Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Ο Άκης Γεροντόπουλος σε τουρκογιορτή στο Δέρειο δίπλα στον ψευτομουφτή Κομοτηνής και παρέα με Σκοπιανούς

Αφού πέτυχε το προξενείο Κομοτηνής -με τη σύμπραξη χριστιανών αυτοδιοικητικών του νομού- την απομάκρυνση της δασκάλας Χαράς Νικολοπούλου από το Μέγα Δέρειο, πάτησε τώρα γερά το πόδι του εκεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκόφωνου περιοδικού Rodop Rüzgârı, στην αυλή του μειονοτικού σχολείου Μ. Δερείου πραγματοποιήθηκε η τελετή χάτιμ με τη συμμετοχή 18 παιδιών που αποστήθισαν και απάγγειλαν αποσπάσματα από το Κοράνι. Συμμετείχαν και παιδιά από το θρησκευτικό σχολείο Ισά Μπέι, από τα Σκόπια.

Στους "επίσημους", δίπλα στον παράνομο μουφτή Κομοτηνής, τους τουρκοπράκτορες και τους μουσουλμάνους από τα Σκόπια, που αναγγέλθηκαν φυσικά ως «Μακεδονία», ο πρώην βουλευτής Έβρου και αποκαλούμενος στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Άκης Γεροντόπουλος, ο μόνος χριστιανός επίσημος που παρευρέθηκε στη τουρκογιορτή...»

Διαβάστε τι γράφει το Rodop Rüzgârı σε μετάφραση του tourkikanea.gr

«Χάτιμ» στο Μέγα Δέρειο
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αυλή του μειονοτικού σχολείου Δερείου τελετή χάτιμ με την στήριξη των γονέων των παιδιών και του κόσμου του χωριού. Ο Αμντουραχίμ Κουρού και ο Χιλμί Κουρού ήταν που έβαλαν φέτος 18 παιδιά να αποστηθίσουν από το Κοράνι. Έκπληξη υπήρξε από την συμμετοχή μαθητών από το θρησκευτικό σχολείο Ισά Μπέι, από τα Σκόπια της Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο υποπρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Φατίχ Ακαρτζά, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής (σ.σ.: ψευδομουφτής) Ιμπραήμ Σερίφ, ο βουλευτής Έβρου (σ.σ.: πρώην βουλευτής) Άκης Γεροντόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο πρόεδρος του Μειονοτικού Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, ο Αχμέτ Καραχουσείν, πρόεδρος του Ιδρύματος Διαφύλαξης του Τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, και χιλιάδες ομογενείς.

Το πρόγραμμα άρχισε με πλακέτες που δόθηκαν στα παιδιά. Οι πλακέτες δόθηκαν στα παιδιά, στους μπαμπάδες και στους συγγενείς τους. Ακολούθως οι μαθητές των Κουράν Κουρσού του Μεγάλου Δερείου ανέγνωσαν μόνοι ή και εν χορώ τα ποιήματα και τους ύμνους που έμαθαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Εντύπωση προκάλεσε η άψογη απαγγελία του Κορανίου, καθώς και η σωστή προφορά της μητρικής τους γλώσσας της τουρκικής.

Ο Αμντουραχίμ Κουρού στην σύντομη ομιλία που έκανε, ανέφερε πως η χρονιά ήταν γεμάτη επιτυχίες και ευχαρίστησε για αυτό τις μάνες και τους πατεράδες. Ο Κουρού ανέφερε: «Ευχόμενοι ο Θεός να μας δίνει τέτοιες εκδηλώσεις που ενδυναμώνουν την ενότητα, την ομοψυχία και την αδερφοσύνη, δηλώνουμε τις ευχαριστίες μας προς τον δάσκαλο των μαθημάτων Κορανίου Χιλμί Κουρού και προς τους δασκάλους Μουμίν Πιρελή και Ακίφ Πιρελή που με την μουσική τους συνόδευσαν τους ύμνους. Ευχαριστούμε όλους τους μουσαφίρηδες που μετείχαν στην τελετή¨

Η συνέχεια του προγράμματος είχε την προσευχή της μέρας, που έκανε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ.
Στην ομιλία που έκανε ο Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως στο Μεγάλο Δέρειο μετά την κούραση μιας χρονιάς τα παιδιά είχαν την γιορτή τους, το πανηγύρι τους. Ο Σερίφ δήλωσε: «Ευχαριστώ τα παιδιά, τους δασκάλους τους που τα ανέθρεψαν και τις αξιότιμες μητέρες των παιδιών. Συγχαίρω για αυτή την ωραία εκδήλωση. Ξέρετε άλλωστε την σημασία της. Θα την επαναλάβουμε και τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε αυτά τα ωραία έθιμα και τις παραδόσεις μας».

Ο υποπρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Φατίχ Ακαρτζά εξέφρασε τον βαθύ του σεβασμό και την αγάπη του προς τα αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο Ακαρτζά είπε: «Είδαμε όλοι μαζί πως σε αυτή την τόσο ωραία εκδήλωση παρά τον δυνατό αέρα και το κρύο, τα παιδιά μας ζέσταναν εσωτερικά με τα ποιήματα και τους στίχους από το Κοράνι. Όπως ανέφερε και ο κύριος μουφτής μας πριν, εκφράζω την ευχαρίστηση μου καθώς με τέτοιες ωραίες εκδηλώσεις συνεχίζεται ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας και ευχαριστώ ιδιαίτερα τα παιδιά μας, τους δασκάλους τους και ξεχωριστά εσάς τους γονείς. Επίσης δίνω τις ευχές μου σε όλες στις μητέρες επ΄ ευκαιρία της ημέρας της μάνας. Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ».

Η έκπληξη της ημέρας ήρθε από την Μακεδονία (σ.σ.: FYROM). Ομάδα μαθητών 4ης τάξης μετέχοντας στην τελετή πρόσφεραν αξέχαστες στιγμές στον λαό του Μεγάλου Δερείου. Τα παιδιά είπαν ύμνους στα Αλβανικά, στα Τουρκικά και στα αραβικά και κέρδισαν ζεστό χειροκρότημα.

Η εκδήλωση περατώθηκε με προσφορά φαγητού στους μουσαφίρηδες.

Οι χωρικοί του Μεγάλου Δερείου απέδειξαν για μια ακόμη φορά σήμερα πόση ενότητα και ομοψυχία έχουν και πόσο στηρίζουν τις πνευματικές και εθνικές τους αξίες. Η εκδήλωση ήταν ένα είδος απάντησης στις σκοτεινές δυνάμεις που στο παρελθόν έκαναν τους ανθρώπους μας να περάσουν δύσκολες μέρες και προσπάθησαν να τους διαιρέσουν σε στρατόπεδα.
Σχόλιο:
Σε αυτή την "εκδήλωση" παρευρέθηκε ο Άκης Γεροντόπουλος.
Το γνωρίζουν και τι έχουν να πουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης;

Έτσι είναι, έφυγε η Χαρά Νικοπούλου, χορεύουν τα ποντίκια. Αλήθεια λήφθηκε άδεια από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας για να γίνει η τελετή στον περίβολο του σχολείου; Γιατί είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο τις τελευταίες μέρες. Και τα έξοδα π.χ. για τους μαθητές από τα Σκόπια ποιος τα πληρώνει άραγε;

Κύριε Γεροντόπουλε εσείς αλήθεια τι δουλειά είχατε εκεί στην τουρκογιορτή; Φυσικά δεν ξεχνάμε και την παρουσία σας πριν δύο χρόνια περίπου στην πλατεία του χωριού σε εκδήλωση ενάντια στην παρουσία της Νικοπούλου στο χωριό…
Ελπίζουμε να το θυμούνται και οι ψηφοφόροι σας…
dexiextrem.blogspot.com
http://alexpolisonline.blogspot.com/2011/05/blog-post_9178.html


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

ΟΤΑΝ ΤΟ 1993 Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΦΩΝΑΖΕ ΟΤΙ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΗΚΑΡΟ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΩΣ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ?

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως πισωκούμπουρο στην Ελλάδα που να μην είναι πουλημένο κορμί δεν ξέρω. Οι ιδιόρρυθμοι όπου κι' αν ανήκουν πολιτικά είναι επικίνδυνοι.