Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Γιατί....;;;

Αιωνία σας η μνήμη. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων.
Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ηλικίας 22 και 23 ετών έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά Καλάσνικοφ.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών, ο οποίος κατετάγη στο σώμα της ΕΛΑΣ την 1-7-2009 και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, ο οποίος κατετάγη στις 19-9-2008. Τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο.

Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΛΑΦΡΥ ΠΟΥ Θ Α ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ


ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ

Ανώνυμος είπε...

καλο ταξιδι αδερφια μας καλο παραδεισο.

Ανώνυμος είπε...

............... τι να πει κανεις, αγγελοι στον ουρανο γινατε αδερφια.Τι να πεις σε αυτες τις οικογενειες τωρα ? Να ''λαικισω'' οπως λενε και οι χαφιεδες δημοσιογραφοι ,πολιτικοι? Οχι δεν θα το κανω πρως τιμη των πεσοντων

V.Solegna είπε...

Καλό ταξίδι

Ανώνυμος είπε...

Η Ελληνική αστυνομία η οποία βρίσκεται πάντα πανέτοιμη να αντιμετωπίζει διαδηλωτές και λαϊκές συγκεντρώσεις, βρέθηκε για άλλη μια φορά ανέτοιμη να προστατέψει τους πολίτες και μαζί με αυτούς και τέσσερα νεότατα μέλη της, με αποτέλεσμα να¨ θρηνεί¨ από εχτές δύο νέα θύματα, δύο νέους 22 χρόνων, παιδιά της διπλανής πόρτας, που μόλις πριν δυο-τρία χρόνια έδωσαν εξετάσεις (πανελλήνιες) για να καταταγούν στο αστυνομικό σώμα και να εργαστούν στον τομέα της προστασίας της Ελληνικής πολιτείας.


Για μια φορά ακόμα, θα αναρωτηθούμε και λογικά θα διαμαρτυρηθούμε, σαν πολίτες και σαν άνθρωποι πάνω απ όλα, για την εκπαίδευση, για τον εξοπλισμό, για την δικαιοδοσία όλων αυτών των νέων που εργάζονται, για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, σε τέτοιους νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας, όπως είναι η ασφάλεια της πολιτείας, όπως επίσης είναι η φύλαξη των συνόρων και η διασφάλιση –σε τελική ανάλυση- της εύρυθμης ζωής της κοινωνίας μας.

Για μια φορά ακόμα εύκολα θα συμπεράνουμε ότι το ενδιαφέρον της εκάστοτε εξουσίας για κοινωνική ασφάλεια είναι όψιμο, είναι επιφανειακό και τελικά είναι ψεύτικο. Το μόνο που έχει σημασία για την εξουσία είναι η εξασφάλιση της συνοχής του λεγόμενου κοινωνικού ιστού, με δυο λόγια η ανεμπόδιστη και ασφαλής ικανότητα των κερδοσκόπων (βλέπε τραπεζικό σύστημα, μεγάλες εταιρείες, μεγάλους εργολάβους κτλ), που με μοναδικό σκοπό τους το κέρδος (παράνομο ή νομότυπο, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία) αδιαφορούν τελείως για τη ζωή μας και για τη ζωή των παιδιών μας, και παίζουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους στην πλάτη του πολύπαθου λαού αυτής της χώρας, ή μήπως θα έπρεπε να γράψω , και αυτής της χώρας.


Η εξουσία, δικαστική, νομοθετική και εκτελεστική, ενώ θα έπρεπε, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να φροντίζει ακούραστα και απρόσκοπτα να διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, να καταπολεμά με αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια την παρανομία κάθε μορφής, να φροντίζει με τους κατάλληλους χειρισμούς να εξοπλίζει και να εκσυγχρονίζει τα όργανά της ώστε να μπορούν να λειτουργούν για τους παραπάνω σκοπούς, πάντα με δημοκρατικά κίνητρα, στην πραγματικότητα καταναλώνει της δυνάμεις και τους πόρους που εξασφαλίζει από το λαό, για να φυλάει τις¨ Θερμοπύλες ¨των μεγάλων συμφερόντων.

Στη σημερινή Ελληνική(και όχι μόνο) πραγματικότητα η ζωή, η αξιοπρέπεια, η ευτυχία, η ασφάλεια και πολλές αρχέγονες υψηλές αξίες, έχουν αντικατασταθεί από εφευρήματα του τύπου κερδοφορία, ανάπτυξη, καριέρα, προσωπική καταξίωση με οποιοδήποτε κόστος, και έτσι οι καλοπληρωμένες -μέσω φορολογίας -παροχές του κράτους στους πολίτες (παιδεία, υγεία ,κτλ) καταντούν ΑΕ. Οι κυβερνήσεις με μοναδικό επιχείρημα την υπαρκτή αλλά αντιμετωπίσιμη (δουλειά τους είναι άλλωστε) φοροδιαφυγή, έχουν καταντήσει τα πάντα μετρήσιμα με οικονομικά μεγέθη, κι έτσι όροι όπως κράτος, δημόσιο, παροχή και άλλοι, έχουν απαξιωθεί και εξευτελιστεί με ¨διπλό¨ σκοπό, από τη μια μεριά να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους τα αφεντικά κάθε είδους, κι από την άλλη να κοιμίζουν συνειδησιακά το ν κόσμο για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους τα αφεντικά κάθε είδους.


Oι λύσεις των προβλημάτων είναι αυτονόητες, όλοι τις ξέρουμε, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν αλλά κι αυτοί τις γνωρίζουν. Πάντως ότι κι αν πιστεύει ο καθένας από εμάς, λύσεις ξενόφερτες ποτέ δεν απέδωσαν. Τα δικά μας παιδιά υποφέρουν και σκοτώνονται, το δικό μας μέλλον σκοτεινιάζει, εμείς θα πάρουμε τις αποφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

θα γινει συγκεντρωση στις 3-2-2011 και ωρα 10 στον αγνωστο στρατιωτη στο συνταγμα για τα αδικοχαμενα παληκαρια της ομαδας διας.να ειμαστε ολοι εκει!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να μην το πως. Έπρεπε να μπουν δύο νέοι συνάδελφοι σας στο χώμα για να διαδηλώσετε στο Σύνταγμα; Όταν τόσους μήνες τόσοι συμπολίτες σας διαδηλώνουν για τα δικαιώματα τους, και δικά σας δικαιώματα, τρώνε κηνηγητό και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ. Και ξαναλέω, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, όχι κουκουλοφόροι, ούτε ταραξίες. Και εσείς δεν παίρνετε καμία θέση για αυτό, παρά μόνο το ξερώ "εκτελούν εντολές". Να υποθέσω ότι συνάδελφοι σας των ΜΑΤ που θα είναι σε υπηρεσία αύριο το απόγεθμα θα πρέπει να σας υποδεχθούν αντίστοχα στο Σύνταγμα;

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τα 2 αδικοχαμένα παληκάρια...
Συγγενικό μου πρόσωπο, α' βαθμού συγγένειας ήταν συνεπιβάτης του 23χρονου 2 μέρες πριν το τραγικό συμβάν και ήταν "σειρά" με το δεύτερο που κατετάγη το 2009. Πόνεσα και πονώ για τα παιδιά που χάθηκαν λες και ήταν δικά μου παιδιά και δικά μου αδέρφια... Όσες φορές και αν ευχηθώ καλό κουράγιο στους συγγενείς, όσες φορές και αν ευχηθώ "καλό ταξίδι" στα παιδιά, η αδικία που συντελέσθηκε δεν σβήνει. Δύο νέοι άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να χαρούν τις χαρές της ζωής... Μόνο άδικο μπορεί να είναι αυτό.
Δεν ξεχνώ, τα δανεικά χρήματα που έψαχνε να δανειστεί το συγγενικό μου πρόσωπο που προανέφερα για να αγοράσει αλεξίσφαιρο καθώς τα υπηρεσιακά είχε περάσει η ημερομηνία λήξης τους... Δεν ξεχνώ την ελλιπέστατη εκπαίδευση που είχαν στις εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα...Δεν ξεχνώ τον εκβιασμό της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών -μέσω του Βγενόπουλου- που απείλησαν να αποσύρουν τη δωρεά των μοτοσυκλετών αν δεν ξεκινούσε η λειτουργία της ΔΙ.ΑΣ. την 1η Απριλίου 2010(παρότι δεν είχε γίνει πλήρης εκπαίδευση)... Δεν ξεχνώ την ηγεσία (ΦΥΣΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ) της ΕΛ.ΑΣ. που ετσιθελικά και εκβιαστικά τοποθέτησε και στελέχωσε τη ΔΙ.ΑΣ. με ΠΑΙΔΙΑ, με μόνο προσόν την κατοχή διπλώματος δικύκλου...

Αν υπάρχει ένας αξιοπρεπής δημοσιογράφος ας θέσει 2 ερωτήσεις... α) Ποιος είναι ο Μ.Ο. ηλικίας των αστυνομικών-ειδικων φρουρών της ΔΙ.ΑΣ. και πόσα χρόνια έχουν -πάλι κατά μέσο όρο- εμπειρία στη δικυκλη οδηγηση και β)Ποιος είναι ο Μ.Ο. βαθμολογίας των στελεχών της ΔΙ.ΑΣ. στην αυτοπροστασία (αυτοάμυνα, τεχνικές καταδίωξης, βολή με όπλο κλπ).

Προς τα παιδιά που "έφυγαν", αν και δεν τα ήξερα προσωπικά, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα σβήσουν από τη μνήμη μου...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, αυριο μεθαύριο μπορεί να είναι τα δικά μας παιδιά.

batman είπε...

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ

ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

ΘΑ ΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένστολος που ονομάζει τον εαυτό του batman... Και τώρα αυτός υποτίθεται ότι έχει ψυχική ισορροπία και ότι έχει την ευθήνη να με φυλάει... Καλά...