Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

Οργισμένη και δικαιολογημένη αντίδραση στην κατάργηση του στρατολογικού γραφείου Αλεξανδρούπολης

Ο δήμαρχος με επιστολή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΣ εκφράζει τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής στην ακριτική περιοχή.
Ως επιδερμική αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος για το νομό Έβρου, χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, την κατάργηση του στρατολογικού γραφείου. Με επιστολή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΣ, κάνει λόγο για απαράδεκτη κίνηση εις βάρος του νομού, που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό στρατευμάτων και όπου κάθε Εβρίτης μέχρι το 45ο έτος της ηλικίας του είναι ενεργός εθνοφύλακας.

Ο δήμαρχος εκφράζει τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής και ζητά να σταματήσει η αποψίλωση των κρατικών υπηρεσιών στον Έβρο. Αναλυτικά: «Πληροφορηθήκαμε εμείς οι πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και οι πολίτες του υπόλοιπου νομού Έβρου, ότι μέσα στους σχεδιασμούς σας και στα πλαίσια των περικοπών που αφορούν στο υπουργείο σας, είναι και η κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης. Και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας πληροφορίας μένεις εμβρόντητος από την επιδερμική αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος που αφορά στο νομό Έβρου. Φυσικά και θέλω να πιστεύω ότι σας είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νομός Έβρου αποτελεί ανάχωμα στις διαθέσεις εχθρών και «φίλων». Θέλω να πιστεύω, ότι γνωρίζετε πως σε καμία άλλη περιοχή της πατρίδας μας δεν είναι συγκεντρωμένος τόσος μεγάλος αριθμός στρατεύματος.
Θέλω επίσης να πιστεύω ότι γνωρίζετε πως κάθε Εβρίτης μέχρι το 45ο έτος της ηλικίας του, από το Ορμένιο έως και την Μέστη, είναι ενεργός εθνοφύλακας και καλείται τουλάχιστον πέντε, έξι ίσως και περισσότερες φορές να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις. Πού αλλού ανά την Ελλάδα συμβαίνει κάτι παρόμοιο; Πείτε επιτέλους μήπως και πεισθώ για τις προθέσεις σας. Είναι απαράδεκτο σήμερα να ξεκινά κάποιος από το Ορμένιο, τα Δίκαια, τη Νέα Βύσσα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί, τις Φέρες ακόμα και την Αλεξανδρούπολη, για να τακτοποιήσει στρατολογική του υπόθεση πηγαίνοντας στην Ξάνθη. Είναι απίστευτο, ο νομός που διαθέτει την μεγαλύτερη εφεδρεία σε μονάδες Εθνοφυλακής σε κάθε πόλη και χωριό του, να αποψιλώνεται από κρατικές υπηρεσίες όπως αυτή του Στρατολογικού Γραφείου.
Ακόμη και το επιχείρημα των περικοπών στα πλαίσια της οικονομικής σας πολιτικής δεν μπορεί να ευσταθεί, γιατί απλούστατα το Στρατολογικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης έχει μηδενικά λειτουργικά έξοδα, λειτουργεί σε κτίριο του δημοσίου και υποστηρίζεται από την μεραρχία και τις ταξιαρχίες της περιοχής. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παύσει η λειτουργία του Στρατολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης για εθνικούς, ηθικούς, συναισθηματικούς λόγους και κυρίως διότι διαθέτει την μεγαλύτερη εφεδρεία ενεργών πολιτών από κάθε άλλη περιοχή της πατρίδας μας. Εξάλλου πώς εννοείτε από την πλευρά του υπουργείου σας ότι ο πολίτης θα πρέπει να είναι δίπλα στο στρατό, αλλά και ο στρατός δίπλα στον πολίτη; Πρόσφατα οι σχεδιασμοί του αρμόδιου υπουργείου έκαναν λόγο για λειτουργία και δεύτερου Στρατολογικού Γραφείου με έδρα το Διδυμότειχο ή την Ορεστιάδα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στον Έβρο υπάρχουν ειδικές συνθήκες ότι στον Έβρο υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό στρατεύματος, ότι στον Έβρο υπάρχει η μεγαλύτερη ενεργή εφεδρεία πολιτών με μονάδες Εθνοφυλακής από το Ορμένιο μέχρι και την Αλεξανδρούπολη. Είναι μέγα ατόπημα να μιλάμε για παύση της λειτουργίας του Στρατολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης και μάλιστα σε μια συγκυρία που επιβάλλει την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Το Στρατολογικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο αποδεικνύοντας έτσι, ότι η πατρίδα αγκαλιάζει τους ακρίτες της προσδίδοντάς τους συναισθήματα ασφάλειας και σιγουριάς που τόσο πολύ τα έχουν ανάγκη. Πρέπει να σταματήσει η οποιαδήποτε σκέψη για αποψίλωση κρατικών υπηρεσιών από τον Έβρο και πολύ περισσότερο υπηρεσιών που αφορούν το στρατό μας», καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=67280

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του υπουργού, αυτός αν μπορούσε να κλείσει όλα τα στρατόπεδα να τα δώσει στους δήμους να τα κάνει οικόπεδα.

Αλήθεια τι γίνεται εκεί στην Αλεξ/πολη με το κλειστό στρδο "Παρμενίων"? Βρωμάει και ζέχνει ο χώρος? που έχει εγκαταλειφθεί και έγινε κέντρο διακίνησης πάσης φύσης κακοποιών.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΕ!? ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:http://alexpolisonline.blogspot.com/2011/01/blog-post_5932.html

► Φέρνουμε στο φως το έγγραφο του ΓΕΣ που κρατούσε κρυφό επί 2 χρόνια ο πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το οποίο ακυρώνεται η παραχώρηση του στρατοπέδου Παρμενίωνα στον Δήμο
► Το απέκρυπτε για να προχωρήσει η μελέτη και η ανάδειξη εργολάβου για την κατασκευή ενός έργου πολλών εκατομμυρίων σε έκταση που δεν ανήκει στον Δήμο!!!

Top Secret ήταν για τον πρώην
Δήμαρχο το έγγραφο του ΓΕΣ
Ένα πολυσυζητημένο θέμα που απασχόλησε κατά κόρον το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης τα τελευταία χρόνια ήταν το Πάρκο Αλτιναλμάζη (πρώην στρατόπεδο Παρμενίωνα). Το θέμα αυτό μονοπώλησε και την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. και μετά τα όσα ειπώθηκαν για δυο και πλέον ώρες, δημιουργήθηκαν εντάσεις, γεννήθηκαν αντιδράσεις και δρομολογήθηκαν εξελίξεις καθώς, όπως έγινε γνωστό, η έκταση ανήκει ακόμη στον στρατό!!! μια και ισχύει απόφαση του 2008 για ανάκληση της παραχώρησης του στρατοπέδου στο Δήμο.

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση αλλά και ένταση στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η αποκάλυψη του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ότι ο κ. Γιώργος Αλεξανδρής απέκρυψε σειρά εγγράφων από τις υπόλοιπες παρατάξεις αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου...»

«Πριν λίγες μέρες ανακαλύψαμε έγγραφο του ΓΕΣ προς τον πρώην δήμαρχο, που ανέφερε την ανάκληση της προσωρινής παραχώρησης του στρατοπέδου προς το Δήμο Αλεξανδρούπολης κάτι, το οποίο δεν γνώριζαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Λαμπάκης και κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο κ. Αλεξανδρή, λέγοντας πως ο ίδιος κρατούσε τα πραγματικά γεγονότα κρυφά. Υπάρχει υποστήριξε νομικό και ηθικό ζήτημα αφού ο κ. Αλεξανδρής απέκρυψε για 1,5 χρόνο τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις, όσο και από τις Υπηρεσίες του Δήμου ένα έγγραφο του στρατού που ακυρώνει την παραχώρηση χρήσης του στρατοπέδου Παρμενίωνα στον Δήμο.

Και ενώ δεν είχε την κυριότητα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η δημοτική αρχή προχώρησε στη σύνταξη μελέτης και μάλιστα με ανάθεση, αλλά και στην ανάδειξη εργολάβου για την κατασκευή ενός έργου πολλών εκατομμυρίων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Πάμε Μπροστά» Μιχάλης Κογιομτζής, τόνισε πως προέχει να επιστρέψει στην κυριότητα του δήμου το πρώην στρατόπεδο Παρμενίωνα. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε πως πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι πολεοδομικές διαδικασίες των στρατοπέδων Ζήση και Ιωάννου για να ανοίξει ο δρόμος της διεκδίκησης, σημειώνοντας ότι είναι ανάγκη ένα τμήμα του χώρου να δοθεί για ανέγερση σχολείων.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σάββας Δευτεραίος, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως είτε υπάρχει δόλος από την πλευρά του κ. Αλεξανδρή είτε αμέλεια στα όρια της χαζομάρας.
«8 χρόνια κοροϊδευόμαστε σε αυτήν την υπόθεση. Να παλέψουμε όλοι μαζί να έρθει στην κυριότητα του δήμου η έκταση και να δημιουργήσουμε σχολεία μέσα σε αυτήν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δευτεραίος.

Από την πλευρά της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο κ. Νίκος Γρηγοριάδης υπερασπίστηκε τις πρακτικές του Γιώργου Αλεξανδρή, τονίζοντας ότι η κυριότητα του "Παρμενίωνα" ανήκει στο δήμο και παρουσίασε σειρά εγγράφων επιχειρώντας να αποδείξει ότι η διοίκηση του Γιώργου Αλεξανδρή λειτούργησε νομότυπα και πως δεν υπήρχε κανένας δόλος από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε κανένα στάδιο της διεκδίκησης, αφού υπάρχει και νομοθεσία που προβλέπει ότι το 50% των στρατοπέδων που απομακρύνονται από την πόλη ανήκει στο δήμο.

Το έγγραφο του ΓΕΣ που ακυρώνει την παραχώρηση του στρατοπέδου Παρμενίωνα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το οποίο κρατούσε κρυφό ο Γιώργος Αλεξανδρής