Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Καλύμνιος από την Αυστραλία:Φοβόμαστε και ανησυχούμε

Διαστάσεις τις οποίες δεν περίμενα ότι θα έπαιρνε το θέμα της Καλύμνου διαπιστώνουμε από τις αντιδράσεις Καλύμνιων της διασποράς αλλά και άλλων μηνύματα τα οποία λάβαμε.

Γεια σας. Ονομάζομαι Γιάννης Χουλλιάς και ζω με την οικογένειά μου στο Ντάργουιν της Αυστραλίας και κατάγομαι από την Κάλυμνο όπου και ήρθαμε για διακοπές.
Διάβασα για την ανοιχτή επιστολή των Καλυμνίων προς τον Υπουργό της Άμυνας και τον Αρχηγό του Ελληνικού Στρατού.
Εμείς οι Καλύμνιοι της Αυστραλίας και όλοι οι ομογενείς αισθανόμαστε ντροπή που αφήσατε το νησί μας παραμελημένο με στρατιωτικούς διοικητές που ξέρατε ότι είχαν παραιτηθεί πριν τους
στείλετε στο νησί μας. Επίσης μαθαίνουμε ότι αντί για κανονικό συνταγματάρχη στείλατε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ανισυνταγματάρχη φέτος. Μήπως πάτε να πάρετε το στρατό από το νησί μας κύριοι; Θα κλείσετε ή θα μειώσετε το στρατόπεδο σε ένα ακριτικό νησί με τα Ιμια΄να βρίσκονται δίπλα του;
Τι γίνεται επιτέλους;
Φοβόμαστε και ανησυχούμε. Όλο το νησί έχει βουήξει από την αδιαφορία σας. Σας παρακαλούμε να στείλτε μας πριν το χειμώνα όσους στρατιωτικούς πρέπει για να αισθανόμαστε κι εμείς ασφαλείς για τους γονείς και τους παππούδες που αφήνουμε πίσω.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς Ιππαρχο:
Δεν μίλησε κανείς για ασθενείς. Εσύ τους αναφέρεις και αποκαλύπτεις προσωπικά δεδομένα. Οι δημοσιέυσεις αφορούς σε τοποθετήσεις ΗΔΗ παραιτημένων στρατιωτικών (που θα φύγουν δηλαδή) κι αυτό ΔΕΝ είναι προσωπικό δεδομένο αλλά προκύπτει από όσα δημόσια είπαν οι ανώτεροί τους.
Δεύτερον κάνεις γαργάρα το γεγονός ότι για πρώτη φορά τοποθέτησαν όχι συνταγματάρχη αλλά μικρότερο στο σύνταγμα.
Μήπως ΔΕΝ είσαι από το νησί;

Ανώνυμος είπε...

Παραιτησεις πλεον υποβαλλονται ασταματητα και δεν σημαινει τιποτα το γεγονος αυτο...
Το οτι ειναι αντισυνταγματαρχης σημαινει επιχειρησιακα κατι?
Αγαπητε Καλυμνιε της Αυστραλιας καλυτερα να ανησυχεις και να αισθανεσαι ντροπη για τους νεαρους καλυμνιους οι οποιοι ως στρατιωτες ειναι οι πλεον απειθαρχοι και κακομαθημενοι-σε αντιθεση περιεργως με τους εξαιρετους καλυμνιους εκ Νταργουιν που ερχονται προς τιμη τους να υπηρετησουν- και οχι για καποιον διοικητη που δηλωσε παραιτηση και ειναι θεμα ημερων η αντικατασταση του.....

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε (αλλά καλά να πάθουμε),

ΕΔΩ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και εσείς νοιαζόσαστε για ένα νησί μόνο.

ΜΟΝΟ ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ "ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ" ΟΙ 300 και οι συν αυτώ, ο τόπος ίσως δει κάποια άσπρη μέρα και αυτή μετά από πολύ κόπο και χρόνο, όπως τα έχουν κάνει εδώ και χρόνια!!!!!!!!!!