Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΠΤΩΣΗ APATCHΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΣΤΟ 401 ΓΣΝΑ

Σοβαρές ευθύνες του ΓΕΣ για την μη ύπαρξη ελικοδρομίου στο 401 ΓΣΝΑ!

Αναφέρθηκε στα ΜΜΕ ότι ένας εκ των άτυχων πιλότων του μοιραίου Apatche κατέληξε εν πτήσει με ελικόπτερο προς το 401 ΓΣΝΑ.

Δύο παρατηρήσεις:
(1) Δεν υπήρχε κοντινότερο νοσοκομείο για τη διακομιδή??? (2) Ας υποθέσουμε ότι ήταν εν ζωή φτάνοντας στην Αθήνα: το ελικοδρόμιο του 401 ΓΣΝΑ δεν υφίσταται πλέον από ετών καθώς στη θέση του έχει κτιστεί η προέκταση-φάντασμα του νοσοκομείου (τι γίνεται με το θέμα; - έτσι ενημερωτικά...).
Ετσι το ελικόπτερο θα έπρεπε να προσγειωθεί στο Γουδί ή στο Πεντάγωνο και μετά με ασθενοφόρο να διακομιστεί ο πολυτραυματίας στο νοσοκομείο. Ακόμη και εάν πήγαινε απευθείας στο χειρουργείο η τύχη του ήταν προδιαγεγραμμένη. Σε περιστατικά αυτού του είδους ο χρόνος μετρά το ίδιο με την χειρουργική παρέμβαση.
Λίγους μήνες πριν από την έναρξη των έργων επέκτασης στο νοσοκομείο, είχε ζητηθεί η επανεκτίμηση του ελικοδρομίου το οποίο παρέμενε κλειστό επί σειρά ετών για "λόγους ασφαλείας". Οι γνωρίζοντες "γνωρίζουν" ότι το θέμα της ασφάλειας προσγειώσεων ήταν το λιγότερο - άλλα ήταν τα θέματα που τους απασχολούσαν. Ρωτήστε να μάθετε.
Πιλότοι από το ΤΕΑΣ προσέγγισαν το ελικοδρόμιο από διάφορες κατευθύνσεις και έστειλαν τη σχετική αναφορά τους στην οποία κατέγραφαν ότι με ελάχιστες παρεμβάσεις (εάν θυμάμαι καλά ένα δένδρο και μια κολώνα φωτισμού) το Ε/Δ θα ήταν και πάλι ενεργό.
Οπως και έγινε για λίγους μήνες μέχρι να αρχίσουν τα έργα. Γράφοντας το παρόν μου έρχεται στον νου το ελικοδρόμιο στο στρατιωτικό νοσοκομείο χώρας της αλλοδαπής. Στην ταράτσα του νοσοκομείου, με μικρό πύργο ελέγχου με όργανα, νυκτερινό φωτισμό και θερμαινόμενο τάπητα προσγείωσης για το χιόνι. Αφιξη του ελικοπτέρου και διακομιδή του πολυτραυματία με ασανσέρ από την ταράτσα στο χειρουργείο. Έχουν αναφερθεί ιεραρχικά πολλά παρόμοια πρότυπα, αλλά πήγε και αυτό άπατο. Ηταν μια από τις περιπτώσεις που ενδυναμώθηκε η πεποίθηση μου ότι μας έστελναν στο εξωτερικό για να δούμε νέα πράγματα και μετά να μην κάνουν τίποτα - έτσι για να μας "την σπάσουν".
Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό και το γεγονός ότι σε απευθείας γειτνίαση υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή το 251 ΓΝΑ, το 401 ΓΣΝΑ, το ΓΝ Σωτηρία και το ΓΝ Γεννηματάς: Γιατί δεν κάνουν ένα σύγχρονο ελικοδρόμιο που να εξυπηρετεί το ΕΚΑΒ και τα 4 από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας; (πέντε με το Ερρίκος Ντυνάν). Θα μπορούσα παράλληλα να αναφερθώ και στο "νοσοκομειακό πάρκο" που κάποτε προβλήθηκε από τα ΜΜΕ και πήγε επίσης άπατο. Και πως να μην πάει όταν δεν υπάρχει μια πόρτα που να συνδέει τα δύο στρατιωτικά νοσοκομεία (401 ΓΣΝΑ και 251 ΓΝΑ) που έχουν κοινό φράχτη... Λες και έχουμε να μοιράσουμε τίποτα...
Ας βάλουμε τους "φαντασμένους" στο περιθώριο. Ας επενδύσουμε στη "φαντασία". Ας κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Γιατί "μπορεί να συμβεί και σ΄ εμάς"!!! - ΥΓ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ Π.Ν ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ''ΑΚΡΙΒΩΣ''ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ''ΜΗ'' ΥΠΑΡΞΗ Ε/Δ ΣΤΟ ΝΝΑ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ......Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΝΑ !!!!ΕΛΕΟΣ.......

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟ ΔΥΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,