Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αποστράτων

Σύντομα περισσότερες φωτογραφίες και σχόλια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το πεντάγωνο, από αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης αυτή τη φορά ήταν ότι οι συγκεντρωθέντες έκλεισαν την είσοδο του πενταγώνου καθώς και τη λεωφόρο Μεσογείων για μικρό χρονικό διάστημα.
Κατα την συγκέντρωση ακουστηκαν αιτήματα όπως:

* ΟΧΙ στο Ξεπούλημα της Εθνικής μας κυριαρχίας........
* Να σταματήσουν οι ύβρεις, η υποτίμηση, και οι προσβολές προς τους ενστόλους
* Να αρθούν οι άδικες περικοπές που έχουν υποστεί
* Σεβασμό στους παλαίμαχους αναπήρους
* Τιμή και σεβασμό στους φονευθέντες για την πατρίδα
* ΟΧΙ στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων
* Στη φυλακή οι υπαίτιοι για την εξαθλίωση της Χώρας
stratilatis.blogspot.com

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΕΑΕΔ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να επισημάνω ότι όπως επίσημα και οργανωμένα δεν συμμετείχαν ενώσεις, σύνδεσμοι, κινήσεις κλπ έτσι δεν ήταν εκεί και η ΑΝΕΑΕΔ. Ήμουν όμως εγώ καθώς πίσης και άλλα μέλη της Ένωσης που προσήλθαμε ως άτομα και υποστηρίξαμε αυτή την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΠΣΑΕΔ-ΣΑ. Θα ήθελα να κλείσω τονίζοντας ότι δεν ωφελεί την ευρύτερη οικογένεια των Αποστράτων ΑΞΚΩΝ ΤΩΝ ΕΔ και τα κοινά συμφέροντα τους οποιαδήποτε αντιπαράθεση.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Υποστράτηγος ε.α.
Μέλος της ΑΝΕΑΕΔ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΣΑΡΤΕΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΡΝΤΙΝΑΝΤΖΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ

Α ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ποιός ήταν και ποιός δεν ήταν εκεί δε μας ενδιαφέρει.
Αυτά είναι λογάκια πολιτικάντηδων όχι στρατιωτικών.
Το αποτέλεσμα μας νοιάζει, ποιο θα έιναι τελικά και αναμένουμε.
Απλά όχι πολύ...μετά θα κινηθούμε όπως πρέπει, μόνοι μας.
Το ακούτε όλοι σας;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αν όντως έκλεισαν οι διαμαρτυρόμενοι την Μεσογείων, θεωρώ ότι ήταν απαράδεκτο, ακόμη κι αν έγινε για λίγα λεπτά.

Η λογική του ότι "πρέπει να ταλαιπωρήσω κάποιους για να ακουστούν τα αιτήματά μου" δεν μπορεί με τίποτε να γίνει αποδεκτή σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Το ότι, ουσιαστικά, δεν είμαστε πολιτισμένη κοινωνία δεν απαλλάσει από τις ευθύνες τους όσους θεωρούν ότι έχουν "επίπεδο", και οι στρατιωτικοί θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έχουμε.

Ένα πεντάλεπτο, έτσι για να "περαστεί το μήνυμα", κλείσιμο της εισόδου στο Πεντάγωνο, θα μπορούσε ίσως να γίνει αποδεκτό, με τίποτε όμως της Μεσογείων. Αυτός ο "βιασμός" της ελευθερίας του πολίτη, έστω και ενός μόνον ανθρώπου, δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτός. Το ότι η κοινωνία μας τον έχει βάλει σχεδόν στην καθημερινότητά μας δεν λέει απολύτως τίποτε.

Αν είμαστε "μάγκες", "κατεβάζουμε" στην εκδήλωση διαμαρτυρίας μας μια λαοθάλασσα από χιλιάδες κόσμου που θα στείλει το κατάλληλο μήνυμα εκεί που πρέπει, ή κατεβαίνουν όσοι μπορούν στο ίδιο σημείο και μια δεύτερη φορά, και μια τρίτη, και μια τέταρτη και μια εκατοστή αν απαιτηθεί, ΔΕΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, ούτε για ένα λεπτό!

Παρεμπιπτόντως, έτυχε να παρακολουθήσω την ολιγόλεπτη παρουσία του προέδρου της ΕΑΑΣ κ. Κοράκη σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ σήμερα: ήταν "λίγος", δυστυχώς. Η δημοσιογράφος περίπου του είπε ότι "μας λέτε ότι χάνετε κι εσείς, όπως το ίδιο λένε και άλλες κοινωνικές ομάδες" και η αντίδραση που υπήρξε από τον κ. Κοράκη δεν ήταν τόσο δυναμική όσο, εγώ τουλάχιστον, θα ήθελα και όσο, νομίζω, απαιτούν οι περιστάσεις.

Δεν μπορώ να κακίσω έναν άνθρωπο περί τα 75, αν και θα περίμενα κάτι παραπάνω από τον Πρόεδρο μιας ένωσης αποστράτων. Αν και, βεβαίως, το 99,9.....% του ψόγου πρέπει να πάει στην εν ενεργεία ηγεσία των ΕΔ που είναι παντελώς απούσα (σχεδόν διαχρονικά, για να μην τα φορτώνουμε μόνο στους νυν...)

Αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται για τους εξευτελισμούς που δέχονται Αρχηγοί Επιτελείων και άλλοι ανώτατοι Αξιωματικοί από την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, τότε "είμαστε χαμένοι για χαμένοι"... (και βεβαίως άξιοι όσων γίνονται και, ίσως, θα γίνουν)

Μαχάων

Ανώνυμος είπε...

Άραγε πόσο στρατιωτικός είναι κάποιος που δεν εκφράζει την γνώμη του επώνυμα?
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ase re Loukopoyle, apo pote se epiase o ponow gia ton synadelfo? apo tote poy apogasisate esy ke kapoioi alloi na eisaste ypochfioi gia thn envsh? syntoma ua sas doyme oloyws kai pisv exi h axlada thn oyra!

Ανώνυμος είπε...

προς ΚΛ

απάντηση στο ερώτημα =

όσο βλάκας μπορεί να είναι ένας αρχηγός πληρώματος που έχει αφήσει εκετεθειμένο πύργο άρματος σε περιοχή με εχθρικά Α/Τ!!!!!!!

και για τους λοιπούς :

Σιχάθηκα τον καθένα ξεχωριστά και τν ένωσή του.
Υπάρχει η ΕΑΑΣ και κάνει σύντομα εκλογές

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥς ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕΣ..ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΞΕΡΩ...ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΓΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΗΘΙΚΟ..ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ....ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ..ΗΓΕΤΕΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ...
ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ

ΙΛΑΡΧΟΣ είπε...

Λουκόπουλε και Πασχαλίτσα... οψιμοι συνδικαλιστες σταματηστε τα μεϊλ και τις αρθρογραφίες στα κατευθυνόμενα εντυπα σας πήραμε χαμπαρι!Θα φατε φουμο, τ' ακουτε;Εχουμε καιρο μπροστα μας θα τα πούμε μολις σκασετε μύτη ΑΝΕΑΕΔίτες και ΑΚιΣίτες οψιμοι υπερασπιστες του κ@λου

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινα, διαβαζοντας τα σχολια των συναδελφων , θλιβομαι για αλλη μια φορα, γιατι βλεπω μεσα σ αυτα να ξεδιπλωνονται εμπαθειες και αισθηματα που και δεν μας τιμουν αλλα και δεν μας εξυπηρετουν σε τιποτε σ΄αυτη τη δυσκολη χρονικη περιοδο. Τωρα θα πρεπει να συσπειρωθουμε , γιατι ο κινδυνος της πληρους απαξιωσης μας ειναι περισσοτερο απο καθε αλλη φορα ορατος.Δεν περισσευει κανενας μας ,απο οποιονδηποτε κλαδο και αν προερχεται.Αν διαβασει καποιος πολιτικος τα σχολια μας, θα χαρει αφανταστα διαπιστωνοντας τη διχονοια που ανθιζει αναμεσα μας.Βεβαια τα κοματα πρωτα την εσπειραν ,αλλα βρηκαν και αναμεσα μας πολλους προθυμους νεροκουβαλητες !Τωρα ομως ειναι ωρα της συσπειρωσης-οπως προειπα- και κατα τη γνωμη μου εκεινο που θα πρεπει να μας απασχολει ειναι ποιον φορεα θα επιλεξουμε για να αποκτησουμε ΜΙΑ ΦΩΝΗ.Ας αναπτυξει ο καθε υποψηφιος τα επιχειρηματα του, τις σκεψεις του και εδω ειμαστε, να επιλεξουμε τον μαχητικοτερο !

Πολυμενιδης Χριστος
Ταξιαρχος ε.α.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτούς που χρησιμοποιούν εκφρασεις πεζοδρομίου, εκτιμω πως το μονο που τους αξιζει ειναι η ...απαξιωση. Καλή ειναι και η ανωνυμία αλλά αν καποιοι πισω απο αυτη, βρισκουν "πατημα" για να εκφρασουν προσωπικά (?) απωθημενα & κομπλεξ,αδυναμια λογου, μιζερια και υβρεολόγια, τοτε ας τη χαιρομαστε όλοι μας.Σημερα βριζουμε τον κυριο Λουκοπουλο, αυριο τον κυριο Χ και μεθαυριο, θα βρεθούν να υβριζουν τον ιδιο τους τον εαυτό....ΚΡΙΜΑ και παλι ΚΡΙΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, δεν ξερω και γω σε ποια λογική μικροσυμφερόντων και απο που ορμώμενοι,εχουν χασει το δασος, ασχολουμενοι με το δενδρο.Και το δασος συναδελφοι (?) ειναι αλλού....και ο εχθρός ενας: η πληρης απαξιωση των στρατιωτικών που επιδιωκουν καποιοι, για να τους οδηγησουν στην κοινωνική αλλά και οικονομική απομόνωση.....
Γιατί τελικά τα καταφεραν, αυτοί που τοσα χρόνια και με την τακρική του διαίρει και βασιλευε, μας ειχαν υποτιμημένους..Πως λοιπόν να μην επιχαίρονται διαφοροι αντιπροέδροι της εκαστοτε κυβερνησεως, διαβαζοντας τετεοιους λιβελους, απο στρατιωτικούς(?) εναντιον σταρτιωτικών?.....Εκτος και αν οι ανωτερω "ανωνυμοι" ειναι και "εγκάθετοι" αυτού του σάπιου συστηματος....
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ...ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ...ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣΟΥΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ..ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΑΞΙΑΡΧΕ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΣΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ?ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥς ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΩΡΑ...
ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωρε ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ και εδώ ψάχνεις για ηγέτες;;;
Τα χώνεις πάλι σε κάποιους, έτσι αόριστα, χωρίς ούτε καν να τους έχεις δεί στη ζωή σου. Ίσως και να μη ζούσες όταν αποστρατεύτηκαν, απλά και μόνο επειδή πρέπει να φτάσεις στο απεγνωσμένο σου συμπέρασμα. Όλο ελπίδα είσαι παιδάκι μου!!!
Αλήθεια ακόμα δεν μας έχεις πεί:
Τι "επικίνδυνους" αγώνες έχεις κάνει ή κάνεις αυτό τον καιρό εσύ, εκτός από το να γράφεις στο ιντερνετ σε ιστοσελίδες, εκ του ασφαλούς προφανώς(και εσύ!!!).
Δεν μας έχεις πει γιατί ψάχνεις για ηγέτες, δηλαδή για άλλους που θα βγάλουν το δικό σου φίδι από την τρύπα;
Εσύ δηλαδή αυτούς τους περίφημους αγώνες, που επικαλείσαι στον παραπάνω σχολιάσαντα, να αφήσει για "εσάς", θα τους κάνεις μέσω άλλου;; Τι λες ρε μεγάλε, πρόσεξε μη μας κουραστείς.
Και εσύ του καναπέ είσαι. Άλλος θέλεις να κάνει τη βρώμικη δουλειά.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι τους θέλετε τους ηγέτες τις ομάδες τα συνδικάτα τις ενώσεις,τους συλλόγους για να διεκδικήσετε ατομικά σας κεκτημένα δικαιώματα;;
Σαν το ΔΣΑ και τους λοιπούς, που πήγαν και βάλαν όλα τα θέματα μαζί και έκαναν αγωγή εναντίον του μνημονίου και οκ τελειώσανε. Και αν αυτά, τα βάλουν όλα μαζί σε ένα "δημόσιο συμφέρον" και τα απορρίψουν όλα...μαζί; Τέλος αυτό ήταν;
Όμως δεν έχουν σχέση και δεν αναφέρονται όλα αυτά που φωνάζετε με το μνημόνιο.
Υπάρχουν και εκτός μνημονίου θέματα, χωρίς να υπάρχει θέμα "δημοσίου συμφέροντος"... που θα μπορούσαν να εξετασθούν ξεχωριστά. Θα γίνει αυτο;
Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν άδικες πράξεις και ποινικά αδικήματα, τα οποία έχουν διαπραχθεί; Υπόψη, ότι ακόμα και η ψήφιση αντισυνταγματικού νόμου - διάταξης είναι ποινικό αδίκημα.
Άρθρο 134 παρ. 2α του ΠΚ.
Αν λοιπόν πιστεύετε, διότι έχετε στοιχεία και αποδείξεις, ότι έχει ψηφισθεί νόμος - διάταξη, κάτι αντισυνταγματικό, κάντε προσωπική μήνυση.
Δε χρειάζεται,ηγέτης να σας πάει απο το χεράκι.
Το κάνετε και μόνοι σας στο πλησίον τοπικό ΑΤ

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.... Η ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ....Η ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΝΗΣΕΙΣ...ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ..ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ...
ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Στρατηλατη εχεις απολυτο δικιο. Το 95% των ανωτατων αξιωματικων ειναι ετσι οπως τους περιγραφεις. Γη και υδωρ στους πολιτικους για μια μεταθεση, για μια προαγωγη, για μια εξυπηρετηση.Συγχρονως ανελεητοι και αναλγητοι προς καθε υφισταμενο, για τον οποιο, το λιγοτερο αδιαφορουσαν πληρως.Αν σου πω οτι εγω θα χρησιμοποιουσα μελανοτερα χρωματα για να περιγραψω τους στρατηγους και τους ταξιαρχους των ΕΔ, ισως σκεφτεις οτι το γραφω για να σου γινω συμπαθης.Δεν θελω ουτε να με συμπαθησεις, ουτε να με πιστεψεις. Θελω ομως να σκεφτεις οτι ΙΣΩΣ να ανηκω στο υπολοιπο 5%.
Το δικαστηριο την αμφιβολια τη χρεωνει υπερ του κατηγορουμενου.Εχεις ξαναλεω καθε δικιο να πνεεις μενεα κατα των ανωτατων. Αλλωστε πρωτοι εμεις βαλλαμε το χερακι μας για να φτασουμε σ αυτο το απιστευτο χαλι που βρισκομαστε σημερα.Ομως εστω και τωρα μπορουμε να κανουμε κατι.Μπορουμε να περισωσουμε κατι. Οι πολιτικαντηδες που μας περιτριγυριζουν μονο ενα πραγμα μετρανε. Την ψηφο μας.Αρα η συσπειρωση ειναι για μας μονοδρομος.Και ναι τωρα ως αποστρατοι μπορουμε να υπερασπισθουμε και τα δικαιωματα των ενεργεια συναδελφων.Μπορουμε να κανουμε αυτο που δεν μπορεσαμε να κανουμε τοτε, γιατι πιστευαμε σε μια κακως εννοουμενη πειθαρχια.Γιατι πιστευαμε οτι ηηγεσια μας στρατιωτικη και πολιτικη φροντιζει για μας.Θα μου πεις τι αφελης ρομαντισμος.Μα αν δεν ειναι ρομαντικος ο στρατιωτικος -που μια ζωη θυσιαζει οικογενεια και καλοπεραση για το καθηκον , ποιος θα ειναι; Πιστευω λοιπον οτι χιλια μας ενωνουν και ενα μας χωριζει. Τι λες μπορουμε να ενωσουμε τις φωνες μας ;;;;

Πολυμενιδης Χριστος
Ταξιαρχος ε.α.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πολυμενίδη το φωνή βωόντος εν τη ερήμο το γνωρίζετε πιστεύω. Εδώ ειδικά είναι τοίχος. Και μάλιστα περίκλειστο!!
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ο συγκεκριμένος ούτε κανα δύο άλλα "pet" που κυκλοφορούν εδώ και μπορεί και να ταυτίζονται να σας καταλάβουν και να σας απαντήσουν επικοδομοιτικά. Ο λόγος τους είναι μόνο αφοριστικός και ποτέ επικοδομοιτικός. Δεν έχουν καμμία μα καμμία πρόταση. Και όταν έχουν αυτή είναι ότι κάποιος άλλος (εκτός από αυτούς) πρέπει να κάνει κάτι!!! Φοβερή πρόταση...
Οπότε καλή αναμονή αλλά αυτό το τραίνο δε θα περάσει......

Ανώνυμος είπε...

Είχα την τύχη να έχω προϊστάμενο, έστω και για λίγο καιρό, τον Ταξίαρχο Κύριο Πολυμενίδη Χρίστο, στις εσχατιές της Ελλάδος, εκεί που μπαίνει η πινέζα στο χάρτη !!
Ένας δίμετρος λεβέντης, Αξκός, Άνθρωπος, Οικογενειάρχης, Επαγγελματίας (όπως είδατε όλα με κεφαλαία).
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο.
Τώρα όσο γι' αυτά που γράφει κάποιος "Στρατηλάτης", θεωρώ ότι είναι εκτός πραγματικότητας και δείχνει μια εμπάθεια, σε οποιονδήποτε θέλει να ενώσει τους χιλιο-διασπασμένους απόστρατους.
Όταν έχουμε πολλούς "Στρατηλάτες" που λένε παπαριές, είναι βέβαιο ότι η μαστούρα μας δεν έχει γιατρειά και καλά να πάθουμε, γιατί το αξίζουμε. Είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Ανώνυμος είπε...

Σωπα ρε μεγαλε 11:01 μ.μ., ανατριχιασα, το 90%,για να μην γινω υπερβολικος, των στρατιωτικων διαθετει αυτα τα αυτονοητα που εσυ θεωρεις προτερηματα για αυτον τον ταξιαρχο. Ασε να κρινουν οι "επαϊοντες" και κοψε το γλυψιμο, αν δεν εισαι ο ιδιος που τα γραφει.
Ενας αλλος ακριτας απο εκει που μπαίνει η πινέζα στο χάρτη !

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος (11:15) όταν λες ότι "το 90% διαθέτει αυτά τα αυτονόητα". Στα 30 συναπτά έτη που υπηρέτησα στις ΕΔ, φορώντας τα άρβυλα στα πόδια μου κατά μήκος των νησιών αλλά και στον Έβρο, γνώρισα πολλούς άσχετους προϊσταμένους, ανίδεους, δύσμορφους με το περιβάλλον, εμπαθείς αλλά και σκατόψυχους.Ο προϊστάμενος θεωρώ προσωπικά ότι είναι ικανός και σωστός όταν είναι "ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ" και διοικεί δια του παραδείγματος. Και ο Ταξίαρχος Πολυμενίδης Χρίστος, ήταν ένας από αυτούς. Ήταν , για να το καταλάβεις και εσύ, "Άνθρωπος ηθικών αρχών, ακεραίου χαρακτήρος και με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος" και όταν χρειαζόταν δεν έκανε πίσω στο να συγκρουστεί με τον οποιοδήποτε (προϊστάμενο ή υφιστάμενο) όταν ξέφευγε από την ευθεία ή ζητούσε ανεφάρμοστα πράγματα ή έλεγε παπαριές...
Όσο για το "γλύψιμο" κράτησέ το για τον εαυτό σου γιατί φαίνεται να το χρησιμοποιούσες, αν δεν το χρησιμοποιείς ακόμη. Ο υποφαινόμενος δεν είχε ποτέ τέτοια ανάγκη και γι' αυτό και παραιτήθηκα, όταν έκρινα ότι πρέπει να φύγω και το έκανα υποβάλλοντας αναφορά παραιτήσεως , "ευθαρσώς, ειλικρινώς και εντίμως" και δεν χρειάστηκε να γίνω "ούτε οσφυοκάμπτης, ούτε μεσοσπασάκιας". Άντε γειά.