Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΤΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΑ, ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα, την 23 Μαρτίου 2010 στο ΜΤΣ, σαν Μέτοχοι-Μερισματούχοι του , μετά την ενεργό ανταπόκριση συναδέλφων από όλη την Ελλάδα και την στήριξη που λάβαμε από φορείς που εκπροσωπούν μετόχους-μερισματούχους του ΜΤΣ , για να ενημερωθούμε και να διαμαρτυρηθούμε σαν μια μεγάλη παρέα:
1, Για την στάση καταβολής του ΒΟΕΑ στα παιδιά μας, που έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια συσσώρευση των αιτήσεων, ή οποία οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας λόγω χρησιμοποίησης των χρημάτων των παιδιών μας για άλλους σκοπούς
2. Για την έλλειψη μέτρων που προάγουν την διαφάνεια
Προτείνουμε τα παρακάτω συγκεκριμένα , άμεσα υλοποιήσιμα και δίκαια μέτρα, απαιτώντας ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ:
1. Να κατοχυρωθεί νομικά ότι οι κρατήσεις υπέρ ΒΟΕΑ, δεν θα χρησιμοποιούνται για κανένα άλλο σκοπό. Προς τούτο να δημιουργηθεί ξεχωριστός λογαριασμός για το ΒΟΕΑ στον οποίο θα πηγαίνουν οι κρατήσεις υπέρ ΒΟΕΑ και ποσοστό από τα λοιπά έσοδα του ΜΤΣ ( κοινωνικούς πόρους, διαχείριση περιουσίας).
2. Οι αιτήσεις να ικανοποιούνται κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας, πλην αποδεδειγμένων σοβαρών λόγων υγείας.
3. Για λόγους διαφάνειας, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ:
α. Επετηρίδα κατά τα πρότυπα του ΑΟΟΑ, με όλα τα στοιχεία αυτών που έχουν υποβάλλει αίτηση για χορήγηση ΒΟΕΑ. Η επετηρίδα να είναι προσβάσιμη με χρήση κωδικού.
β. Πίνακας με όλα τα στοιχεία (ονομ/νυμο, αριθμός επετηρίδας, αριθμός πρωτοκόλλου. κλπ), όσων οι αιτήσεις για χορήγηση ΒΟΕΑ ικανοποιήθηκαν.
4. Να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες εξεύρεσης πόρων , για την ικανοποίηση όσων το δυνατόν περισσοτέρων χρονιζουσών αιτήσεων και να μας δοθεί ρεαλιστικό και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ικανοποίησης τους, προκειμένου να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συσσώρευση.
5. Να μας δοθεί κατάσταση με τις τυχόν αιτήσεις που ικανοποιήθηκαν από τον Οκτ 2008, τον λόγο για τον οποίο ικανοποιήθηκαν κατ εξαίρεση και πότε αυτές είχαν κατατεθεί.
6. Να ενημερωνόμαστε μέσω της ιστοσελίδας του ΜΤΣ συνεχώς για τις ενέργειές σας, στα πλαίσια των υπόψη προτάσεων, και την πρόοδο υλοποίησης τους, καθώς και για κάθε άλλη εξέλιξη επί του θέματος.

Το παρόν ψήφισμα συνοδευόμενο από έκθεση αποτελεσμάτων θα κοινοποιηθεί στους φορείς που εκπροσωπούν Μετόχους- Μερισματούχους του ΜΤΣ, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από αυτούς που αφορά άμεσα το ΒΕΑ, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, για να συμπαρασταθούμε και για να δείξουμε ότι δεν θα ξαναδεχτούμε άλλη αυθαιρεσία και παρανομία από το ΜΤΣ. Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Ο θεσμός του ΒΟΕΑ αφορά τα τέκνα των Στρατιωτικών. Αυτά τα παιδιά που στερήθηκαν όλα τα χρόνια ένα μόνιμο σπίτι ή την συνεχή παρουσία του γονιού τους. Είναι χρήματα τα οποία έχουν κρατηθεί από τον μισθό όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας ενός μόνιμου στελέχους. Και δεν ήταν λίγα. Θυμάμαι συναδέλφους τέκνα στρατιωτικών όταν έλαβαν αυτό το βοήθημα. Γιατί τα παιδιά των σημερινών στελεχών να μην μπορούν να λάβουν το δικαιούμενο ποσό όπως εκείνα των παλαιών στελεχών? Γιατί να μην μπορούν να τα λάβουν στην ηλικία που τα έχουν πραγματικά ανάγκη? Εμείς τα πληρώνουμε και τα πληρώναμε με την προοπτική να τα έχουν σε ένα κομβικό σημείο της ζωής τους. Δεν δέχομαι τις σημερινές εξελίξεις γιατί τα χρήματα αυτά ανήκουν στους μονίμους και στα παιδιά τους. Να τα δώσουν άμεσα στα παιδιά μας. Η καθυστέρηση καταβολής τους αποτελεί αντιδημοκρατικό μέτρο. Αν δεν τα έχουν, να τα κόψουν από τις βουλευτικές αποδοχές. Ή να πουλήσουν τα στρατόπεδα που έκλεισαν, πριν βρεθούν σε άλλα χέρια.

Ανώνυμος είπε...

και φυσικά θα πρέπει να ενημερωθούμε για τη νομιμότητα της χρήσης των χρημάτων του ΒΕΑ για άλλους σκοπούς και αν ειναι παράνομο ή παράτυπο να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες..τελος πια με την ανοχή των ηλιθίων και λαμόγιων "ανάδελφων"

Ανώνυμος είπε...

φερτε και ενα γιαουρτακι απο το σπιτι. δεν μπορει αποστρατοι ανθρωποι να μην εχετε προχειρο ενα γιαουρτακι για καθε ενδεχομενο. κεντρο αθηνας ειναι αυτο. ολο και καποιον θα πετυχεις.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΕΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΔΕΝ ΔΟΘΟΥΝ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΡΗΤΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ.
ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΗΝΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΒΕΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝΕ ΟΣΟΙ ΒΑΛΑΝΕ ΧΕΡΙ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ-ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥ....Σ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ-ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΑ???? ΠΑΛΙΟΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ......(ΠΙΟ ΠΑΝΩ) ΕΕΕΕ ΜΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΤΕΛΙΚΑ......

Ανώνυμος είπε...

Το ΒΕΑ είναι προνόμιο των δικαιούχων από τους γονείς των. Είμαστε παρά πολύ που πρέπει να το πάρουμε και δεν πρέπει να αφήσουμε ένα ποσοστό ανθρώπων να διαχειρίζονται τα λεφτά μας. Σε αντίθετη περίπτωση αν «κλεψουμε» λεφτά μας πανε φυλακή. Γιατί δεν τίθεται θέμα στον προϋπολογισμό του κράτους όπως βουλευτικοι μισθοί, μισθοί εκκλησιαστικοί ή οτιδήποτε άλλο; Μιλάμε για πολλά νέα άτομα που χρειάζονται τα χρήματα για να ξεκινήσουν αυτό που θέλουν... Τι πολιτικοί είναι αυτοί που δεν στηρίζουν την νέα γενιά του κράτους και καλύπτουν όλους αυτούς που τα Φ Α Γ Α Ν Ε; (κ.Πάγκαλος).