Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου

Ένα 24ωρο μετά τις κυβερνητικές συσκέψεις για την αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική, ο Γ.Παπανδρέου συναντά τους υπουργούς Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Χθες, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε αρχικά με τους Δ.Ρέππα, Λ.Κατσέλη, Τ.Μπιρμπίλη, Φ.Σαχινίδη και Π.Γερουλάνο και στη συνέχεια με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιο ήταν το αντικείμενο της σημερινής σας συνάντησης σας με τον Πρωθυπουργό;
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Με τον Πρωθυπουργό συζητήσαμε ορισμένα κρίσιμα και ανοιχτά θέματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Φυσικά συζητήσαμε θέματα που αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα, το μέλλον των ναυπηγείων, γενικότερα του ναυπηγικού τομέα της ελληνικής βιομηχανίας και δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε και τις αναφορές στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και στα μέτρα που είναι αναγκαία να ληφθούν προκειμένου να ξεφύγουμε από αυτή την περιδίνηση. Προκειμένου να δώσουμε προοπτική στην ελληνική οικονομία και στον Έλληνα πολίτη, που είναι έτοιμος να συνεισφέρει, αρκεί να ξέρει ότι υπάρχει προοπτική και ασφάλεια. Κι εμείς θέλουμε να του δώσουμε προοπτική και ασφάλεια ζητώντας ως αντάλλαγμα τη βοήθεια και την στήριξή του, που είναι επώδυνη γιατί πρόκειται για μια θυσία. Αλλά η θυσία αυτή έχει προοπτική. Θέλουμε να έχει σταθερότερο και καλύτερο εισόδημα, μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες, μεγαλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι έχετε να πείτε για την πρόταση της Νέας
Δημοκρατίας για εξεταστική επιτροπή για την οικονομία από το 1981 και μετά…
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κάθε κόμμα μπορεί να πάρει τις δικές του πρωτοβουλίες. Εφόσον διαθέτει τον αναγκαίο αριθμό βουλευτών μπορεί να υποβάλει όποια πρόταση θέλει. Η Βουλή είναι αυτή που θα αποφασίσει. Ξέρετε ποιες είναι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε σχέση με τη διαδικασία σύστασης των εξεταστικών επιτροπών. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να αναζητήσουμε τα αίτια των προβλημάτων μας και να λύσουμε τα προβλήματα. Σημασία δεν έχει να αντιδικούμε σε κομματικό επίπεδο αλλά να ενωνόμαστε σε εθνικό επίπεδο και να παίρνουμε τις μεγάλες και τις γενναιόψυχες πρωτοβουλίες υπέρβασης της κρίσης. Δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο και να καταλογίσουμε την ευθύνη εκεί που ανήκει η ευθύνη, δηλαδή στην προηγούμενη κυβέρνηση. Θέλουμε να αποφύγουμε το αδιέξοδο και για αυτό πρέπει να κινηθούμε –και κινούμαστε- συντονισμένα , υπεύθυνα, ενωμένοι, ως οικονομία, ως κοινωνία, ως έθνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: