Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κρίσεις Αξιωματικών στην ΠΑ

Με αφορμή τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν/αναρτήθηκαν τελευταία, αλλά και το σχετικό θέμα στις ειδήσεις του MEGA(21/3/11) σχετικά με τις κρίσεις στην ΠΑ θέλω να πώ τα εξης:


Έχουμε δεί μέχρι τώρα δύο φορές κρίσεις με τρεις από τους τέσσερις Αρχηγούς να προέρχονται από επιλογές της προηγούμενης Κυβέρνησης. Και στις δύο περιπτώσεις οι κρίσεις είχαν χαρακτήρα κομματικό με την επανεμφάνιση Αξιωματικών που είχαν κριθεί δυσμενώς κυρίως από τη ΝΔ (Σωτήρης και λοιποί, και όχι από τους Αρχηγούς) μερικοί από αυτούς αδίκως.
Για παράδειγμα ο νυν Α/ΤΑ είχε κριθεί δυσμενώς ενώ Α/ΓΕΑ ήταν ο Γιάγκος και προήχθει σε Αντιπτέραρχο με Α/ΓΕΕΘΑ αυτόν που τον είχε κρίνει δυσμενώς. Επειδή ο συγκεκριμένος Αξιωματικός είχε κριθεί δυσμενώς για να προαχθούν αυτοί που ήθελαν επί ΝΔ και όχι ελλείψει προσόντων σημαίνει ότι οι Αρχηγοί δεν έχουν λόγο όταν κάτι αποφασίζεται σε επίπεδο Υπουργείου.
Το θέμα λοιπόν είναι, αφού η πολιτική Ηγεσία θα κάνει ούτως ή άλλως αυτό που θέλει ανεξάρτητα από τις απόψεις των Αρχηγών γιατί δεν αφίνουν την ΠΑ (και τις ΕΔ γενικότερα) να προαγάγουν αυτούς που πραγματικά αξιζούν με γνώμωνα τα επαγγελματικά προσόντα και χρεώνουν τις ΕΔ με τα γνωστά κομματόσκυλα έχοντας έτσι ως μόνο κέρδος την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας τους αφού ούτως ή άλλως όπως προείπα η πράξη δείχνει ότι η πολιτική Ηγεσία με όποια σύνθεση και να είναι θα κάνει αυτό που θέλει;
Ακόμα, είναι δυστυχώς φανερό ότι οι Αρχηγοί δύσκολα στέκουν στο ύψος των περιστάσεων και σαν υπάκουα σκυλάκια κάνουν ότι προστάζει ο εκάστοστε Σωτήρης ή Σάκης...αυτό που προέχει για αυτούς απ᾽ότι φαίνεται είναι η πλακέτα να γράψει δύο χρόνια+ και τα υπόλοιπα ...θα τα βρεί η Υπηρεσία. Αυτό είναι το χειρότερο για το ηθικό και το ενδιαφέρον προς την υπηρεσία των υπολοίπων που βλέπουν αυτούς που τους κατευθύνουν να ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους επιτυχία. Δυστυχώς ή ευτυχώς παρήλθαν οι εποχές που τα πάντα έμεναν μυστικά και επιπλέον οι γενιές που ακολουθούν έχουν τη δυνατότητα να ερμηνεύουν σωστά μηνύματα που δέχονται.
Μόνο μία απορία έχω όταν απευθύνονται στους υφισταμένους τους αισθάνονται την απαξίωση με την οποία τους αντιμετωπίζουν και τα κρυφά χαμόγελα ή θεωρούν εαυτούς υπεράνω όλων.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: