Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι απόστρατοι των Ε.Δ.

Κύμα αγανάκτησης και έντονες ανησυχίες στον κύκλο των εν αποστρατεία και όχι μόνο έχουν επιφέρει οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ρευστότητος του ΜΤΣ. Με επιστολή του προς στρατιωτικούς ο Αντιστράτηγος ε.α. Στέλιος Καστραντάς

εκθέτει πολύ εύστοχα την κατάσταση και θέτει προ των "ευθυνών" των ενώσεις αποστράτων αλλά και τους ιδίους.

Αγαπητοί φίλοι,
Ανησυχώντας για τις εξελίξεις στο θέμα του ΜΤΣ ,τις οποίες ανησυχίες μου ενίσχυαν δυσάρεστες πληροφορίες που προήρχοντο από πολύ έγκυρες πηγές και προσδοκώντας εις μάτην να έχω, όπως εκτιμώ όλοι μας θα προσδοκούσαν, κάποια υπεύθυνη ανακοίνωση-ενημέρωση , έστω από τις ιστοσελίδες ,τόσο του ΜΤΣ όσο περισσότερο της Ένωσης Αποστράτων , απέστειλα στις 15 Ιανουαρίου προσωπικά και επώνυμα τα παρακάτω e-mails τόσο προς την ΕΑΑΣ όσο και προς το ΜΤΣ διατυπώνοντας υπό μορφή ερωτήματος ,ίσως λίγο τσουχτερού, αυτή μου ακριβώς την ανησυχία-αγανάκτηση. Το κείμενο αυτών των e-mails είχε ως εξής :
ΠΡΟΣ: ΕΑΑΣ
«Μήπως επί τέλους η ΕΑΑΣ θα πρέπει να ασχοληθεί με το φλέγον θέμα του ΜΤΣ και να αναρτήσει κάποια υπεύθυνη ενημέρωση στην ιστοσελίδα της καθώς και να γράψει κάτι στην εφημερίδα της; Μήπως οι ανακοινώσεις περί δημιουργίας ενός ταμείου είναι "Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε;" Αρκετά με τους Βίους Αγίων και τους ποιητές εκ του προχείρου.»
ΠΡΟΣ: ΜΤΣ
«Μήπως επί τέλους θα πρέπει να αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας κάποια υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με το κατάντημα του ΜΤΣ και τις πρόσφατες καθυστερήσεις στην καταβολή του μερίσματος; Μήπως επί τέλους θα πρέπει να ενημερώνεται και ο ταλαίπωρος μερισματούχος που υποτίθεται ότι όλοι εσείς υπηρετείτε; Ποια η θέση του ΜΤΣ σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες περί δημιουργίας ενός ταμείου; Τα ίδια ακούγαμε και πριν 20 χρόνια. Τι άλλαξε για να υλοποιηθούν τώρα; Θα μάθουμε καμιά φορά την αλήθεια; Έχουμε ως μερισματούχοι δικαίωμα στην ενημέρωση ή όχι; Τι λέει ο κ.Σιακαβέλας;»
Επί των παραπάνω ερωτημάτων από μεν την ΕΑΑΣ μέχρι σήμερα δεν έχω καμία απάντηση .γιατί έτσι δυστυχώς με το να σε γράφουνε κανονικά αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί και κυρίως ο πρόεδρός της την έννοια της ενημέρωσης , έλαβα όμως σήμερα (21/1/2010),προς έκπληξή μου, προσωπικό τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΜΤΣ Αντγο Σιακαβέλα Ηλία, ο οποίος προσπάθησε να δώσει κάποια εξήγηση στο ερώτημά μου.
Από την συνομιλία που είχα μαζί του ,τις ερωτήσεις που του έθεσα και τις απαντήσεις που έλαβα συνοψίζω για την ενημέρωσή σας τα παρακάτω:
Α. Δεν γνωρίζει εάν θα καταβληθεί το μέρισμα του επομένου τριμήνου. Ανέφερε ότι η κατάσταση στο ΜΤΣ είναι εξαιρετικά δύσκολη ,όπως είναι τα τελευταία χρόνια, αλλά πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν να αφεθούν οι μερισματούχοι απλήρωτοι.
Β. Οι πρόσφατες εξαγγελίες που έκανε ο Υπουργός ‘περί απομάκρυνσης από το ταμείο των προερχομένων από την Αστυνομία, ήταν δική του εισήγηση και ελπίζει ότι θα προχωρήσει. (Εδώ του επεσήμανα ότι αυτή ήταν ιδέα του πάλαι ποτέ υπουργού Βαρβιτσιώτη, ο οποίος κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου η οποία ακόμη περιμένει να ψηφισθεί)
Γ. Δεν προβαίνει σε ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας του ΜΤΣ καθόσον φοβάται αντιδράσεις των Αστυνομικών. (Η εντύπωση που έδωσε ήταν ότι το ΜΤΣ προσπαθεί να φέρει τους αστυνομικούς προ τετελεσμένων. Του επεσήμανα βέβαια ότι αυτό είναι εκτός πραγματικότητας γιατί τα θέματα δεν επιλύονται με το να προσπαθείς να πιάσεις 38.000 αστυνομικούς στον ύπνο.)
Δ. του ανέφερα ότι ο Σύνδεσμος της τάξης μας θα αναλάβει πρωτοβουλία να κινητοποιήσει και άλλους συνδέσμους τάξεων ή όπλων ώστε όλοι από κοινού να καταλήξουν στην διατύπωση ενός κειμένου το οποίο υπό μορφήν επιστολής θα αποσταλεί προς τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό εθνικής άμυνας με κοινοποίηση τον Α/ΓΕΣ το ΜΤΣ την ΕΑΑΣ και ενδεχομένως και άλλους φορείς. Στην επιστολή θα εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση και θα ζητάμε το αυτονόητο. Να ενημερωθούμε δηλαδή ,ως μερισματούχοι υπεύθυνα από την υπεύθυνη πολιτική ηγεσία.
Την παραπάνω πρωτοβουλία θα συζητήσουμε στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου που θα γίνει στις 22/1/2010 και θα εξουσιοδοτήσουμε τον Μπάμπη το Γηραλέα να έλθει σε επαφή με προέδρους όσων γίνεται περισσότερων συνδέσμων με σκοπό την από κοινού σύνταξη της επιστολής.
Εκτιμώντας ότι θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι μας ΤΩΡΑ πριν είναι αργά, θα έλεγα να ενημερώσετε όσους συναδέλφους μπορείτε με όποιο τρόπο και κυρίως τα κατά τόπους παραρτήματα της ΕΑΑΣ, ώστε να δημιουργηθεί μία ισχυρή ομάδα πίεσης γιατί διαφορετικά θα την πατήσουμε.
Παρακαλώ ας δημιουργήσουμε ένα Forum συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων επί του θέματος που μας αφορά άμεσα. Καλά είναι να ανταλλάσουμε καλαμπουράκια αλλά καλλίτερη η συζήτηση για τα θέματα που μας απασχολούν. Δυστυχώς φαίνεται ότι αυτοί που είναι εντεταλμένοι να ασχολούνται με τα καυτά θέματα που μας απασχολούν αναπτύσσουν φοβικά σύνδρομα φοβούμενοι μην χάσουν τις καρέκλες.
Με συμμαθητικούς χαιρετισμούς
Στέλιος Καστραντάς



Δεν υπάρχουν σχόλια: