Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Επισμηναγού (Ι) Στέφανου Κουρελιά,

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ιπτάμενου επισμηναγού, Στέφανου Κουρελιά, που έπεσε με το αεροσκάφος του κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του στις 25 Αυγούστου του 2003, στην προσπάθεια κατάσβεσης δασοπυρκαγιάς στο νησί της Λέσβου
καθώς και πάντων των πεσόντων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στον νομό, παντός βαθμού και τάξης, τέλεσε σήμερα το πρωΐ, στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, απέναντι από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου.

Στο πλαίσιο της συγκινητικής τελετής ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και φέτος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου τιμά τον ηρωϊκό επισμηναγό Στέφανο Κουρελιά, ο οποίος έχασε τη ζωή του εκτελώντας με αυταπάρνηση το καθήκον του και προσπαθώντας να κατασβέσει την φωτιά που έκαιγε ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα δάση του νησιού μας. Ας είναι άσβεστη η μνήμη του».

Ο αντισμήναρχος Στέφανος Κουρελιάς γεννήθηκε το 1961 στο Δομοκό Φθιώτιδας. Το 1979 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων και το 1983 αποφοίτησε επιτυχώς με το βαθμό του ανθυποσμηναγού και την ειδικότητα του ιπτάμενου. Μετά την αποφοίτηση του, το 1983 τοποθετήθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης στο Βόλο ως χειριστής μαχητικού αεροσκάφους τύπου F–5. Το 1985 τοποθετήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα ως χειριστής των Αεροσκαφών τύπου C – 130. Το 1994 αποφοίτησε επιτυχώς από τη Σχολή Κατωτέρων Επιτελών Αεροπορίας. Το 1995 του απονεμήθηκαν οι ηθικές αμοιβές του παρασήμου Χρυσού Σταυρού του Φοίνικα και του Μεταλλίου Στρατιωτικής Αξίας Γ’ Τάξης. Το 1998 αποστρατεύθηκε κατόπιν αιτήσεως του με το βαθμό του Επισμηναγού και τον Ιανουάριο του 2003 επανήλθε στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας ως μόνιμος εξ εφεδρείας αξιωματικός με τον ίδιο βαθμό και τοποθετήθηκε στην 359 ΜΑΕΔΥ ως χειριστής των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης τύπου PZL M-18. Το καλοκαίρι του 2003 τοποθετήθηκε στο Κλιμάκιο Μυτιλήνης για αεροπυρόσβεση. Στις 24 Αυγούστου 2003 προήχθη στο βαθμό του Αντισμήναρχου χωρίς να προλάβει να ενημερωθεί για την προαγωγή του αφού την επόμενη μέρα, στις 25 Αυγούστου, έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πτώσης του πυροσβεστικού αεροσκάφους, στην προσπάθεια κατάσβεσης δασοπυρκαγιάς στο δάσος της Αχλαδερής Λέσβου. Ο αντισμήναρχος Στέφανος Κουρελιάς ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: