεβλωσαν τα λεγομενα του, γιατι οι δημοσιογραφοι εκαναν κουτσομπολιο και αυτος μιλουσε για οπικονομια οταν εκανε λογο για μη παραγωγικες ενοπλες δυναμεις. Δεν παραγουν ξαναειπε ο κ. Αντιπροεδρος. Ενα τανκ δεν γενναει μικρα τανκ. Ομως οι μηχανικοι αεροσκαφων ειναι αλλη κατηγορια...ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ειπε οκ Παγκαλος που στο μεσοδιαστημα αναρωτηθηκε που εχυσαν το αιμα τους οσοι τον ειχαν βομβαρδισει με επιστολες διαμαρτυριας....Ο Μαχιμος ειναι ηρωικος κατεληξε ο Θ. Παγκαλος αλλα δεν παραγει υπηρεσιες.....

Ισως θα επρεπε ο κ. Βενιζελος να του θυμισει λοιπον καποια πραγματα. Ευφυης ειναι και τα ουσιωδη μπορει να τα ξεκαθαρισει νομιζουμε....Για τα λιγοτερο σημαντικα απλα θα πουμε πως , για παραδειγμα, και οι επιχειρησεις αεροδιακομιδων που γινονται καθημερινα ειναι στον υπολοιπο κοσμο παραγωγικες δραστηριοτητες. "Παραγουν" μια υπηρεσια. Μια αερομεταφορα....Αυτα βεβαια σε αλλες χωρες. Που οι πολιτικοι "παρηγαγαν" οικονομιες και οχι κομματικα παρτι..... Βλεπετε ακομα και εμεις θα συμφωνησουμε σε κατι που ειπε ο Αντιπροεδρος. Σε μια παρομοιωση....Ο κ. Παγκαλος παρομοιασε τους πολιτικους με νταβατζηδες και οσους πουλαγαν την ψηφο με πορνιδια. Δεν μπορει ο προαγωγος και η κοπελιτσα να εχουν την ιδια ευθυνη ειπε ο κ. Παγκαλος....Πολυ σωστα τα λετε κ. Αντιπροεδρε αν και δεν ειμαστε βεβαιοι οτι κατανοησατε πληρως τι θα μπορουσε να υποθεσει κανεις με τα οσα ειπατε...

ΥΓ Το γεγονος πως και ο εκπροσωπος της ΝΔ και ο εκπροσωπος του ΛΑΟΣ επικαλεστηκαν ανειλλημενες υποχρεωσεις θα ηταν μαλλον τυχαιο….Μαλλον…

60 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ Ο ΦΟΥΣΚΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Η δήλωση είχε ως εξής:

"Εσείς είστε παραγωγικοί. Φτιάχνετε τα αεροπλάνα, παράγεται έργο. Οι ιπτάμενοι βεβαίως πετάνε ,κινδυνεύουν το αναγνωρίζουμε αλλά δεν παράγουν κάτι".

Κανονικά η δήλωση για να είναι ολοκληρωμένη έπρεπε να ήταν ως εξής:

"Εσείς είστε παραγωγικοί. Φτιάχνετε τα αεροπλάνα, παράγεται έργο. Κάποιοι ιπτάμενοι βεβαίως πετάνε, κινδυνεύουν το αναγνωρίζουμε αλλά δεν παράγουν κάτι, ενώ κάποιοι άλλοι ιπτάμενοι οργανώνουν απεργίες και λαμβάνουν πτητικό επίδομα στο γραφείο".

Ανώνυμος είπε...

Αν η παραγωγικότητα είναι οι αεροδιακομιδές χαθήκαμε...

Το Π στον οργανισμό ΠΑ σημαίνει Πολεμική...

Αυτό άραγε δεν το γνωρίζουν οι ήρωες-παρατηρητές των 10 νμ...

Ο αρμόδιος υπουργός εκτός από δηλώσεις περί αντι-συνταγματικότητας της "λευκής" απεργίας τι έκανε στην πράξη;




«Mπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα».

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΜΠΙΖΕΛΙ
ΧΟΡΕΥΕΙ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ
ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΧΤΥΠΑΝΕ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ
ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΜΠΙΖΕΛΙΟΥ

ΜΑ ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,
ΤΟΣΟ ΧΑΥΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ?
ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ, ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ?
ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΧΕΙΡΙΖΕΤΕ?
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ.
ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΛΗΔΕΣ!
ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Βρέθηκε ένας άνθρωπος να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Όσο και τον αντιπαθούν κάποιοι, η αλήθεια πονάει! Νομίζω ότι το ένιωσαν οι φίλοι χειριστές της ΠΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καλά χειριστά μου, εσυ καταλαβαίνεις πως σε χειρίζονται κάποιοι υψηλόβαθμοι όταν παρακαλάνε να γίνει και κανένα ατυχηματάκι για να πάρουν και καμία αύξηση στο πτητικό τους τα παχύσαρκα του ΓΕΑ που πετάνε... πέτρες στην ακροθαλασσιά? Σεβασμό σε αυτόν που σου υπογράφει το αεροπλάνο για να πετάξεις με ασφάλεια και να γυρίσεις στην οικογένεια σου. Συγχαρητήρια στον κ. Πάγκαλο για τις δηλώσεις του (που πάλι παραποιούνται).

Ανώνυμος είπε...

Με τι ευκολία μπορεί κάποιος να πάρει σκόρπιες λέξεις από μία ομιλία και να τις πασάρει έντεχνα σε άλλους που ήταν απόντες, για να προάγει την προβοκάτσια του!

Και τι σχόλια αλήθεια! Ευτυχώς που όλοι είμαστε μια οικογένεια στην Π.Α.!

Η αντικειμενική ενημέρωση σε όλο της το μεγαλείο!!

(ΥΓ: Γιαννάκη, Βασιλάκη: Ό,τι σπείρατε θερίζετε. Όταν ψάχνετε για υπαίτιους κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη. Αν κάποιοι φταίνε είστε αποκλειστικά εσείς οι δύο)

Ανώνυμος είπε...

Όλη η εξυπνάδα των ιπταμένων της ΠΑ παρουσιάζεται στις εξής αναρτήσεις:

http://armyalert.blogspot.com/2010/11/1_16.html

και

http://armyalert.blogspot.com/2010/11/2_17.html

Τα σχόλια περιττεύουν, είστε όλοι αξιολύπητοι κύριε αξιολύπητε ιπτάμενε αξιωματικούλη 9:57μμ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάγκαλε Χοντρε και Απαίσιε (ΠΩΛΗΤΗ της Εθνικής Κυριαρχίας - Βλέπε Ιμια) νομίζεις ότι ότι οι παραγωγικοί ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ της ΠΑ χάφτουν τις παπαριές σου? Με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια.... και το βρωμερό και τρισάθλιο κόμμα σου είναι το καλύτερο, από τα λοιπά βρωμερά και τρισάθλια κόμματα που απαρτίζουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην παροχή ωευδών υποσχέσεων. Καιρός γαρ εγγύς ... ΟΛΟΙ θα λάβουν αυτό ποθ τους αξίζει (ΜΑΧΑΙΡΙ δηλαδή)

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ "ΤΑΞΙΤΖΗ" ΤΟΥ ΑΕΡΑ...ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα την μη αναγνωρισμένη από το ΤΕΕ επιστημονικότητα σας. Ο χοντρομπαλάς σας δούλεψε και σεις τον παλαμακιάζατε μετά μανίας κοροϊδάρες. Ποιός φτάχνει τ' αεροπλάνα ρε λεβέντες; Εσείς ή οι ΣΤΥΑτζήδες που δουλεύουν με όλες τις καιρικές συνθήκες στην πίστα ενώ εσείς πίνετε την καφεδιά σας στα καλοκλιματιζόμενα γραφεία σας; Σαν δεν ντρέπεστε που δημιουργείτε διχασμό στην ΠΑ. Να παραιτηθείτε δεν χρειάζεστε. Οι ειδικότητές σας δεν χρειάζονται στην αεροπορία, γι' αυτό αντί για δουλειά ασχολείστε με δολοπλοκίες.
Αν θέλετε καταλάβετε το, δεν σας χρειαζόμαστε, παραιτηθείτε άμεσα.
Παρακαλείται ο υπουργός και το ΓΕΑ να μην προκηρύξει πλέον θέσεις για το τμήμα μηχανικών της ΣΙ. Σε τέτοιες περιόδους λιτότητας που ζούμε οι προσλήψεις άχρηστου προσωπικού είναι παράπτωμα που αγγίζει τα όρια του εγκλήματος κατά της χώρας.

ΣΤΥΑτζής

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ιπτάμενε ''Αξιωματίκαρε'' μήπως αναπολείτε τις εποχές με την καντίνα που τόσο γλαφυρά περιγράψατε?
Μήπως το κείμενο σας προδίδει τη συμπλεγματική συμπεριφορά σας και μέσα στο εργασιακό σας (μας) περιβάλλον?
Θλίβομαι που αποδεικνύετε ότι υπάρχουν τελικά συνάδελφοι (όπως εσείς) με τους οποίους δε θα ήθελα όχι να συνεργάζομαι, αλλά ούτε να βρίσκομαι στην ίδια καντίνα, για να χρησιμοποιήσω και παραδείγματα της καθημερινότητάς σας...
Ωραίο και το ποιηματάκι σας, αλλά καλό θα ήταν να μάθετε και να γράφετε στην ελληνική, η ανάρτησή σας βρίθει ορθογραφικών λαθών. Επουσιώδες θα μπορούσατε να πείτε, ενδεικτικό του επιπέδου σας θα μπορούσα να πω από μέρους μου.
Ένας αξιωματικούλης.

Ανώνυμος είπε...

Τα όρια της εγκληματικότητας κατά της χώρας είναι όταν:

α. Στρατιωτικοί κάνουν απεργίες.

β. Άμεσα σύλλογος αποφοίτων βγάζει ανακοίνωση στήριξης της απεργίας.

γ. Η εφημερίδα του εν λόγω συλλόγου περιέχει ελάχιστα έως καθόλου τεχνικά θέματα, αλλά άπειρες ευχαριστίες και ύμνους προς ιπταμένους.

Τα γνωρίζετε αυτά κύριε ΣΤΥΑτζή 10:58μμ;;;

Ανώνυμος είπε...

Χειριστουλη που κάνεις τον στυατζή, εσεις διχάζετε την αεροπορία με τα... εμεις οι χειριστές και όλοι οι άλλοι. Η πουλάδα σάς έφαγε και το γκομενιλίκι. Αλλά όταν βγαίνεται στην σύνταξη τότε καταλαβαίνετε πόσο άχρηστοι είστε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΥΣΤΙΣ
22 Νοε και ώρα 17.00 συνελήφθη ο Υποπτέραρχος Η. Χριστακόπουλος που υπηρετει στο ΓΕΕΘΑ από την τροχαία για παραβίαση του ΚΟΚ. Κατά την αφαίρεση των πινακίδων ο ανώτατος αξιωματικός δεν ακολούθησε τις οδηγίες των αστυνομικών οργάνων και αντί αυτού ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν αστυνομικό. Συνελήφθη αμέσως μετά και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Ο Υποπτέραρχος Η. Χριστακόπουλος μαζί με τον υποπτέραρχο Α. θωμαιδη είχαν κριθεί ως παραμένοντες τον προηγούμενο χρόνο από τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ και με την αλλαγή της κυβέρνησης προήχθησαν σε υποπτεράρχους αντί να πάνε σπίτι τους. Ο ΥΕΘΑ, Ο Α/ΓΕΕΘΑ, Ο Α/ΓΕΑ και το ΑΑΣ τι λέει για αυτήν τη συμπεριφορά του υποπτεράρχου Η. Χριστακόπουλου;.Τα στοιχεία του συμβάντος είναι καταγεγραμμένα στην τροχαία Αθηνών.

karfoma είπε...

Κατά κανόνα οι αντιπρόεδροι είναι σαν τα αρχίδια του μουλαριού, αντιπαραγωγικά!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν ένστολος για να μην πω και απλός πολίτης, να χειροκροτά τον κ. Πάγκαλο; (Οτσαλάν, Ιμια, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, γερμανικές κωλοτούμπες, μαζί τα φάγαμε και άλλες επιτυχίες)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΣΤΥΑτζή,
επιτέλους υπάρχει πρωτοποριακή σκέψη σ' αυτό τον τόπο! Εγώ θα πρότεινα περαιτέρω να καταργηθούν οι πολιτικοί μηχανικοί, αφού υπάρχουν οι μπετατζήδες, καθώς και οι γιατροί, αφού υπάρχουν οι νοσοκόμες. Πάντως χαραμίζεσαι... Πρέπει να στείλεις άμεσα το βιογραφικό σου στο opengov.gr, άκουσα ότι ο Παπακωνσταντίνου ζητάει συμβούλους.

Τέλος, εάν έχει περάσει πάνω από 5ετία από τότε που δήλωσες την ΣΜΑ ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό σου δελτίο, πρέπει πια να το ξεπεράσεις... Περαστικά σου.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι πως για πρώτη φορά από πολιτικό αναγνωρίζεται πως γίνεται κάποια δουλειά στην ΠΑ κι από άλλους ανθρώπους πέραν των πιλότων. Αυτό από μόνο του πρέπει να κάνει τους Α/ΓΕΑ & Α/ΓΕΕΘΑ να αναλογιστούν πώς κατάντησαν την ΠΑ να παρουσιάζεται με δύο πρόσωπα: οι πιλότοι κι οι "άλλοι".

Μακάρι να είναι αυτή η απαρχή ανάδειξης και του έργου των "άλλων" και κάποτε να φτάσει η ΠΑ στην ανάδειξη ενός και μόνου, κοινού έργου. Αυτό για το οποίο πληρώνεται με το επίπονο υστέρημα του ελληνικού Λαού.

Ανώνυμος είπε...

11:36 άμα θέλεις κλείσε ραντεβού να δεις αν είμαι ΣΤΥΑτζής αφού αμφιβάλεις.
Άντε και σας ξέρουμε καλά εσάς τους Σματζήδες τι σόϊ υπερόπτες είσαστε απέναντι μας. Κοροϊδάρες που φωνάξατε τον κλανιάρη χοντρομπαλά να σας σώσει. Φάπες ξεγυρισμένες θέλετε που μου αποφασίσατε να ηγηθείτε της αεροπορίας. Να το πούμε στον άλλο δεινόσαυρο τον ΥΠΕΘΑ για να το κάνει.

ΣΤΥΑτζής

Ανώνυμος είπε...

ΣΜΑ; Μήπως Σχολή Ικάρων Τμήμα Μηχανικών. Για ψαχτείτε λίγο «...παραγωγικοί... επιστήμονες»….

Ανώνυμος είπε...

ΣΜΑ ; Μήπως Σχολή Ικάρων Τμήμα Μηχανικών. Για ψαχτείτε λίγο «…παραγωγικοί… επιστήμονες»….

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε 12:53 & 12:56..

βλ. http://www.ypepth.gr/efarmoges/baseis_results.php για ονομασία κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία...(ψάξε για ΣΤΡΑΤ ιδρύματα)

Ανώνυμος είπε...

Σχολή Ικάρων/Τμήμα Μηχανικών.
Μ.Ο ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ:18
Σχολή Ικάρων/Τμήμα Χειριστων.
Μ.Ο ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ:13,5

Υ.Γ. Δώστε σε κανέναν να σας μεταφράσει το (-1) γιατί αλλιώς...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ηλήθιοι είναι...Τους έγλειψε τα αυτιά. Άκουσαν αυτό που ήθελαν (ανωτερότητα) ικανοποίησαν το κόμπλεξ τους και τον χειροκρότησαν...Αντί να τον πάρουν με τις ντομάτες...Αυτός πάντως πέτυχε το σκοπό του...Διέσπασε τους αξιωμαστικούς της Π.Α. και τους πήρε με το μέρος του...Το ότι αυτοί ήταν μαζί 4 χρόνια στη σχολή το ξέχασαν με τη μία...Ά ρε κομπλεξάρεςςςςςςςςςςςςςςςς....
Γι αυτό το λόγο οι πολιτικοί θα κυβερνούν στον αιώνα τον άπαντα...Γιατί υπάρχουν θύματα που τους πιστεύουν. Όσο για τον κ. αντιπρόεδρο,πρέπει να ξέχασε,ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν γνωρίζει το πόσο συνέβαλε ο πατέρας του και μερικοί άλλοι, στην πατρίδα. Για να μη δεχθώ, το χειρότερο, ότι τον αγνόησε σκοπίμως, για να εξαπατήσει τους αφελείς μηχανικούς της Π.Α.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη και στους δυό σας!!!! Είστε ΟΜΑΔΑ το ξεχάσατε που να πάρει ο διάολος???? Είναι δυνατόν να πετάξει ο πιλότος χωρίς τον μηχανικό? Είναι δυνατόν να υπάρξει ο μηχανικός χωρίς τον πιλότο? Είναι δυνατόν ο πιλότος της Φόρμουλα 1 να τρέξει σε αγώνες χωρίς τη φοβερή τεχνική του ομάδα? Τι θα έκαναν οι μηχανικοί χωρίς τον Σουμάχερ? Τι θα έκανε το Πεζικό χωρίς το Πυροβολική ή την Υγκή υποστήριξη? Αντί να τα σπάσετε όλα όταν σας έσπασε την ΟΜΑΔΑ τον χειροκροτήσατε κιόλας. Σας εμπαίζει και του δίνετε αξία για λίγα ευρώ? Στολή φοράτε που να πάρει... - ΥΓ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΥΓ @8:33

Συμφωνώ,απόλυτη διάλυση!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς φίλε των 8:33 ΥΓ έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά η μαλακ΄..α μας έχει πνίξει σ΄αυτή τη χώρα πλέονκαι έχουν χαθεί τα μέτρα και τα σταθμά.

Ρε παιδιά μιά απορία :

το ΕΣΡ ασχολείται και μα τα blog ή τσάμπα κάνω κράτει τις βρισιές για να μην τη πληρώσει κανείς αθώος;;;;;

Αι σιχτιρ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε κομπλεξαρισμένοι, είναι δεδομένο ότι ο Πάγκαλος είναι οξυδερκής. Ποιός από εσάς θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί μαζί του σε μία συνομιλία! Μήπως ο αρχηγούλης σας που δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο? Σταματήστε να τον βρίζετε και ακούτε λίγο αυτούς που έχουν τουλάχιστον ένα δράμι μυαλό περισσότερο από εσάς. Αλλιώς χειριστές θα παραμείνετε σε όλη τη ζωή σας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΒΑΘΙΑ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ-1
ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ,
ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΤΗΣΕΩΝ.
Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ.
Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ,
ΑΦΕΛΕΙΣ Η ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ.
ΜΙΚΡΟΥΛΗΔΕΣ, ΠΤΩΧΟΥΛΗΔΕΣ.
ΜΙΖΕΡΟΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 3:44
Συμφωνώ και επαυξάνω με τα λεγόμενα σου! Πρέπει να σταματήσει το κόλπο "τους βάζω να τσακώνονται ώστε να μην ασχολούνται με τα σοβαρά και τα μελούμενα". Μήπως όμως οι αντιρρησίες δεν είναι ούτε μηχανικοί, ούτε ιπτάμενοι αλλά αργόσχολα κοματόσκυλα που κινούν τα νήματα για λογαρισμών άλλων? - ΥΓ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ. ΜΟΝΟ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΥΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΡΙΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΟΥΔΙΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΛΥΦΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ....
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΟΡΦΕΣ. ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΚΤΗ ΤΟΥ Η ΙΠΤΑΜΕΝΟ Η Η Η .... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ. Η ΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΧΕΙΑ. ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΤΥΧΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΛΗ Η ΜΟΝΑΔΑ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑ...ΚΑΣ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑ...ΚΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝΕΙΣ ΝΕΟΤΕΡΟΣ.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΣΑΚΟΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΜΑΤΖΗΔΕΣ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

ΕΝΑΣ ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ρε που φθάσαμε να δίνουμε αξία στον πάγκαλο....και μη χειρότερα...ρε καλά μας είπε ο άλλος αυτιστικούς... αλλά όταν βλέπεις στην ΠΑ να τρώγονται μεταξύ τους γιατί κάποιοι έχασαν την κουτάλα και τα αρχηγιλίκια ε τότε τη να πείς....παιδάκια μη τρώγεστε τώρα τρώνε οι μηχανικοί πριν έτρωγαν τα πουλάκια ε μην εισθαι και μοναχοφάιδες.

Ανώνυμος είπε...

Προς 24 Νοεμβρίου 2010 6:31 μ.μ.
Μετά από 20 χρόνια στην Αθήνα συνιστάται ολιγοήμερη παραμονή σε ΠΜ και ελαφρά γεύματα

Unknown είπε...

Του κάνατε την τιμή να τον καλέσετε να σας μιλήση; Να σας πεί τι; Κατάφερε όμως να σας κανει δύο κομάτια και να πετάτε πέτρες οι μηχανικοί στους ιπτάμενους και αντίστοφα. Αυτός έκανε την δουλειά του. Εσείς προσπαθείτε να πείσετε οι μεν τους δε ότι είχατε μεγαλύτερη βαθμολογία. Βράαααβο παιδια της ΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

καταφερε και σας διεσπασε ο ............ αντιπροεδρος, αισχος που τον χειροκροτουσατε (απαραδεκτο) .μηπως ειναι το νεο κολπο διασπασηε των ΕΔ;να βαζουν κοντρες μεταξυ μας ωστε να μην ειμαστε πολλες φωνες μαζι;για σκεφτειτε το λιγο.

Ανώνυμος είπε...

Για να τελειωνει ολο αυτο το πανηγυρι ακουστε τι πραγματικα ειπωθηκε και οχι αποσπασματικα από τον κ. Παγκαλο
http://antiproedros.gov.gr/2010/11/24/1130
Οσον αφορα το σχολιο του μακεδονα, οι Μηχανικοι και οι Ιπταμενοι δεν εχουν να χωρισουν τιποτα και κανενας δεν κμπορει να τους βαλει απεναντι.

Unknown είπε...

Χαίρομαι για το σχόλιο του 24 Νοε 10.23. Αυτό τουλάχιστον πρέπει όχι μόνο να λέγεται αλλά και να είναι αληθές.

Ανώνυμος είπε...

"Σμήναρχε από ΣΜΑ" (που αμφιβάλλω πολύ αν είσαι αυτό που λες)
Μάθε να χρησιμοποιείς και τα μικρά γράμματα και άστα τα σήματα. Και φυσικά με ορθογραφία...
Επί της ουσίας, στο σχόλιό σου, οι παλιές σειρές σας είναι που ευθύνονται για τη σημερινή εικόνα και κατάσταση.
Αυτοί που προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τα "κεκτημένα" τους και εσείς που ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε για την πραγματική εξέλιξη των μηχανικών.
Καλή η ενότητα και η αγάπη, αλλά μια οικογένεια δεν έχει δούλους και πλήβειους... Σωστά;
Και αν νομίζεις πως το θέμα είναι οι καρέκλες, δεν έχεις καταλάβει απολύτως τίποτα! Και δυστυχώς είναι το αυτονόητο...

Ένας κατώτερος από τη ΣΜΑ

ΥΓ : Και έλεος πια με την τυμβωρυχία. Κάτι άλλο πιο πρωτότυπο, δεν έχουμε να πούμε;

Ανώνυμος είπε...

Ποια αεροπορία που είναι όλοι και συνεργάζονται αρμονικά? Οι χειρισταράδες έχουν καταντήσει την αεροπορία σαν τα μούτρα τους και παρακαλάνε να είναι 100 χρόνια στην αεροπορία, να κάθονται στην καρέκλα και να παίρνουν το πέτσινο πτητικό. Κρίμα στα λίγα παλικάρια που το πετάνε πραγματικά για να το καρπώνονται οι μπουχέσες της πασέντζας!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΩΤΕΡΕ ΤΗΣ ΣΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΑΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΔΟΥΛΟΙ ΚΛΠ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΕΝΤΑΧΘΕΙ. ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΜΑ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ Η ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΛΟΡΔΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΚΟΥΤΑΛΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΠΙΟΥ. ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ!!!!!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ Η ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΝΤΥΝΕΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΗ ΠΟΥΝΤΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΑ AIRCONTITION!!

ΕΝΑΣ ΣΜΧΟΣ ΣΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Ανώνυμος είπε...

«ΣΜΗΝΑΡΧΕ ΣΜΑ» από το επίπεδό σου και μόνο φαίνεται ότι δεν έχεις καμία σχέση με μηχανικό, αλλά προσπαθείς προβοκατόρικα να λασπολογήσεις γιατί δεν έχεις να αντιτάξεις λογικά επιχειρήματα. Αλλά και να είσαι μηχανικός δεν έχεις καμία σχέση με αυτά που πρεσβεύουν οι μηχανικοί που στόχο έχουν την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της αεροπορίας, οπότε καλύτερα που δεν ασχολείσαι. Η ικανότητα αντίληψής σου δεν επαρκεί ούτε για την κατανόηση του αυτονόητου. Σε αυτή την περίπτωση θα είσαι από αυτούς που μπήκαν με τον τενεκέ φέτα οπότε με το δίκιο σου λες ότι αν δεν υπήρχε η ΣΜΑ θα σκούπιζε κάποιος πεζοδρόμια, γιατί για όλους τους νεότερους η ΣΜΑ ήταν η πρώτη επιλογή πάνω από τα πολυτεχνεία. Πάντως αν είναι έτσι, συγχαρητήρια, έχεις όλα τα προσόντα να γίνεις ανώτατος, ξεκίνα να κολλάς και καμιά αφισούλα, αν δε το κάνεις ήδη βέβαια…

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Σκηνή σε ΠΜ της ΠΑ πριν από μερικά χρόνια. Σε τελετή παράδοσης παραλαβής κάποιος ρώτησε τον κ. Δκτη σχετικά με το θέμα της ένταξης τριών Τεχνικών στο "18μηνο" καθόσον ήταν προσωπικό Μοίρας που οι Τεχνικοί μπορούν να επιβαίνουν επί των Α/Φ για λόγους συντήρησης, δοκιμών κλπ. Ο κ. Διοικητής "συμφώνησε" αλλά μετά, γυρνώντας σε ιπτάμενο συνάδελφό του είπε: "Αυτά κάνουμε και δεν πρόκειται να αυξηθεί ποτέ το ΠΤΗΤΙΚΟ ΜΑΣ". Δυστυχώς για κάποιους όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο ΠΤΗΤΙΚΟ. Και να φανταστεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος Δκτης ήταν από τους αντικειμενικά αξιολογότερους που πέρασαν από τη συγκεκριμένη Μονάδα. ΚΡΙΜΑ.....

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ για τον "ΣΜΧΟ ΣΜΑ":

Προφανώς όπως καταλαβαίνουν όλοι είναι προβοκάτσια από ιπτάμενο,στυατζή ή άλλον γενικότερα ΜΗ-Μηχανικό της ΣΙ.

Μην απαντάτε σε αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σμχος ΣΜΑ είναι προβοκάτορας των χειριστών. Μέχρι εκεί μπορεί να φθάσει το μυαλό τους δυστυχώς! Αποδεικνύουν το επίπεδο σκέψης, πολιτισμού, οράματος, ήθους, κλπ κλπ. Αγνοήστε την προσπάθεια να "τραβήξει" κόσμο σε "διάλογο".

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΧΕΙΜΩΝΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ.
ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ.
ΑΥΤΑ, ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, ΟΛΟ ΣΕ ΚΑΤΙ "ΜΑΣΣΩΝΙΚΕΣ" ΣΤΟΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ , ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΛΟΥΣΤΡΟ, ΜΗΧΑΝΕΥΟΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.
ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.
ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Προφανέστατα ο "Σμχος από την ΣΜΑ" είναι ή τεχνικός ή ιπτάμενος, αλλά σίγουρα κομπλεξικός και δεν γνωρίζει το θέμα.

Αν τώρα έστω και στην μικρή πιθανότητα να είναι αλήθεια η υπογραφή του (ναι υπάρχουν και τέτοιοι, άλλωστε και ο νάνος κλαδάρχης μάλλον τα ίδια εστερνίζεται) τον έχουν πειράξει οι πολλές σφαλιάρες ως καρπαζοεισπράκτορας ιπταμένων και οι πολλές υποκλίσεις ως υποτελής του αφέντη.

Είναι εν ζωή γιατί έχει φάει κάποια τυράκια.

Πάντως όποιος και να είναι λυπάμαι τα παιδιά του που έχουν αυτόν τον πατέρα................

Ανώνυμος είπε...

Σύντομο "Αεροπορικό" Ανέκδοτο:

- Τι είναι ένας ΝΑΝΟΣ με πολύ μεγάλο "ΌΡΓΑΝΟ";

- ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ

Επειδή κάποιος αναφέρθηκε στον "ΝΑΝΟ ΚΛΑΔΑΡΧΗ" μας, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ο ίδιος είναι γνωστός και ως "ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΣ". Λόγω του μεγέθους και των πράξεων του οι οποίες είναι ασύμμετρες...

Ανώνυμος είπε...

Όταν, πριν από αρκετά χρόνια, κύριε "Σμήναρχε" έδινα εξετάσεις, θα μπορούσα να μπω σε οποιαδήποτε σχολή ήθελα.
Χωρίς να έχω καμία σχέση με την αεροπορία, επέλεξα τη ΣΜΑ, γιατί στο μυαλό μου ήταν μία σχολή-θρύλος.
Μόνο οι καλύτεροι μπορούν να μπουν, να τελειώσουν με επιτυχία τη σχολή και να κάνουν καριέρα σε ένα όπλο με τεχνολογίες αιχμής και ανθρώπινο δυναμικό με ανοιχτά μυαλά.
Πλεόν και μετά από αρκετά χρόνια, με το πτυχίο μου περί της αεροπορικής επιστήμης (που ουσιαστικά είναι μια απλή κορνίζα), ψάχνω την επαγγελματική, επιστημονική και ηθική μου εξέλιξη. Ισορροπώ μέσα σε διαφορετικές κάστες και συμφέροντα, για να καταφέρω να ανταπεξέλθω στα καθηκοντά μου. Με μοναδικό στόχο καριέρας, να συμπληρώσω τα 40 χρόνια υπηρεσίας.
Το θεωρείτε σωστό αυτό "κ. Σμχε";

Ένας κατώτερος από τη ΣΜΑ

ΥΓ 1 : Ευτυχώς "κ. Σμχε", έμαθα από μικρός τι σημαίνει σκληρή δουλειά και οικοδομή. Και δυστυχώς, προτιμώ να να δουλεύω, να χάνω άδειες, να εργάζομαι πέραν του ωραρίου και πέραν των υπηρεσιακών καθηκόντων μου, παρά να πετάω τάπες σε βαρέλια Jack Daniels.
ΥΓ 2 : Κανείς, μα κανείς, δεν έχει μιλήσει για απεργία. Οπότε, μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις, σκιές και σενάρια συνομωσίας, εκεί που δεν υπάχουν.
ΥΓ 3 : Ένα από τα λάθη της Αεροπορίας είναι οι κατώτεροι αξκοί στα επιτελεία. Αλλά αυτό, κάποιους μεγάλους τους βολεύει...

Ανώνυμος είπε...

Αν στο κράτος και στις ΕΔ είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε εύκολα την παραγωγικότητα (με την οικονομική της έννοια) και τους παραγωγικούς φορείς/ειδικότητες/κλπ, αντίθετα είναι πολύ εύκολο να προσδιορίσουμε κάποιους οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι Μη-Παραγωγικοί (μηδενική συνεισφορά στο Α.Ε.Π.) αλλά είναι ΑΝΤΙ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ. Και αυτοί είναι ΑΠΑΝΤΕΣ οι Ιπτάμενοι της ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ (ή άλλου σχήματος) καρέκλας (βλέπε από ΣΜΧΟ και άνω, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ).

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά περιμένουμε με αγωνία την απάντηση των προβοκατόρων επί του σχολίο του ανώνυμου 25 ΝΟΕ 2010 11.22 ΜΜ.

Ένα μεγάλο μπράβο για τον απλό συλλογισμό και τον τρόπο με τον οποίο ετέθη αυτό το εύλογο ερώτημα. Για να μαθαίνουν όλοι τις επιτέλους συμβαίνει στο Στράτευμα με τα "αιώνια παιδιά των αιθέρων".

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι Ξυπνήστε!!!

Τώρα θυμηθήκατε ότι κοιμηθήκατε στα ίδια μαξιλάρια στη σχολή κι ότι η Φόρμουλα 1 χρειάζεται και τεχνική υποστήριξη? Ίδια σχολή συνεπάγεται και ίδια μεταχείριση. Δε ζητάμε οικονομικά κίνητρα. Δεν απειλούμε με απεργίες. Το μόνο που ζητάμε είναι να πάψει η απαξίωση. Να αναγνωριστεί το έργο των πιλότων που παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους πάνω από το Αιγαίο (και όχι πάνω από την καρέκλα) όπως και των μηχανικών που στρίβουν το νόμισμα ισορροπώντας ανάμεσα στην επίτευξη της αποστολής και την τήρηση των θεσμικών κειμένων.
Σκεφτείτε το όφελος της Π.Α. αν διπλασιαστεί το πτητικό για όσους λιώνουν μέσα στην anti-g και κοπεί σε όσους λιώνουν στο Air Condition.
Αφήστε το κόμπλεξ προς τους Μηχανικούς. Διασφαλίζουν την ασφαλή προσγείωσή σας με απαρχαιωμένα μέσα χωρίς κανένα κίνητρο, χωρίς καμμία αναγνώριση, παρά μόνο διακατεχόμενοι από επαγγελματισμό και φιλότιμο, τη στιγμή που οι ιπτάμενοι της καρέκλας σας παρακινούν σε απεργίες μετατρέποντας σας σε πιόνια για τα δερμάτινα και τα πτητικά του γραφείου.
Αναλογιστείτε γιατί εξαντλείτε κάθε περιθώριο παραμονής στην Π.Α. (μη χαθεί ούτε μία μέρα πτητικού) τη στιγμή που οι Μηχανικοί ανυπομονούν να παραιτηθούν τη στιγμή που η εμπειρία τους είναι στο απώγειο και διαπρέπουν εκτός Π.Α.

