Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Τελετή Ένταξης Επιθετικών Ελικοπτέρων APACHE ΑΗ - 64 D ΗΑ στον Στρατό Ξηράς

Πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα του 2ου ΤΕΕΠ της 1ης ΤΑΞΑΣ, στην Πάχη Μεγάρων, τελετή ένταξης 12 Επιθετικών Ελικοπτέρων APACHE ΑΗ 64 D ΗΑ στον Στρατό Ξηράς
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο κ. Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, αντιπροσωπεία αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας.
Σύμφωνα με μια συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το καλοκαίρι του 2009, κατά τη διάρκεια παραλαβής των ελικοπτέρων διαπιστώθηκαν σοβαρές διαβρώσεις (σκουριές) σε διάφορα συγκροτήματα, προβλήματα σχετικά με το σύστημα αυτοπροστασίας I.R. JAMMERS και προβλήματα στο σύστημα HARS των ελικοπτέρων. Η μακρόχρονη παραμονή των ελικοπτέρων στο ύπαιθρο, χωρίς έστω μια στοιχειώδη προστασία και δίπλα από τη θάλασσα, είχε σαν αποτέλεσμα να διαβρωθούν οι καλύπτρες των πιλοτηρίων σε τρόπο που τα ελικόπτερα να «μπάζουν» νερά στην καμπίνα χειρισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα των ελικοπτέρων και την απόδοσή τους.

Μεταξύ των άλλων έχουν αναφερθεί και προβλήματα από τρωκτικά, τα οποία έφεραν τα δικά τους... διακριτικά.

Τα νέα ελικόπτερα έχουν συγκροτήσει ξεχωριστή μονάδα, η οποία αναφέρεται πως είναι επανδρωμένη κατά 100%.
Το Apache Longbow AH-64D αποτελεί ανακατασκευή και αναβάθμιση του Apache AH-64A, που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός. Μερικές διαφοροποιήσεις του νέου μοντέλου είναι η προσθήκη ενός συστήματος εντοπισμού στόχων με ραντάρ ελέγχου πυρός χιλιοστομετρικού κύματος (FCR), οι βελτιωμένοι κινητήρες T700-GE-701C, οι μεγαλύτερες γεννήτριες για μέγιστα φορτία 90kVA, το σύστημα πλοήγησης Plessey AN/ASN 157 Doppler, το σύστημα μεταφοράς δεδομένων MIL-STD 1553B συνδεδεμένο με διπλούς επεξεργαστές 1750A, το σύστημα ψύξης ηλεκτρονικών οργάνων και το πλήρως ψηφιακό πιλοτήριο.

Το μοντέλο "Delta" που τώρα δοκιμάζεται από την Αεροπορία Στρατού, θεωρείται ότι έχει αυξημένη βιωσιμότητα και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το αρχικό μοντέλο. Το ΓΕΣ προσανατολίζεται, στην αναβάθμιση των διαθέσιμων Apache AH-64A, σε μοντέλο "Delta».




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους!
Το 2007 με την πρώτη κλάση μπήκα στην ΑΣ και ήταν καινούργια. Αχρησιμοποίητα καθώς τα χρωστούσαμε. Πέρναγαν μόνο συντήρηση από Αμερικανούς κάθε 3 μήνες. Τα longbow είναι απλά κορυφαία. Η νοημοσύνη που διαθέτουν είναι άξια θαυμασμού!!!