Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ
«Ελλάδα και Κύπρος θέλουμε το ίδιο: να φτάσουμε οι 27 σε μια κοινή θέση, ώστε η θέση αυτή να έχει αξία και ουσιαστικό πολιτικό βάρος, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, αναφερόμενος στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ για την αξιολόγηση της Τουρκίας.
Ο κ. Δρούτσας βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα πρέπει να βασίζεται σε αυστηρή και αντικειμενική αξιολόγηση των πεπραγμένων της Άγκυρας.
Ο κ. Δρούτσας αναγνώρισε, ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων στους κόλπους της ΕΕ και ανέφερε, ότι «η συζήτηση δεν είναι εύκολη και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμα, ότι Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε συνεχή καθημερινή επαφή και συντονισμό, τόσο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, όσο και ο ίδιος με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού.
Στο σημείο αυτό ο κ. Δρούτσας ανέφερε, ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κυπριανού, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του σημερινού Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου.
«Ελλάδα και Κύπρος προσερχόμαστε ενωμένοι στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα συμφέροντά μας, που είναι και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ο κ. Δρούτσας, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, το γνωρίζει η κυπριακή κυβέρνηση, το γνωρίζουν οι πάντες, ότι η Ελλάδα θα στηρίξει στο ακέραιο τις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης μέχρι το τέλος, στην πρώτη γραμμή, πλάι-πλάι».
Τέλος, αναφερόμενος στα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και η ξεκάθαρη και ομόφωνη θέση της Ατλαντικής Συμμαχίας ότι προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, είναι η επίλυση του θέματος της ονομασίας.
Από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου