Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

«ΕΟΚΑ Β’ και ΕΛΔΥΚ φταίνε για την εισβολή» είπε ο Χριστόφιας

Μόνο ο Βουλευτής Σερρών Ηλίας Πολατίδης αντέδρασε και αποχώρησε από την βουλή

Συρραφή απο φληναφήματα, από ιδεοληψίες και εμμονές της κακιάς ώρας, βούτυρο όλα στο ψωμί της προπαγάνδας των Τούρκων, χαρακτήρισαν την ομιλία του κομμουνιστή Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια ενώπιον της ελληνικής βουλής, με αφορμή τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και τι δεν είπε ο εθνομηδενιστής κομμουνιστής πολιτικός και άνθρωπος των Βρετανών, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας, αλλά και την ιερή μνήμη όλων όσων έπεσαν στην Κύπρο, στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, την περίοδο 1955-59.

Εμμονή σε κάποιον «κυπριακό» πολιτισμό...
Πρώτον, προσπάθησε να επισημάνει την πολυπολιτισμικότητα του νησιού: «Από την εποχή των Αχαιών και του Τρωικού πολέμου, ο χαρακτήρας του κυπριακού πολιτισμού είναι κατά βάση ελληνικός και ο πληθυσμός του νησιού στη μεγάλη του πλειοψηφία επίσης ελληνικός. Όμως, από την αρχαιότητα ως σήμερα το άλλο, επίσης χαρακτηριστικό στοιχείο, είναι η συμβίωση στην πατρίδα μας διαφορετικών εθνοτήτων, η κάθε μια από τις οποίες είχε και έχει τη δική της σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση αυτού που ορίζεται κυπριακός λαός και κυπριακή κουλτούρα. Ο μεγαλύτερός μας πλούτος βρίσκεται ακριβώς στην πολυπολιτισμικότητα της Κύπρου».


Ήθελε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα
Ο Κύπριος Πρόεδρος, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πολιτική αφελληνισμού της νήσου, που προδοτικά ακολουθεί, μίλησε με ξύλινη γλώσσα κατά των όσων θεωρεί αντιπάλους: «Θα έπρεπε να είχαμε διδαχτεί πολλά γιατί αν κάποιος μελετήσει ορισμένες νοοτροπίες, συμπεριφορές και αντιλήψεις εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κατά καιρούς, δυστυχώς, επαναλαμβάνουμε τον κακό εαυτό μας. Αισθάνεται ο κάθε δημοκράτης αγανάκτηση και αποτροπιασμό σαν βλέπει μέσα από το διαδίκτυο τον αμετανόητο παππού να διδάσκει τον τρίχρονο εγγονό του το σύνθημα Ζήτω η Χούντα μπροστά στον καδρομένο και αναρτημένο στον τοίχο θυρεό της φασιστικής Χούντας. Να κρατά το μωρό πιστόλι και να διδάσκεται ότι μ' αυτό θα σκοτώσει τους Τούρκους και τους κομμουνιστές».

Απόπειρα σπίλωσης του ελευθερωτή της Κύπρου
Την ίδια ώρα, επέμεινε σε μια ιστορική προσέγγιση, κλασική της αντεθνικής λογικής του ΑΚΕΛ: «Έχοντας την απόλυτη στήριξη της Χούντας δραστηριοποιήθηκαν στην Κύπρο ακροδεξιές φασιστικές οργανώσεις με κυριότερη την ΕΟΚΑ Β΄ του Γρίβα. Στην ημερήσια διάταξη της εγκληματικής τους δραστηριότητας μπήκε η εθνοκαπηλία και η πατριδοκαπηλία. Η ενωσιολογία και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ο εθνικισμός, ο σοβινισμός και ο αντικομμουνισμός. Και, βέβαια, δεν περιορίστηκαν στα λόγια. Δημιούργησαν μια αφόρητη κατάσταση την οποία τελικά επικαλέστηκαν για να κορυφώσουν την προδοσία με το πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β'. Οι δημοκρατικές δυνάμεις συσπειρωμένες γύρω από τον Πρόεδρο Μακάριο έδιδαν για χρόνια τη μάχη, την οποία, όμως, τελικά απώλεσαν. Η Τουρκία, που καραδοκούσε, εκμεταλλεύτηκε τη χρυσή ευκαιρία που της πρόσφεραν η Χούντα και τα όργανά της στην Κύπρο και εισέβαλε στρατιωτικά στην πατρίδα μας, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή... Ασήκωτες είναι οι ευθύνες της Τουρκίας και όσων συνωμότησαν κατά της Κύπρου για την τραγωδία του 1974. Η μεγάλη ευθύνη της Χούντας και των οργάνων της στην Κύπρο βρίσκεται στο γεγονός ότι, με την προδοσία τους έδωσαν την αφορμή και την ευκαιρία να υλοποιηθούν τα σε βάρος της Κύπρου σχέδια των ξένων... Χωρίς το πραξικόπημα σίγουρα η μοίρα της Κύπρου θα ήταν διαφορετική». Στο άκουσμα αυτών των λέξεων ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης αποχώρησε από την αίθουσα. Δυστυχώς ήταν ο μοναδικό...
Τα ίδια επιχειρήματα που αναμασούν η ελλαδική και η κυπριακή πολιτική «ελίτ» στη διάρκεια των χρόνων που μεσολάβησαν από την τουρκική εισβολή. Φυσικά, κουβέντα για το ότι «η Κύπρος κείται μακράν» και αφέθηκε στην τύχη της, από κάποιους που τότε είχαν ως προτεραιότητα για το πως θα ονομάσουν τα νέα τους κόμματα στην Ελλάδα, ελέω Μεταπολίτευσης και ενώ η Κύπρος καιγόταν... Και φυσικά, εσωστρεφής λογική. Λες και την εισβολή δεν την έκαναν οι Τούρκοι, με τους οποίους το ΑΚΕΛ μια ζωή διατηρούσε και ακόμα διατηρεί «συντροφικές σχέσεις», στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης και του ανθελληνικού κλίματος στους κόλπους του.

Αυτή είναι η αλήθεια
Κάποιος θα έπρεπε να επισημάνει στον Κύπριο Πρόεδρο ότι για την ελευθερία της Κύπρου αγωνίστηκαν οι της ΕΟΚΑ και ο Γρίβας. Και ότι αν η Κύπρος υφίσταται δεινά, είναι γιατί το όραμα της Ένωσης αντικαταστάθηκε με αυτό της ανεξαρτησίας, με τεράστια ευθύνη του ΑΚΕΛ (ακόμα επιμένει το κόμμα των εθνοπροδοτών, χαρακτηριστική η παραπάνω προσβλητική αποστροφή και μάλιστα μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, για «ενωσιολογία») και αυτών που ο Χριστόφιας προσδιόρισε ως «δημοκρατικές δυνάμεις», υπό τον αρχομανή και ολετήρα της Κύπρου, Μακάριο. Τα παραμύθια του εθνομηδενιστή Δημήτρη Χριστόφια, δεν πείθουν πλέον κανέναν Έλληνα πατριώτη.elkosmos.gr

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμετανόητο σταλινικό απολίθωμα.

Ανώνυμος είπε...

Για κάτσε ρε φίλε γιατί εσύ θα μας τρελλάνεις.
Ο Χριστόφιας είναι πολιτικός και κάνει τη δουλειά του και λέει της αρλούμπες του.
Από εκεί όμως μέχρι να φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι για τα δεινά της ΚΥΠΡΟΥ φταίει "γιατί το όραμα της Ένωσης αντικαταστάθηκε με αυτό της ανεξαρτησίας" πάει μακριά η βαλίτσα.
Αυτό αφορά τα εσωτερικά πολιτικά σφάλματα της Κύπρου και σηκώνει μεγάλη συζήτηση για το ποιό όραμα ηταν τελικά συμφέρον. Δεν προκάλεσε όμως τα δεινά.
Η ουσία και δεν τη ξεχνάμε, είναι ότι, η τραγωδία της Κυπρου οφείλεται, και μόνο, στο ότι ένας βλάκας, προδότης, άχρηστος, δυστυχώς και Δικτάτορας της Ελλάδας (Ιωαννίδης), έβαλε ένα κακομοίρη (Σαμψων) να εκτελέσει μια πολιτική πράξη στρατιωτικά στην Κυπρο (πραξικόπημα) που κανένας δεν κατάλαβε γιατί. Έχοντας μάλιστα;; ως υποστήριξη από την Ελλάδα, μια αποτυχημένη από κάθε πλευράς οργάνωσης στρατιωτική επιχείρηση, όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος.
Τι μας νοιάζει εμάς και τα χιλιάδες θύματα της Κυπριακής τραγωδίας,τι έγινε μετα; πολιτικάντιδες της πλάκας.
Τι μας νοιάζει αν και ποιός και τι;
O προδότης Ιωαννίδης ας καθόταν στα αυγά του. Ποίον Έλληνα και Κυπριο ρώτησε;;;; εεεε ποιόν;;;
Γιατί και τον ποιό χαζό να ρώταγε θα τού έλεγε τότε:
"Τους Τούρκους ποιός θα τους εμποδίσει να κάνουν ντου; Αφού όλοι ξέρουν ότι αυτό σχεδιάζουν και προετοιμάζουν μήνες αλλά και χρόνια τώρα."
Αυτό που λές για το ότι «η Κύπρος κείται μακράν» και αφέθηκε στην τύχη της, από κάποιους που τότε είχαν ως προτεραιότητα για το πως θα ονομάσουν τα νέα τους κόμματα στην Ελλάδα, είναι το τι έγινε μετά.....Μετά το μακελειό...
Αν δε γινόταν το πραξικόπημα δε θα χρειαζόταν κανένας να τρέξει να βοηθήσει....
Εκτός αν και εσύ είσαι υπέρμαχος του Ιαωαννίδη και των πράξεών του οπότε, κουράγιο....δεν είμαι νευροψυχίατρος.

Ανώνυμος είπε...

εξω με τις κλωτσιες απο δω παλιοκαθαρμα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΛΑ, Ε, Η ΧΟΥΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!

ΑΡΕ ΖΑΟΝΕΑ Ο ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΄΄ΕΙΣΒΟΛΗ΄΄ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΑΚΙΕΣ ΣΑΣ.
..ΜΑΜΩ ΤΟ ΣΙΣΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΓΕΛΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥ (ΤΡΑΓΟΣ)...

Ανώνυμος είπε...

κύριοι ότι την Ελλάδα και την Κύπρο την κυβερνάνε κλέφτες και προδότες το ξέρουμε, ο απλός κόσμος όμως δεν φταίει και ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ = ΑΔΕΛΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχην να μην τα μπλέκουμε όλα μαζί αχταρμά προς λαική κατανάλωση. Εδω θα λέμε αλήθειες.
Όσο κάποιοι συνεχίζετε να θέλετε τους Έλληνες χωρισμένους, για τα συμφέροντας σας, εμείς θα τους τα λέμε ξεκάθαρα.
Σαν αυτό που λέγανε "βασιλοχουντικός"!!! και δεν έχουν πάρει ακόμα απόφαση πως είναι δυνατόν κάποιος να είναι με το βασιλιά αφού υποτίθεται αντιστάθηκε στη Χούντα!!!Αποφασίστε.....
Λοιπόν πάμε..από την αρχή
Είχαμε δύο χούντες, μιά του Παπαδόπουλου και μιά του Ιωαννίδη.
Αυτή δηλαδή που προέκυψε μετά τα ακριβώς μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Κάθε μια ευθύνεται για διαφορετικές ενέργειες.
Τα του Καίσαρος τα Καίσαρη.
Για την τραγωδία στην Κυπρο, που συζητάμε τώρα φταίει η Χούντα του Ιωαννίδη και ειδικά ο ίδιος.
Εκείνος αποφάσισε το πραξικόπημα. Ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε ο Χατζηπετρής. Και αυτός ήξερε πολυ καλά ότι αυτό θα ήταν μια δικαιολογία για τους Τούρκους να μπουκάρουν. Τώρα αν κάποιοι του υποσχέθηκαν ότι δε θα κουνηθούν οι Τούρκοι, αυτό δεν μας αφορά. Η τελική απόφαση είναι δική του. Ενώ ήξερε ότι προετοιμάζονται μήνες για απόβαση...έπρεπε να σκεφθεί Ελληνικά και όχι για την πάρτη του (όπως ο αρχομανής Μακάριος που επικαλείστε).
Άρα ξεκάθαρα φταίει ο Ιωαννίδης.
Ποιός λογικός το αμφισβητεί αυτό εκτός από τους παρατρεχάμενους του; Πολλοί από τους οποίους μάλιστα, μετέπειτα βαφτίστηκαν και "αντιστασιακοί" και προοδευτικοί και βολεύτηκαν από δω κι από κει....είτε με γαλάζια κασκολ είτε με πράσινα ζιβάγκο.
Και ακόμα τρώνε στο ζβέρκο όσων δεν είχαν, ούτε έχουν μπάρμπα στις κορώνες...
Το τι έκανε ο "τραγόπαπας¨ ή και οι πολιτικοί μετά από αυτό που έκανε ο ερασιτέχνης και προδότης Ιωαννίδης, είναι γεγονότα μετα το κακό....
Αν δεν το έκανε το πραξικόπημα ο Ιωαννίδης, δε θα είχαν καμμιά δικαιολογία οι Τούρκοι....ούτε και ο Μακάριος ούτε και οι πολιτικοί που προετοίμαζαν τα κόμματα...όπως λέτε.
Εκτός αν, ο Ιωαννίδης τα κανόνισε μαζι τους και αυτοί τον προδώσανε. Πάντως με το λαό της Ελλάδας και της Κύπρου δεν το κανόνισε, άρα και σε αυτή την περίπτωση πάλι προδότης είναι....
Όσο για τους Κυπρίους που υποννοείς ότι πήραν αποζημιώσεις και το βούλωσαν...αυτοί είναι πού λίγοι. Πολλές χιλιάδες, ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους....
Ας αφήστε λοιπόν τις μαζικές σκούπες που τα σαρώνουν όλα γιατί δε ξεχνάμε.
Λαός που ξεχνάει την Ιστορία του δεν έχει μέλλον.
Αλλά από το γεγονός και μόνο που μιλάς έτσι για τα αδέλφια μας τους Κυπρίους, φαίνεται ότι δεν ανήκεις σε αυτό το Λαό - Έθνος που λέγονται Ελληνες. Γι αυτούς πέθαναν οι καταδρομείς μας που ταξίδεψαν και οι υπόλοιποι λεβέντες της ΕΛΔΥΚ που ήταν εκεί...
Και όχι για κάτι λαμόγια που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 25 Νοεμβρίου 2010 11:46 μ.μ. προφανώς αγνοείς ότι οι περισσότεροι Κύπριοι λένε ΄΄Έγώ δεν είμαι Έλληνας (πρόσεξε όχι Ελλαδίτης αλλά Έλληνας) είμαι Κύπριος......Οπότε άντε και στο διάολο Χριστόφια φέρε τα καρντάσια σου και στο υπόλοιπο νησί να σου εφαρμόσουν το οθωμανικό δίκαιο και άφησέ μας ήσυχους, αρκετά προβλήματα έχουμε εμείς οι καλαμαράδες......ελεεινό αποτέλεσμα αστοχίας υλικού latex...

Ανώνυμος είπε...

Οι Κρητικοί δηλαδή λαλάκες ήταν που πάντα ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ για ένωση??? Στην Βόρεια Ήπειρο?? Στην Θράκη που φωνάζουν είμαστε Έλληνες μην μας ξεχνάτε???Και την Μακεδονία άμα είναι να την ανεξαρτητοποιήσουμε να ενωθεί-κατακτήσει και τους Σκοπιανούς να λυθεί και το αντίστοιχο πρόβλημα. Γενικά επειδή οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι λέμε ας το κλείσουμε το μαγαζί η Ελλας και ας τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του λες και η πατρίδα μας έιναι ΑΕ. Πάτε καλά??????


Τα δεινά στην Κύπρο άρχισαν όταν ο εθνάρχης Μακάριος μετά τις διακοπ... εχμμ... εξορία στις Σεϋχέλλες το γύρισε το παραμύθι από Ένωση (όπως και είχε ψηφίσει το 95%!!!!! των Κυπρίων) σε Ανεξαρτησία.Βέβαια δεν φταίει αποκλειστικά αυτός. Ας μην ξεχνάμε τα " η Κυπρος κείται μακράν" και " η Ελλάς αναπνέει με έναν Αμερικάνικο και με έναν Βρετανικό πνεύμονα. Δεν αξίζει για την Κύπρο να πεθάνουμε από ασφυξία."

Αν δεν είχαν γίνει αυτά τα εθνοσωτήρια από τόσους μαζεμένους εθνάρχες δεν θα είχε γίνει το πραξικόπημα στην Κύπρο..... Μπορεί ούτε και στην Ελλάδα. Και αν όλοι οι Έλληνες πραγματικά αγαπούσαμε την χώρα μας και όχι την πάρτη μας και τις ψευτοκουλτουριάρηκες κωλοιδεολογίες μας(όλων των χρωμάτων και αριστερά και δεξιά εξίσου) ούτε εμφύλιο θα γνωρίζαμε και όλα τα ζητήματα Κύπρου-Αιγαίου- Β. Ηπείρου θα είχαν κλείσει οριστικά από το '45.

Αλλά και οι Άγγλοι δεν είναι και χθεσινοί να μας τα χαρίσουν....
Άρα πολέμα Έλληνα τον Έλληνα.......

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι οτι υπάρχουν ευθύνες από πλευράς Ελληνικού κράτους(Ιωαννίδης) για το πραξικόπημα.
Όπως τις ίδιες ευθύνες έχει ο Μακάριος με την ανθελληνική υστερία του(Εμφύλιος ΕΟΚΑ Β΄-Εφεδρικό Μακαριακών).
Έρχεται λοιπόν ο θρασύς σταλινικός Χριστόφιας,εκμεταλευόμενος την ανυπαρξία του βραδύνου ΓΑΠ και ασχημονεί υβρίζονας την Ελλάδα.
Εφαρμόζει την πολιτική του σταλινικού αγγλόδουλου ΑΚΕΛ(κατεδωσε τον ΓΡΙΒΑ στους Άγγλους),το οποίο μας μισεί από την εποχή του συμμοριτοπολέμου και είχε αντεθνικό ρόλο σε όλες τις φάσεις του Κυπριακού.
Υβρίζει ο άθλιος τους νεκρούς μας και χαρακτηρίζει προδότες τους Ελλαδίτες στρατιωτικούς,ενω γνωρίζει τις θυσίες τους.
Πιστευω οτι φέρεται έτσι γιατί ψάχνει συνυπεύθυνους για την προδοσία που ετοιμάζεται να υπογράψει στο Κυπριακό.
Δύστυχη Ελλάδα το δίδυμο ΓΑΠ-Χριστόφια μόνο δεινά έχει φέρει.
Όσον αφορά τους κυπρίους,είναι αγνοί Έλληνες,βαφτίζουν τις κόρες τους με το όνομα Ελλάδα,υπάχουν βέβαια μ@Κ@ΚΕς όπως και εδώ.

Ανώνυμος είπε...

προς αγαπητό φίλο σχολίου 26 Νοεμβρίου 2010 12:18 π.μ.,

δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι περισσότεροι κύπριοι, η ιστορική αλήθεια είναι αυτή που έγραψα παραπάνω.
Όπως το ότι πολλοί Τούρκοι είναι Έλληνες και κρυπτοχριστιανοί.

Πολύ σύντομα θα φανεί ποιοί είναι οι Έλληνες και ποιοί όχι!!!

Ανώνυμος είπε...

και για την ιστορική μνήμη το μεγαλύτερο μέρος της Κύπρου κατελήφθη στον 2ο ΑΤΤΙΛΑ τον Αύγουστο επί κυβερνήσεως Καραμανλή...αλήθεια γιατί δε δικάστηκαν ποτέ οι τότε αρχηγοί των Επιτελείων; ο χριστόφιας αν και δε μου είναι συμπαθής λέει και αλήθειες αλήθεια οι Ελληνες αξκοί τη δουλειά είχαν να ανακατευτούν στα εσωτερικά τους; ..έγειναν πολλά στην Κύπρο το 74 ΄πχ κάποιοι Αξκοί εξ Ελλάδος στο ΓΕΕΦ καθονταν και έβλεπαν τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές και διοικητές έβγαιναν ΕΥ.... μήπως βάλαμε βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων με τα γεγονότα του 63...64...κ.λ.π.αλήθεια γιατί μένει επτασφράγιστο μυστικό ο φάκελος της Κύπρου; έτσι για προβληματσιμό.

Ανώνυμος είπε...

12.07

Κατ αρχήν να συμφωνήσω με τον 11:25για το ότι το μεγαλύτερο μέρος της Κυπρου κατελήφθει με τον ΑΤ2, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην πρώτη φάση, αν και προδομένοι και χωρίς υποστήριξη (εναέρια) οι επίγειες δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ είχαν στην ουσία πετάξει στη θάλασσα τους μεχμετιδες όπου μπορούσαν.
Και εδώ πρέπει να πούμε ότι στα τμήματα αυτά εβρίσκονταν κυρίως οι έξ Ελλάδος υπηρετούντες.
Οι ντόπιοι είναι αλήθεια ότι βρίσκονταν σε κατάσταση αβεβαιότητας και έτρεχαν να σώσουν πολλές φορές την οικογένεια και το βιός τους (εδώ λοιπόν θα διαφωνήσω με την έκταση που μπορεί να προσδώσει μια φράση περί ΕΥ και καθιστών αξκών). Αυτοί υπήρχαν και υπάρχουν πάντα ακόμα και το 21 και το 40 άλλο που δε τα λεμε για εσωτερική κατανάλωση.
Περί ΑΚΕΛ και Γρίβα, απλό είναι, εκεί δεν έγινε ότι έγινε στην Ελλάδα μετα τους Γερμανούς...και ακόμη τρώγονται.
Όσο για το φάκελλο και να ανοίξει τι καινούργιο νομίζετε θα μάθουμε;
Ότι ο μπαντζανάκης της θείας της της γυναίκας σου, που τον έβαλες να διορίσει την κόρη σου ήταν μπλεγμένος στην προδοσία!!
Ένα σωρό Έλληνες και ανάλογοι Κύπριοι αυτό θα μάθουνε.
Και επειδή θα θέλουν να τον ξαναχρησιμοποιήσουν (σε δύσκολους καιρούς) οι μισοί θα κάνουν τουμπεκί και οι άλλοι μισοί θα πούν, αααα αυτοί φταινε!!! ξεχνόντας ότι και ο δικός τους μπαντζανάκης της αδελφης της θείας του περιπτερά απέναντι, δε συμμετείχε στην προδοσία, αλλά έκανε απλά τα στραβά μάτια γιατί του τάξανε ότι θα πάρει δάνειο και ότι άλλο και πάει λεγοντας....
Άμα τα πραματα ήταν απλά, ο Κολοκοτρώνης δε θα χε πάρει μόνο την Τροπολιτσα, άλλα σε μια βδομάδα θα χε μπει στην Πόλη....

Ανώνυμος είπε...

αν δεν υπήρχαν οι καθιστοί και οι ΕΥ τότε οι Τούρκοι θα είχαν βάψει κόκκινη τη θαλάσσια περιοχή της ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ...τόσο απλά αλλά....επίσης δεν ενδιαφέρει τον κόσμο τη έκανε ο μπατζανάκης κ.λ.π. αλλά ο ρόλος των πρωτεργατών στη διαμόρφωση της κατάστασης και στην υποδούλωση...δεν ωφελεί να πετάμε τη μπάλα στις κερκίδες η γνώση της ιστορίας βοηθά πολλαπλά....ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 25 Νοεμβρίου 2010 11:46 μ.μ.

΄΄... Αλλά από το γεγονός και μόνο που μιλάς έτσι για τα αδέλφια μας τους Κυπρίους, φαίνεται ότι δεν ανήκεις σε αυτό το Λαό - Έθνος που λέγονται Ελληνες. Γι αυτούς πέθαναν οι καταδρομείς μας που ταξίδεψαν και οι υπόλοιποι λεβέντες της ΕΛΔΥΚ που ήταν εκεί...΄΄


Αν και θέτεις ιστορικά αληθή στοιχεία δεν παύεις να είσαι υπερβολικά ρομαντικός. Επειδή ακριβώς πεθάναμε για αυτούς εκεί και αυτοί βολευτήκανε για αυτό τους τα χώνω. Και δεν είσαι παπάρα μου εσύ που θα με κρίνεις εάν ανήκω στο γένος των Ελλήνων, ανεγκέφαλε. (Και) Στην Κύπρο υπηρέτησα και τα είδα με τα μάτια μου. Γιέγκε ονειροπόλε...