Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ιστορικό και Αιτήματα των ΕΜΘ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή δίχως να προσθέσουμε τίποτα, διότι από μόνη της τα λέει όλα, ελπίζοντας να συμβάλλουμε στην προώθηση των δικαίων αιτημάτων τους.

Καλημέρα και ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας.

Επειδή αύριο Δευτέρα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου, αν μπορείτε να γράψετε πάλι κάτι για εμάς μήπως και την τελευταία στιγμή δικαιωθούμε μπαίνοντας στο νόμο το αίτημά μας για προαγωγή και για την καλύτερη ενημέρωσή σας σας παραθέτω τα ακόλουθα:

α. Υπάρχει ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ στο ενημερωτικο σημειωμα του Σ/Ν (το οποιο μιλαει ξεκαθαρα για επανακαθορισμο των χρονικων οριων των προαγωγων των ΕΜΘ στα αρθρα 60-70)με τα τελικα αρθρα του στα οποια δεν αναφερεται τιποτα!Ειναι βεβαιο οτι στο αρθρο 69 υπηρχαν επιπλεον παραγραφοι οι οποιες σβηστηκαν στην πορεια.Αυτος που τις εσβησε ομως αμελησε να κανει το ιδιο και στο ενημερωτικο σημειωμα!

β. Η απόφαση για την βαθμολογική μας εξέλιξη βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής και όχι της στρατιωτικής ηγεσίας. Η απόφαση που θα παρθεί, οποία και εάν είναι, θα είναι δική της πολιτικής ηγεσίας. Οι μελλοντικοί συνταξιούχοι του στρατεύματος τα ίδια έκανα και τα προηγούμενά χρόνια κοιτάζοντας μια ζωή τον εαυτούλη τους και τίποτα παραπάνω. Στο χέρι σας λοιπόν είναι να διορθώσετε λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων τα οποία σημειωτέων ήταν και με την συμμετοχή των ηγεσιών (συνταξιούχος και δεν μου καίγεται καρφί, ας βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα) και εκκρεμούσαν για δεκαετίες. Η πολιτική υπογράφουν τα νομοσχέδια και όχι οι ηγεσίες των συνταξιούχων.
Σας υπενθυμίζω ότι σε 5-10 χρόνια από τώρα θα υπάρχουν συνολικά 10000 ΕΜΘ (σημειωτέον ακολούθουν και οι υπόλοιποι) στις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίοι θα παραμένουν διατηρητέοι στον βαθμό του Ανθυπασπιστή, για δέκα ολόκληρα χρόνια, περιμένοντας την σύνταξη.
Τέλος, με την βαθμολογική μας εξέλιξη, μας δίνεται ένα κίνητρο να εργαζόμαστε με περισσότερο ζήλο, για να αποδείξουμε σε όλους αυτούς που εναντιώνονται στο δίκαιο αίτημα μας και για δεύτερης κατηγορίας στελέχη, ακριβώς το αντίθετο.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

α) Την άμεση και άνευ προϋποθέσεων και όρων ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των ΕΜΘ
Είμαστε τα μοναδικά στελέχη που δεν απολαμβάνουμε το αγαθό της μονιμότητας. Είναι αδιανόητο και πόσο μάλλον άδικο να είναι μόνιμοι οι υπαξιωματικοί των παραγωγικών σχολών, οι ανακαταταγέντες εθελοντές οπλίτες, οι εθελόντριες του Ν705/1977 και οι ΕΠ.ΟΠ. έπειτα της 7ετίας (Ν3036/2002) και οι ΕΜΘ να «μονιμοποιούνται» υπό προϋποθέσεις σύμφωνα με το Σ/Ν που καταθέσατε.

β) Την αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ
Μιλήσατε για στρατιωτική παράδοση που πρέπει να σεβαστείτε και ότι δεν είναι λογικό να μας εξομοιώσετε με τους συναδέλφους των παραγωγικών σχολών διότι θα διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των Ε.Δ.. Σεβόμενοι τα παραπάνω, εμείς ζητάμε να εξομοιωθούμε με τους ανακαταταγείς συναδέλφους μας και τις εθελόντριες του Ν705/1977 που ήταν ΕΜΘ σύμφωνα με το Ν1848/1989 άρθρο 13 παρ. 4,5 και με τους νόμους Ν2109/1992 αρ.22 , Ν3257/2004 αρ.13, όχι μόνο βγαίνουν από τον εν λόγω θεσμό αλλά λαμβάνουν και βαθμολογική εξέλιξη Αξ/κου.

Αναλογιζόμενοι ότι:
-Το σύνολο των δίκαιων αιτημάτων μας είναι καθαρά ΗΘΙΚΟ και ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
-Το σημείο που έχει φτάσει το θέμα των ΕΜΘ είναι κομβικό
-Έχετε υποχρέωση έναντι του συντάγματος, του δικαίου και του ελληνικού λαού (ο οποίος σας εμπιστεύθηκε, σας εξέλεξε και σήμερα κατέχετε την παρούσα θέση)
-Οφείλετε να τηρήσετε τόσο τις προεκλογικές υποσχέσεις όσο και τις μετεκλογικές και πρόσφατες δεσμεύσεις σας
σας καλούμε να δώσετε επιτέλους λύση, έστω και την ύστατη στιγμή, στα χρόνια προβλήματα μας. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και βεβαία η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη τα παραπάνω αιτήματα των συναδέλφων ΕΜΘ.

Να μην ξεχάσει όμως το μένος των απόφοιτων ΑΣΣΥ που μπήκαν με πανελλαδικές με βαθμούς μέχρι και 18000 μόρια και τώρα θα έχουν προϊστάμενους αυτούς που προσέλαβαν οι κυβερνήσεις με δώρο έναν ¨τενεκέ λάδι¨

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ στον φίλο...

Αυτό ακριβώς δεν επικαλέστηκε ο Υπουργός για να προάγει τους ικανότερους? Ότι αν κάποιος διάβασε στα 20 του χρόνια δεν σημαίνει ότι και στα 40 θα πρέπει να έχει την ίδια εξέλιξη...

Επιπλέον, να παραθέσω μερικά ακόμη στοιχεία για να είμαστε ακριβείς:
α) Οι ΑΣΣΥ μπήκαν στις Πανελλήνιες το 1993. Μέχρι τότε γνωρίζουμε καλά όλοι τον τρόπο εισαγωγής.

β) Τα 18000 μόρια είναι φαινόμενο των τελευταίων 8 ετών, επειδή καταργήθηκε η ποσόστωση και μπαίνανε ελεύθερα γυναίκες. Ως τότε, οι βάσεις ήταν τουλάχιστον στη ΣΜΥ κοντά στο 11.

γ) Αν κοιτάξει κανείς τις βάσεις εισαγωγής, οι ΑΣΣΥ έχουν υψηλοτερες βάσεις από τα ΑΣΕΙ. λόγω του β).

δ) Γιατί δεν έχουν μένος στην Εθελόντρια Ανθυπολοχαγό του 89' και θα έχουν μένος στον τωρινό Αρχιλοχία του 85'?

Ανώνυμος είπε...

κατα τη γνωμη μου ωσ αξιωματικος κανενας δεν πρεπει να γινεται αξιωματικος αν δεν εχει βγαλει ΑΕΙ... σε αλλες περιπτωσεις κοιτατε τι γινεται σε αλλες χωρες... εδω δε σας βολευει...
αν θεωρειτε τοσο ευκολες τις βασεις δε σας εμποδισε κανενας να δωσετε εξετασεις...
υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα μεταξυ αυτων που αγωνιστικαν χρονια για να μπουν, εφτυσαν αιμα για να τελειωσουν 4 χρονια κλεισμενοι σε μια σχολη και αυτων που με βισμα μπηκαν επειδη εξω δεν ειχαν κατι να κανουν και πληρωνονται απο την αρχη στο στρατο... εχουν ξεφτιλισει το θεσμο του αξκου και την τιμη του ξιφουσ μας... ο καθε γιωτας πλεων γινεται αξιωματικος...
υπαρχουν αλλες τιμητικες διακρισεις στις αλλες χωρες για τους υπαξιωματικους αλλα δεν γινονται αξιωματικοι...
εξαλλου αν θεωρουν ευκολο το να σπουδασεις 4 χρονια γιατι δεν το κανουν να πανε και πιο ψηλα...
την εγγυκλιο οτα ζητουσαν να μπουν τη διαβασαν αραγε???
φυσικα δεν υπαρχει και δεν θελει κανεις αξιοκρατεια, δεν ειδα κανεναν να λεει ζηταμε να γινουμε μονιμοι ή αξκοι μετα απο εξετασεις εστω στην ειδικοτητα μας στις διαταξεις και ξενη γλωσσα και υπολογιστες γιατι ως αξκοι πρεπει να γραφουν σηματα αναφορες κ.α....
θελετε??? να δουμε τοτε ποιοι θα γινοταν μονιμοι και ποιοι αξκοι.
Π....ΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Αυτό λέω και γω... Που..δες και παληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια...

Αφήστε μας να φύγουμε τότε ρε από τον κωλο στρατό σας. Καθίστε εσείς να το παίζετε αφεντικά στους εαυτούς σας.
Κάντε μας μετάταξη σε όποια άλλη υπηρεσία θέλετε!

Δεν θέλουμε ρε πλέον τίποτα. Κρατήστε τα όλα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ!!!ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΟΙΚΙΑΖΑΤΕ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΩ!!ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ!!!ΜΗΝ ΠΑΘΕΤΕ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΥΠΝΟ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 3:34 ΜΜ. Φιλε παραιτήσου.Δεν σε κρατάει κανένας με το ζόρι στον στρατό "μας".Αλλά που θα βγάζεις αλλού 1500-1600 € μόνο με μερική διαχείριση ΚΨΜ 'Η(και ποτέ και) με χρεομένο ένα όχημα-πυροβόλο-άρμα. Και μην αναφέρεις αυτούς που πραγματικά γίνονται χίλια κομμάτια και βγάζουν πολλή δουλειά και έχουν χαρακτήρα ηγετικό.Δεν ανήκεις σε αυτούς.Μακάρι να μπορούσαν αυτοί να γίνουν αξκοι αλλά κομπλεξικοί και αργόσχολοι τύποι σαν εσένα τους κρατάν στον πάτο σαν βαρίδια.Ας Κόψουμε πια όλοι τα συντεχνιακά μας και ας πιάσουμε δουλειά να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας όσο χρειάζεται ώστε κανένας Φράγκος(λες και αυτός φταίει) ή κανένας Βενιζέλος να μην τολμάει να μας στερήσει το κύρος και τα δικαιώματα μας.Όχι γιατί θα φωνάζουμε ουγκα μπουγκα αλλά γιατί θα είμαστε οι καλύτεροι.

Ανώνυμος είπε...

προς τον 5:13 ΜΜ.Αν είναι τόσο γαμάτα στην ευελπίδων γιατί δεν πήγες;Ίσως φταίει που δεν στροφάρει και πολύ το νιονιο.Και πώς σκοπεύεις ως αξκος του πυροβολικού να κάνεις τοπογραφική οργάνωση ή να εξάγεις στοιχεία βολής.Αυτά απαιτούν σκέψη και ανώτερα μαθηματικά.Εσύ παράτησες τα μαθηματικά μόλις έπιασες τον πολλαπλασιασμό.Πως θα ηγηθείς ως αξιωματικός του πεζικού αφού δεν είσαι σε θέση να πειθαρχήσεις εσύ ο ίδιος.Πως σκοπεύεις να πετύχεις σε τακτικό επιχειρισιακό και στρατηγικό επίπεδο(τι σου λέω τώρα) από την στιγμή που το μόνο που αντιλαμβάνεσαι είναι η καθημερινότητα της μονάδας και όχι του στρατού ως μηχανισμό(σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσες να αντιληφθείς την αξία την δική σου καθώς και την θέση των αξκων). Απευθύνομαι προσωπικά σε σένα γιατί όπως είπα πριν υπάρχουν ΕΜΘ πιο άξιοι από πολλούς αξκους να φέρουν αστέρια.Αλλά απροσάρμοστοι και κομπλεξικοί τους τραβάν προς τον πάτο σαν βαρίδια.Μακάρι βέβαια και όλοι οι αξκοι να ήμασταν άξιοι.Δεν θα γινόταν ποτέ αυτή η συζήτηση.Καθώς εν τέλει για όλα σου τα ελλατώματα εμείς φταίμε(και σοβαρολογώ δεν ειρωνεύομαι).

Ανώνυμος είπε...

1500€? δε νομιζω να πληρωνουνε σε στρατο της ελλαδας τετοιο μισθο?900-1100€ το πολυ!!με κομμενα απο τον αλλο μηνα εκτος εδρας,εξομαλυνσης,παραμεθοριου και αυξημενης ετοιμοτητας??μην γραφετε λοιπον για ποσα 1600€ γιατι οι βρωμοδημοσιογραφοι θα κουνανε το δαχτυλο στην τηλεοραση και θα ουρλιαζουν για τα ψιχουλα που περνουμε βαπτιζοντας τα επιδοματα!!!και δεν ειναι ολες οι ειδικοτητες χαραμοφαηδες η κψμ οπως τους παρουσιαζετε!!υπαρχουν στην αεροπορια μηχανικοι, τεχνικοι αεροσκαφων που δουλευουν ολη νυχτα, μετεωρολογοι που τραβανε πολυ κουπι σε αεροδρομια στο αιγαιο με δυσκολες συνθηκες, πυροσβεστες που βοηθανε και στην πολιτικη αεροπορια....γι αυτο αν ειστε ασχετοι η εμπαθεις μην γραφετε οτι να ναι!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα μίση κι ακούστε Άννα Βίσση..Τρία πουλάκια κάθονταν...
Ακόμη μια φορά μας βάζουν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας...
Πρώτ'απ'όλα θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι ένας παλιοτεμπέλης ΕΜΘ της ΠΑ σε νησάκι της παραμεθορίου με 20+ χρόνια υπηρεσίας παντρεμένος και μαζί με τα επιδόματα παραμεθορίου μαύρα-ασπρα κλπ παίρνω 1550Ε.Δεν θέλω τους βαθμούς σας και τα ξίφη σας..Κρατήστεμε μια ζωή αρχισμηνία ούτε καν ανθύπα αλλά δώστε μου κύρος!!(και μην μου πείτε ότι κερδίζεται το κύρος γιατί τότε ούτε το 5% των Αξκών θα το είχε κερδίσει)Δεν μπορεί το κάθε 20-25 χρονο(σχολής) να χει καλύτερη μεταχείρηση κι εγώ να λιώνω στις πίστες και στα κρύα...ΚΙ ΕΓΩ ΛΥΚΕΙΟ ΕΒΓΑΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΦΕΡΑΝ ΑΠ ΤΗ ΣΤΑΝΗ{(οπως γινόταν πιο παλιά και σπανιότερα μέχρι το πρόσφατο 1993 που μπήκαν στις πανελλήνιες οι σχολές υπξκων(έχω δώσει 2 φορές ΣΤΥΑ αλλά το βύσμα μου ήταν Β'κατηγορίας και μπορούσε μόνο μέχρι παλιοπενταετή να σπρώξει)}...
κρατήστεμε αρχισμηνία αλλά δώστε κι εμένα μια καρέκλα ανακλινόμενη(ας είναι και κουνιστή) και δώστε μου και λίγη μοκετούλα να πατήσω κι εγώ... κρατήστεμε αρχισμηνία αλλά μην με ξαναστείλετε μετάθεση μετά τα 27-30 χρόνια υπηρεσίας...
κρατήστεμε αρχισμηνία αλλά δώστε μου το 60% του εφάπαξ που δικαιούσται όλοι πλην εμού στα 20 χρόνια υπηρεσίας...
και τέλος δώστε μου ΟΛΗ την σύνταξη που δικαιούμαι στα 35 χρόνια υπηρεσίας κι όχι να περιμένω το ΙΚΑ στα 65(για να σώσουμε το ΙΚΑ μας βάλαν-και κερατάδες και δαρμένοι)
Φίλοι Αξκοί δεν θέλουμε ούτε ψηλά να φτάσουμε ούτε να σας διοικήσουμε αλλά και τον πιο απλό εργάτη των 800Ε όταν αποκτήσει κάποια εμπειρία και ο μεγαλοβιομήχανος ακούει την γνώμη του και τον σέβεται!!!
Με αγάπη ένας (ακόμη) ΕΜΘ

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα μίση κι ακούστε Άννα Βίσση..Τρία πουλάκια κάθονταν...
Ακόμη μια φορά μας βάζουν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας...
Πρώτ'απ'όλα θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι ένας παλιοτεμπέλης ΕΜΘ της ΠΑ σε νησάκι της παραμεθορίου με 20+ χρόνια υπηρεσίας παντρεμένος και μαζί με τα επιδόματα παραμεθορίου μαύρα-ασπρα κλπ παίρνω 1550Ε.Δεν θέλω τους βαθμούς σας και τα ξίφη σας..Κρατήστεμε μια ζωή αρχισμηνία ούτε καν ανθύπα αλλά δώστε μου κύρος!!(και μην μου πείτε ότι κερδίζεται το κύρος γιατί τότε ούτε το 5% των Αξκών θα το είχε κερδίσει)Δεν μπορεί το κάθε 20-25 χρονο(σχολής) να χει καλύτερη μεταχείρηση κι εγώ να λιώνω στις πίστες και στα κρύα...ΚΙ ΕΓΩ ΛΥΚΕΙΟ ΕΒΓΑΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΦΕΡΑΝ ΑΠ ΤΗ ΣΤΑΝΗ{(οπως γινόταν πιο παλιά και σπανιότερα μέχρι το πρόσφατο 1993 που μπήκαν στις πανελλήνιες οι σχολές υπξκων(έχω δώσει 2 φορές ΣΤΥΑ αλλά το βύσμα μου ήταν Β'κατηγορίας και μπορούσε μόνο μέχρι παλιοπενταετή να σπρώξει)}...
κρατήστεμε αρχισμηνία αλλά δώστε κι εμένα μια καρέκλα ανακλινόμενη(ας είναι και κουνιστή) και δώστε μου και λίγη μοκετούλα να πατήσω κι εγώ... κρατήστεμε αρχισμηνία αλλά μην με ξαναστείλετε μετάθεση μετά τα 27-30 χρόνια υπηρεσίας...
κρατήστεμε αρχισμηνία αλλά δώστε μου το 60% του εφάπαξ που δικαιούσται όλοι πλην εμού στα 20 χρόνια υπηρεσίας...
και τέλος δώστε μου ΟΛΗ την σύνταξη που δικαιούμαι στα 35 χρόνια υπηρεσίας κι όχι να περιμένω το ΙΚΑ στα 65(για να σώσουμε το ΙΚΑ μας βάλαν-και κερατάδες και δαρμένοι)
Φίλοι Αξκοί δεν θέλουμε ούτε ψηλά να φτάσουμε ούτε να σας διοικήσουμε αλλά και τον πιο απλό εργάτη των 800Ε όταν αποκτήσει κάποια εμπειρία και ο μεγαλοβιομήχανος ακούει την γνώμη του και τον σέβεται!!!
Με αγάπη ένας (ακόμη) ΕΜΘ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 5 Σεπτεμβρίου 2010 3:34 μ.μ....
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΞΚΟ....
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΗΜ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ...
ΑΙΣΧΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ 1 ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΞΚΟΥ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ 1 ΕΜΘ ΥΠΑΞ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟ ΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΔΙΠΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ 1 ΤΕΤΟΙΟ ΑΞΚΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ! ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ, ΔΟΥΛΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΟ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΜΑ, ΚΙΝΗΤΡΑ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΕ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΞΙΦΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΡΑΜΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΩΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΣ! ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ! ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ!ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΧΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ! ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΝ ΑΞΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΞ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΔΟ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!