Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αποκατάσταση μιας χρονίζουσας Αδικίας στο ΠΝ


Ή διαιώνισή της με την εφαρμογή διαφορετικού χρώματος διακριτικών;;

Πολλά στελέχη διαφωνούν με την άποψη του αναγνώστη μας καθ΄όσον όπως λένε αισθάνονται πολύ υπερήφανοι για την προέλευσή των αλλά και η συγκεκριμένη ΕΦΑΡΜΟΓΗ του νόμου αλλάζει μεν την προσφώνηση αλλά η εφαρμογή διαφορετικού χρώματος διακριτικών επαναφέρει την διάκριση. Επιπλέον σε μια εποχή όπου όλοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα πρέπει να προβούμε σε ένα επιπλέον έξοδο αλλαγής των διακριτικών! (κάποιοι φυσικά θα βγάλουν αρκετά..)
 



Αγαπητό ArmyAlert,
Με το συνημμένο έλαβε τέλος η ρατσιστική διάκριση που υπήρχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ενάντια στους Αξιωματικούς του ΠΝ που προέρχονται από Υπαξιωματικούς.
Ενώ στον Σ.Ξ. και στην Π.Α. οι Αξιωματικοί εξ Υπαξιωματικών είναι Αξιωματικοί Όπλων ή Σωμάτων στο ΠΝ τους είχαν κολλήσει έναν τίτλο του πολέμου του 1940, Πληρώματα Στόλου (ΠΣ) και οι οποίοι διαχωρίζονταν σε Πληρώματα Υπηρεσιών (ΠΥ) και Πληρώματα Τεχνών (ΠΤ).
Οι εν λόγω Αξιωματικοί ΠΥ-ΠΤ αποτελούσαν ξεχωριστή κατηγορία!!!!!!!! δεν συμπεριλαμβάνονταν στα Σώματα καθώς ήταν και νεότεροι!!!! όλων των ομοιοβάθμων τους.
Ο ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Αυτό σήμερα έλαβε τέλος μετά από πρόταση των ΔΚΒ και Υπαρχηγού του ΓΕΝ προς το νομοπαρασκευαστικό του ΥΠ.ΕΘ.Α.
Έτσι σύμφωνα με το νέο νόμο περί ιεραρχίας που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, καταργείται η ονομασία ΠΥ - ΠΤ και αντι αυτών εισάγεται ο όρος Ειδικοτήτων όπως και στην Π.Α και ακόμη από ξεχωριστή κατηγορία (του ψωριάρη) οι Αξιωματικοί εξ Υπαξιωματικών του ΠΝ συμπεριλαμβάνονται στα Σώματα με ότι καλό συνεπάγεται (ισονομία) αυτό.
Η αδικία αυτή είχε επισημανθεί σε όλες τις ηγεσίες του ΠΝ εδώ και πολλά χρόνια, είχαν γίνει πολλοί κοινοβουλευτικοί έλεγχοι, πάντα απαντούσανε ότι θα διορθωθεί αυτή η " αδικία"αλλά ποτέ δεν γινόταν τίποτα, διότι έτσι βόλευε......
Σήμερα ο Προσωπάρχης και ο Υπαρχηγός του ΓΕΝ το έκαναν πράξη δικαιώνοντας ΗΘΙΚΑ την ραχοκοκκαλιά του Πολεμικού Ναυτικού.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Είναι σαφές ότι δεν αλλάζει η ουσία. Υπάρχει και πρέπει να υπάρχει η διαφοροποίηση και ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΌΛΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΉ. Αντίθετα είναι τιμή που μέσα από κάποιες διαδικασίες κάποιος εξελίσετε στην ιεραρχία. Η ουσία είναι ότι πρέπει να εξετάσουμε τις διαδικασίες αυτές ώστε να αναδικνείονται οι διακεκριμένοι και να μην γίνεται κανείς αξιωματικός στα τόσα χρόνια αρκεί να μην έχει (ενδιάμεσα) "σκοτώσει την μάνα του".
Εαν το πρόβλημα μας ήταν αντί για "ΠΥ" να γράφεται "Ε" ε! τότε είναι άξιοι θερμών συγχαριτηρίων και οι δύο παραπάνω επιτελείς για την τρομερή καινοτόμο ιδέα τους, με τέτοιες αλλαγές πνέει νέος άνεμος στο ΠΝ!!!!!
Όσο για το ανωτέρω άρθρο.... η προέλευσή του γράφοντα στην κρίση σας

Ανώνυμος είπε...

Κατα την γνώμη μου δεν αλλάζει τιποτα το ουσιαστικο.Απλά σταματάμε να ασχολούμαστε με τα σοβαρά (οικονομικά) θέματα και αποπροσανατολιζουμε τον κόσμο.ΟΚ οι ΠΥ ΠΤ δεν θα λέγοναι ετσι ,θα λέγονται αλλιως...χαχαχα.Το επιπεδο θα παραμείνει το ιδιο?Η εξέλιξη η ιδια ή και χειρότερη?Δεν θα ειναι σε ξεχωριστή επετηρίδα?Ολοι ειμαστε κάπου.Αν σκοπεύετε να εισέλθετε στην επετηρίδα των μαχίμων ,άντε μπραβο παιδιά σας ευχομαι και ναύαρχοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ρατσιστικό δεν ήταν η αναγραφή της προέλευσης και της ειδικότητας το οποίο είναι και ορθό και πρέπει να αναγράφεται και πρέπει να ξεχωρίζουν οι ειδικότητες γιατί άλλος εξειδικεύτικε 1 μήνα και άλλως 24 μήνες. Ισότητα προς τα κάτω δεν είναι ισότητα είναι κατύφορος.

Ανώνυμος είπε...

A, ρε τί κάνουν τα ψηφαλάκια!!!!!
¨Αντε και αρχιναύαρχοι.......

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο σου Αrmy Alert είναι εκτός πραγματικότητας κρίμα!!
Η διαφορετικότητα στο χρώμα στα γαλόνια των Αξιωματικών του ΠΝ δείχνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια την προέλευση του Αξιωματικού. Βυσσινί οι Μηχανικοί, Άσπρο οι Οικονομικοί, Κόκκινο οι Γιατροί, κ.ο.κ..
΄Οσον αφορά το κόστος είναι μηδαμινό και πολύ μικρότερο από την προηγούμενη κατασκευή.
Για τους μηδενιστές και κακοπροαίρετους έχω να πω ότι μια ζωή ήταν κακομοίρηδες και το ότι δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά δείχνει το επίπεδο τους.
Καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Όποιος δεν καταλαβαίνει την διαφορά καλό είναι να ρωτήσει για να μάθει.
Για τον παλαιομοδίτη σπουδαγμένο ανορθόγραφο με τον "κατήφορο" αν γίνει Αξιωματικός θα καταλάβει ότι θα κάνει τα πάντα πέραν της ειδικότητας του και θα "συμφέρει", αν είναι είναι ήδη Αξιωματικός, τότε δεν είναι πουθενά και κακώς έγινε...

Ανώνυμος είπε...

Kαθρεπτάκια στους ιθαγενείς, ενώ από πίσω (και μπροστά) τους κόβουμε μισθούς και συντάξεις !!!

ΑΔΕΙΑ ΚΟΙΛΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΜΠΙΑ :)

Χαρούλες που θα κάνουν τα ξιφιόπαιδα.

Για να θυμηθώ.
1. Όσοι θεμελιώσουν από 2015 και πέρα, μειωμένη σύνταξη κατά 49% !!!

2. 40 χρόνια υπηρεσίας, εκ των οποίων τα 5 πλασματικά πληρώνονται με 3000 ευρώ το έτος (15000 ευρώ).

3. Περισσότερα χρόνια στους βαθμούς με μειωμένους μισθούς.

Να πούμε και άλλα.

Από την άλλη όμως θα ανήκουμε στην Ομάδα Ε (ειδικοτήτων).
Superrrrrrr

Όλοι στις κάλτσες να ψηφίσουμε bravogiorgo !!!!!