Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Kραυγή αγωνίας από στέλεχος του Π.Ν. για ηθικό, επιχειρησιακή διαθεσιμότητα


Απλά και ανώνυμα για να μην έχει συνέπειες σαν τον άλλο συνάδελφο που δημοσίευσε επώνυμα την γνώμη του και έτρεχε μετά για την ακύρωσή της.


Το defencenet.gr, δέχθηκε μια επιστολή από ένα στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Κλάδο, παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η ηγεσία και η οποία κατάσταση δεν είναι διαφοροποιημένη από την τραγικές συνθήκες που επικρατούν και στους τρεις Κλάδους των Ε.Δ. Παραθέτουμε αυτούσια της επιστολή. Τα στοιχεία του αποστολέα είναι στην διάθεσή μας:

"Ως στέλεχος του Π.Ν. θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί  σήμερα στο Π.Ν,αν και νομίζω οτι πάνω κάτω την γνωρίζετε. Δεν θέλω να γίνω γραφικός λέγοντας ότι είναι τραγική, είτε απο επίπεδο ψυχολογίας του προσωπικού, είτε απο πλευράς υλικού.

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί - απο όποιον θεσμο και αν προερχονται - (ΣΜΥΝ-ΕΠΟΠ), το μόνο που ΜΑΣ νοιαζει πλεόν είναι πως θα αυξήσουμε το εισόδημα μας. Μετα τα μέτρα που πήραν εις βάρος μας το 2010 και την κατασταση που έχουν φτάσει πολλοι οικογενειάρχες (και οχι μονο).
Ναι μεν τα πήραν εις βάρος ολων των δημοσιων υπαλλήλων,αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορα.
Τους στρατιωτικούς τους βλέπουν δημοσίους μονο στους φόρους και στις κρατήσεις. ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.Εκει είμαστε ειδική κατηγορία.

Ποτε δεν πληρωθήκαμε υπερωρία, ποτέ δεν πληρωθηκαμε αργία που εργαστήκαμε.

Η κυβερνηση Καραμανλή ξεκίνησε ενα πρόγραμμα να μας πληρώνουν τις επίσημες αργίες με το εξωπραγματικό ποσό των 8,80 ευρώ μεικτα... Τώρα ακόμα και  αυτά τα παιρνουμε με μεγάλη καθυστέρηση. Το επίδομα των 176 ευρω που παιρνουν σχεδον ολοι οι δημόσιοι υπαλληλοι εμεις ούτε με κυαλια δεν το βλεπουμε.
Επίδομα υπολογιστή και κάτι άλλα (ανθυγιεινής εργασίας) που έπρεπε να ειμασταν οι πρωτοι που θα τα παίρναμε,ούτε για αστείο.

  Ολα αυτά που αναφέρω είνναι γνωστα σε εσας,αλλα όχι στον περισσοτερο κόσμο ο οποίος μας κατατάσσει στο ίδιο επίπεδο με τους υπολοίπους δημοσιους. Σε αυτο φροντίζουν τα ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογραφοι.Ισως μια ακομη αναφορα απο ιστότοπους  σαν τον δικό σας ισως ήταν επιβεβλημένη.
Οσον αφορα το υλικο ας μην το συζητάμε καλύτερα:

Φρεγατες,επιχειρησιακη διαθεσιμοτητα = Για κλαματα κυριολεκτικα ότι και αν σας λένε.

ΤΠΚ=Ετσι και ετσι.
Υ/Β=ξερετε καλυτερα...
ΠΤΜ=2
ΠΓΥ=Αστειο.
ΚΦ=περιπολικα

Κυνηγάνε τις ένοπλες δυναμεις τώρα και μας κατηγορουν.Οταν θα μας χρειαστουν έστω και για ένα θερμό επεισόδιο,θα βγούν οι ίδιοι άνθρωποι και θα μας κατηγορουν και πάλι γιατι δεν κάναμε την δουλεια μας 
παρόλες τις παροχές και τα χρήματα που έχουμε δώσει στους εξοπλισμούς.

Δεν βγαίνουν να μας πουν όμως για ποιες παροχές και σε ποιους εξοπλισμούς αναφέρονται..."


defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο συνάδελφος...Τώρα ξεπουλάμε και την περιουσία του ΣΞ (στρατόπεδα) χωρίς κανένα αντίκρυσμα για τα στελέχη του...

Ένας αξκος του ΣΞ

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα συνάδελφε, γιατί παραπονιέσαι???

Επειδή παλεύεις να κρατήσεις την επιστασιά του καραβιού σου σε αξιοπρεπές επίπεδο, χωρίς υλικά?

Επειδή δουλεύεις για 2 και πληρώνεσαι για μισό?

Επειδή όπου τους συμφέρει είσαι δημόσιος και όπου τους συμφέρει στρατιωτικός?

Επειδή σε στέλνουν να τα βάλεις με πραγματικούς πειρατές στην αραπιά, για 3 και 60?

Επειδή βλέπεις το καράβι σου να λιώνει?

Επειδή δεν έχεις ούτε λάδια να βάλεις στο πλοίο σου?

Επειδή πήγαινες για ΜΑΚ και αντί αυτού ΠΑΡΟΠΛΙΖΕΣΑΙ γιατί δεν υπάρχει σάλιο?

Μήπως επειδή έχεις συνειδητοποιήσει ότι σε λίγο καιρό "ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ" (ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΤΡΟΠ)...

Ανθυποπλοίαρχος Χ. ΧΧΧΧΧΧ ΠΝ