Στο μαξιλάρι μου μέσα στη Σ.Ι. κοιμήθηκαν και εξακολουθούν να κοιμούνται αρχαιότεροι μου...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μιλάμε για μαξιλάρια: Έτσι όπως στρώσατε (ιπτάμενοι) θα κοιμηθείτε! Τι περιμένατε; Ότι θα κάνετε ότι κάνετε και κανείς ποτέ δεν θα μιλάει και δεν θα αντιδρά (μηχανικοί); Δεν σκέφτεστε τίποτα περισσότερο από την κουτάλα; Ο κόσμος πάει μπροστά (μαζί και οι μικροί ιπτάμενοι τους οποίους διαπαιδαγωγείτε από την πρώτη μέρα να ακολουθήσουν τα βήματα των ΓΥΠΩΝ και όχι ΑΕΤΩΝ όπως πρέπει να είστε)!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
Είμαι στέλεχος του ΠΝ. Όμως με αυτά που διαβάζω εδώ καταλαβαίνω πόσο ηλίθιοι είμαστε όλοι οι στρατιωτικοί τελικά. Οι Μηχανικοί χειροκροτάνε κάποιων που τους χαϊδεύει τα αυτιά (είναι δυνατών να είστε εσείς παραγωγικοί όταν δεν είναι παραγωγικός και ο Ιπτάμενος; Εσείς είσαστε ομάδα, αλά κάθε ομάδα έχει και αρχηγό αλλιώς έχουμε αναρχία). Στην συνέχεια βλέπω να ξεκινάει πόλεμος μεταξύ σας για το ποιος είναι ποιο χρήσιμος, παραγωγικός κτλ. Πλήρη διχόνοια.
Ένας άχρηστος χοντρός που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του μας παίζει όλος για πλάκα στα δάχτυλα του. Αυτά βλέπω και πιστεύω ότι τελικά οι στρατιωτικοί είμαστε όντως αυτιστικοί!

Ανώνυμος είπε...

Προς το στέλεχος του ΠΝ

Η αεροπορία έχει αρχηγό ο οποίος δυστυχώς δεν έχει καθόλου διάθεση να ασχοληθεί με το θέμα.

Η κύρια εργασία του για φέτος ήταν η "λευκή" απεργία, έτσι ώστε όλοι οι "άξιοι" αξιωματικοί της ΠΑ να σώσουν τα λεφτάκια τους.

Αυτό άραγε δεν σε πρόσβαλε ως στρατιωτικό;

Όσο για τις δηλώσεις Πάγκαλου έχουν έννοια μόνο εάν παρουσιαστούν σωστά και ολοκληρωμένες σε κάποιον που γνωρίζει ακριβώς τα θέματα της ΠΑ.

Φυσικά και μπορεί κάποιος να χαρακτηριστεί αυτιστικός όταν λέει την γνώμη του για ένα θέμα που δεν γνωρίζει "είναι δυνατών να είστε εσείς παραγωγικοί όταν δεν είναι παραγωγικός και ο Ιπτάμενος;"

Άμα έχεις απορίες για την σημερινή σου κατάσταση και τους νόμους που ψηφίστηκαν για το στράτευμα πήγαινε στον αρχι-ιπτάμενο (Α/ΓΕΕΘΑ) να στους εξηγήσει και να δούμε άμα έχεις τις ίδιες απορίες και μετά!

Ανώνυμος είπε...

δυστηχως ο κυριος σμηναρχος απο τη ΣΜΑ εχει απολυτο δικιο. αντι ολες οι ειδικοτητες της ΠΑ να δουλευουμε για τον ιδιο σκοπο, την πατριδα, ανεξαρτητως βαθμου ή εαν καποιος ειναι απο τη ΣΤΥΑ τη ΣΥΔ ή τη ΣΙ εχουν καυαφερει να μας κανουν να τσακωνομαστε για να κανουν τη δουλεια τους καλυτερα. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Δεν υποστηρίζω την αντίδραση των μηχανικών στην ομιλία του Πάγκαλου ούτε όμως πιστεύω πως οι μηχανικοί είναι αφελείς αξιωματικούληδες. Όλοι στην ΠΑ ιπτάμενοι, μηχανικοί, τεχνικοί, ελεγκτές αεράμυνες και όλες οι άλλες ειδικότητες είναι μια ομάδα που στόχο έχει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΠΑ. Ο καθένας μέσα από την δικιά του ειδικότητα και το δικό του ρόλο βοηθάει στην πραγμάτωση αυτού του στόχου. Όσον αφορά το κόμπλεξ των μηχανικών επειδή κανένας δεν εκτιμά τη δουλειά τους είναι λάθος. Ο καθένας ξέρει ποιο είναι η αξία του και δεν δίνει σημασία σε αυτούς που θέλουν να θεωρούνται ανώτεροι. Δεν αξίζει να τους δώσει κανείς σημασία όπως δεν αξίζει να δώσει σημασία στην ομιλία του Πάγκαλου και του κάθε πολιτικού. Αυτοί το συμφέρον τους κοιτάνε. Πώς ξαφνικά τους νοιάζει το έργο των μηχανικών; Εγώ σαν μελλοντική μηχανικός δεν χρειάζομαι κανέναν να μου γλείψει τ' αυτιά. Ξέρω ποιες είναι οι ευθύνες μου, οι γνώσεις μου και τι προσφέρω. Δε με ενδιαφέρει τί πιστεύουν οι υπόλοιποι (συνάδελφοι, πολιτικοί, απλοί πολίτες). Εκτιμώ το έργο όλων των ειδικοτήτων και κατανοώ ότι για να πετύχει το στόχο της η ΠΑ πρέπει να βάλουμε όλοι το χεράκι μας. Ντρέπομαι για τους μελλοντικούς συνάδελφους που χειροκρότησαν τον Πάγκαλο, ντρέπομαι όμως και γι’ αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μόνους χρήσιμους και ανώτερους.

Μια μελλοντική μαθήτρια της ΣΜΑ 15 χρονών

Ανώνυμος είπε...

Έτσι η συντεχνία ιπταμένων και η ματαιοδοξία των λοιπών φαίνεται να κινούν τα νήματα εντός ΠΑ, καμουφλαρισμένες αξίες πίσω από τις αναχαιτίσεις και τις δραματικές συνεντεύξεις των ηρώων.

Φυσικά δεν υπάρχει κόμπλεξ των μηχανικών ότι κανένας δεν εκτιμά τη δουλειά τους, αλλά ένα διαρκές και διαχρονικό παράπονο: η έλλειψη επαγγελματικού περιβάλλοντος. Άλλωστε δεν είναι ιπτάμενοι, ξέρουν την αξία τους και πάντα θέλουν να παραμένουν αφανείς. Έχουν όμως απαιτήσεις, οι ανώτεροι τους να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων είτε είναι ιπτάμενοι είτε είναι μηχανικοί. Επίσης θεωρούν πλέον χρέος τους σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία, για τα κακώς κείμενα εντός ΠΑ. Ευτυχώς για αυτούς που έγινε η απεργία τον Απρίλιο του περασμένου έτους και πλέον ακόμα και οι πολιτικοί που ασχολούνται επιδερμικά με κάθε θέμα μπορούν εύκολα να αντιληφθούν ότι εντός ΠΑ υπάρχει μια αρρωστημένη νοοτροπία. Δυστυχώς όμως μόνο οι ιπτάμενοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Πάγκαλου.

Εννοείται ότι τους πολιτικούς δεν τους ενδιαφέρει το έργο των μηχανικών γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρει και τους ιπταμένους. Οι ιπτάμενοι δεν ενδιαφέρονται για τα “αδέρφια” τους, για τους ανθρώπους που ήταν μαζί τους στην σχολή, για τους συναδέλφους τους που είναι κάθε μέρα μαζί τους στην υπηρεσία.

Έτσι πλέον σαν μελλοντική μηχανικός ξέρω τι πρέπει να κάνω και δεν χρειάζομαι κανένα να μου κάνει υποδείξεις. Ξέρω ποιες είναι οι ευθύνες μου, οι γνώσεις μου και τι θα προσφέρω. Φυσικά και με ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι υπόλοιποι (συνάδελφοι, πολιτικοί, απλοί πολίτες), αφού είμαι κομμάτι της κοινωνίας. Θα είμαι φορέας αλλαγής και δεν θα ανέχομαι αρρωστημένες καταστάσεις και νοοτροπίες του παρελθόντος. Θα εκτιμώ το έργο όλων των ειδικοτήτων, σε αντίθεση με αυτό που κάνει σήμερα η ηγεσία της ΠΑ και κατανοώ πλέον ότι για να πετύχει το στόχο της η ΠΑ πρέπει να βάλουμε όλοι το χεράκι μας έτσι ώστε να εξαφανιστεί η συντεχνία των ιπταμένων.

Ντρέπομαι για τους μελλοντικούς συνάδελφους μου που έκαναν απεργία, ντρέπομαι όμως περισσότερο γι’ αυτούς επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μόνους χρήσιμους και ανώτερους.


Μια μελλοντική μαθήτρια της ΣΜΑ 15 χρονών, που επιθυμεί να είναι χρήσιμη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και όχι να ικανοποιεί την ματαιοδοξία της...

Ανώνυμος είπε...

H ΣΜΑ ειναι μια σχολη που δεν εχει σκοπο,η ΠΑ δεν κανει ερευνα ουτε χρειαζεται επιστημονικο προσωπικο,ειναι μια σχολη που δεν εχει καποιο αντικειμενο αφου αν καποιος αποφοιτος,ειδικα εγκαταστασεων δεν ειχε την αποκατασταση της ΠΑ,θα εμενε ανεργος γιατι δεν εχουν ουτε δικαιωματα ΤΕΙ.Σε ολες τις ξενες χωρες αποφοιτοι ΑΕΙ και πολυτεχνειου μπορουν να εισελθουν ως αξιωματικοι στις ενοπλες δυναμεις,ετοιμοι μηχανικοι πληρων προσοντων και οχι μηχανικοι στο περιπου.Δεν ειμαι κατα των στελεχων της ΣΜΑ απλα βλεπω οτι τους κοροιδευουν απο την πρωτη μερα που θα φορεσουν τα μπλε λεγοντας οτι ειναι μια υπερσχολη.....
Η ΠΑ κατηργησε τις ειδικοτητες μετεωρολογου ,διοικητικου και εφοδιαστη και παιρνει αξιωματικους με πτυχιο ΑΕΙ η μετατασσει υπαξιωματικους ΣΤΥΑ/ΣΥΔ που τελειωσαν ΑΕΙ,οπως ο γραφων,ετσι πρεπει να γινει και με τη ΣΜΑ.
Τρεχετε ολοι σπουδαζετε κανετε μαστερ διδακτορικα,μπραβο σας...και τι κερδιζετε?ΤΙΠΟΤΑ
Οσο για τους ιπταμενους το πτητικο επιδομα πρεπει να κοπει ΑΜΕΣΑ σε αυτους που δε ΠΕΤΑΝΕ..Γιατι οταν καποιοι μοχθουν στην αναχαιτηση αλλοι κυκλοφορουν με ατσαλακωτη μπαραθεα και γυαλισμενο ξιφος..Πιο πολυ σεβονται οι μηχανικοι τους ιπταμενους παρα οι ιπταμενοι τους ιπταμενος OMG και 3LOL

Ανώνυμος είπε...

και επιπλεον η συνθεση του ΑΑΣ ειναι οντως απαραδεκτη,δεν υπαρχει εκπροσωπος του 60% του προσωπικου της ΠΑ δηλαδη απο ΣΤΥΑ και ΣΥΔ οχι για να κανει κουμαντο απλα για να λεει τη γνωμη του ως εκπροσωπος 1000αδων τεχνικων και διοικητικων.Επισης δε βλεπω,εφοδιαστη,μετεορολογο,διοικητικο,η εφοδιαστικη αλυσιδα απο αρχαιοτατων χρονων ηταν πολλαπλασιαστης ισχυος ,ενας ιπταμενος με ελλειπη ακαδημαικη εκπαιδευση δε μπορει να εκπροσωπησει την ΠΑ σε ενα ΑΑΣ ,η συνθεση ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