Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μαρίν Λε Πεν: Η κόρη που ξεπέρασε τον πατέρα!

Τα ευρήματα των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης στη Γαλλία, που έφεραν πρώτη στις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων και εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012 τη Μαρίν Λε Πεν, «τρόμαξαν» εκ νέου το αστικό πολιτικό σύστημα της Γαλλίας και όχι μόνο.

23% λοιπόν και πρώτη στην πρόθεση ψήφου η Γαλλίδα εθνικίστρια πολιτικός, μπροστά από τον άναυδο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος, απαξιωμένος, παρακολουθεί την κούρσα της, ανήμπορος να βελτιώσει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του, που είναι καθηλωμένα στο 21% (βάσει της δημοσκόπησης της Harris Interactive, για λογαριασμό της ημερήσιας εφημερίδας «Le Parisien»).

Ο Γάλλος Πρόεδρος, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος! Και όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει συνέχεια για τη δυναμική Γαλλίδα πολιτικό, η οποία δεν πάυει να καταφέρεται κατά της παγκοσμιοποίησης.

Κανείς φυσικά δεν ξεχνά την «τρομάρα» που άρπαξε η γαλλική πολιτική τάξη το 2002, όταν ο Ζαν Μαρί Λε Πεν, πέρασε στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας ως αντίπαλος του Ζακ Σιράκ, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον αποσβολωμένο Λιονέλ Ζοσπέν.

Φυσικά, ο Σαρκοζί απάντησε με «πρακτικά» μέτρα, καθώς το μεταναστευτικό, δίνει «φτερά» στη δημοτικότητα της Μαρίν Λε Πεν: άνοιξε έναν «εθνικό διάλογο» για το ρόλο του Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.

Κι όμως... Η όμορφη Γαλλίδα, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει. Τον περασμένο Δεκέμβριο, περιτριγυρισμένη σε τηλεοπτικό πλατό από πρόσωπα που δεν έκρυβαν την αντιπάθειά τους γι’ αυτήν, κατατρόπωσε τους πάντες, αναδεικνύοντας το θάρρος της και τα επικοινωνιακά χαρίσματά της.

Η όμορφη Νέα Δεξιά

Η Νέα Δεξιά αναδύεται στην Ευρώπη, κερδίζοντας έδαφος και θέτοντας τις βάσεις για σπουδαία πράγματα. Κοσμογονία στην Ιταλία, στην Ελβετία, στην Αυστρία, στην Ουγγαρία, ακόμα και στη φύσει φιλελεύθερες Σουηδία και Δανία, αλλά και στη Βουλγαρία. Ακόμα και η Βρετανία έστειλε ριζοσπάστη δεξιό στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Δεν αποτελεί πλέον παρία η Νέα Δεξιά και αυτό είναι το πιο σπουδαίο επίτευγμα, δεδομένης της υψηλής διείσδυσης της αριστεράς στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Μετά τον θρίαμβο του Τζιανφράνκο Φίνι στην Ιταλία, ο οποίος κατέλαβε μάλιστα το αξίωμα του Προέδρου της ιταλικής Βουλής, αλλά νωρίτερα και του αν. πρωθυπουργού, αλλά και τον θρίαμβο του Τζιάνι Αλεμάνο στην Ιταλία, ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί το 2008 δήμαρχος στη Ρώμη (με ποσοστό 53,6%), οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Σημειώνουμε εδώ: ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας, είχε φυλακιστεί για μερικούς μήνες στη χώρα του, γιατί τη δεκαετία του ’70 (στη διάρκεια των «χρόνων του μολυβιού», όπως αποκαλέστηε η εποχή που ριζοσπαστική Δεξιά και ριζοσπαστική Αριστερά συγκρούονταν στους δρόμους των ιταλικών πόλεων), είχε εκτοξεύσει μια μολότοφ κατά της πρεσβείας της ΕΣΣΔ στη Ρώμη. Στην Ιταλία, η Νέα Δεξιά συγκυβερνά, με διάφορα σχήματά της να συμμετέχουν στις κυνερνήσεις συνασπισμού του γίγαντα της ευρωπαϊκής Δεξιάς και της ιταλικής πολιτικής σκηνής, του ανθρώπου που εκμηδένισε την ιταλική αριστερά, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η άξια θυγατέρα

Η 42χρονη Μαρίν Λε Πεν, η θυγατέρα του 82χρονου πλέον Ζαν Μαρί Λε Πεν, ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου, εκπροσωπεί τη Νέα Δεξιά. Πριν λίγους μήνες, κατατρόπωσε τον αντίπαλό της για την προεδρία στις εσωκομματικές εκλογές Μπρούνο Γκόλνις. Αποτάσσεται δημόσια τον αντισημιτισμό του πατρός της, ένα κατά τα άλλα εγγενές χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών λαϊκών εθνικιστικών κινημάτων (κάτι που φυσικά έκανε και ο Φίνι, ο οποίος μάλιστα «φλέρταρε» ανοικτά την εβραϊκή κοινότητα της χώρας του και το Ισραήλ).

Είναι όμορφη, είναι μητέρα, είναι διαζευγμένη δύο φορές, δεν έχει αντίρρηση στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, ερχόμενη έτσι σε αντίθεση με τα συντηρητικά ρωμαιοκαθολικά στοιχεία στη βάση του κόμματός της, που ακόμα και σε μια χώρα με την αντικληρικαλιστική παράδοση της Γαλλίας, ενοχλήθηκαν από τη σχετική τοποθέτησή της.

Κι όμως, η Μαρίν Λε Πεν, η οποία υπερασπίζεται τον κοσμικό χαρακτήρα της γαλλικής κοινωνίας (laicité), καθιστώντας έτσι δύσκολες τις επιθέσεις στο πρόσωπό της, δεν φαίνεται διατεθειμένη να μείνει περιχαρακωμένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί αντιλήψεις, υπεύθυνες για την περιθωριοποίηση του κόμματός της. «Μιλά» άλλωστε στη μέση Γαλλίδα, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Η ξανθιά πολιτικός, απάντησε στον «εθνικό διάλογο» του Σαρκοζί για το Ισλάμ, αποκαλώντας τους μουσουλμάνους μετανάστες στη Γαλλία, «δύναμη κατοχής»!

Επίσης, συνεχάρη δημόσια τον συντηρητικό Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δεν δίστασε να στηλιτεύσει δημόσια την ιδεολογία και την εφαρμογή του πολυπολιτισμού, επισημαίνοντας τα αδιέξοδά του και την αποτυχία του σε ομιλία του στο Μόναχο (έκανε στην ίδια εκδήλωση λόγο για «στιβαρό φιλελευθερισμό»).

Και έπεται συνέχεια, καθώς όπως όλα δείχνουν, σιγά-σιγά η ευρωπαϊκή αστική πολιτική τάξη, εκπνέει...
http://www.elora.gr/portal/greece/13-world/2960-2011-03-13-16-22-21

Δεν υπάρχουν σχόλια: