Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Υποψηφιότητα για Πρόεδρος στην ΕΑΑΣ


Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Ιωάννου Χαντζής
Επίτιμος Διοικητής Β’ Σώματος Στρατού - Τάξεως ΣΣΕ-1973
Υποψήφιος Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ

« Κοίταξα...

Κοίταξα πίσω μου, είδα Ιστορία: Ένιωσα τον προορισμό.

Κοίταξα γύρω μου, είδα χάος: Σκέφτηκα ότι χρειάζεται πρόσωπο.

Κοίταξα μπροστά μου, είδα δρόμο: Κατάλαβα ότι αξίζει να προσπαθήσω.

Κοίταξα μέσα μου, είδα πίστη: Ήξερα ότι θα φτάσω σίγουρα στη νίκη..»’

Κύπρος 1955, ανώνυμος.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η εμπειρία που απέκτησα στον χρόνο που πέρασε, ως μέλος της Επιτροπής Κινητοποίησης Στελεχών Στρατού Ξηράς για την ίδρυση Ομοσπονδίας, οι επαφές που είχα με τα Διοικητικά Συμβούλια Συνδέσμων – Λεσχών - Ενώσεων και με πολλούς Συναδέλφους καθώς και τα υπάρχοντα συσσωρευμένα προβλήματα σε συνδυασμό με την επικρατούσα κατάσταση, με οδήγησαν στην απόφαση να εμπλακώ ενεργά στην υπηρέτηση των κοινών επιδιώξεων και στόχων και να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς στις επικείμενες εκλογές της 26 Φεβ 2011.

Είναι γνωστό ότι, ο μέχρι τώρα τρόπος εμπλοκής και συμμετοχής μας στα δρώμενα της Ε.Α.Α.Σ, μας οδήγησε να την θεωρούμε ότι δεν λειτουργεί, δεν διεκδικεί και δεν προασπίζεται την τιμή, την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντά μας με τρόπο δυναμικό και αποτελεσματικό, με συνέπεια να αποδυναμώνεται, να χάνει την αξιοπιστία της και εξ αυτού να μην εντάσσονται ενεργά σε αυτή πολλοί κυρίως νέοι απόστρατοι συνάδελφοι. Πλην όμως δεν πρέπει να είναι έτσι.

Πιστεύω ότι με τις εκλογές αυτές δίδεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να αλλάξουμε τα δεδομένα, να ταράξουμε τα νερά, να δώσουμε πνοή και όραμα για μας και για τους επερχομένους, να καταστήσουμε σαφές ότι, μακράν των πολιτικών σκοπιμοτήτων και εξαρτήσεων, χωρίς πλέον να θεωρούμεθα οι δεδομένοι της όποιας κομματικής πλευράς, ενωμένοι και ομονοούντες, να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν και να θέσουμε στην θέση που του αξίζει, κάθε έναν που αμφισβητεί την ατομική και εθνική μας αξιοπρέπεια και υπόσταση.

Ευελπιστώ και υπόσχομαι, με βάση την πείρα και την σοφία των μεγαλυτέρων σε ηλικία συναδέλφων, τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα των νεοτέρων, χωρίς αναστολές και ενοχές, να αγωνισθώ όπως έμαθα τα χρόνια της ενεργού υπηρεσίας και προσφοράς, με την σημαντική διαφορά ότι πλέον δεν υπάρχει προϊστάμενος και διαταγές αλλά μία και μόνη επιταγή, η προάσπιση, ο σεβασμός και η μαχητική διεκδίκηση των νομίμων συμφερόντων και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η θέση και η παρουσία της Ε.Α.Α.Σ μέσα στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας είναι αναγκαία και πρέπει να την καταστήσουμε σεβαστή, αποδεκτή, να έχει σημαίνοντα και καθοριστικό λόγο, σε ότι αφορά τα μέλη της και την πατρίδα μας.

Είναι καθήκον του καθενός να δώσει, με την παρέμβασή και την ψήφο του, σάρκα και οστά στο μέλλον της Ε.Α.Α.Σ και να την κάνει να αποκτήσει το κύρος και την αποτελεσματικότητά της.

Η αναγκαιότητα των παραπάνω είναι έκδηλη και όλοι την επιθυμούμε.

Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω την αναγκαιότητα αυτή και εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας, να αγωνισθώ, με την βοήθεια του Θεού και την στήριξη αξίων συναδέλφων, για την επίτευξη των όσων προσδοκούμε. Αυτή είναι η μόνη μου φιλοδοξία.

Η υλοποίηση εξαρτάται αποκλειστικά μόνο από εμάς και από την ενεργό συμμετοχή μας.

Επιδίωξή μου είναι να επισκεφθώ όλες τις έδρες των Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ, να σας παρουσιάσω τις θέσεις μου, τους στόχους που έχω θέσει, να ακούσω τις δικές σας σκέψεις και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Συνημμένα σας διαβιβάζω επιστολή με τους στόχους που έχω θέσει να πετύχουμε μαζί καθώς και ένα συνοπτικό Βιογραφικό μου Σημείωμα. Προσδοκώ στην στήριξη και στην ψήφο σας.

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2010

Με σεβασμό, εκτίμηση και συναδελφική αγάπη
Χαντζής

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι θέσεις και εξαγγελίες που αναγράφονται στο παρόν, αλλά και στην επιστολή, είναι ανεδαφικές και εκτός αποστολής της ΕΑΑΣ, διότι αυτή είναι ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από τον κ.ΥΕΘΑ με κανονισμό λειτουργίας.Με βάση αυτό το κανονισμό να μας πείτε τι θα κάνετε και όχι να μας λέτε ότι "θέλωμε" να ακούσωμε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ , ΨΩΦΑΤΕ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ,ΚΑΡΦΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγέ θα μπορούσατε να μας πείτε ως μέλος του ΑΣΣΥ το οποίο ελάμβανε αποφάσεις για εμένα, δίχως εμένα, τι αποφάσεις υπερ του στρατιωτικού προσωπικού λάβατε και σε τι αρνηθήκατε να συμμετέχετε;
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Δοκιματηκατε στρατηγε ως εν ενεργεια, τι θα κάνετε τωρα; Οτι και πριν, σκυβατε για να ανεβειτε!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί οι στρατηγοί έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ !

Για πρόεδρο να ψηφίσουμε κανένα Ανχη - Σχη έτσι βρε αδελφέ μόνο και μόνο για να τους την σπάσουμε.

Ο καθένας απο αυτούς επειδή έγινε στρατηγός νομίζει οτί είναι και ο ιδανικός να μας εκπροσωπεί.

Στρατηγό δεν σε κάναμε εμείς αλλά οι πολιτικοί σου προιστάμενοι ... αν σε διαλέγαμε εμείς θα ήσουν κατάλληλος και τώρα Στρατηγέ μου να μας εκπροσωπείς.

Εγώ θυμαμαι όμως το "υφάκι σου" δεν το ξεχνώ.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος με τους στρατηγούς,ένας Άνχης θα μας εκπροσωπήσει καλύτερα!
Οι ανώτατοι προκαλείτε αρνητική προδιάθεση στα στελέχη και την κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ !!!! Το ξέρουμε ...το παλικάρι...
ΑΝΧΗ ρε.......

Ανώνυμος είπε...

H λεπτομερια ειναι στην συμετοχη του στο να μας κινητοποιησει! απο εκει προεκυψε η ΑΚΙΣ;του Καστραντα και του Χρηστιδη;των ακοματιστων;;;;;; ποιον κοροιδευετε ρεεεεεεε;

Ανώνυμος είπε...

Μακριά από τους στρατηγούς. Καιρός να τους τιμωρήσουμε, με την ψήφο μας, για όσα έκαναν ή παρέλειψαν να κάνουν όταν ήταν στην ενέργεια.

Ανώνυμος είπε...

ε ρε γλέντια...στρατηγέ σε μάθαμε καλά τόσα χρόνια είσασταν στο ΑΣΣ όταν λάμβανε αποφάσεις εις βάρος μας...ποτέ δε νοιαστήκατε για το προσωπικό σας αλλά το κάτω.... πατάγατε, αλλοπρόσαλλες καταστάσεις, αφήστε που είστε και τυχερός άνθρωπός... ..δημόσιες σχέσεις κ.λπ.....δε πάνε δα και πολλά χρόνια που φύγατε....έλεος ποιά τέτοια αποθράσυνση; κανένας κατώτερος ή ανώτερος αξκός κύριοι δεν υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

Armyalert να τους ψηφίσουμε αλλά θα τους παρακαλούσαμε ως υποψήφιοι να δηλώσουν
ότι:
- δεν ανήκουν σε εταιρείες που πωλούν οπλικά συστήματα με οποιονδήποτε τρόπο στο ΥΕΘΑ.
- δεν ανήκουν σε κομματικές των κομμάτων πχ ΕΚΟ ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΛΑΟΣ κλπ
-δεν ανήκουν στα clubs που δυστυχώς μας ελέγχουν (πχ rotary, lions, μασώνους κλ)
Αναμένουμε τις δηλώσεις των κυρίων ανωτάτων ώστε να τους στηρίξουμε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια?
Το καταστατικό της ΕΑΑΣ επιτρέπει να εκλεγεί κάποιος κατώτερος ή ανώτερος μόνο σε θέση μέλους του ΔΣ. Για τις υπόλοιπες θέσεις πρεπει να είσαι ανώτατος?!!!!
Μπορεί κάποιος να το διευκρινίσει?
Τώρα καταλαβαίνεις γιατί μόνο Ανώτατοι είναι υποψήφιοι για Πρόεδροι κλπ?
Η αξιοκρατία στο μεγαλείο της!!!!!!
Αφού "έφτιαξαν" τους ε.ε θέλουν να "τακτοποιήσουν" και τους ε.α.
Βλέπουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών τους σήμερα! (ΜΤΣ, ΒΕΑΣ, ΓΕΝΙΚΗ κλπ) όλα χρεωμένα!!!

Ανώνυμος είπε...

συνάδελφε τι λές τώρα; αυτοί ψιλικατζίδες είναι δε τους βοηθούν οι γνώσεις τους οι ικανότητές τους καθώς και η νοοτροπία υποταγής που απέκτησαν να φάνε τα χοντρά ;oxi έχουν αναστολές ηθικές (άλλωστε υπάρχουν δείγματα γραφής για όλους τους)... άλλοι τα έτρωγαν και αυτοί απλά προσυπέγραφαν για να γλύψουν κανένα κοκαλάκι.....πάντως το ευτύχημα είναι ότι ο κόσμος ξυπνάει...λέτε ο στρατηγός να ξύπνησε μια μέρα και αποφάσισε να αγωνιστεί για το καλό μας; αυτό που δεν έκανε 35 και χρόνια; δε νομείζω...

cillos g. είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ Η ΟΧΙ.ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ Η ΠΑΛΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΙ.ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ε Α ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΙΣΗ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΑΠ΄ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ! ΠΑΡΙΣΗΣ;;;
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 1 Δεκεμβρίου 2010 8:05 μ.μ.!!! ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΙ ΟΛΑ!

cillos g. είπε...

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ 9.55ΜΜ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΜΑΣΣΟΝΟΣ,ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΣ,ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΛΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ?ΟΛΑ ΜΑΖΙ? Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ clubs. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

Unknown είπε...

Παρακαλω πολύ να διμοσιευτεί το καταστατικό της ΕΑΑΣ, έτσι για να λάβουν γνώσει οι απόστρατοι περί τίνος πρόκειται. Κατόπιν θα σκεφθούμε εάν και ποιούς θα ψηφίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

AΝΏΝΥΜΕ 1 ΔΕΚ 11.36, ΑΝ Ο ΠΑΡΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΣΕ CLUB , ME TA ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγέ, όσο είσασταν στην ενέργεια σωπάσατε και εξυπηρετήσατε το σύστημα εις βάρος συναδέλφων σας. Το σύστημα σας επιβράβευσε με βαθμούς και θέσεις. Μη μας ζητάτε τώρα να σας επιβραβεύσουμε και εμείς. Σας καλώ να αποσύρετε την υποψήφιότητά σας. Μη μας προκαλείτε άλλο....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ, Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ. ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο 10.37. Αν ο Παρίσης ήταν σε club, θα ήταν Υποστράτηγος (εα)? Μόνο ο αποστρατευτικός βαθμός του δείχνει πόσο μακρυά κρατήθηκε από το κατεστημένο.

Ανώνυμος είπε...

kalos ton ki as argise. bre bre oila ta mpoympoykia siga siga skane mytoyla. kalos ton commado bre. kalos allon enan stratigoyli sotira. min ton apotharinete synadelfoi, aste ton na ballei ypopsifiotita. e re glentia.geia soy sotira mas stratigoyli No ???. kai meta jipnise to palikari. arketa pia tosa xronia zoysate eis baros mas kyrioi anvtatoi , dromo sas sixathikame pia. neoys theloyme, esto kai gia peirama ,ap esas ta eidame kai ta noiosame ola.

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός και μόνο ότι είσαι Στρατηγός σε κάνει αυτομάτως ανίκανο να μας εκπροσωπήσεις. Απόδειξη το γεγονός ότι δεν αφήνετε κανένα μη Στρατηγό να γίνει πρόεδρος.