Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: "Σωτηρία της χώρας με το μνημόνιο ή χρεοκοπία"

Φουντώνουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Καθαρά πολιτικό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου προσέδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, στη διακαναλική του συνέντευξη. Έθεσε το δίλημμα "σωτηρία της χώρας με το μνημόνιο ή χρεοκοπία" και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αν τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών είναι τέτοια που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που να θίξουν μισθούς και συντάξεις, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καλή πορεία, αλλά δεν έχει ξεφύγει ακόμα από τον κίνδυνο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος για την αλλαγή και τη σύγκρουση με τις δυνάμεις που κρατούν, όπως είπε, τη χώρα πίσω και ταυτόχρονα απηύθυνε "προσκλητήριο ευθύνης" σε όλες εκείνες τις δυνάμεις του ελληνικού λαού που θέλουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και δεν θέλουν να μείνει στη μέση η τιτάνια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ανέλαβε στα δύσκολα χωρίς να δειλιάσει και πως δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα στην οποία κάθεται, αλλά ο τόπος και γι' αυτό λειτουργεί με γνώμονα το πατριωτικό καθήκον.

Για εικόνα ενός πανικόβλητου πρωθυπουργού, που επιχείρησε να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό Σώμα, για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει το "εμπόριο του φόβου" και να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί, για να αποφύγει η χώρα το ναυάγιο. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Ο ελληνικός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ να γίνουν αδιέξοδα για τον τόπο.

Την υποστήριξη του στην πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός και Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος ταυτόχρονα άσκησε κριτική στον Αντώνη Σαμαρά.

Αναφερόμενος στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι «ξεκάθαρη» και «δεν επιδέχεται ελάττωση ή αλλαγή» ενώ για τις λαϊκές αντιδράσεις είπε ότι «αυτό το γνωρίζει όποιος αποφασίζει να γίνει αντιδημοφιλής και να πάρει μέτρα που πλήττουν προσωρινά τις λαϊκές μάζες». Πρόσθεσε ότι «η απειλή Παπανδρέου για εθνικές εκλογές δεν έχει αντίκρισμα» και εξέφρασε βεβαιότητα ότι εθνικές εκλογές δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση. Πάντως σε περίπτωση εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε βεβαιότητα ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι έντονα αρνητική για το σύνολο του πολιτικού συστήματος σημαίνοντας την απαρχή της πορείας για βαθύτερη αλλαγή.

Αναφερόμενος στην πολιτική τακτική του Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «στερείται βάσεως» η πρόταση «στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση στείλτε μήνυμα για να μην πάρουν πρόσθετα μέτρα» και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο.
sigmalive

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ε...ο Δρακουμέλ λόγω προχωρημένου αλτσχάιμερ λέει ότι μ...α θέλει.Ισως ξέχασε ακόμη και ποιά παράταξη υπηρετούσε τόσα χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΕΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ)ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...!!!
ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΕΞΟΔΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ), ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ (Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ...).
ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 2011, ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΝ Φ.Π.Α., ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ... ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ...!!!!
ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΗ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΜΙΣΘΟΙ, ΔΩΡΑ, ΕΠΙΔΩΜΑΤΑ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ (ΣΙΓΑ ΜΗ ΠΑΡΟΥΜΕ... ΑΠΛΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΘΑ, ΘΑ , ΘΑ....).
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ 2013 ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2013..??? ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ, Ή ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ... ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ...???
ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ.. ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ (ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΤΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΤΖΕΤ (ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΦΗΛΟΚΕΡΔΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ...!!!)
ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ "ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΛΥΣΗ...!!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 100 ΜΕΡΕΣ...??? ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ...???
Ο.Κ. ΚΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ Ο ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟΣ... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ... ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...!!! ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ)ΚΑΙ ΙΣΩΣ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ "ΚΑΙΑΔΑ"...!!!
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΣ κ.ΓΙΩΡΓΑΚΗ Ή ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ... ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΑ... ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ.. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΕΛΛΟ....!!!
ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...!!!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2007 (ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ 2004 - 2007 ΗΤΑΝ ΜΙΖΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ)ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009...!!!! ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 350 ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ.... ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΠΑΣΟΚ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΙΣ 1000...!!! ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ" ΚΑΙ ΤΑ "ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ"...??? ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ...!!!
ΓΙΑ ΠΟΣΟ Μ.....ΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΡΑΓΕ...???
ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ... ΠΟΙΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...??? ΜΗΠΩΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...??? ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ...!!!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ RESUME ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ - ΑΠΕΙΛΗΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΥΣ 10 ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΗΤΣΟΥΣ...: "ΑΪ ΧΑΣΟΥ... ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙ..."

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε Γιωργάκη, αρκετές μαλ.κιες ακούμε από όλους σας τόσα χρόνια, φτάνει βάλτε φρένο, και η ΙΕΡΗ ΜΑΛΑ..ΚΙΑ έχει ένα όριο και εσείς το έχετε ξεπεράσει προ πολλού.
ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ??

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ, ΑΙΣΧΟΣ ΦΟΒΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΜΙΛΕΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΥΠΝΑΝΕ, ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΙΕΡΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

oluon

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΥΧΩΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΔΕ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΣΑ.