Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ»

ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.(και δεν τα έχει φάει μαζί του)
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι εγγονός του ομώνυμου στρατηγού Θεόδωρου Δ. Πάγκαλου και πρώην δικτάτορα.

* Η δήλωσή του ότι «η Γερμανία είναι οικονομικός γίγαντας, αλλά πολιτικός νάνος», την οποία κατόπιν υποχρεώθηκε να αποσύρει.

* Η δήλωσή του ότι «στους διαδρόμους του Υπουργείου Εξωτερικών μιλάνε αγγλικά», αναφερόμενος στην Υπουργία Γιώργου Παπανδρέου

* Η δήλωσή του ότι «μετά το 2000 καταστράφηκε η χώρα»

* Η αρχική έντονη καταδίκη του Σχεδίου Ανάν για την επανένωση της Κύπρου και μετέπειτα η φανατική υποστήριξή του



Τέλος, η θητεία του ως Υπουργού Εξωτερικών έληξε με την παραίτησή του, το Φεβρουάριο του 1999, λόγω των ατυχών χειρισμών που έγιναν στην υπόθεση Οτσαλάν, του Κούρδου ηγέτη που κατέφυγε στην Ελλάδα και φυγαδεύτηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Κένυα, όπου και συνελήφθη καθοδόν προς το αεροδρόμιο από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και παραδόθηκε στις αναμένουσες εκεί τουρκικές αρχές.

Να σημειωθεί επίσης ότι πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινή γνώμη είχε το γεγονός ότι ο Κούρδος ηγέτης παραδόθηκε από ελληνικά χέρια, πράγμα που πυροδότησε θύελλα εγχώριων αντιδράσεων.

ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ:

Για μια απο τις πράξεις που επικρίθηκε, αλλά και σχολιάστηκε ειρωνικά ο Πάγκαλος από τους σύγχρονους ιστορικούς ήταν η απονομή στον εαυτό του του μεγαλόσταυρου του Σωτήρος[8].

Η δικτατορία Πάγκαλου έμεινε στην ιστορία κυρίως για δύο πράγματα όσον αφορά την εσωτερική πολιτική, για την αστυνομική διάταξη που απαγόρευε στις γυναίκες να φοράνε φούστες που απέχουν πάνω από 30 πόντους από το έδαφος και για τα σκάνδαλα, στα οποία αναμείχθηκαν μέλη της κυβέρνησης.

Η δικτατορία Πάγκαλου επιδόθηκε σε άγριες διώξεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων, καθώς και των κομμουνιστών.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια της εξουσίας του υιοθέτησε εθνικιστική ρητορεία, δημιουργώντας συγκρούσεις με τα γειτονικά κράτη. Η εμμονή του στην ιδέα περί εκδίκησης των Τούρκων για τη Μικρασιατική καταστροφή, τον οδήγησαν σε απαράδεκτα διπλωματικά λάθη.

Το μεγαλύτερο όμως ατόπημα του Πάγκαλου ήταν η σύναψη συνθήκης με τη Γιουγκοσλαβία, η οποία επισπεύθηκε προκειμένου να επικεντρωθούν τα επιτελεία του στρατού στην απειλή της Τουρκίας. Στις 17 Αυγούστου 1926 υπογράφηκε συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών, για την οποία αντέδρασε όλος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος. Υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας εκείνη την περίοδο ήταν ο Λουκάς Κανακάρης-Ρούφος. Μεταξύ των άλλων, η συνθήκη προέβλεπε την συγκυριαρχία της Γιουγκασλαβίας στο λιμένα της Θεσσαλονίκης και στην κοιλάδα Αξιού, την παραχώρηση του ελέγχου της σερβικής μονής στο Άγιο Όρος, καθώς τη μετατροπή της σιδηροδρομικής γραμμής Γευγελής σε ελληνοσερβική, με την προυπόθεση όμως ότι οι υπάλληλοι θα μιλούσαν τη σερβική γλώσσα. Η συνθήκη αυτή προξένησε επίσης έντονη δυσαρέσκεια και στους κύκλους των στρατιωτικών, δυσαρέσκεια η οποία φάνηκε στη συνέχεια. Μετα την πτώση του Πάγκαλου, η κυβέρνηση έσπευσε να ακυρώσει τη συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών.

Η απαξίωση του πολιτικού λόγου και των θεσμών, η αυθαιρεσία, καθώς και η έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία, επέφεραν την ανατροπή της δικτατορίας Πάγκαλου.



ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ;

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΘΟΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ(όχι κατόπιν δίκης),ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ; ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ,ΑΓΡΙΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΠΙΣΤΗ!!!


«Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε πού τα φάγατε τα λεφτά είναι μία: «σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας , εξαγοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΗ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ :"Κάνει ο κλέφτης ταραχή να φοβηθεί αυτός που χάνει".

Κι όλα αυτά μια μέρα μετά την δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των βουλευτών με τον κ.Πάγκαλο να έχει 58 ακίνητα!

ΛΥΣΗ:

«πρόβατα ξυπνήστε πιάστε τα υψώματα,λύκοι δεν θα υπήρχαν αν δεν υπήρχαν πρόβατα».

Σπ@ρτι@της

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η "ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ" ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΣΕ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ
ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αει χάσου λύκε Πάγκαλε........

Ανώνυμος είπε...

θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω με τον .....αυτόν.
Αλλα μια και τα φάγαμε μαζί
και...αφου εμείς πληρώσαμε τον τουρκικο κεφαλικό φόρο.
Μήπως!!! ΛΕΩ μήπως είναι και ή σειρά τους!!!
Ε!!!
ΟΧΙ Ε!!!
ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΟΡΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤ΄ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ; ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ.