Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Συνεχίζονται τα «παρατράγουδα» στο Λιμενικό Σώμα.

Ερώτηση για οδοιπορικά και μεταθέσεις ΛΣ

Προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή.

Ερώτηση
Θέμα: Συνεχίζονται τα «παρατράγουδα» στο Λιμενικό Σώμα.

Κύριε Υπουργέ,

Η Κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ –παρά την αντίθετη προεκλογική της δέσμευση- προχώρησε τόσο στη διάλυση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και στη σταδιακή απαξίωση του Λιμενικού Σώματος το οποίο τελικά υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Διότι είναι αναμφισβήτητο ότι το Λιμενικό Σώμα διανύει περίοδο σοβαρότατων προβλημάτων και πρωτόγνωρων κλυδωνισμών, για τις οποίες δυστυχώς ευθύνεται η ίδια η κυβερνητική πολιτική, είτε με λανθασμένες πολιτικές είτε με παραλείψεις.

Μια τέτοια περίπτωση, η οποία μόνο απορία προξενεί, είναι το γεγονός ότι η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν αποδέχεται την αποκατάσταση των οδοιπορικών εξόδων για τις μηνιαίες περιπολίες των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος. Ως επιχείρημα της άρνησης της εν λόγω υπηρεσίας ορίζεται μια παλαιά Υπουργική Απόφαση η οποία μετά από αρκετά χρόνια κρίνεται ως «μη επαρκής».

Την ίδια μάλιστα στιγμή, τα παρατράγουδα στο Λιμενικό Σώμα συνεχίζονται, εφόσον –σύμφωνα με πληροφορίες- οι αποσπάσεις 250 στελεχών επιλεκτικά μετατράπηκαν εντός του περασμένου Απριλίου σε τακτικές μεταθέσεις κατά παράβαση και κατ’ εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας που προβλέπει τη διενέργεια τακτικών μεταθέσεων εντός του Μαΐου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια είναι η Υπουργική Απόφαση η οποία κρίνεται «μη επαρκής» και για ποιο λόγο;
Είχαν προκληθεί ξανά αντίστοιχα προβλήματα από την «ανεπάρκειά» της;
Με πρωτοβουλία τίνος συνεκλήθη το συγκεκριμένο συμβούλιο κρίσεων; Ελέγχθηκε η ηγεσία του Λ.Σ για την παράβαση της κείμενης νομοθεσίας;
Για ποιο λόγο έπρεπε να γίνουν επιλεκτικά μεταθέσεις το μήνα Απρίλιο και όχι κανονικά το Μάιο; Οι συγκεκριμένες μεταθέσεις επιβάρυναν τον προϋπολογισμό και αν ναι, πόσο;
Ο ερωτών,
Γιάννης Πλακιωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: