Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αν τολμούν να κάνουν αυτό που έκανε και ο Ιωάννης Μεταξάς!

Επειδή κάποιοι θα βιαστούν να με πουν φασίστα, εθνικιστή και άλλα τέτοια μπουρδολογήματα, σας προλαβαίνω και σας λέω ότι το άρθρο είναι από το ΠΟΝΤΙΚΙ. Διαβάστε το και θα καταλάβετε γιατί κάποιοι είναι επικίνδυνοι εχθροί του λαού και του έθνους των Ελλήνων. Τα συμπεράσματα και τασχόλια δικά σας.

«Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στη θέση της θα έκανε το ίδιο» («Yearbook of the International Law Commission», 1980, ν.l, σελ. 25)...).

«Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον λαό τους: οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δυο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατο να πληρωθεί το χρέος και την ίδια ώρα να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Το οδυνηρό πρόβλημα προκύπτει όταν πρέπει να επιλέξει κανείς ανάμεσα στα δυο καθήκοντα. Το ένα πρέπει να υποχωρήσει έναντι του άλλου. Ποιο πρέπει να είναι αυτό;»

Τα παραπάνω δεν τα είπε κανείς σύγχρονος έλληνας πρωθυπουργός ή κάποιος από τους τσάρους της οικονομίας που είχαμε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τα είπε ο «φασίστας» Ι. Μεταξάς το 1936, όταν πάλι η χώρα μας βρέθηκε σε μια παρόμοια με τη σημερινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει κάποιο δάνειο στη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Τότε η Βελγική Κυβέρνηση για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της βελγικής τράπεζας, προσέφυγε κατά της Ελλάδος στο Διαρκές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Η Ελλάδα, που τότε βρισκόταν υπό το φασιστικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, απάντησε ότι βρίσκεται σε αδυναμία να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις διότι δεν μπορεί να διαθέσει πόρους χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του λαού και της χώρας. Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διαρκές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνιζε τα αυτονόητα: «Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον λαό τους: οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δυο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατο να πληρωθεί το χρέος και την ίδια ώρα να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Το οδυνηρό πρόβλημα προκύπτει όταν πρέπει να επιλέξει κανείς ανάμεσα στα δυο καθήκοντα. Το ένα πρέπει να υποχωρήσει έναντι του άλλου. Ποιο πρέπει να είναι αυτό; Η θεωρία αναγνωρίζει σ' αυτό το ζήτημα ότι το καθήκον μιας Κυβέρνησης να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημόσιων υπηρεσιών υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα Κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή συνολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις αν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών του και έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση όπου η πληρωμή του χρέους του θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή ή τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή ακόμη και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους».

Το Διεθνές Δικαστήριο αποδέχτηκε το σκεπτικό αυτό και δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο που χρησιμοποίησαν πολλές χώρες τα κατοπινά χρόνια. Μια από αυτές ήταν και η Αργεντινή το 2003, όταν η κυβέρνηση του Νέστορ Κίχνερ επέλεξε, έναντι της εξαθλίωσης του λαού που επέβαλλαν τα προγράμματα του ΔΝΤ, να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους.

Αυτό που τόλμησε να διεκδικήσει η φασιστική Ελλάδα του Μεταξά λίγο πριν από τον πόλεμο, αρνείται ακόμη και να το συζητήσει η «δημοκρατική» Ελλάδα του κ. Παπανδρέου. Και μάλιστα υπάρχουν δικαστές που όλα αυτά τα βρίσκουν καλά καμωμένα.
ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ
Πρωτότυπος τίτλος: Μας έχουν για βλάκες
Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου – αναλυτή
(από το «Ποντίκι» της 25/11/2010: http://www.topontiki.gr/article/11797

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δικός μας, ο ΓΑΠ εννοώ,σιγά μη νοιαστεί για τους Ελληνες.Αυτόν τον απασχολεί μόνο να μη χαλάσει τα σχέδια των Αμερικάνων και των εταίρων.Απορώ που ακόμη υπάρχουν "ΝΟΉΜΟΝΑ" όντα που βλέπουν θετικά το έργο του μεγαλύτερου ψεύτη,μπλοφατζή και ανθέλληνα που πέρασε ποτέ το κατώφλι της εξουσίας στην Ελλάδα.Να τον χαιρόμαστε...!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΑΣΕΧΕΤΟ,ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΝΑSA ΓΙΑΤΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ?ΑΣ ΕΡΧΤΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ.ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ UFO.

Ανώνυμος είπε...

Άρα ο "φασίστας" Μεταξάς το είχε μέσα του το "ΟΧΙ".
Μανία αυτός ο "καραβανάς",σε όλους τους κερατάδες ΟΧΙ είπε.
Ντροπή σας δημοκράτες της αρπαχτής,μια παρακαταθήκη σας άφησε ο Μεταξάς(Το Έπος του 40)και την ξεπουλήσατε!Ντροπή σας!

AETOS είπε...

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΡΑΤΤΕ ΜΕ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΣΤΕΡΟ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 40 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ.Η ΑΝΑΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940 41ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΙΩΑΝΗ ΜΕΤΑΞΑ!!!!
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣε.α

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοια άρθρα θα πρέπει να ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ συνέχεια από τα email μας προς όλους τους γνωστούς και φίλους, μπας και κάποτε ξυπνήσουμε ως λαός!!!

Ανώνυμος είπε...

O METAΞΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ) ΓΙΑΥΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΘΑΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ..ΕΝΩ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΘΕΣΟΥΛΑ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΠΟΥ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕ ΔΑΝΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

Φάτε δημοκρατία νεοελληνικά, μεταπολιτευτικά ανθρωπάκια της πεντάρας και μη διαβάζετε, μη σκέπτεστε, μην ψηφίζετε ικανούς αλλά ''οραματιστές''