Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τουρκική φρεγάτα πήγε να εμβολίσει ελληνικό περιπολικό

Ο "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" που παίζει οεοο..!!!
Παραλίγο εμβολισμός περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος θα γινόταν χθες από τουρκική φρεγάτα, λίγο έξω από την Ψέριμο.

Το ελληνικό σκάφος (070) διασώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματος, αφού κατάφερε να περάσει λίγα μέτρα από την πλώρη της τουρκικής φρεγάτας «Gemlik», η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.

Η πρόκληση σημειώθηκε -πολύ μακριά από το πνεύμα του κ. Νταβούτογλου, το οποίο πριν από λίγους μήνες είχε εκφράσει στη Ρόδο, κατά την εκεί σύντομη επίσκεψή του- όταν το ελληνικό περιπολικό πλησίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, παρακολουθώντας έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, που ξεκίνησε από τη Γαλλία και θα κατέληγε στο τουρκικό λιμάνι του Ντιντίμ, απέναντι από την Ψέριμο.

Η τουρκική φρεγάτα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, βλέποντας το ελληνικό σκάφος να πλησιάζει έφυγε με όλη της τη δύναμη από την τουρκική πλευρά του κόλπου και έβαλε πλώρη κατά του ελληνικού περιπολικού.

Το ελληνικό σκάφος προσπάθησε να επικοινωνήσει στη συχνότητα κινδύνου με τη φρεγάτα που κατευθυνόταν εναντίον του, αλλά κανείς δεν απαντούσε. Βλέποντας ο κυβερνήτης του σκάφους ότι η απόσταση μίκραινε έκανε ελιγμούς αποφυγής σε λιγότερο από... 50 μέτρα(!) και απέφυγε τον εμβολισμό.

Το ΓΕΕΘΑ ώς αργά το βράδυ δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση για το γεγονός. Σύμφωνα με φορείς της Δωδεκανήσου, το συμβάν αποτελεί την τρίτη τουρκική πρόκληση μέσα σε μία εβδομάδα, μετά τη βόλτα της τουρκικής κορβέτας στον Αργοσαρωνικό και την εικονική προσβολή του Αγαθονησίου.

Οι ψαράδες της Δωδεκανήσου εκτιμούν ότι τέτοια περιστατικά θα είναι συχνά από δω και πέρα, καθώς ξεκινά η περίοδος του ψαρέματος της τσιπούρας.
Π. ΚΑΛ. - Μ. ΠΙΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: