Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τετ α τετ Βενιζέλου - Μπουτάρη

Bye bye Γ΄Σώμα Στρατού;

ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ
Μπορεί να μη βγήκαν ειδήσεις από τη χτεσινή συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, με τον υπουργό Αμυνας, Ε. Βενιζέλο, οι δηλώσεις όμως του υπουργού που προηγήθηκαν δημιούργησαν ισχυρή αισιοδοξία ότι μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην πόλη και τις προοπτικές της, όπως η απόδοση του συνόλου ή τμήματος της έκτασης του Γ' Σ.Σ., όχι μόνο μπορούν να συζητηθούν, αλλά και να αντιμετωπιστούν με επωφελή τρόπο για τη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης των δύο αντρών, που ήταν ουσιαστικά η πρώτη επίσημη επίσκεψη του υπουργού στο νέο δήμαρχο μετά τις εκλογές, ο κ. Μπουτάρης έθιξε μεταξύ άλλων και το θέμα του Γ' Σ.Σ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία θέματα όπως αυτό να αποτελέσουν αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης με οργανωμένη ατζέντα σε επόμενη συνάντησή τους. Η προοπτική αυτή, όπως πλέον δρομολογείται, κυρίως όμως οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για θεαματικές εξελίξεις.

Για στάθμευση

Ο κ. Μπουτάρης ήταν από τους πρώτους που ζήτησε την απόδοση της έκτασης του Γ' Σ.Σ. στην πόλη πριν από μερικά χρόνια, όταν άρχιζε η συζήτηση για τη μεταφορά της ΔΕΘ και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, στηρίζοντας μάλιστα τότε και ακτιβιστικές δράσεις. Μάλιστα συνεργάτες του στη δημοτική διοίκηση υπογράμμιζαν πρόσφατα ότι μια κίνηση καλής θελήσεως προς αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν σε πρώτη φάση η απόδοση τμήματος της έκτασης του Γ' Σ.Σ. στο δήμο για τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης.

Ο Ευ. Βενιζέλος

Ερωτηθείς σχετικά χτες, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι «το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στο έργο της νέας δημοτικής αρχής, όχι μόνο στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά ευρύτερα, μέσα στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος», αναπτερώνοντας τις ελπίδες της δημοτικής αρχής. Οπως πρόσθεσε μάλιστα, επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι «το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων, στο μέτρο που δεν είναι αναγκαία για τη στέγαση μονάδων, να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, να βοηθήσουν ώστε να συγκροτηθούν τοπικά μοντέλα ανάπτυξης τα οποία να συμβάλουν στην υπέρβαση της κρίσης».

Για την οικονομία

Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον κ. Μπουτάρη, ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς εξέφρασε την πεποίθηση ότι και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου θα γίνει και το ευρωομόλογο θα υιοθετηθεί. «Το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος είναι τόσο μεγάλο -αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης- ώστε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως, εκ των πραγμάτων και εξ ανάγκης, θα αναληφθούν τελικά οι μεγάλες πρωτοβουλίες της ΕΕ που είναι αναγκαίες, προκειμένου να σταματήσει το ντόμινο της εκμετάλλευσης των αγορών σε βάρος των κρατών», δήλωσε.
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=75941

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφώνησε και για άλλα πράγματα ο Μπουτάρης....

Στρατός για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=100934

Ανώνυμος είπε...

Να τα δώσει ο Βενιζελος εαν δεν ειναι περιουσια του ΣΤΡΑΤΟΥ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ας ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΠΟΥ