Ένας στους τρεις μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση αρνείται να υποβληθεί σε θεραπεία και κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσα σε υγιείς πολίτες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα για την δημόσια υγεία.
Τα παραπάνω επισημαίνονται σε αναρτημένη ανακοίνωση του νοσοκομείου Σωτηρία, της ΜΚΟ Εργοερευνητική και του Ινστιτούτου Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ) που παρουσιάστηκε στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκα στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης στο διάστημα 2000-2009 προσήλθαν στο ΙΕΝΘΥΑΕ 86.618 μετανάστες προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινογραφία θώρακος, η οποία απαιτείται για την έκδοση πράσινης κάρτας. Διαπιστώθηκε ότι το 33,6% από τους 122 που ήταν ύποπτοι για ενεργό φυματίωση, δεν προσήλθε στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε ειδική θεραπευτική αγωγή. Στην έρευνα χαρακτηρίζονται τρομακτικά υψηλά τα επίπεδα των μεταναστών που παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση, σε σύγκριση με τον ελληνικό πληθυσμό. «Η διαφυγή ενός τόσο υψηλού ποσοστού (33,6%) ατόμων με ενεργό φυματίωση, που αρνήθηκαν την εισαγωγή στο νοσοκομείο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, καθόσον παραμένουν με την ενεργό νόσο τους, χωρίς θεραπεία ανάμεσα σε υγιείς συμπολίτες τους και τον ελληνικό πληθυσμό. Πρέπει η Πολιτεία να βρει τρόπους να επιλύσει αυτό το πρόβλημα διαφυγής» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
http://kranosgr.blogspot.com/
ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ.
23ο ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΙΣΕΔ) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΕΘΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 109/2010)
11/11/2010
Ανακοινώνεται ότι, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 23ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων (ΙΣΕΔ), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από 04 έως 07 Νοεμβρίου 2010.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο θεσμικό γεγονός στο χώρο του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών κλάδων, που λαμβάνει χώρα ανελλιπώς επί 40 χρόνια στη συμπρωτεύουσα.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 1250 σύνεδροι (Ιατροί, Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Νοσηλευτές, Φοιτητές).
Το πρόγραμμα δεν περιορίστηκε σε αμιγώς υγειονομικά ζητήματα πρακτικού ενδιαφέροντος, αλλά φιλοξένησε και ειδικές εισηγήσεις, όπως «Δεοντολογία της Ιατρικής», καθώς και «Εκκλησία και ασθένεια», από διακεκριμένους ομιλητές από το χώρο της Ιεροσύνης και της Νομικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου