Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Κοινωνικά αιτήματα...

Λαϊκιστί...Ρουσφέτια!
Ως ένα σημείο θα συμφωνήσω με το δημοσίευμα της εφημερίδος ΕΘΝΟΣ.
Αλλά να θέλει να αφήσει εντυπώσεις για τους στρατιωτικούς...
κάντε κλικ στη φωτο

ότι αυτοί ευθύνονται ή ζητάνε μόνο εξυπηρετήσεις για δικά τους πρόσωπα, νισάφι πιά! Λίστες από βουλευτικά, υπουργικά ή επιχειρηματιών δεν υπάρχουν; Γνωρίζουμε ότι όλοι οι στρατιωτικοί δύνανται να ζητήσουν τέτοιου είδους εξυπηρέτηση από τα γραφεία των αρχηγών επιτελείων και εφ' όσον το αίτημα είναι λογικό και εφικτό να υλοποιηθεί το αίτημά τους. Μιλάμε για μεταθέσεις που δεν αποτελούν "φιλέτα" ή προκαλούν όπως σε πολεμικό μουσείο, επιτελεία κλπ. Απλά αιτήματα κυρίως επαρχιοτόπουλων. Δείτε τη λίστα που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ και θα αντιληφθείτε ότι είναι πραγματικότητα.
ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ 2008
Παρουσιάστηκαν 5.020 στον Στρατό Ξηράς και μετατάχθηκαν 2.950

Πάντως σύμφωνα με τις καταγγελίες της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων στις σειρές του 2008 (σε μια από αυτές παρουσιάστηκαν και οι τρεις γιοι των γαλάζιων βουλευτών) πολλά περίεργα συνέβησαν. Ενώ ο τότε υπουργός Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλούσε για ίση μεταχείριση των στρατευμένων, από τα 870 άτομα που κατατάχθηκαν στη σειρά του Φεβρουαρίου με απόφαση του κ. Μεϊμαράκη το 40% ή 350 άτομα μετατάχθηκαν από το Στρατό Ξηράς στο Ναυτικό.

Στη σειρά του Μαΐου 2008 κατατάχθηκαν 1.400 άτομα και υπογράφηκαν 750 μετατάξεις και στη σειρά του Σεπτεμβρίου 2008 κατατάχθηκαν 1.500 άτομα και οι μετατάξεις έφτασαν τις 950 (63%). Στη σειρά του Νοεμβρίου από τα 2.120 άτομα μετατάχθηκαν τα 1.250.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη σειρά του Φεβρουαρίου του 2009 μετατάχθηκαν από το Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό 30 μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Η επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων σε παλαιότερη καταγγελία της είχε αναφέρει ότι μία από τις χιλιάδες αυτές μετατάξεις από τον Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό ήταν και αυτή του γιου του Ευάγγελου Αντώναρου. Τον Δεκέμβριο του 2008 η στελέχωση του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε τα 5.800 άτομα, με προβλεπόμενο προσωπικό 3.650.

ΤΑ 111... ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Στρατιωτικοί πρωτοστατούν στη «βιομηχανία» ρουσφετιών

Bιομηχανία ρουσφετιών έχουν στήσει οι ίδιοι οι στρατιωτικοί μέσα στο ΓΕΣ! Πρόσφατα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου μία κατάσταση με 111 «κοινωνικά αιτήματα», δηλαδή ρουσφέτια που είχαν υποβληθεί από στρατιωτικούς -εν ενεργεία και απόστρατους- στην αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΣ.

Τη λίστα της ντροπής αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το ρουσφέτι εξακολουθεί να «ζει και να βασιλεύει» στις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί είναι αυτοί που πρωτοστατούν στο να μετατρέπεται η θητεία σε «λούφα και παραλλαγή».

Στη μηχανή του ρουσφετιού αποδεικνύεται ότι πρωτοστατούν οι στρατιωτικοί, εφευρίσκοντας τα «κόλπα» και τα «παράθυρα» σε όλα τα στάδια της θητείας. Ξεκινώντας από την επιλογή του Οπλου και τη μετάταξη από Σώμα σε Σώμα και συνεχίζοντας με τη μετάθεση, την απόσπαση και την άδεια!

Αλλωστε η στρατιωτική θητεία -όπως αποκαλύπτεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα- μετατρέπεται σε «κερδοφόρα επιχείρηση» για αρκετούς ένστολους που κινούν τα νήματα στα επιτελεία και τα παραεπιτελεία του Πενταγώνου. Πόσες και πόσες καταγγελίες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας ή δεν έχουν πάρει τον δρόμο του στρατοδικείου.

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις πέφτουν, αλλά το ρουσφέτι μένει στις Ενοπλες Δυνάμεις, ακυρώνοντας κάθε εξαγγελία περί ισονομίας και ισοπολιτείας...

Ο «χορός» των ρουσφετιών καλά κρατεί στις Ενοπλες Δυνάμεις. Το σκάνδαλο με τους γιους των τριών βουλευτών της ΝΔ έφερε ξανά στην επικαιρότητα το καυτό ζήτημα. Την ίδια ώρα που χιλιάδες παιδιά υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της πατρίδας, κάποιοι πιο τυχεροί φυλούν σκοπιά... έξω από το σπίτι τους. Στη λίστα της ντροπής που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το... βύσμα, ειδικά την περίοδο της «γαλάζιας» διακυβέρνησης, ήταν στην ημερήσια διάταξη. Στη λίστα παρουσιάζονται αιτήματα όπως: Οχι ΕΛΔΥΚ, να πάει 71 Α/Μ. ΚΕΕΜ να γίνει μουσικός. Από Παρανέστι να γίνει ΥΕΑ-ΕΔ και δεκάδες παρόμοιες... απαιτήσεις.

Μόνο το 2008, σε τρεις ΕΣΟ του Στρατού Ξηράς έγιναν 2.950 μετατάξεις. Παρά τις εξαγγελίες του τότε υπουργού Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη για ίση μεταχείριση των στρατευμένων νιάτων, φαίνεται ότι τα γαλάζια νιάτα ήταν πιο... ίσα από τους υπόλοιπους στρατευμένους, γι’ αυτό και έχρηζαν ειδικής μεταχείρισης. Μετατάξεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις είναι μερικές από τις... νόμιμες οδούς που χρησιμοποιούν για να απαλλαγούν από τα καθήκοντα της πραγματικής θητείας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΟΥΡΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Palia mou texni koskino

Ανώνυμος είπε...

Το ότι όλοι οι στρατιωτικοί, κάτι ζητάνε για κάποιο γνωστό,είναι κοινό μυστικό.....Σιγά όμως μην διατάζουν κιόλας και εκτελεί ο "τροφαντούλης"....
Αλλά παιδιά, όταν συγκεντρώνεται στοιχεία απο κωλοφυλλάδες όπως αυτή που αναφέρεται ως πηγή, αυτό γίνεται. Αναδημοσιεύουμε πράγματα τα οποία στην ουσία είναι ψευδή.
Το έπιασε ο πόνος το ΕΘΝΟΣ για τη διαφθορά στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ;
Αν είναι έτσι γιατί δεν βγάζει φόρα παρτίδα το αφεντικό του που ευθύνεται για ένα τεράστιο κομμάτι μίζας και ρεμούλας στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; Ο "καιρός γαρ εγγύς " όμως.....το φυτίλι άναψε και αλλοίμονο σε αυτόν που θα βρεθεί κοντά στην πυριτιδαποθήκη......θα καεί η γούνα του.....