Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Τρύπια άρματα που μπάζουν και οι μετά Χριστόν προφήτες....

Ένα παραμύθι από το rafinastage.blogspot.com, που θα μπορούσε να ήταν και αληθινό!

Είπαμε να τα φορτώσουμε όλα στον Άκη και στο Σπήλιο για τα άρματα, αλλά η πραγματική "πονεμένη ιστορία" των αρμάτων "LEOPARD", είναι τελείως διαφορετική.
Να σας πω λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου, μια ιστορία (φανταστική που την κατέβασα απο το μυαλό μου)
Μια φορά και ένα καιρό υπογράφηκε η υπ' αριθμ *1*Α/03 Σύμβαση για την προμήθεια:
170 αρμάτων LEO 2ΗEL (56 με 3 Σ/Α και 114 με 2 Σ/Α)
12 άρματων περισυλλογής LEO2 HEL BUFFEL (8 με συστήματα διοικήσεως και ελέγχου ΗΝΙΟΧΟΣ και 2 Σ/Α και 4 χωρίς συστήματα διοικήσεως και ελέγχου ΗΝΙΟΧΟΣ και 1 Σ/Α)
8 Γεφυροφόρων αρμάτων LEO1 LEGUAN με 1 Σ/Α οριζόντιας γέφυρας 26μ. κλάσεως 70.
Εξομοιωτών (1 σύστημα εξομοιωτή βολής πληρώματος και ουλαμού και 2 εξομοιωτές οδήγησης
Κτιρίου για τους εξομοιωτές
Εκτός απο αυτά, στη σύμβαση προβλεπόταν να πάρουμε ανταλλακτικά αρχικής υποστήριξης (1ο -3ο κλιμάκιο), εργαλεία, συσκευές ελέγχου, βιβλιογραφία, εκπαίδευση στην Ελλάδα και τη Γερμανία......
Σιγά - σιγά τα άρματα άρχισαν να φτάνουν στην Ελλάδα.
(Είναι βαρετό να σας γράφω ημερομηνίες, αλλά συνδιάστε τις ημερομηνίες με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που υπήρχε και θα καταλάβετε τη διαχρονικότητα της .... αγαστής συνεργασίας)
Το πρώτο άρμα , ένα LEO2HEL με κωδικό κατασκευής ΚΜW0** με αριθμό πλαισίου 17**2 και αριθμό κυκλοφορίας 0*0**4 προβλεπόταν να παραληφθεί στις 2/2/06 με παραλαμβάνουσα μονάδα την ** Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων
Το τελευταίο LEO2HEL με κωδικό κατασκευής ΚΜW**1 με αριθμό πλαισίου 1***1 και αριθμό κυκλοφορίας 082**6 προβλεπόταν να παραληφθεί στις 2/6/09 με παραλαμβάνουσα μονάδα την ** Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (διαφορετική απο την Επιλαρχία που παρέλαβε το πρώτο LEO2HEL)
To πρώτο άρμα LEO1 LEGUAN με κωδικό κατασκευής ΑV*LB**1 προβλεπόταν να παραληφθεί στις 3/10/05 με παραλαμβάνουσα μονάδα την ** Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων.
To τελευταίο LEO 2 BUFFEL με κωδικό κατασκευής Α*V **2 θα παραλαμβανόταν στις 2/2/07 απο την 2* Επιλαρχία.
Γράφει λοιπόν η REAL NEWS "Για LEOPARD που ...ξεφλουδίζουν τα κανόνια τους"΄
Ξέρετε τι (λέει το παραμύθι ότι) προβλεπόταν στη σύμβαση που υπογράψαμε με τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
Για την πραγματοποίηση των παραπάνω ελέγχων, ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ υποχρεούται να διαθέσει το κατάλληλο προσωπικό και μέσα καθώς και τουλάχιστον απο δύο (2) βλήματα APFSDS-TP για κάθε ελεγχόμενο άρμα. (Για βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει;)
Τα πυροβόλα θα έριχναν τουλάχιστον δύο (2) βλήματα που θα μας τα διέθεταν οι Γερμανοί για να ελέγξουμε το σύστημα πυρός του άρματος (και το πυροβόλο). Θα μπορούσαμε να ρίχναμε και δέκα (10) βλήματα, αλλά εμείς δεν είχαμε περίσσευμα σε αυτού του είδους τα πυρομαχικά για να τα σπαταλάμε σε δοκιμές και έτσι με δύο βλήματα.... και η πίτα ολοκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
Θέλετε να δούμε και ένα ακόμη όρο που αφορά τους λειτουργικούς ελέγχους;
... Επίσης κατα τον λειτουργικό έλεγχο το άρμα θα υποστεί δοκιμή σε εργασία ρουτίνας για τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες. Μετά απο αυτόν και εφόσον δεν παρατηρηθούν βλάβες ή αστοχίες και με την προυπόθεση ότι οι υπόλοιποι έλεγχοι δεν παρουσιάσουν προβλήματα, θα πραγματοποιηθεί η παραλαβή με τη σύνταξη του αντιστοίχου πρωτοκόλλου παραλαβής.
... θα πραγματοποιηθεί και οποιοσδηποτε άλλος έλεγχος που κατά τη κρίση του ΑΓΟΡΑΣΤΗ (ΕΛΛΑΔΑ) θεωρηθεί σκόπιμος.
-----------------------
Στο παραμύθι (για να μην ξεχνιόμαστε ότι αυτά που σας λέω είναι παραμύθια) ένα πουλάκι μου είπε, ότι υπήρχουν δύο κατηγορίες πρωταγωνιστών.
Οι καλοί και οι κακοί.
Οι καλοί είναι αυτοί που ξημεροβραδιάζονταν (χωρίς επιπλέον αμοιβή) για να προλάβουν να "ξεσκίσουν" στα πεδία δοκιμών το άρμα και κατόπιν υπέβαλλαν την αναφορά τους, γραφοντας πράματα και θάματα (και προ τιμή τους).
Οι κακοί είναι οι συνήθεις υποπτοι που έφτασαν τελικά στα χέρια τους οι αναφορές των καλών, τις διάβασαν , αλλά.... τους πρόλαβε ο καιρός, οι πολιτικές αλλαγές και οι εφημερίδες.
Ποιοί είναι αυτοί οι κακοί;
"Επίορκοι και διψασμένοι για χρήμα πολιτικοί, σφικταγκαλισμένοι με λίγους δειλούς και οσφυοκάμπτες στρατιωτικούς, έχουν στήσει εδώ και χρόνια ένα προκλητικό και χρυσοφόρο "πάρτι" της μίζας, αδιαφορώντας θρασύτατα για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και για την αμυντική ικανότητα της πατρίδας μας."
Και όπως συνεχίζει το δημοσίευμα της Real News.
"Και αυτη η εθνική προδοσία παραμένει ακόμη ατιμώρητη, παρά τις σημαντικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει κατά καιρούς. Οι πολίτες υποψιάζονται πλέον βάσιμα ότι "το ψάρι βρομάει απο το κεφάλι" κι ακριβώς γι' αυτό δεν προχωράει ούτε η έρευνα, ούτε η κάθαρση"
Κλείνοντας να σας θυμίσω πάλι τις ημερομηνίες
η σύμβαση είναι του 2003 (βάλτε και κάτι μήνες πριν για το μαγειρεμά της, συγνώμη, τη σύνταξή της ήθελα να γράψω)
Τα άρματα άρχισαν να παραλαμβάνονται απο το 2005(LEGUAN)...μέχρι το 2009
και τα τρύπια άρματα τα θυμόμαστε όποτε βρίσκουν ζόρια οι πολιτικοί μας και η μια πολιτική ηγεσία θέλει να ρίξει τα βάρη στην άλλη.
Δεν θα ξυπνήσουμε ποτέ;
ΚΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια: