skip to main |
skip to sidebar
Μια δημοκρατική κοινωνία για να είναι βιώσιμη πρέπει να αποτελείται από πολίτες. Σύμφωνα όμως με τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (αρχαίος έλληνας φιλόσοφος) "πολίτης ώστις μετέχει της κρίσεως και της αρχής" δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση "πολίτης είναι αυτός που μετέχει στην δικαστική απόφαση και στην εξουσία σε ότι τον αφορά". Σε μία τέτοια κοινωνία που έχει εφαρμογή αυτός ο ορισμός οι πολίτες νιώθουν στο βάθος της καρδιάς τους ότι έχουν πατρίδα για τους κάτωθι λόγους:
α. Διότι στις συναναστροφές τους οι πολίτες μεταξύ τους είναι ειλικρινείς ειδικά αν αφορά εμπορικές συναλλαγές.
β. Δεν συκοφαντούν ο ένας τον άλλο ή η μία κοινωνική ομάδα την άλλη.
γ. Αν χρειαστούν την συνδρομή της δικαστικής εξουσίας γνωρίζουν ή μάλλον νιώθουν σίγουροι ότι θα βρούν δικαιοσύνη.
δ. Όταν απευθυνθούν σε αυτούς που Άρχουν (εξουσιάζουν) στην δημοκρατία είναι σίγουροι ότι η απόφαση που θα πάρουν θα είναι δίκαιη.
ε. Σε κάθε περίπτωση που χρειάζεται να επιβληθεί τάξη ισχύει ένας νόμος (όχι δέκα) και μάλιστα αυτός ο νόμος δεν έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα το οποίο πρεσβεύει την κοινή λογική και ηθική τάξη.
στ. Όταν ένας πολίτης καταγγέλλει κάποιο κακώς κείμενο το οποίο συμβαίνει τότε οι άρχοντες της δημοκρατίας τον προστατεύουν και αποδίδουν δικαιοσύνη και δεν προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό και αν δεν τα καταφέρουν τότε προσπαθούν να τον κάνουν να σωπάσει.
ζ. Σε αυτήν την κοινωνία τα φορολογικά βάρη και οι υποχρεώσεις μοιράζονται ανάλογα τις δυνατότητες του καθενός. Δεν μιλάω για χρήματα αλλά για την δυστυχία (ψυχική και σωματική) που δημιουργείται όχι στους λεγόμενους αδύναμους αλλά στα παιδιά αυτών.
η. Σε αυτήν την κοινωνία η παιδεία της γαλουχεί πρώτα απ΄ όλα πατριώτες, οι οποίοι διαλέγουν το επάγγελμα που θα κάνουν επειδή το αγαπούν και όχι για τα χρήματα. Έρχεται όμως η πατρίδα και για ανταμοιβή εξασφαλίζει τα προς το ζείν σε αυτόν τον πατριώτη για να ζήσει με αξιοπρέπεια και να γαλουχήσει και αυτός με την σειρά του άλλους πατριώτες.
θ. Σε αυτήν την κοινωνία οι άρχοντες μοιράζονται τον πόνο, τις αγωνίες και την δυστυχία με τους πολίτες διότι πρώτοι αυτοί δίνουν το καλό παράδειγμα για αυτό και έχουν το δικαίωμα και της συμμετοχής στην ευτυχία.
ι. Σε αυτήν την κοινωνία οι άρχοντες έχουν δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τους πολίτες μόνο για αυτά τα οποία τους έχουν εκλέξει και όχι για αυτά που δεν έχουν ειπωθεί πριν τις εκλογές.
ια. Διότι σε αυτήν την κοινωνία οι άρχοντες θέλουν να εκλεγούν γιατί αγαπάνε την πατρίδα τους και τον λαό της και επιθυμούν να προσφέρουν και είναι έτοιμοι να δώσουν την ζωή τους (όχι μόνο την περιουσία τους) αν χρειαστεί.
ιβ. Διότι σε αυτή την κοινωνία οι άρχοντες αν κάνουν λάθος έχουν και το θάρρος της ευθύνης τους και δεν προβάλλουν ως δικαιολογίες αστείες γελοιότητες.
Αυτά όλα όμως αφορούν μια ιδανική δημοκρατική κοινωνία και όπως ξέρουμε δεν υπάρχουν τέτοιες σήμερα. Αυτή η χώρα όμως στην οποία ζω εγώ και η οικογένειά μου και λέγεται ΕΛΛΑΔΑ ας εξετάσουμε τι από τα παραπάνω πληρεί:
α. Πρώτο και κυριότερο η χώρα μου που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει πολίτες διότι η κοινωνία της αποτελείτε από υπηκόους ή ιθαγενείς (οι ταυτότητες αναφέρουν υποκοότητα ή ιθαγένεια) που αν τολμήσουν να μετέχουν επί της δικαστικής αποφάσεως και της εξουσίας (όπως αναφέρει και ο ορισμός του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ για την έννοια πολίτης) θα υποστούν τα πάνδεινα.
β. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ οι συναναστροφές και οι εμπορικές συναλλαγές δεν είναι ειλικρινείς. Όπου και να απευθυνθείς όλοι σου χαμογελάνε ψεύτικα. Ειδικά στις εμπορικές συναλλαγές σε κλέβουν με χαμόγελο και αν τους καταλάβεις, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς. Το πρόβλημα δεν είναι ότι κλέβουν αλλά το γεγονός ότι πιστεύουν βαθιά μέσα τους ότι πρέπει να κλέβουν.
γ. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ οι διάφορες κοινωνικές ομάδες συκοφαντούν η μία την άλλη (π.χ οι γιατροί τα παίρνουν, αυτός είναι στρατιωτικός άρα είναι φασίστας, τι περιμένεις από ταρίφα κλπ κλπ) ο άνθρωπος τον συνάνθρωπο (ειδικά στις κλειστές κοινωνίες). Όλοι προσπαθούν να επιβληθούν ο ένας στον άλλο γιατί κανένας δεν πιστεύει σε αυτό που κάνει. Σε όλους έχει κυριαρχήσει ο φόβος μέσα στην ψυχή τους και με αυτό το συναίσθημα λειτουργούν 24 ώρες. Κάποια στιγμή λοιπόν λυγίζουν με αποτέλεσμα να έρχεται η σειρά της διχόνοιας (το μόνιμο πρόβλημα του λαού μας για χιλιάδες χρόνια).
δ. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ αν απευθυνθείς σε άρχοντα της δημοκρατίας για να του δείξεις ένα κακώς κείμενο το οποίο συμβαίνει θα σε κοιτάξει με μισό μάτι και θα νομίζει ότι και εσύ θέλεις να συμμετάσχεις σε αυτό οπότε δεν θα βρείς ποτέ δικαιοσύνη.
ε. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ αν απευθυνθείς στην δικαστική εξουσία για να βρείς δικαιοσύνη, θα πρέπει να έχεις πολλά χρήματα για να προσλάβεις έναν ακριβό δικηγόρο, ο οποίος έχει μάθει πολύ καλά στην νομική σχολή πώς να παραφράζει τους νόμους και να αλλάζει την σημασία των λέξεων.
στ. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ δεν υπάρχει τάξη των πραγμάτων, των γεγονότων και των πράξεων διότι σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει ένας νόμος (ο νεότερος) αλλά πολλοί με αποτέλεσμα ο καθένας να πράττει ότι θέλει ( η δικαιολογία που προβάλλουν συνήθως είναι έτσι γίνεται μέχρι τώρα) και αν τους αντικρούσεις δείχνοντάς τους τον νόμο σου απαντάνε <<ποιος είσαι εσύ που θα αλλάξεις την ΕΛΛΑΔΑ>>. Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι βουλευτές, δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, προϊστάμενοι υπηρεσιών, συνδικαλιστές, στρατιωτικοί διοικητές κλπ κλπ δεν γνωρίζουν την νομοθεσία που τους διέπει είτε για τα δικαιώματα είτε για τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τους συνανθρώπους τους.
ζ. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ δεν υπάρχει ισοκατανομή των φορολογικών βαρών διότι πάντα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλούνται να καλύψουν τα κενά στον προϋπολογισμό που δημιουργούνται από τις υπεξαιρέσεις δημοσίου χρήματος. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι κλέβουν τον συνάνθρωπό τους (όποιοι και να είναι αυτοί) αλλά το γεγονός ότι δημιουργούν ψυχική και σωματική δυστυχία σε μια ομάδα ανθρώπων που λέγεται οικογένεια. Αυτό μπορούν αλήθεια να το αντέξουν στην ψυχή τους; Και αν αυτοί μπορούν να αντέξουν είναι τόσο σίγουροι ότι η <<δικαιοσύνη>> δεν θα βρεί τους απογόνους τους; Και αν συμβεί αυτό πως μπορούν να ισχυριστούν ότι κλέβουν και ποδοπατάνε την αξιοπρέπεια του συνανθρώπου τους για να έχουν οι οικογένειές τους μια καλύτερη ζωή, αφού οι οικογένειές τους θα ξεπληρώσουν τα δικά τους ανομήματα; Μάλλον για να περνούν καλά εκείνοι το κάνουν και δεν τους νοιάζει για τους δικούς τους ανθρώπους τι θα πάθουν.
η. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ η παιδεία δεν θέλει οι νέοι άνθρωποι να διαλέγουν ως επάγγελμα αυτό που αγαπούν για να το κάνουν καλά, διότι κανένας δεν θέλει στην ΕΛΛΑΔΑ να γίνεται οτιδήποτε καλά. Έτσι οι νέοι άνθρωποι κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους καλούνται να πάρουν μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής τους (την πρώτη τους) με ιδιοτέλεια δηλαδή με βάση πόσα χρήματα θα παίρνουν και όχι πόσο τους αρέσει αυτό που θα κάνουν. Γιατί πιστεύουμε ότι οι επόμενες αποφάσεις που θα πάρουν κατά την διάρκεια της ζωής τους θα είναι ανιδιοτελείς; Εκείνη την στιγμή που παίρνουν και την πρώτη τους απόφαση με ιδιοτέλεια από εκείνη την στιγμή και μετά έχουν αρχίσει να σκέφτονται διεφθαρμένα (οι περισσότεροι, όχι όλοι). Τι ελπίδες έχει μια χώρα όπως η ΕΛΛΑΔΑ να επιβιώσει όταν τροφοδοτεί όλες τις κοινωνικές ομάδες της και τα επαγγέλματά της με νέα στελέχη που είδη έχουν αρχίσει να σκέφτονται διεφθαρμένα; Τι ελπίδες έχει μια χώρα όπως η ΕΛΛΑΔΑ όταν από τα πρώτα τους βήματα οι νέοι άνθρωποι μαθαίνουν να μην την αγαπάνε, δηλαδή να μην είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ γιατί την ονομάζουν καθημερινά κράτος και όχι ΠΑΤΡΙΔΑ. Δεν πρέπει οι νέοι να σκέφτονται και να έχουν ως μοναδικό στόχο της ζωής τους το πόσα υλικά αγαθά θα αποκτήσουν αλλά ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΩΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΟΙΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ για να ζήσουν με αξιοπρέπεια όλη την διάρκεια της ζωής τους είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα.
θ. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ οι άρχοντες που εξουσιάζουν δεν εφαρμόζουν το αρχαίο ρητό ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΗ δηλαδή για να μάθεις να διοικείς πρέπει πρώτα να μάθεις να διοικείς τον εαυτό σου( ελεύθερη μετάφραση), έτσι δεν μοιράζονται τον πόνο, τις αγωνίες και την δυστυχία των υπηκόων τους (διότι πολίτες δεν είναι). Άρχοντες της ΕΛΛΑΔΑΣ θέλετε να δοξαστείτε από τον λαό σας χωρίς όμως να ματώσετε για αυτόν. Για αυτό θα ήθελα να σας θυμήσω το ρητό που είχε πει ο ΑΓΑΘΩΝ (αρχαίος έλληνας φιλόσοφος):
ΑΡΧΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΕΙ ΜΕΜΝΗΣΘΑΙ
-ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΡΧΕΙ
-ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΙΣ ΝΟΜΟΙΣ ΑΡΧΕΙ
-ΤΡΙΤΟΝ ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ.
Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση:
Ο ΑΡΧΩΝ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ
ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
ΤΡΙΤΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
Άρχοντες της εξουσίας της ΕΛΛΑΔΑΣ για να σας θυμούνται οι υπήκοοί σας (δεν είναι πολίτες) θα πρέπει να ματώσετε για αυτούς.
ι. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ οι άρχοντες που εξουσιάζουν δεν εκπροσωπούν τους υπηκόους τους(πολίτες δεν είναι) διότι για άλλα τους εκλέγουν και άλλα κάνουν μετά εκείνοι. Σε αυτή την χώρα οι άρχοντες που εξουσιάζουν ελέγχονται από άλλους άρχοντες οι οποίοι τους αφήνουν να λένε ότι θέλουν πριν τις εκλογές, για να φαίνονται πειστικοί, αλλά μετά τους υποχρεώνουν σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Συμφωνίες οι οποίες δεν γίνονται ποτέ γνωστές στους υπηκόους(πολίτες δεν είναι). Μα καλά άρχοντες της ΕΛΛΑΔΑΣ δεν καταλαβαίνεται ότι αυτό το γεγονός οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κρίση του πολιτικού συστήματος και παράδοση της εξουσίας στους ξένους άρχοντες; Οι ξένοι άρχοντες την δουλειά τους κάνουν και βαδίζουν βάση σχεδίου, εσείς όμως θέλετε τόσο πολύ να παραδώσετε την εξουσία σας την οποία εμείς σας δώσαμε; Δεν αγαπάτε την πατρίδα σας ή την λέτε και εσείς κράτος; Άρχοντες της ΕΛΛΑΔΑΣ είστε η κεφαλή και τα πόδια σας είναι οι υπήκοοί σας. Πολύ σύντομα τα πόδια θα χτυπήσουν το κεφάλι (λαϊκή ρήση) και τότε η χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ θα καταρρεύσει. Μάλλον αφήνετε να συμβεί αυτό επειδή δεν την θεωρείτε ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ αλλά απρόσωπο κράτος.
ια. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ οι άρχοντες της εξουσίας για ότι κάνουν θέλουν να πληρώνονται και μάλιστα με πάρα πολλά . Μα τότε δεν ασκούν λειτούργημα ούτε το κάνουν για να προσφέρουν στους υπηκόους τους, αλλά για βιοποριστικούς λόγους και μάλιστα με τον πιο αηδή τρόπο, πλουτίζουν (ευτυχώς όχι όλοι) χρησιμοποιώντας την εξουσία που τους έχει δοθεί από τους υπηκόους τους, ενώ την ίδια στιγμή αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς. Σε αυτή την χώρα το να είσαι άρχοντας τελικά είναι επάγγελμα στο οποίο από αυτούς που το ασκούν ελάχιστοι πιστεύουν ότι προσφέρουν, για τον λόγο αυτό ελάχιστοι είναι και παρόντες κατά την ψήφιση των νομοσχεδίων. Φυσικά πληρώνονται για την απουσία τους αυτή γιατί είναι <<δικαιολογημένοι>>.
ιβ. Στην χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ οι άρχοντες της εξουσίας δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους (κατά κανόνα γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις ελάχιστες όμως). Όταν τους καταλαβαίνουν τότε εκείνοι αρχίζουν να λένε συνέχεια ένα σωρό αόριστες δικαιολογίες και σε κάθε τους φράση ξεκινάνε με την λέξη ΕΓΩ, που σημαίνει ότι η ψυχή τους είναι γεμάτη εγωϊσμό και ματαιοδοξία. Νομίζουν ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπό τους. Άρχοντες της εξουσίας εκλέγεστε από τον λαό αλλά ποτέ στις ομιλίες σας δεν χρησιμοποιείτε την λέξη εμείς αλλά την λέξη λαός, προφανώς επειδή θεωρείτε ότι είστε κάτι ξεχωριστό από τον λαό και όχι κομμάτι του. Για τον λόγο αυτό δεν πρόκειτε ποτέ να μοιραστείτε την φτώχεια, την δυστυχία, τις αγωνίες του λαού σας. Πως μπορείτε λοιπόν να μετέχετε στα όνειρά του;
Όπως βλέπεται η χώρα που ζούμε ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να είναι ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Για τον λόγο αυτό όλοι μας θα συνεχίσουμε να το λέμε ΚΡΑΤΟΣ.
Θα συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτό το κράτος με φόβο, καχυποψία ο ένας για τον άλλον, θα συνεχίσουμε να χαμογελάμε ψεύτικα μεταξύ μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε θυμωμένοι μεταξύ μας, θα συνεχίσουμε να κλέβουμε ο ένας τον άλλο (αλλά θα φταίνε πάντα οι άλλοι), θα συνεχίσουμε να συκοφαντούμε ο ένας τον άλλο, θα συνεχίσει η παιδεία μας να βγάζει διεφθαρμένους ανθρώπους, θα συνεχίσουμε να μην ζητάμε συγνώμη ευθαρσώς, θα συνεχίσουμε να είμαστε ΕΓΩΪΣΤΕΣ. Και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου επειδή θα έχουμε χάσει την πνευματική μας ελευθερία θα χάσουμε και την ελευθερία του κράτους. Και τότε θα ξυπνήσουμε όλοι μαζί και θα καταλάβουμε ότι χάσαμε την πατρίδα μας.
ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΒΑΘΙΑ;
ΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ.
ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.
ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ
ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ.
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.
ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΓΚΡΙΖΑ
ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΣΑΣ.
ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΜΕ ΤΙΜΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (ΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ..)
1 σχόλιο:
ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΩ ΠΑΤΡΙΔΑ;
Δεν έχεις πατρίδα.
Πουλήθηκε.
Δημοσίευση σχολίου