Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ανθολόγιο σχολιασμών!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μιλάμε και δεχόμαστε απαλλαγές.... Από τη στιγμή που μας θεωρούν δημόσιους υπαλλήλους και θέλουν ενιαίο μισθολογειο να πληρώνουν υπερωρίες αυτές τις επιπλέον ώρες.

Το Ερώτημα που πρέπει να τεθεί από του Βουλευτές που θέλουν να βοηθήσουν μια κατηγορία που μόνιμα αδικείται, καθώς να αναγκάσουν/διευκολύνουν τον Υπουργό να πάρει την πρέπουσα θέση είναι το εξής:

Γιατί το προσωπικό του Δημοσίου Τομέα, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ όταν απασχολούνται πέραν του θεσμοθετημένου ωραρίου, Σαββατοκύριακα και Αργίες αμείβονται extra και υπερωριακά, εν αντιθέσει στο προσωπικό των Ε.Δ. αυτό δεν γίνεται?
Γιατί στις κρατήσεις και στις μειώσεις είμαστε όλοι ίσοι, αλλά στις νόμιμες παροχές το Στρατιωτικό προσωπικό δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη?
Σ' αυτά τα ερωτήματα να απαντήσει ο Υ.ΕΘ.Α και Υ.ΕΘ.ΟΙΚ.


Κύριε υπουργέ,
αποδείξατε μια ακόμα φορά την "ευστροφία" σας με το πόσο εύκολα ξεπετάξατε το ζήτημα. Μπορείτε να μας εξηγήσετε, εσείς ο ογκόλιθος της δημοκρατίας και της νομικής επιστήμης:
1.Τι σημαίνει "κατά κανόνα και εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες". Όταν ο προϊστάμενος κρίνει ότι δεν το επιτρέπουν, εμείς θα δουλεύουμε μέχρι να το επιτρέψουν?
2. Γνωρίζετε ότι απαλλαγή χορηγείται "όταν το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες" μόνο για τις Κυριακές και τις αργίες? Το Σάββατο δεν είναι αργία? Γιατί δεν χορηγείται? Έχετε εκδόσει τις αναγκαίες οδηγίες ή ακόμα καλύτερα έχετε προβεί σε κάποιου είδους τροποποίηση στρατιωτικών κανονισμών ή άλλων σχετικών νομοθετικών κειμένων?
3. Αναφέρετε ότι χορηγείται μια ημέρα απαλλαγή προσέλευσης την επόμενη εργάσιμη. Ας θεωρήσουμε ότι αυτό εξισορροπεί την εργασία από 1500-2300 όντος του πενθημέρου. Τι γίνεται για το 8ωρο από 2300-0600? Για νυκτερινή εργασία δικαιούμαστε 2 εργάσιμα 8κταωρα. Με αυτά τι θα γίνει?
4. Μπορείτε να μας διευκρινίσετε τι σημαίνει «καταστρατηγηθεί αδικαιολόγητα» το ωράριο. Υπάρχει και δικαιολογημένη ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ? Ποιος θα το κρίνει αυτό? Αυτός που το καταστρατήγησε ή αυτός που τον διέταξε (έμμεσα ή άμεσα) να το καταστρατηγήσει (π.χ Δκτης Μονάδος, δκτης σχηματισμού).
5. Αυτή η «δικαιολογημένη καταστρατήγηση» ισχύει και για τον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα? Για παράδειγμα, εάν ο δκτης του ΙΚΑ διατάξει τους γιατρούς ενός παραρτήματος να δουλέψουν μέχρι τις 12 το βράδυ γιατί δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες, αυτοί θα δουλέψουν χωρίς αμοιβή ή απαλλαγή εργασίας?
Εάν ο διευθυντής της ΕΘΕΛ διατάξει 5 οδηγούς να εργαστούν βράδυ γιατί δεν βγαίνουν τα δρομολόγια αυτοί θα εργαστούν βράδυ χωρίς αμοιβή και εάν ναι θα πάρουν 1ή 2 ρεπό σε αντιστάθμισμα της νυκτερινής εργασίας
Και κάτι επίκαιρο. Γιατί δεν «καταστρατηγήθηκε δικαιολογημένα» το ωράριο του Υπ. Εσωτερικών και των ΟΤΑ, αλλά προβλέφθηκε αμοιβή, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την παραπαίουσα ελληνική οικονομία?
Γ.Π


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομε!
Εγώ προσωπικά μετά την παύση του ωραρίου παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω.
Ας δουλέψουν υπερωριακά και άνευ αμοιβής οι καριερίστες.

Ανώνυμος είπε...

Όσο θα νομίζετε ότι η πολιτική ηγεσία ασχολείται με θέματα ωραρίου -απαλλαγών –αποζημιώσεις για πραγματικά φύλλα πορείας (που τελευταία δε αποζημιώνονται.

Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Αυτά είναι θέματα των 5 στρατηγών

Ανώνυμος είπε...

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να τεθεί (και τώρα, λόγω του νέου συνταξιοδοτικού γίνεται πιο επιτακτικό αυτό το "πρέπει") είναι η αναγνώριση ως ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ του χρόνου όλων αυτών των υπερωριών, είτε έκτακτες, είτε τακτικές είναι αυτές.
Πέρα από την πληρωμή ή την απαλλαγή, από τη στιγμή που παρέχονται ως υπηρεσία, πρέπει αυτές οι υπερωρίες να προσμετρώνται ως συντάξιμες.

Αντ' αυτού προσμετρούν μόνο πέντε επιπλέον συντάξιμα έτη (ως υπηρεσία σε "πολεμικές" μονάδες). Αν όμως αθροίσουμε όλες τις υπερωρίες, υπολογίζοντας για κάθε 7:30 ώρες μία εργάσιμη και για κάθε 22 εργάσιμες, 1 μήνα συντάξιμο, τότε σε 25 ημερολογιακά χρόνια υπηρεσίας τα επιπλέον συντάξιμα έτη ξεπερνούν τα 10 !!! ...

Το θέμα είναι σημαντικό και ως τέτοιο πρέπει να προβληθεί και να διεκδικηθεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ κλπ, ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ, ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
(δυστυχώς...)

Murciélago

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΓΚΑΛΕ,ΔΩΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΟΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ.ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ.Α ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΓΚΑΛΕ.ΕΣΤ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ?ΔΩΣΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ,ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

σιγά ρε σεις μας πήρανε τα σκάγια!!!!

μη μαμάτε τόσο πολύ!!! (μεταξύ μας και εγώ δεν την πάω τη Χριστινούλα, αλλά υπάρχουν και όρια ρε παιδιά)

κοιτάξτε τι θα κάνετε για να μη δουλεύετε σαν δούλοι με συνθήκες 18ου αιώνα και μετά τα λέμε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι μας κοροιδεύουν,καταπατούν τα δικαιώματά μας, η αγανάκτηση ειναι μεγάλη.

Ανώνυμος είπε...

και γιατί δεν προσφέυγουμε κατά του Υπουργού;..Γιατί δεν απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας απο τον ΙΔΙΟ τον ΥΠΟΥΡΓΟ;Περιουσία έχει μπόλικη...ας του τα φάμε για να ψοφήσει ΧΟΝΤΡΟΣ και ΦΤΩΧΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

Αντί να του φάτε τα λεφτά, δεν κανονίζετε να τον κρεμάσετε καλύτερα;

Ανώνυμος είπε...

"Αντί να του φάτε τα λεφτά, δεν κανονίζετε να τον κρεμάσετε καλύτερα;"

...δλδ Άρτος και Θέαμα;;;;;

μμμμμμμμμ, ακούγεται ενδιαφέρον!!!!