Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Παράξενη παραίτηση κυβερνήτη φρεγάτας

 Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της φρεγάτας F460 ΑΙΓΑΙΟΝ λίγες μέρες μετά την παραλαβή του πλοίου!

Μείζονα προβλήματα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων προκαλεί η κυβερνητική πολιτική επί του προσωπικού, μία πολιτική που υπαγορεύεται βέβαια από το Μνημόνιο που υπεγράφη τον περασμένο Μάϊο: Λίγες ημέρες μετά την παράδοση της φρεγάτας F460 AΙΓΑΙΟΝ (8 Σεπτεμβρίου 2010) στο Πολεμικό Ναυτικό, λόγω ολοκλήρωσης του άκρως δαπανηρού (και υπό δικαστική διερεύνηση) προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των συστημάτων της, ο κυβερνήτης της φρεγάτας, αντιπλοίαρχος στον βαθμό, παραιτήθηκε από το Π.Ν. επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους»!
Το γεγονός ότι παραιτούνται πλέον αξιωματικοί σε τόσο χαμηλούς βαθμούς και μάλιστα την επαύριο παραλαβής σκαφών τα οποία υποτίθεται ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας, δεν δείχνει να προβληματίζει κανέναν.
Ο ακριβής λόγος της παραίτησης δεν έγινε γνωστός, αλλά μάλλον είναι ο συνήθης: Αδυνατούν μετά την κατάργηση των δύο μισθών και των επιδομάτων να θρέψουν τις οικογένειές τους και προτιμούν να βγούν στην σύνταξη προκειμένου με το εφάπαξ να δοθεί κάποια ανάσα στον επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι οι παραιτήσεις τόσο χαμηλόβαθμων αξιωματικών μέχρι πρόσφατα ήταν ένα φαινόμενο κάτι παραπάνω από σπάνιο.
Τώρα παραιτούνται αξιωματικοί με 25 χρόνια υπηρεσίας στην ηλικία των 43 ετών, με πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εκπαίδευση επενδεδυμένα επάνω τους από το Ναυτικό.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν από αυτούς που ήταν προορισμένοι για να φτάσουν "ψηλά" στην ιεραρχία: Αρχηγός της τάξης του και από τα καλύτερα μυαλά του Π.Ν. Το γεγονός ότι εγκατέλειψε μία τέτοια καριέρα για βιοποριστικούς λόγους, δείχνει το πού έχουν φτάσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε ένα χρόνο μόλις.
Τώρα το ΓΕΝ αναζητεί κυβερνήτη για την F460 ΑΙΓΑΙΟΝ, η οποία πριν καλά-καλά αρχίσει περιπολίες έμεινε ακέφαλη! Η τελετή παράδοσης της φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ F460 στο Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. στο Σκαραμαγκά και είναι η τελευταία που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής από τις έξι συνολικά κλάσης “S”.
Στις 12 Φεβρουαρίου 2003 υπεγράφη σχετική Σύμβαση 010B/03 μεταξύ της τότε Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΔΑΕ) και των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. και ήταν ύψους 381.575.580 ευρώ, από τα οποία τα 257.768.200 καλύπτουν υλικά και υπηρεσίες Thales Naval Nederland (TNNL), κύριου υποκατασκευαστή, ενώ τα υπόλοιπα 123.810.380 ευρώ αφορούν εργασίες και υπηρεσίες των ENAE.Οι ελληνικές εταιρείες Signaal Hellas και SSMART ανέλαβαν υποκατασκευαστικό έργο αξίας 43,6 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2004, ενώ η πρώτη φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (F462) παραδόθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2006.
Η Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟΝ» είναι η τρίτη Φ/Γ τύπου Standard που αποκτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό. Οι δυο προηγούμενες είναι οι Φ/Γ «ΕΛΛΗ» και «ΛΗΜΝΟΣ». Το όνομα «ΑΙΓΑΙΟΝ» δόθηκε σε αναγνώριση της σπουδαιότητας του ομώνυμου Ελληνικού Πελάγους, που επί χιλιετηρίδες αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του χερσαίου κορμού της χώρας μας και των Ανατολικών Ελληνικών νήσων. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία από το Royal Schelde Shipyard σε στενή συνεργασία με το Ολλανδικό Ναυτικό. kostasxan.blogspot

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι τα πράσινα papagalinos να βγάλουν 'στοιχεία' για τον κυβερνήτη ??

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ 9:58
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΣΟΥ ΠΑΠΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΗ ΧΑΛΑΣΟΥΝΕ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΎ ΣΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ.
ΟΣΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΧΤΆ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ ΕΙΝΑΙ CAPTAIN NEMOS. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΙΟΥΝΤΑΙ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΠΛΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στον 10:59
Με αυτά που λες εκτιμώ ότι στο ΑΝΣ που επελέγη ο παραιτηθείς Κυβερνήτης του ΑΙΓΑΙΟΝ συμμετείχε και ο νυν Αρχηγός και σίγουρα θα είπε ΕΓΓΡΑΦΩΣ (και θα είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά του ΑΝΣ) τις αντιρήσεις του και όχι όπως ο Ναύαρχος Παπαιωάννου "που δεν είπε τίποτα εγγράφως".

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΡΧΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ''ΟΡΓΑΝΑ''ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.

Ανώνυμος είπε...

Στον 11:30

Στον ONE MAN SHOW Καραμαλίκη όπως καλά γνωρίζουν όλοι την διετία της Αρχηγίας του, όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
Οι αποφάσεις του ήταν καθεστώς Τσαουσέσκου δηλαδή αδιαπραγμάτευτες.
Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, όποιος είχε αντίρρηση εξαφανιζόταν.
Βλέπε την βιομηχανία μεταθέσεων Κύπρο & Εξωτερικό χωρίς να έχει σχεδόν κανείς τα στοιχειώδη προσόντα. Μίλησε ποτέ κανείς?
Άσε δε την τοποθέτηση όλου του ΕΓΑ του πριν τις εκλογές στην Κύπρο οικογενειακώς.
Τώρα για τα πρακτικά που λες δεν ξέρω αν υπάρχουν καν.
Για τον κ. Παπαϊωάννου έχω να πω ότι η εταιρεία για την ασφάλεια των Εμπορικών Πλοίων στον Περσικό που είχαν κανονίσει να φτιάξουν πριν ακόμη φύγουν από τις τάξεις του ΠΝ με τον κ.Φενέκο δεν έχει ακόμη οργανωθεί. Αν κανείς θέλει διεύθυνση για να πιάσει δουλειά, μόλις στεγαστεί στα νέα γραφεία θα σας ενημερώσουμε από το παρόν blog.

Ανώνυμος είπε...

"Τώρα το ΓΕΝ αναζητεί κυβερνήτη για την F460 ΑΙΓΑΙΟΝ"

ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΑΓΓΕΛΙΑ;
ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΑΠΌ ΦΟΥΣΚΩΤΑ...
ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΟ ΓΑΠ;

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 27 Σεπτεμβρίου 2010 9:58 π.μ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΛΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

ΝΤΟΡΑ είπε...

ΜΟΝΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ. ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

Υ.Γ
ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟ armyalert ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Β3. ΘΑ ΤΟ ΦΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΗΛΙΑ ΤΟΥ 16ου ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.ΧΑΛΑΡΩΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΛΕΩ.....
ΜΗΠΩΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ(ΣΥΝΤΟΝΟ-ΑΕΜΙ) ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΑΡΑΧΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΟΙΑΖΕ??????????

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ για όλα τα στραβά των επιλογών της προηγούμενης σύνθεσης του Β3 φταίνε οι σημερινοί. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα αν δεν μπορούμε να χτυπήσουμε το Γαϊδούρι, χτυπάμε το σαμάρι. Έχετε μπερδέψει τις κομματικές επιλογές για όλες τις θέσεις φιλέτα της περιόδου 2004-2009 με τον αγώνα που γίνεται να διορθωθούν μερικά πράγματα μόνο και μόνο για να λειτουργήσει το ΠΝ.
Οι παρενέργειες των ανεπάγγελτων και ανδρείκελων που τοποθετούνταν τα προηγούμενα χρόνια σε θέσεις υπεύθυνες, τώρα χωρίς κομματικούς πατρώνους αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα σαν ΒΟΥΝΟ και σαν φυσικό επόμενο είναι να λακίζουν με παιδικές δικαιολογίες.
Λάβατε υπόψη σας "παιδιά" του ρουσφετολόγου ΥΦΕΘΑ και υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά, Νικόλαε-Ευγένιε και Ντόρα, ότι καλό θα είναι να κρατάτε χαμηλούς τόνους, διότι Ντόρα μου ο Αδερφούλης είναι πολύ ευνοημένος από το σύστημα και δεν κάνει να μιλάει, μάλλον είναι καλύτερα να μασάει.
Χαιρετίσματα πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυνατόν για τις αποτυχημένες κομματικές επιλογές του Βούρα και του Χοντρού, να βγαίνουν τώρα διάφοροι Ευγένιοι με τα των αδελφών αυτών (λέγε με ΝΤΟΡΑ) και να κάνουνε υψηλή κριτική σ' αυτούς που δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ανεπάρκεια των σκατιάρηδων Αξιωματικών που παραιτούνται. Είναι αποδεδειγμένο ότι όλοι αυτοί χωρίς κομματικούς πατρώνους δεν μπορούν να κουνήσουν Βήμα.
Λίγο ΤΣΙΠΑ δεν βλάπτει εμπαθέστατοι της τάξης 90.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ....!!!!
ΜΠΡΑΒΟ....!!!!
ΒΛΕΠΩ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΣΤΟ Π.Ν. ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...!!!

ΕΤΣΙ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ...!!!
ΣΗΚΩΣΤΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...!!!!

Ο ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ, Ο ΤΑΔΕ, Ο Α, Ο Β, Ο Γ..., ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ... 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ Π.Ν. ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ...!!! ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΝ (!!!!!) ΚΑΘΟΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥΣ (ΓΕΝ - ΑΣ κλτ) ?????

ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΚΛΑΨΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΟΨΑΝ....!!!!
ΓΙΝΕΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ...!!!!
Α ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ Π.Ν. ...!!!! ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ...!!!!