Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα και το μεγάλο δίλημα..


Ο Στρατός προ πολλών δεκαετιών για όποιον επέλεγε το λειτούργημα του Στρατιωτικού σήμαινε πεδίο προσφοράς στην Πατρίδα, ήταν δε αναμφισβήτητα επιλογή ανθρώπων με αξίες και ιδανικά.
Η επαγγελματική αποκατάσταση και σιγουριά που προσφέρει η «μονιμότητα» ήταν φυσικό επακόλουθο.
Σήμερα, αποτελεί κοινή ομολογία πλέον, με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων έχει γίνει καταφύγιο κατά της ανεργίας.
Επακόλουθο τα ιδανικά να πάνε περίπατο και ο στρατός άσυλο δημοσίων υπαλλήλων. Όπως τονίζουν οι Αρχηγοί τα τελευταία έτη, οΑξιωματικός πρέπει να γίνει επαγγελματίας! Τους έριξαν την πεπονόφλουδα και την πάτησαν.
Ο κομματισμός πού βασιλεύει εδώ και 35 χρόνια καί η πετυχημένη ομολογουμένως προσπάθεια οι Ε.Δ. να καταστούν ακίνδυνες για τη Δημοκρατία, δήθεν, δεν αναφέρεται από κανέναν.
Η ανάγκη εκπροσωπήσεως και αναδείξεως των προβλημάτων των στρατιωτικών δεν υπαγορεύεται μόνο από τα σωρεία προβλημάτων στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων αλλά και από την ανάγκη αντιμετωπίσεως της ανικανότητας και τςη παντελούς απουσία της ηγεσίας, πολιτικής και στρατιωτικής, στο να απαντήσουν στα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό των Ε.Δ.
Το ερώτημα στο οποίο καλείται η ηγεσία των Ε.Δ. να απαντήσει είναι αμείλικτο:
Οι στρατιωτικοί είναι εργαζόμενοι όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες ή όχι; πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι οι άλλοι των εργαζόμενοι;
Δυστυχώς κύριοι που κατά καιρούς διοικήσατε, οσφυοκαμπτικά, και τώρα σχίζεται τα ιμάτιά σας, ( όπως ο γνωστός παραθυράκιας στρατηγός, μόνιμος μαϊδανός καναλιών, δήθεν ακομμάτιστος ) θα πρέπει να καταλάβετε ότι βρισκόμαστε στο 2009 και θα πρέπει να προσαρμοστούμε, όπως «στρώσατε» θα κοιμηθούν δυστυχώς οι νέοι οι οποίοι σε τίποτα δεν ευθύνονται. Αυτό κρατήστε το και σκεφθείτε το, σας παρακαλώ, και αν αισθανθείτε τύψεις ελάτε να βρούμε λύση, λύση για το καλό της Πατρίδος και όχι των κομμάτων!
Οι Ε.Δ. είναι ήδη κομματικοποιημένες!
Σπύρος Σταματόπουλος
Σχης (ΠΖ)ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: