Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

"Γοργόνα" γιόκ...,μυαλό πότε θα βάλουμε;;


Πραγματοποιήθηκαν από ΤΟΥΡΚΙΑ, Ισραήλ και ΗΠΑ από τις 17 έως και τις 21 Αυγούστου οι κοινές ναυτικές ασκήσεις, έρευνας και διάσωσης, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Την άσκηση με την επωνυμία «Reliant Μermaid» φιλοξένησε η Τουρκία και σ’ αυτή έλαβαν μέρος οκτώ πολεμικά πλοία, τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη έρευνας και διάσωσης των ενόπλων δυνάμεων των τριών χωρών.

Στόχος της άσκησης όπως ανακοινώθηκε!! η επίτευξη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας, Ισραήλ και ΗΠΑ για ανταπόκριση σε περίπτωση εκτάκτων περιστατικών στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τις ασκήσεις αυτές προκειμένου να προβεί σε προκλητικές και απειλητικές κινήσεις εις βάρος της Κύπρου. Πέρσι τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας πέρασαν πλησίον της Κύπρου σε μια επίδειξη δύναμης, ενώ η άσκηση είχε σχεδιαστεί και εκτελεστεί στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθεια του Ισραηλινού υπουργείου Άμυνας να παρουσιάσει την περιοχή διεξαγωγής της ασκήσεως ως «ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ».
Εμείς μυαλό πότε θα βάλουμε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: