Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Μπαράζ παροχών στους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Άμυνας

Τη δυσαρέσκεια και την αντίδραση των ενστόλων προκάλεσε φράση του κ. Μπεγλίτη οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν δέχονται ότι επικρατεί και επιβάλλεται στο πολιτικό προσωπικό «στρατοκρατική» συμπεριφορά.

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ

ΑΝΟΙΓΜΑ των στρατιωτικών νοσοκομείων και στους... πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με παροχή ανάλογης φαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και δικαίωμα πρόσβασης του μη ένστολου προσωπικού στα θέρετρα των αξιωματικών, υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης.

Στη διάρκεια ομιλίας του στο 10ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε, επίσης, αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων πως «δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε ρύθμιση που θα πηγαίνει στην κατεύθυνση της μείωσης και όχι της αύξησης των μισθών των υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Να σημειωθεί ότι το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Πεντάγωνο και σε στρατιωτικούς σχηματισμούς είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αναφερόμενος στο θέμα των οδοιπορικών, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι προωθείται διυπουργική απόφαση με σκοπό να αυξηθούν στις 60+20 ημέρες σε ετήσια βάση από τις 60 που είναι σήμερα τα οδοιπορικά. Αυτό «θα συμβεί για εκείνους που πραγματικά εργάζονται. Δεν θα πάμε σε "μαϊμούδες" εκτός έδρας οδοιπορικών. Αυτή η περίοδος τελείωσε», πρόσθεσε ο κ. Μπεγλίτης.

Νομοσχέδιο – τροπολογία

Ανακοίνωσε επίσης πως εντός της προσεχούς εβδομάδας θα κατατεθεί νομοσχέδιο - τροπολογία στη Βουλή για την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης για το πολιτικό προσωπικό και τον καθορισμό ενιαίου καθεστώτος με το στρατιωτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων. Στη νοσοκομειακή περίθαλψη περιλαμβάνονται και οδοντιατρικές εργασίες.

Σύντομα, επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μπεγλίτη, θα υπογραφεί ρύθμιση για την παροχή περίθαλψης στα ανασφάλιστα τέκνα του πολιτικού προσωπικού, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, ενώ φαίνεται να έχει εξασφαλισθεί για το πολιτικό προσωπικό η ισότιμη με τους στρατιωτικούς πρόσβαση στα θέρετρα, στις λέσχες αξιωματικών και τις κατασκηνώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Για τους μη ενστόλους της Νοτίου Ελλάδας κατασκευάζονται ταυτόχρονα κατασκηνώσεις στις Κεχριές Κορινθίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στα συχνά παράπονα που εκφράζουν οι πολιτικοί υπάλληλοι για τη συνεργασία τους με τους στρατιωτικούς λέγοντας ότι «η σημερινή ηγεσία του ΥΕΘΑ ήταν απέναντι σε νοοτροπίες, πρακτικές και αναλήψεις που ήθελαν το πολιτικό προσωπικό να είναι δεύτερης κατηγορίας, υπηρέτες μιας στρατοκρατικής αντίληψης». Η συγκεκριμένη φράση του κ. Μπεγλίτη πάντως προκάλεσε τη δυσαρέσκεια και την αντίδραση των ενστόλων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν δέχονται ότι επικρατεί και επιβάλλεται στο πολιτικό προσωπικό «στρατοκρατική» συμπεριφορά.
ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
(Ε.Τ. 12/03/2011 - ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι σκοτωνεται στην δουλεια το πολιτικο προσωπικο στον στρατο,ερχονται μια φορα στις 20 μερες στην μοναδα πινουν ενα καφεδακι και ανανεωνουν το ραντεβου τους σε 20 μερες ξανα ισα ισα να μην ανυσηχει ο διοικητης αν ειναι καλα, το πολιτικο προσωπικο ειναι οι πιο ευνοουμενοι, λιγη δουλεια,ωραριο το πολυ 5-6 ωρες την ημερα,γραφουν στα αρχιδια τους τα στελεχη και τον εκαστοτε διοικητη,καθονται οσες μερες γουσταρουν παντα σε συνενοηση με τον εκαστοτε διοικητη αλλιως αν ερχονται μεσα καθε μερα δεν ριχνουν πενια το ριχνουν στα τσιμπουσια και στα ουζακια μεταξυ τους εχουν και καμμια 2-3 φανταρους ο καθενας για να τους κανουν τα θεληματα και παει λεγοντας, δεν υπαρχει διοικητης η στελεχος που να μην ξερει τι παιζει με το πολιτικο προσωπικο,το ιδανικο επαγγελμα τυφλα να εχουν οι δασκαλοι που καθονται 5 μηνες τον χρονο,ολοι ξερουν αλλα κανενας δεν μιλαει αλλα και να μιλησει τον εχουνε γραμμενο, ο 20-1 και ο 20-2 ειναι για τους αλλους, αυτοι εχουν μονο δικαιωματα,τα στελεχη μονο υποχρεωσεις.

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνουν και υπηρέσιες ;

Ανώνυμος είπε...

Να κανουν και υπηρεσιες αλλα να μην τις πληρωνονται οπως οι στρατιωτικοι!
Το πολιτικο προσωπικο ειναι το μοναδικο ευνοουμενο μεσα στο ΥΠΕΘΑ και ειναι ολοι τους συνδικαλιστες σε αντιθεση με τους αντιπαραγωγικους-κοροιδα στρατιωτικους...
Μαυρη νυχτα κε μπεγλιτη...

Ανώνυμος είπε...

Μην γκρινιάζετε κύριοι ένστολοι.Τα μέτρα του ΑΝΥΕΘΑ για αυξηση των παροχών προς το πολιτικό προσωπικό κινούνται προς τη σωστή κατευθυνση. Εφόσον δίνει τόσα πολλά στο πολιτικό προσωπικό που έχουν ήδη μισθούς παρόμοιους με αυτούς των ενστόλων, φανταστείτε τι έχει να δώσει στη συνέχεια στους ένστολους που η καταπόνηση και η προσφορά τους είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη από αυτή των υπαλλήλων, αφού και υπηρεσίες κάνουνε και μεταθέσεις παίρνουνε κάθε 2 χρόνια , και είναι εκτεθειμένοι σε ένα σωρό κινδύνους ανάλογα με τα καθήκοντα καθενός κ.ο.κ. Δεχτείτε με συμπάθεια τις ενέργειες του ΑΝΥΕΘΑ γιατί τώρα έχουμε συνέχεια εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Τι μαλακίες λες ρε ανώνυμε 02:05,μάλλον είσαι πρασινομπλέ συνδικαλιστικορουφιάνος(κοπρίτης)που έρποντας και γλείφοντας τους εκάστοτε υπουργούς βολεύεται...Δείτε στο ΠΟΕ/ΥΕΘΑ ποιοί και πού έγιναν Διευθυντές και Τμηματάρχες ποιοί είναι στα γραφεία των υπουργών και παίρνουν 800 ευρώ παραπάνω και ποιοί είναι και πως
επελέγησαν στο εξωτερικό και ποιοι ετοιμάζονται να ξαναπάνε Ουουυστ κοπρίτες.Αλλά επί του θέματος θα επανέλθουμε με ονόματα και διευθύνσεις.......

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ; ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ!