Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΘΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για μη ανάκτηση παράνομων ενισχύσεων από την Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (Σκαραμαγκά), που χορηγήθηκαν το 1997 και το 2002 και ανέρχονται στο ποσό των 230 εκα. ευρώ.

Από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη σημερινή απόφαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κινηθεί η δικαστική διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 8.7.2008 ως προς την επιστροφή κρατικών ενισχύσεων, οι οποίες έχουν κριθεί παράνομες, από το ελληνικό Δημόσιο προς τα Ελληνικά Ναυπηγεία – Σκαραμαγκάς, ανακοινώνονται τα εξής:
«Πρόκειται για την γνωστή παλαιά υπόθεση των κρατικών ενισχύσεων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η απόφαση του Κολλεγίου έχει τυπικό χαρακτήρα και συνίσταται στην παροχή εντολής προς την Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προετοιμάσει την άσκηση προσφυγής. Μέσα στις επόμενες εξήντα μέρες μπορεί να ασκηθεί η προσφυγή αλλά μπορούν να γίνουν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμμόρφωσης προς την απόφαση της Επιτροπής, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Επίτροπο και την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού.
Ήδη έχει περιέλθει στον αρμόδιο Επίτροπο κ. Αλμούνια επιστολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία δηλώνεται η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης, που έχει ληφθεί σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, να εφαρμοστούν τα όσα υποδεικνύει η Επιτροπή σε σχέση με τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που δεν υποστηρίζουν αμυντικού χαρακτήρα δραστηριότητες. Όλα αυτά έχουν προβλεφθεί στη συμφωνία-πλαίσιο της 18.3.2010 ως προς το μέλλον των Ναυπηγείων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: