Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Προετοιμάζεται για τον Eβρο η FRONTEX

Αφού πρώτα αφήσαμε να μπουν 3.000.000 λαθραίοι κλείνουμε τα σύνορα.
Δεν χρειάζονται άλλοι, το σχέδιο αλλοίωσης του Έθνους έχει ολοκληρωθεί!

TIΣ επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν από την Κομισιόν διευκρινίσεις σχετικά με την ανάπτυξη συνοριακών φυλάκων από την ευρωπαϊκή δύναμη FRONTEX στη μήκους 12,5 χλμ. μεθόριο στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, με επιστολή του στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς επίσης και για την ακριβή αποστολή τους, αλλά και το πότε θα αναλάβουν δράση. Από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτρόπου Σεσίλια Μάλστρομ, Μικέλε Τσερκόνε, αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ικανοποιήσει το ελληνικό αίτημα σχετικά με την ανάπτυξη της FRONTEX στον Εβρο ως απόδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης της Eνωσης στην Ελλάδα και με στόχο να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών, σημείωσε ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της, το 2007. Υποστήριξε ότι οι πεπειραμένοι συνοριοφύλακες που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ε.Ε., θα επιχειρούν υπό την αιγίδα και την ευθύνη των αρμόδιων ελληνικών αρχών στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου που θα συνδιαμορφωθεί από τη FRONTEX και την Ελλάδα.

Η Κομισιόν εκτιμά, σύμφωνα με τον κ. Τσερκόνε, ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες κινδυνεύει να επιδεινωθεί το κύμα λαθρομετανάστευσης. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που απορροφούν περισσότερο πόρους από τα κοινοτικά ταμεία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς για την περίοδο 2007-2013 προβλέπεται η διάθεση συνολικά 323 εκατ. ευρώ προς τη χώρα μας, αν και υπενθύμισε ότι η Επιτροπή έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας αναφορικά με τη δημιουργία κατάλληλου συστήματος ασύλου. Υπενθύμισε ακόμα ότι η Επιτροπή έχει καταθέσει στο Συμβούλιο Yπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων την πρότασή της για συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για την επανεισδοχή λαθρομεταναστών.
express.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς στρατό δεν έχουμε; Οι ξένοι θα μας σώσουν; Χρειάζεται λοιπόν να τρέφουμε τόσους στρατιωτικούς και τα παιδιά μας να πηγαίνουν στρατιώτες; Μήπως αρκεί η Ευρώπη να μας φροντίζει;

Ανώνυμος είπε...

Προσέξατε πως συλαμβάνουν ΜΟΝΟ τους διακινητές στην Δυτική Ελλάδα,που επιχειρούν να ΒΓΑΛΟΥΝ λαθρομετανάστες και να τους στείλουν στην Ιταλία?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΙ; ΤΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΑΛ ΣΑΛΕΧ; ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΑΥΤΟΥΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΘΕΟΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΜΟΜΕΝΑ:ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ;ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΥΡΙΟΙ.....

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ;

Ανώνυμος είπε...

Προς τον κύριο 02:48. Ο Στρατός βάσει συντάγματος δεν είναι να μαζεύει τους λαθρομετανάστες. Ασχετα, αν το κάνει καθ' υπέρβαση καθηκόντων. Στις σοβαρές χώρες, συνοριακά καθήκοντα εκτελούν ΕΙΔΙΚΑ ένοπλα τμήματα, τα οποία ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας.
Και ένα τελευταίο. Αυτό το ότι μας τρέφεις, να το πάρεις πίσω, γιατί κι εμείς φόρους πληρώνουμε, και κρατήσεις έχουμε και μειώσεις και πολλά άλλα που εσύ ούτε στον ύπνο σου.

Ανώνυμος είπε...

o στρατος δεν μαζευει λαθρομετανάστες αλλά εδώ πρόκειται για μείζον θέμα εθνικής ασγάλειας...το βρίσκεις εσύ λογικό όμως να κάθεται ο στρατός απλός παρατηρητής να βλέπει τους κάφρους να περνάνε;.....κατάλαβα.......γιαυτό η Ελλάδα κατάντησε έτσι .....ο καθένας το μαγαζάκι του......εύγε.....

Ανώνυμος είπε...

οι σοβαρές χώρες κύριε συνάδελφε δε θα είχαν ακόμη το νόμο του ΜΕΤΑΞΑ να διέπει τα θέματα των συνόρων...η λαθρομετανάστευση απειλεί την εθνική ασφάλεια πλέον, είναι μείζον θέμα...και σε ένα τόσο σοβαρό θέμα οι σοβαρές χώρες όταν θα έβλεπαν μιά υπηρεσία να αδυνατεί ε ναί τότε θα ενέπλεκε και το στρατό.....η λογική δεν είναι αρμοδιότητας του στρατού και δεν ασχολείται είναι εγκληματική για την Ελλάδα, μήπως κύριε συνάδελφε από το σύνταγμα απορρέει κάποια αποστολή του στρατού να τρέχει στο Κόσσοβο, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία; καλά κάνουν και λένε ότι μας τρέφουν διότι είμασται αναποτελεσματικοί, εαυτούλιδες και μαλιστάνθρωποι....για πές μας κύριε συνάδελφε μπορείς να φέρεις εις πέρας την αποστολή σου; εάν βρείς έναν στρατιωτικό να σου πεί ειλικρινά " ναί΄' πές μου και εμένα....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ..

Ανώνυμος είπε...

Ορισμένοι μου φαίνεται είσαστε μ@κ@κες και ορισμένοι απλά άσχετοι. Που ρε δεν εμπλέκεται ο στρατός με τους λαθρομετανάστες??φυλάκια και περίπολα στον έβρο ,φυλάκια στα νησιά... τί νομίζεται ότι κάνουνε??? Αν είσαστε άσχετοι μην μιλάτε. Ο στρατός μια χαρά κάνει την δουλειά του. Όπως και οι συνοριοφύλακες. Πάτε στο ΑΤ Ορεστιάδος. 700 φακέλους με αποτυπώματα και φωτό λαθρομεταναστών ΗΜΕΡΙΣΙΩΣ εχουνε.Γιατί?Γιατί τους πιάνουμε.ο πρόβλημα δεν είναι να τους πιάσεις.Το πρόβλημα είναι ότι χάρη στον ΓΑΠ ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως δικαιούνται παραμονής και προώθησης σε Αθήνα και Θεσνικη.

Και για τους μακάκες.Μας κατηγορείται ότι δεν αντιδρούμε τόσα χρόνια... Δηλαδή ξύπνιοι όλοι σας τι να κάνουμε?? πραξικόπημα?? για ξυπνάτε λίγο.... Αν η κοινωνία κοιμάτε τον ύπνου του δικαίου ποιοι είμαστε εμείς να την τρομάξουμε? Θα πεθάνουμε και εμείς στην φυλακή και εσείς θα είσαστε οι "ήρωες" της αντίστασης. Παλιό το έργο. Ουστ......... Κουνήστε και εσείς λίγο το δαχτυλάκι σας για αυτή την χώρα. Όλα στο πιάτο τα θέλετε.