Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Οι πρώτες εικόνες από τον Άγιο Παντελεήμονα

Τεράστια συμετοχή μας μεταδίδουν φίλοι από τον Άγιο Παντελεήμονα στην αντίδραση για την συναυλία γενιτσαρισμού με χορηγούς Ιερώνυμο και Παπούλια!
Περικυκλωμένη η εκκλησία από την αστυνομία πολιορκείται από ΕΛΛΗΝΕΣ!
Διαρκής ενημέρωση

Εδώ και μερικές εβδομάδες, οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και των γύρω περιοχών, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα μορφή επικοινωνιακού αυτή τη φορά, πολέμου.
Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην περιοχή θορύβησαν τους εθνομηδενιστές του Μαξίμου, που είδαν το πολυπολιτισμικό πείραμά τους να πηγαίνει περίπατο. Και άρχισαν οι ύπουλες μέθοδοι: πριν δύο εβδομάδες, κυκλοφόρησε ένα φέιγ βολάν, διπλής όψεως, σε έξι γλώσσες (όχι στα ελληνικά), που ανέγραφε «we are all immigrants, we are all here, together» («είμαστε όλοι μετανάστες, είμαστε όλοι εδώ, μαζί»). Ακολούθησε η διανομή μιας ανακοίνωσης, με τις υπογραφές των επικεφαλής των κοινοτήτων των λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, αυτή τη φορά και στα ελληνικά (για να το δουν οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής).
Με αυτή, καλούνται οι λαθρομετανάστες να ακολουθήσουν τις αποφάσεις μιας «επιτροπής ειρήνης», «ώστε να λυθούν τα προβλήματα τόσο των μεταναστών όσο και των ντόπιων κατοίκων και να δημιουργηθεί μια καλύτερη ατμόσφαιρα στις περιοχές αυτές». Και ζητά από τους αλλοδαπούς που έχουν μαγαζιά, το ωράριο των καταστημάτων τους να είναι σύμφωνο με το νόμο, να μην συγκεντρώνεται πολύ κόσμος έξω από τα καταστήματα, ειδικά στα κέντρα τηλεφωνίας και οι μετανάστες που νοικιάζουν σπίτια να προσέξουν ώστε ο αριθμός των ενοικιαστών να μην ξεπερνά αυτόν που το μίσθωμα ορίζει για λόγους υγιεινής, αλλά και να τηρούν τους κανόνες κοινής ησυχίας και τάξης. Επίσης, τους ζητά να μην συγκεντρώνονται σε πλατείες και παιδικές χαρές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: