Για πρώτη φορά ένας πρώην υπουργός βόρειας Ελλάδας των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο κ. Νίκος Μάρτης αποκαλύπτει με έγγραφη αναφορά του στον Κώστα Χαρδαβέλλα το σκοτεινό και ελεεινό πολιτικό παρασκήνιο στη χώρα μας γύρω από τον πλούσιο ορυκτό πλούτο που διαθέτουμε.
Η πρώτη φράση του εγγράφου του κ. Μάρτη δίνει ακριβώς την εικόνα και τη σημασία που είχε για τη χώρα μας το θέμα αυτό:
«Το 1981, έτος αφετηρία της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα ως 10ο μέλος ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν δήλωνε ότι : «Η Ελλάδα μπαίνει στην Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα 1) την Εμπορική Ναυτιλία, 2) τον Ορυκτό της πλούτο και 3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των ελλήνων».
Αυτά λέει στην πρώτη κιόλας φράση ο κ. Μάρτης και μετά προχωράει στις αποκαλύψεις: «Εάν θεμελιωνόταν το βιομηχανικό συγκρότημα της Αμφιπόλεως (του Στρυμώνα), όπως αναγγέλθηκε ως οριστική απόφαση και ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 1982 από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γερ. Αρσένη και την 4η Μαρτίου 1983 από τον Διοικητή της ΕΤΒΑ Κουμπή, θα είχαμε από τη δημιουργία του βιομηχανικού συγκροτήματος, πλην άλλων προϊόντων, 3 τόνους χρυσού ετησίως και 150 τόνους αργυρού ετησίως.
Σήμερα θα είχαμε τουλάχιστον 60 τόνους χρυσού, 300 τόνους αργυρού και πολλούς τόνους των άλλων προϊόντων.
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική. Η Μονάδα που ανέφερα θα αντλούσε κοιτάσματα από τη Χαλκιδική, τη Θάσο και τη Θράκη. Το ΙΓΜΕ ανακάλυψε μεικτά θειούχα στο Παγγαίο, στο Κιλκίς και στη Λακωνία. Συνεπώς θα ήταν δυνατή η ανέγερση και δεύτερου συγκροτήματος εκτός από αυτό του Στρυμώνα. Αν συνεπώς στα μεταλλεύματα που αποδεδειγμένα υπάρχουν στη χώρα και, κατά πληροφορίες, δεν υπάρχουν όλα σε άλλες χώρες της ΕΟΚ, όπως βωξίτες, λευκόλιθοι, νικέλιο, χρώμιο, προστεθούν το ουράνιο και τα μεικτά θειούχα, η Ελλάδα μόνο με τον ορυκτό πλούτο θα είναι στην πρωτοπορία των της Ευρώπης. Οι επιπτώσεις από το Μνημόνιο δεν θα ήταν οδυνηρές και το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδος δεν θα απασχολούσε έντονα τρίτους, αλλά και Έλληνες.
Το 1981 επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη 75 Γάλλοι δημοσιογράφοι επαρχιακών Γαλλικών εφημερίδων. Τους κατατόπισα πάνω στο χάρτη του υπουργείου Βορείου Ελλάδας για την Πολιτιστική Ιστορία της Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ορυκτό πλούτο τόσο της Βορείου Ελλάδος, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα επισημάνθηκε σε ελληνική εφημερίδα, πως οι Γαλλικές εφημερίδες είχαν γράψει ότι: ΅Η Ελλάδα θα γίνει Μεταλλουργία της Ευρώπης!»
Σε άρθρο των FINANCIAL TIMES του 1978 (Βιομηχανική Επιθεώρηση, Απρίλιος 1978, σελ. 257) αναφέρεται: «Όταν η Ελλάδα γίνει το δέκατο μέλος της ΕΟΚ, ο εκτεταμένος Ορυκτός της πλούτος θα προμηθεύσει την Κοινή Αγορά με μία μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση ουσιαστικής αυτάρκειας της Κοινότητας ως προς πολλά προϊόντα».
Είναι γεγονός ότι – με εξαίρεση τα Πετρέλαια της Μεγάλης Βρετανίας και του γαιάνθρακα – η χώρα μας είναι η πλουσιότερη χώρα της ΕΟΚ σε μεταλλεύματα οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα. Ορισμένα δε από αυτά είναι και στρατηγικής σημασίας (ουράνιο, νικέλιο, Βωξίτης, χρώμιο)».
Αυτά γράφει ο πρώην υπουργός κ. Ν. Μάρτης στον Κώστα Χαρδαβέλλα. Και από Μεταλλουργία της Ευρώπης η Ελλάδα κατάντησε ο ζητιάνος της Ευρώπης.
.newsbomb.gr
3 σχόλια:
Τα λεφτά τους πίσω θέλουν οι δανειστές , σίγουρα με απαράδεκτα υψηλό τόκο, αλλά μέχρι εκεί. Τελικά ούτε τα εφάπαξ τους ενδιαφέρουν , ούτε οι μισθοί. Προφανώς ενδιαφέρονται για το ΧΡΗΜΑ και τίποτε άλλο. Βλέποντας όμως ότι, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κατάλληλοι άνθρωποι οι οποίοι θα εντοπίσουν και θα εκμεταλλευτούν νέες πηγές εσόδων ζητάνε την εφαρμογή ΕΥΚΟΛΩΝ αλλά σίγουρης απόδοσης αιματηρών μέτρων. Κατ' εμέ , όλα αυτά που ακούγονται για νέα μέτρα σε βάρος νόμιμων ανθρώπων αποτελούν ζωντανή απόδειξη της ανικανότητάς μας επί των οικονομικών. Πέρασε πολύς καιρός από τότε που ακούσαμε τους σαλπιγκτές να σημαίνουν ηχηρά οικονομικό συναγερμό. Ερωτώ λοιπόν, τι κάναμε από τότε μέχρι σήμερα; Ποια μέτρα λήφθηκαν για την προσέλκυση νέων επενδυτών ; Ποια μέτρα λήφθηκαν για την έγκαιρη αξιοποίηση του Εθνικού μας πλούτου στο υπέδαφος ; Ποια μέτρα λήφθηκαν για να αποδώσει τα μέγιστα ο τουρισμός ιδιαίτερα φέτος που ΠΟΝΟΥΣΑΜΕ πολύ ; Ποια μέτρα λήφθηκαν για την έγκαιρη αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ; Ποια μέτρα λήφθηκαν τέλος πάντων για να ζουν οι Έλληνες καλύτερα, πλουσιότερα και πιο πολιτισμένα ; Μα τι λέω.....εδώ έπεσαν όλοι πάνω μας να μας πείσουν ότι, κατοικούμε σε μια χρεωκοπημένη και διεφθαρμένη χώρα και συνεπώς πρέπει εφεξής να ζούμε μίζερα και φτωχά με σκυμμένο το κεφάλι !!!! Έτσι δεν είναι ρε ; Κι όμως υπάρχουν αναίμακτα μέτρα δυνάμενα να αποφέρουν υψηλά και μόνιμα έσοδα. Εσείς αρμόδιοι ενεργοποιηθείτε επιτέλους προς αυτήν την κατεύθυνση και σταματείστε να εξαθλιώνετε τους Έλληνες.
και γιατι τα λεει τωρα ο πρωην υπουργος;
γιατι δεν τα ελεγε πριν;
μηπως γιατι ειχε βολευτει στο εδρανο της βουλης και στις παχουλες αποδοχες που ειχε;
ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΔΗΜΕΥΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ,ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΕΜΑΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
και να μεινουν κρεμασμενοι μεχρι να αναδυθει πληρως η μποχα που κουβαλανε οι ΄΄πατερες΄΄ του Εθνους .
Η λυση ειναι να παρεις και τους 300 για ενα τριμηνακι(οχι παραπανω) στη Μακρονησο να κουβαλανε πετρες ολη μερα και να τρωνε ξυλο και μετα να τους γυρισεις στη Βουλη να κανουν σωστα τη δουλεια τους.
Δημοσίευση σχολίου