Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ανοικτή επιστολή // ανταπάντηση των ιπταμένων της ΠΑ

Δεν υπάρχουν “λίγοι που παρέσυραν πολλούς”. Υπάρχουν οι ιπτάμενοι που απογειώνονται και πεθαίνουν σε σχηματισμό.
Ο Υπουργός..είναι ανεπαρκής για τη θέση του και το ρόλο του..

Αγαπητοί συνάδελφοι - ιπτάμενοι και μη,
μετά και την σημερινή νέα αναφορά του Υπουργού και “Πολιτικού Διοικητή” μας σε εμάς αποφάσισα και εγώ να δράσω και να συμμετάσχω. Μέχρι τώρα απλά δεν πέταξα. Τώρα θα μιλήσω. Όχι για να οξύνω τα πνεύματα αλλά για να κλείσω το ζήτημα .
Σχολιάζοντας τα δύο κείμενα του υπουργού, έχω να δηλώσω τα εξής.
Πρώτον: Δεν υπάρχουν “λίγοι που παρέσυραν πολλούς”. Υπάρχουν οι ιπτάμενοι που απογειώνονται και πεθαίνουν σε σχηματισμό.
Δεύτερον: ο Υπουργός έκανε δήλωση που δεν αρμόζει στη θέση του. Ουσιαστικά έδειξε ότι είναι ανεπαρκής για τη θέση του και το ρόλο του, αν και οξύνους. Διότι:
-Δεν μπορεί να “εκφράζει τη βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού.” Ποιος είναι ο “Σταλινικός Big Brother” που ξέρει τι σκέφτεται ο Έλληνας; Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζεται για τον ελληνικό λαό. Η δε κυβέρνηση εκφράζει μόνο μία πολιτική, έτσι όπως ερμηνεύει ότι διετάχθη από το λαό. Το σύνολο δε των σχολίων είναι θετικό για εμάς.
-”Η πρόθεση της Κυβέρνησης” όπως ειπώθηκε, πρέπει να γίνει “απόλυτη δέσμευση “ για να είναι πιστευτή. Δηλαδή, ενώ στους στρατιωτικούς απαιτείται ακαριαία υπακοή , στις υποσχέσεις της κυβέρνησης απαιτείται υπομονή. Ο Υπουργός σήμερα μίλησε για το χρόνο που υπάρχει στους επόμενους 12 μήνες για διόρθωση της κατάστασης. Δεν έχει αντιληφθεί την αντίληψη του χρόνου στην ΠΑ, δεν έχει αντιληφθεί ότι μία αερομαχία μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 45’’, ότι κινούμαστε στις τρεις διαστάσεις με 9 ναυτικά μίλια το λεπτό και ότι σήμερα τη νύχτα κάποιοι θα είμαστε στον αέρα για την ελλαδίτσα ή για τον Αφγανό λαθρομετανάστη. Τις αοριστολογίες τις καταλαβαίνουν οι αοριστολόγοι.
-Οι αναφορές του υπουργού στο “Σύνταγμα“ μας φαίνονται αστείες. Είναι τα μεταχουντικά σύνδρομα που θα μας τρομάξουν; Γεννηθήκαμε στην μεταπολίτευση και δεν τα καταλαβαίνουμε αυτά. Το σύνταγμα το τηρούμε, πεθαίνουμε γι’ αυτό, για ένα κομμάτι πανί και μερικά βράχια και για το Διοικητή μας. Και πολλές φορές και για πλάκα (αναιτίως δυστυχώς).
-Οι “συντεχνιακοί λόγοι” και ο παραλληλισμός με τα ταξί και τα τρακτέρ, είναι τουλάχιστον προϊόν συμβουλών χαμηλής ποιότητας, αν όχι αστείος. Όταν θα συλληφθεί κάποιος για την καθημερινή παράβαση των νόμων και του Συντάγματος θα παρουσιαστώ πρώτος στο Αεροδικείο.
-Το γεγονός ότι ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ για οικονομικούς λόγους οι Ιπτάμενοι, ο (ανεπαρκής κατά τη γνώμη μου) κος Υπουργός όφειλε να το γνωρίζει. Κάθε πολιτικός προϊστάμενος, εάν δεν γνωρίζει τη δουλειά των υφισταμένων του είναι τουλάχιστον σε λάθος θέση. Οι Ιπτάμενοι πετάμε από πάθος αγιάτρευτο, από ορμή αστείρευτη, είτε πληρωθούμε είτε όχι, και οι περισσότεροι θα πληρώναμε το δεκαπλάσιο πτητικό επίδομα για να μπορούμε να είμαστε στον αέρα και να ζούμε αυτά που ζούμε καθημερινά. Είναι όμως βολικό “το τσομπανόσκυλο να χαίρεται να τρέχει..!“
Το μόνο ανελαστικό “εμπόδιοι” είναι κάτι κοπελιές, ή κάτι γυναίκες ή κάτι παιδιά που ζουν δίπλα μας.
Γι’αυτό και παύεσαι και υπουργέ, από αυτή τη στιγμή από Διοικητής μου. Ανάμεσα στον αρχηγό μου και τον Πρωθυπουργό, πλέον υπάρχει ένα κενό. Και είναι ότι πιο λυπηρό και για τους δυο μας...
Για τον πρώην υπουργό μου δεν θα προσθέσω τίποτε άλλο, αφού ήδη έχει υποστεί επικοινωνιακή χιονοστιβάδα. Με εξαίρεση τα “ΝΕΑ“, ένα προφανώς φερέφωνο της κυβέρνησης, ή αλλιώς “καλώδιο” του κου υπουργού, και τον δημοσιογράφο “Λουκά Δημάκα“, προφανώς σε διατεταγμένη αποστολή (Ο τύπος πρέπει να είχε μεγάλη έμπνευση. Ξεπέρασε ακόμη και το δημοσιογραφικό τίποτα, τον Δ. Βερύκιο). Η μόνη δηλαδή εφημερίδα που θέλησε να εκφοβήσει και μίλησε για “απείθεια“, στρατιωτικό αδίκημα, “ανταρσία“ και άλλα παρόμοια ήταν τα “ΝΕΑ“ και προσωπικά για μένα πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει, από όλους τους στρατιωτικούς: στα αζήτητα. Είναι τουλάχιστον αστεία τέτοια δημοσιογραφία. Το αφήνω στην κρίση σας.
Σε ότι αφορά τον Διοικητή και Αρχηγό μου ουδέν σχόλιο σε όσα μας είπαν, τα σέβομαι. Οι Αρχηγοί όμως έχουν και μία παραίτηση στο χέρι, ας μην την ξεχνάνε. Αλλιώς θα μιμηθούμε κι εμείς αργότερα, την ίδια σημερινή συμπεριφορά.
Συνάδερφοι αεροπόροι καλές προσγειώσεις. Παρακαλώ διαδώστε το μήνυμα και ας μην επανέλθει κανείς. Τα υπόλοιπα προφορικά εκεί πάνω στο γαλάζιο ή αλλού..!
Προς κάθε άλλο έλληνα, ελληνίδα ή κάτοικο της γης αυτής, να μην ανησυχεί. Όταν θα μας χρειαστούν οι “Θερμοπύλες”, θα συναγωνιζόμαστε ποιος θα βρεθεί πρώτος εκεί....

Υπογραφή

Airman over waves

ΥΓ. Όλα ισχύουν, και για όλες τις ειδικότητες γενικότερα της ΠΑ που χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να είμαστε μία γροθιά, αλλά και για το Ναυτικό και το Στρατό, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αντίστοιχες καταστάσεις ξένες, προς τα σαλόνια του εκάστοτε Υπουργού.
από:infognomonpolitics.blogspot.com


Όταν θα μας χρειαστούν οι “Θερμοπύλες”, θα συναγωνιζόμαστε ποιος θα βρεθεί πρώτος εκεί....

Δεν υπάρχουν σχόλια: