Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΣΠΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΝΟ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΓΟΥΔΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, Τάδε Έφη ο ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ? Ρωτώ διαβάζοντας το άρθρο

Ζούμε στην εποχή του παραλόγου και όλοι προσπαθούν να μας τρελάνουν, μη μου πείτε ότι έτσι δεν νιώθουμε? ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ.
Πριν λίγες μέρες απογράφηκαν οι στρατιωτικοί σαν δημόσιοι υπάλληλοι, δεν θα μιλήσω για την επικινδυνότητα μιας τέτοιας απογραφής και πόσο με προβλημάτισε.
Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε τα ασφαλιστικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό μπορώ να πω ότι με δυσαρέστησε. Όχι γιατί πρέπει να δουλεύουν οι σύζυγοι μας όπως όλοι οι άλλοι αλλά ότι οι μεταθέσεις δεν θα τελειώνουν ποτέ και η οικογένεια γιατί μη ξεχνάτε υπάρχουν και οικογένειες πρέπει να ταλαιπωρούνται χρόνια, γιατί οι στρατιωτικοί δεν εργάζονται, υπηρετούν!!!!!!!! κύριοι
για όσους δεν το ξέρετε και τι εννοώ με αυτό ????????
Ποιός δημόσιος υπάλληλος πηγαίνει στη δουλειά του 7 η ώρα το πρωί και γυρνά σπίτι του μετά τις δέκα το βράδυ χωρίς υπερωρίες και σίγουρα χωρίς επίδομα φακέλου μεταφοράς από γραφείο σε γραφείο? Τα ξέρετε αλλά δεν χρειάζεται και να τα λέμε!!!!!!!!!!!
Στις επόμενες μέρες έρχεται ένα νομοσχέδιο περί προαγωγών το όποιο δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπεί εκτός από την συνέχεια της κομματικής επιρροής μέσα σε ένα θεσμό που δεν θα έπρεπε να επεμβαίνει κανένα κόμμα.
Έχουμε δηλώσεις υπουργού και αναπληρωτή υπουργού που προσπαθούν μαζί με κάποιους δημοσιογράφους οι οποίοι πολλά ξέρουν… αλλά υπηρετήσαν και αν ναι? που? ότι οι στρατιωτικοί είναι μια ευνοημένη ομάδα, ότι βγαίνουν πολύ νωρίς στη σύνταξη ή και το καλύτερο ότι είναι τεμπέληδες( ο Βερύκιος λέει κάτι τέτοια με το γνωστό στυλάκι του το οποίο πουλά στη κοινωνία που ζούμε αλλά όχι σ αυτούς που ξεχωρίζουν από το πλήθος).
Όποιος θέλει να μιλήσει ή και να μιλεί για το Στρατό να ζητήσει πρώτα να τον φιλοξενήσει μια οικογένεια στρατιωτικών ίσως του Πολεμικού Ναυτικού όταν γυρνάνε από τα πλοία ή τα υποβρύχια, ενός Πιλότου που κάθε μέρα χαιρετά την οικογένεια του σαν να είναι και τελευταία φορά που θα ιδωθούν, ενός Καταδρομέα που λείπει μέρες και νύχτες για να είναι άρτια εκπαιδευμένα τα δικά σας παιδιά και σε ετοιμότητα.
Σίγουρα ο στρατός έχει και κοινωνικό ρόλο…… όπου η πολιτεία υστερεί ……ο στρατός είναι εκεί για να την ξελασπώνει π.χ. απεργία ιδιοκτήτων φορτηγών, πυρκαγιές, σεισμοί και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Ο στρατός είναι καλός όταν βγάζει το φίδι από την τρύπα αλλά για το στρατό όποτε θέλουμε μπορούμε να λέμε και καμία …κοτσάνα για να περάσει και η ώρα.
Συγγνώμη κύριοι αλλά ο στρατός είναι ιδέα, είναι θεσμός και εσείς κάθε μέρα τους χτυπάτε.
Μειώσεις μισθών χωρίς να σκέφτεστε αν είναι εύκολο να συντηρηθεί μια οικογένεια μακριά από το τόπο συμφερόντων της. Καμία ευαισθησία στα θέματα της οικογενείας!!!!!!!!!Εδώ τι να πούμε? Οι νόμοι είναι μόνο για βιτρίνα, η αξιοκρατία είναι λέξη κλεισμένη στο ελληνικό ορθογραφικό λεξικό και το καλύτερο πάνω στις πλάτες κάποιων στελεχών χρεώνεται η κομματική πελατεία της εκάστοτε κυβέρνησης και της εκάστοτε στρατιωτικής ηγεσίας αφού και αυτοί μέσα από κομματικά κριτήρια έφτασαν εκεί.
Είναι η πίκρα μεγάλη κάθε φορά που μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να χαιρετάς φίλους , γνωστούς και μετά να πρέπει να τακτοποίησης τη ζωή σου ξανά κάπου αλλού αλλά είναι γλυκιά πίκρα. Γιατί είσαι ταγμένος, είσαι αφιερωμένος στην ιδέα « υπερασπίζομαι την πατρίδα και πάω όπου μου ζητηθεί». Όταν σε χτυπούν όμως στην ψυχολογική πλευρά τότε η πίκρα γίνεται ανυπόφορη και αναρωτιέμαι ποιος θα πει τελικά τα πράγματα με το όνομα τους.
Κάτω τα κομματικά χέρια από το Στρατό, πειράξατε όλους τους θεσμούς ,σβήσατε όλα τα ιδανικά, πειράξατε τη παιδεία, σβήσατε τα όνειρα…..
Αφήστε μας να υπηρετήσουμε την πατρίδα όπως μάθαμε από τα χρόνια τα παλιά και με ήρωες αθανάτους όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Πλαστήρας και όλοι αυτοί που έδωσαν τη ζωή και τη ψυχή τους για την Ελλάδα.
Και λέω «υπηρετήσουμε» γιατί ως σύζυγος αξιωματικού ποτέ μου δεν γκρίνιαξα για κάτι. Ευχαριστώ την πατρίδα για όσα μου δίνει αλλά κάποτε πρέπει και εγώ να πάρω θέση σε ότι αφορά τη καθημερινή μου ζωή, που όλοι εσείς που άστοχα μιλάτε την τοποθετείτε σε θέση που δεν της αρμόζει.
Ζητώ τη θέση στη κοινωνία που μου αρμόζει , που κερδίζω, που μου αξίζει
ΓΙΑΤΙ μεγαλώνω το περισσότερο καιρό μόνη μου τα παιδιά μου,
ΓΙΑΤΙ πάνω από την οικογένεια μου βάζω το συμφέρον της πατρίδας και της ιστορίας της,
ΓΙΑΤΙ θεωρώ ύψιστη τιμή να ξέρω ότι μπορεί να χάσω τον άνθρωπο μου για μια ιδέα, για αυτόν τον Εθνικό Ύμνο που δακρύζω όταν τον ακούω ενώ εσάς αναρωτιέμαι αν σας άγγιξε ποτέ .
Κλείνοντας ποτέ ας μην ξεχνάμε αυτούς που έφυγαν εν ώρα υπηρεσίας …..
……….. σεβασμός και μνήμη στα ονόματα τους.
ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ μου
όλα γράψατε τα γνωρίζουμε μόνο όσοι είμαστε στο στράτευμα γιατί τα έχουμε βιώσει και έχουν περάσει στο μεδούλι μας. Μεταθέσεις, 2 και ίσως 3 σπίτια ανάλογα σε τι ηλικία βρίσκονται τα παιδιά (φοιτητές κ,.λ.π)
Δυστυχώς για όλα αυτά κανείς δεν δίνει ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΔΕΚΑΡΑ.
Έχω 12 μεταθέσεις και ευτυχώς τώρα τα παρατάω ‘’ετσι μας καταντήσανε’’.
Εμείς φυλάμε την πατρίδα για να κλέβουν τα λαμόγια την εφορία. Γιατί κύριε δεν αποδίδεις το ΦΠΑ από τα παπούτσια που αγόρασα;;;; είναι δικά σου τα π.χ. 5 ευρω που αντιστοιχούν;;;; και έρχεται το ανύπαρκτο κράτος και το ονομάζει αυτό το 5ευρω ‘’ανείσπρακτο’’ δεν το ονομάζει ΚΛΕΨΙΑ και να του κλείσει του κλέφτη το μαγαζί και αυτόν στη φυλακή., και στη συνέχεια -τώρα γίνεται υπαρκτό το κράτος -έρχεται και μου κρατά για όλο το 2010 - 5.500 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Γιατί ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΕ Παπανδρέου- και σύ αυτιστικέ Μπένι και συ Δημόσιε Υπάλληλε Μπεγλίτη κλέβετε το ψωμί των παιδιών μας;;;;;
Θα πάρετε την απάντηση στις επόμενες εκλογές.
Καμία ψήφος της ένστολης οικογένειας στο ΠΑΣΟΚ