Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ( 25 ΝΟΕ 2010 , ΩΡΑ 11:00)

Κάλεσμα του προέδρου της προσωρινής ΔΕ της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών ( Α.Κί.Σ.) στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΘΑ .



Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη της Α. Κί. Σ

Είναι γνωστό ότι, η Προσωρινή Δ Ε της Κίνησης ομόφωνα αποφάσισε να στηρίξει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Π.Σ.Α.Α.Ε.Δ. & Σ.Α. επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι απόλυτα σύμφωνη με τους σκοπούς και του στόχους του Καταστατικού μας.
Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση – κάλεσμα των μελών μας να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 11.00, στην πύλη Μεσογείων του ΥΠΕΘΑ.
Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε πλέον σε θέση να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, παραγκωνίζοντας διαφορές και διαφορετικότητες.
Οφείλουμε να διατρανώσουμε ότι δεν θα ανεχτούμε πλέον άλλες αντισυνταγματικές αποφάσεις που μειώνουν δραματικά τις περιορισμένες ουσιαστικά αποδοχές μας και οδηγούν στην καταρράκωση του κύρους και της αξιοπρέπειάς μας.
Καλούμε και τους άλλους Συνδέσμους Τάξεων, Όπλων - Σωμάτων, Λέσχες αλλά και όλους τους εν αποστρατεία συναδέλφους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή και να αποδείξουμε ότι ενωμένοι θα προασπίσουμε και θα διαφυλάξουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.
Η ΕΑΑΣ ως το παλαιότερο όργανο εκπροσώπησης του σύνολο των αποστράτων, παρακαλείται να λάβει θέση και να στηρίξει την πρωτοβουλία του Π.Σ.Α.Α.Ε.Δ. & Σ.Α.

Για την Α. Κί. Σ .

Χρήστος Γ. Χρηστίδης
Αξκός ΣΞ (ε.α)
Πρόεδρος Προσωρινής ΔΕ

Πηγή http://akis2010.blogspot.com/

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έχουμε ξανα-γράψει κι αν χρειαστεί θα το ξανα-ματα-γράψουμε!!!!! Δεν είστε σύλλογος ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ αλλά σύλλογος του Στρατού Ξηράς!!!!!!!!!!

ΗΛΙΑΣ είπε...

Επειδή απο οτι καταλαβαινω δεν προκειται να αλλάξει ο τίτλος, να ρωτήσω εγω συναδελφε τον πρόεδρο της ΑΚΙΣ. σε ποιου κομματος την κλαδικη ανηκετε εσεις και ο αντιπροεδρος; αναμενω απαντηση σας, προκειμενου ολοι να διαπιστωσουν ποσο 'ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ΄ κίνηση ησαστε!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων γιατί δεν παίρνει θέση?Δεν είπαμε ότι θα είμαστε όλοι ενωμένοι?

Ανώνυμος είπε...

Ηλία (σχόλιο 2:06) πιστεύω ότι σαν Έλληνες πολίτες όλοι έχουν το δικαίωμα να ανήκουν σε κάποιο πολιτικό χώρο, και δεν είναι απαραίτητο να είναι της κλαδικής , γιατί ανήκεις σε μια κλαδική όταν ακολουθείς πιστά τις εντολές του κόμματος αγνοώντας το κοινό συμφέρον αυτών που υποτίθεται ότι εκπροσωπείς – έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο; ). Δηλαδή δίνεται άφεση αμαρτιών και θεωρείται ανεξάρτητος κάποιος ο οποίος είχε ενεργή συμμετοχή σε κάποιο πολιτικό χώρο, πιθανόν κατέβηκε υποψήφιος σε εκλογές ( δημοτικές ή βουλευτικές) , εκλέχτηκε ή όχι και επειδή αποχώρησε για τον οποιοδήποτε λόγο από τον πολιτικό χώρο να θεωρείται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Γιατί μπορεί την επόμενη να βρει άλλο πολιτικό χώρο που τον εκφράζει και να ενταχτεί ξανά. Ας πάψουμε επιτέλους να βάζουμε ταμπέλες, να κομματικοποιούμε τα πάντα και να δούμε τι μπορεί να περισωθεί όσο είναι ακόμα νωρίς.

ΗΛΙΑΣ είπε...

Φίλτατε ανώνυμε 3.16, που μονο ανώνυμος δεν είσαι αλλά μάλλον μεσα απο την ΑΚίΣ, δεν μιλάς ασφαλώς εκ μέρους εκείνων που ερωτώ. Όταν διαφωνείς για την στάση του κόμματος που είσαι ενταγμένος πως συνεχίζεις να ανήκεις σε αυτό και να το ψηφίζεις; Εφόσον παραμένει κάποιος και δεν εχει το σθένος να φύγει πως μου εγγυαται οτι δεν θα υποκινείται και απο αυτό;Γιατί είναι απαραίτητο να είναι μέλη των ΔΣ και ενεργά μέλη κομμάτων; Μιλάω μετά λόγου γνώσεως και αν εχουν τα κότσια να μου απαντήσουν. θα ξαναμπώ αύριο γιατί δεν μπορώ να είμαι συνεχώς συνδεδεμενος και αναμένω.Τελος ελπίζω να αντιληφθείται κυριοι ότι δεν είμαστε προβατα και δεν τρώμε κουτόχορτο. Οι συμμαθητές γνωρίζουν πάντα πολλά. Καλό απόγευμα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Βρε που φτάσαμε? Αυτοί που υπηρέτησαν όλα τους τα χρόνια στις εποχές των παχιών αγελάδων κόπτονται για τί άραγε; Πάλι για την τσέπη τους και τα μερίσματα. Βρε ούστ και κάντε πέρα, με τις τσιριτσάντσουλες ταχαμου κινήσεις. Σε όλες τις χώρες της ΕΥΡΩΠΗΣ οι στρκοί συνδικαλίζονται νομίμως εδώ και χρόνια και διεκδικούν δικαιώματα σ' ένα στρατό απείρως μακριά από τον δικό μας. Οι απόστρατοι πίνουν αμέριμνοι και ήσυχοι την πορτοκαλάδα τους. Με τους εν ενεργεία στρκούς μόνο θα υπάρξει πρόοδος.
Που είμαστε λοιπόν συνάδελφοι;
Πως επιτυγχάνεται αυτό;
Εδώ και τώρα συνδικαλιστικός φορέας μον. στελεχών Ε/Δ.
Οι Ε.Α αξκοί ας υπάρχουν με τις κινήσεις τους.
Μια ξεφτίλα θα είναι η αυριανή συγκέντρωση χωρίς αντίκρισμα.

ΑPFS-DS

Ανώνυμος είπε...

όσο υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι υποκριτές και φαρισαίοι δε πρόκειται να γίνει τίποτα...σιγα ρε ενεργέ μη σκίσεις τα καλσόν που λέει και ο άλλος, ρε που είμασταν εμείς τόσα χρόνια; ποιοι ρε θα σώσουν την κατάσταση οι οσφυοκάμπτες, οι πουλημένοι, οι συνεργάσιμοι που γλείφοντας έρποντας και ενίοτε και με το κέρατό τους το μόνο που τους απασχολεί είναι η καλή μεταθεσούλα και η θεσούλα που θα έχει λίγη δουλίτσα και πολλές γνωριμίες και το να γείνουν ανώτατοι;ρε ουστ...και για κάποιους απόστρατους αγωνιστές καλά όταν τα πίνουν με την ιεραρχία και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τι λένε; ρε κλωτσιές που θέλουν τα λαμόγια...

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε λαμόγια όλοι, εκπροσωποι γινατε ολοι. Εμας μας ρωτήσατε εεεεεε!Ουστ ολοι σας βαρεθηκα.

Ανώνυμος είπε...

Λαμογια κοματοσκυλα που σαν Ε.Ε δεν δινατε μια για τους υφισταμενους σας!!Μας ζητατε τωρα ναα σας ακολουθησουμε στην διεκδικηση ολων αυτων που εσεις θεσπισατε για την παρτη σας!!!Θα σας ακολουθησουμε μονο αν στα αιτηματα σας ειναι ,η περικοπη των μισθων των ανωτων σε οφελος των χαμηλομισθων συναδελφων!!Μονο αν αιτειστε την περικοπη των προνομιων των ανωτερων-ανωτατων αξκων σε οφελος των χαμηλοβαθμων!!Μονο αν αιτεισται την περικοπη των μερισματων των ανωτερων-ανωτατων σε ενισχυση των χαμηλοβαθμων!!Αν το εφαπαξ των υψηλοβαθμων-υψηλομισθων εξομειωθει με αυτο των χαμηλοβαθμων!!!Οταν διεκδικειτε ιση προσβαση σε ΣΟΑ-ΚΑΑΥ για ολους χωρις διακρισεις βαθμων και θεσεως!!!
Και επειδη ξερουμε πως αυτα με τιποτα δεν ειναι τα αιτηματα σας,εμεις θα σας κραζουμε και θα σας φτυνουμε!!!Να ξερετε οτι εχετε την αντιπαθεια μας και με αυτα που κανετε γινεστε ρομπες σε ολον τον Ελληνικο λαο!!!Ουστ παλιοκυφηνες!!!Που θελετε να μας τοτ παιξετε και αγωνηστες!!

Ανώνυμος είπε...

Μηδεν αξιοπρέπεια δεν έχει μείνει τέλος πάντων;
Ας κάτσουν οι απόστρατοι να πιούν το τήλιο τους.Αυτοί υπηρέτησαν καλά το σύστημα,πήραν τους βαθμούς στην ώρα τους και με το παραπάνω, βγήκαν στη σύνταξη κανονικά και τώρα κόπτονται κομίζοντας τραγικές συγκεντρώσεις. Σιγά τα αιτήματα. Όταν έπρεπε δεν μιλούσατε γιατί σας βόλευε αενάως.
Και μεις; Εμείς τρώμε τα λυσσακά μας σε ένα αβέβαιο μέλλον σε όλα τα πλαίσια.Μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας, που αυτοί και οι πολιτικάντηδες προϊστάμενοί τους φρόντισαν.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κοντόφθαλμοι απόστρατοι των παρωχημένων ιδεών σας, φαφλατάδες του αστικού βούρκου που όσο τον ανασκαλέβεις τόσο πνίγεσαι στην βρώμα...
Μπλιάχ και αηδία.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρότητα, ωριμότητα και αυτοσεβασμό θα πρόδιδαν (ίσως κατόρθωναν και τη σωτήρια ανατροπή του πολιτικού σκηνικού) μόνο κάποιες μεγάλου εύρους λαϊκές αντιδράσεις: Μια αποχή από τις εκλογές, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, της τάξεως του 70%-80% των ψηφοφόρων, ή μια ειρηνική στρατοπέδευση μερικών εκατοντάδων χιλιάδων λαού στο κέντρο της πρωτεύουσας, αδιάλειπτα, μέρες και νύχτες, με αίτημα μια ριζική επαναδιαπραγμάτευση του «Μνημονίου» από τεκμηριωμένα εξωκομματική υπηρεσιακή κυβέρνηση.

ΑPFS-DS

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτη η τυφλότητα των παρακμιακών ηγητόρων, η νεκροφόρος μετριότητά τους.

Χωρίς αιδώ ή λύπην.

ΑPFS-DS

Ανώνυμος είπε...

Χρηστίδη πάρε τον ΚΑστραντά και τον Σταματόπουλο και πηγαίνετε για χόρτα. Μόνο γιαυτό κάνετε κομματόσκυλα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αν η αγχωμένη μ@λ@κι@ πολλών απο εμάς, ζυγιζόταν, θα χρειαζόμασταν πολλές γεφυροπλάστιγγες δεκάδων τόννων.
Τι λέτε όλοι εδώ μέσα ωρέ ραγιάδες των προσωπικών σας & μόνο συμφερόντων;
Και για να εξηγούμαι:
-Εν ενεργεία εναντίον αποστράτων
-Αξκοι ΑΕΙ εναντίον Αξκων μη παραγωγικών & εξελίξιμων καθώς & όλων των προελεύσεων Υπαξκων
-Στραταίοι κατά των Ναυταίων & όλοι μαζί κατά των Αεροπόρων
-ΜΤΝ & ΜΤΑ κατά του ΜΤΣ
-Ακομμάτιστοι εναντίων κομματικοποιημένων
Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεε, έτσι μας θέλουν, φαγομάρα, γκρίνια & πόλεμος μεταξύ μας.
Όσο για τους ε.ε. συναδέλφους, εκεί που είστε, είμασταν & εδώ που είμαστε , θα έρθετε & αφού δεν μπορείτε να συνδικαλιστείται εσείς σας προτείνω να βάλετε τις συζύγους σας που υπομονετικά σας υπομένουν, να το κάνουν & δια μέσω αυτών να προωθήσετε αυτά που κατά την γνώμη σας δεν καταφέραμε εμείς.
Αλλά σιγά μην ασχολιθείτε, μόνο μ@λ@κίες να γράφετε εδώ με την κάλυψη του ανωνύμου.
Άντε γειάααααααααααααααααααααααααααα

ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Όπα, ξέχασα, ευελπιστώ ο καλός Θεούλης να μου δίνει χρόνια για να βλέπω την επιχειρισιακή κατάσταση , που εσείς οι τώρα ε.ε. , θα φτάσετε τις ΕΕΔ & είδικά τον ΕΣ απ' όπου προέρχομαι & τον υπηρέτησα σε Μονάδες Εκστρατείας & μόνο, επί 29 ολόκληρα χρόνια.
Με τα λεγόμενα σας φαντάζομαι διαγαλαξιακές μεραρχίες, αστρικούς στόλους & σμήνη αστρομαχητικών.
Είστε μακρυά νυχτομένοι & μάλλον σας έχει πιάσει πανικός με αυτά που ξέρετε οτι έρχονται για να μην πώ & ζήλεια γι' αυτούς που κατάφεραν να την κάνουν υγιείς σωματικά & ψυχικά, με ενωμένες οικογένειες & θέληση για αγώνα υπέρ των δικαιομάτων τους αλλά & των δικών σας.
Συνεχίστε να ονειρεύεστε, προσοχή στους νυχτερινούς εφιάλτες.
Καληνύχταααααααααααααααααααα
ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

0934 ΣΟΦΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ , ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΣΟ ΔΟΥΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ? ΑΝ ΟΧΙ ΑΣ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ , ΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ,ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ [ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ, ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΙΤΙΚΟ] ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ ΕΧΟΥΜΕ.ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΤΡΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑPFS-DS και ΑΜ γειά στη .. πένα σας.

Αι σιχτιρ πανηλίθιοι οι λοιποί!!!!!!


ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου σε καμμιά περίπτωση δεν θέλω να δρέψω δάφνες σοφίας, είμαι ένας φτωχός & μόνος στρατιώτης, που βλέπω, αυτά τα οποία υπηρέτησα να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι & απο την άλλη ε.ε. συνάδελφοι να κατηγορούν με προτοφανή μανία όλους ανεξαιρέτως τους αποστράτους, δεν λέω υπάρχουν πολλοί ανόητοι μεταξύ μας , αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όσο για τους συναδέλφους που προτείνουν να πίνω το τσαγάκι μου, παλληκάρια προτιμώ 12 μπέρμπον με 2 πάγους & το απολαμβάνω, όπως & οι πιό πολλοί απόστρατοι, όταν έρθετε στην θέση μας, να δω εσείς τι θα απολαμβάνετε
ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τα 2 σχόλια του φίλου APFSDS, συμφωνώ απόλυτα & μακάρι το IQ πολλών που γράφουν εδώ,πολλές & διάφορες ανοησίες, να έφτανε την αρχική ταχύτητα, στο στόμιο του σωλήνα, του εν λόγω ειδικού διατριτικού που διάλεξες ως nickname
AM

Unknown είπε...

Συμφωνώ με τον ΑΜ 24 ΝΟΕ 9.37. Ο στόχος έχει επιτευχθεί. ΦΑΓΩΜΑΡΑ. Φοβάμε ότι οι εε θα κάνουν και καμιά Αντιδιαδήλωση στους εα. Αν κάποιοι ανώτατοι αξκοί εα τώρα έπρεπε να είχαν κάνει κάτι παραπάνω όταν ήταν στήν ενέργεια να το συζυτήσουμε. ΟΧΙ όμως σήμερα. Τα ίδια και ίσως χειρότερα θα λένε και για σας οι νεότερι. Αύριο θα είστε και σεις απόστρατοι. Σκεφτείτε λίγο.

Ανώνυμος είπε...

...αντί σοφίας αγαπητοί συνάδελφοι Ε.Ε - Ε.Α

Κάποιοι άγνωστοι νόμοι επενεργούν και οι ελάχιστοι αριθμητικά οδηγούν τους πολλούς. Οχι σε διανοητικές επιγνώσεις. Σε ενστικτώδη σοφία αυτοάμυνας.

Στη «μαγιά» αυτή προστίθεται, χωρίς να το ξέρει, κάθε πολίτης που αφυπνίζεται από τη νάρκη της συμφεροντολογικής ή μόνο ψυχολογικής ένταξης σε κομματικό ποιμνιοστάσιο. Πέφτουν τα λέπια από τα μάτια του και αρχίζει να βλέπει: Την ψυχανωμαλία της χαμένης επαφής με την πραγματικότητα ή τη συνειδητή στρέβλωσή της. Την ανήθικη ψευδολογία. Την εγκληματική ιδιοτέλεια. Την παχυδερμική αναισθησία. Τη θλιβερή αμβλύνοια που γεννάει ο αυτευνουχισμός της κομματικής ένταξης.
Για τη «μαγιά» των πολιτών που διαθέτουν σκέψη και κρίση είναι παρανοϊκό σήμερα να αισιοδοξούν. Είναι λογικό να πνίγονται από την οργή, τον θυμό του απελπισμένου. Και να φοβούνται. Ξέρουν πως ούτε η οικονομία «μαζεύεται» από μαθητευόμενους μάγους σε ρόλο jeune premier, ούτε περιθώρια υπάρχουν σήμερα για λαϊκές εξεγέρσεις. Το νομοτελειακά πιθανότερο είναι η έκρηξη των ανέργων, των μεταναστών, της φτωχολογιάς. Ζούγκλα βίας, ίσως και αίμα.
Αλλά ο ρόλος και η δυναμική της «μαγιάς» δεν είναι η παθητική αναμονή. Ενεργεί δραστικά ο πολίτης έστω και μόνο με την επίγνωση ότι οι λίγοι συνειδητοποιημένοι οδηγούν τους πολλούς. Οχι σε διανοητικές επιγνώσεις. Σε ενστικτώδη σοφία αυτοάμυνας.
Ξεκάθαρα κριτήρια, ασυμβίβαστες διακρίσεις ποιότητας, απροκατάληπτες αποτιμήσεις αξίας. Είναι γεννήματα της σκέψης και της κρίσης λίγων, αλλά αξιοποιούνται με απρόβλεπτη δυναμική από το ένστικτο των πολλών.
Αλήθεια ο ορκισθείς στρκός που βρίσκεται ακριβώς;

APFS-DS

Ανώνυμος είπε...

πυρομαχικό 30 χιλ. υψηλής διατρητικότητας τύπου APFSDS-T που επιτυγχάνει διάτρηση 55 χιλ. ομοιογενούς χάλυβα στα 1.000 μέτρα και διάτρηση 45 χιλ. στα 2.000 μέτρα.
...Τέτοια επίδοση...

APFS-DS

Ανώνυμος είπε...

AM

στην υγειά σου!! Και από όλους τους ε.ε αξκούς η πατρίδα απαιτεί να συντηρείται στη μνήμη η ενάργεια των εμπειρικών πιστοποιήσεων.
Απλοϊκά;
Φέρτε στο νού σας τους μαχόμενους για το δίκιο και την αξιοκρατία.Εγώ πάντως συνάντησα τέτοιους 25 χρόνια τώρα στην παραγωγή και με τα 22 σε μονάδες εκστρατείας ανα την επικράτεια.

Άρα πατριώτ;
Είναι σπέρμα ελπίδας, με απρόβλεπτη δυναμική, κάποιοι να θυμούνται. είδωμεν...


APFS-DS

Ανώνυμος είπε...

"Χρηστίδη πάρε τον ΚΑστραντά και τον Σταματόπουλο και πηγαίνετε για χόρτα. Μόνο γιαυτό κάνετε κομματόσκυλα.

24 Νοεμβρίου 2010 9:34 μ.μ."

Φαίνεται πως κάτι γνωρίζεις και θα σου κάνω μια ερώτηση: Ποιος απο τους τρεις ήταν ο "αρχηγός"-"οδηγητής" (επι υπουργείας Τσοχατσό) στην κίνηση των 100-200-300 που στιγμάτιζαν το δίκοχο με μαύρο μαρκαδόρο στο κάτω μέρος του εθνόσημου, κατά την φοίτησή τους στον Σ.Σ.Ε???????? Ούτε για να μαζεύουν χόρτα δεν είναι ικανοί!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι αν και σε ορισμένα (μόνομερικά) συμφωνώ, κύριοι ΑΜ και Βλήμα, δεν μπορώ να κάνω διάλογο με ένα μηχάνημα που αναπαραγάγει επανειλλημένα τις σκέψεις και τα λεγόμενα άλλων (Χ. Γιανναράς). Με αγνή ίσως πρόθεση αλλα με ανεπιτυχές αποτέλσμα. Είναι σα να παίζεις σκακι με ενα κομπιούτερ και να περιμένεις απάντηση. Αν δεν ειναι προγραμματισμένο, επειδή αυτός που το προγραμμάτισε δεν το έκανε θα κολλήσει. Αν μάλιστα, κάνεις και κάτι που δεν αντιλαμβάνεται γενικώς (όπως είναι πχ η θυσία κομματιού για να βρεθείς σε πλεονεκτικότερη θέση),το κομπιούτερ θα κάνει και λάθος κίνηση.
Άρα είναι σα να συνδιαλέγεσαι με ένα τοιχο.
Ευχαριστώ αλλά αυτό δεν προάγει τπτ, παρά μόνο αυτοικανοποίηση για αυτόν που το ακολουθεί (δηλαδή για τον τοίχο)

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι Έλληνες Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας, που διασφαλίζουν στον Ελληνικό Λαό, το πρωταρχικό για τις παραγωγικές του δραστηριότητες αγαθό, της εθνικής και δημόσιας ασφάλειας, δέχονται μια ολοκληρωτική επίθεση στις αποδοχές τους με την ασκούμενη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.
Με την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Θερινής άδειας, την περικοπή του επιδόματος υψηλής ευθύνης, την επαναφορά του αντισυνταγματικού ‘‘ΛΑΦΚΑ’’, οι συνολικές ετήσιες αποδοχές έχουν μειωθεί πάνω από 20% , ενώ με τη σχεδιαζόμενη περικοπή και κατάργηση επιδομάτων, στο πλαίσιο εφαρμογής του επαίσχυντου Μνημονίου Κυβέρνησης- ‘‘Τρόϊκας’’, οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειωθούν πάνω από 30%.
Ειδικά, για τους απόστρατους Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας, η Κυβέρνηση ετοιμάζει παράνομα και καταχρηστικά την περικοπή και την κατάργηση των χορηγούμενων από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού μερισμάτων, επικαλούμενη την κακή οικονομική του κατάσταση, χωρίς να ομολογεί ότι υπαίτιες για την κατάσταση αυτή είναι οι πολιτικές που άσκησαν οι εκάστοτε Υπουργοί Εθνικής Άμυνας των Κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. και οι διορισμένες από αυτούς διοικήσεις του Μ.Τ.Σ.

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.

Δηλώνουμε:
• Τα μερίσματα είναι χρήματα δικά μας που έχουμε καταβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια της ενεργούς υπηρεσίας μας.
• Δεν συμμετείχαμε με εκπροσώπους μας στη διοίκηση του Μ.Τ.Σ. ώστε να είμαστε συνυπεύθυνοι και ‘‘δεν τα φάγαμε μαζί’’.
• Δεν ‘‘παίξαμε’’ εμείς τις κρατήσεις μας στο Χρηματιστήριο, δεν συμμετείχαμε στα τραπεζικά παιγνίδια της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας με την πώληση και τα κεφάλαια της Γενικής Τράπεζας και δεν εκποιήσαμε, και μάλιστα με αδιαφανείς όρους, την τεράστια ακίνητη περιουσία του Μ.Τ.Σ.
• Δεν θα επωμισθούμε εμείς που δεν είχαμε λόγο και ευθύνη το βάρος της κακοδιαχείρισης του Μ.Τ.Σ.

Ζητούμε:
• Την εξυγίανση του Μ.Τ.Σ. με ουσιαστικά μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν τους μετόχους και τους μερισματούχους που δεν έχουν καμιά ευθύνη. Το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας), ως υπαίτιο της κατάστασης, να αναλάβει τα χρέη του Ταμείου και το κόστος της εξυγίανσης.
• Την άμεση αναγνώριση του Μ.Τ.Σ. ως Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και τη συγχρηματοδότησή του και από το κράτος-εργοδότη.
• Την ενοποίηση όλων των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε ενιαίο Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης των ενστόλων, την υπαγωγή του στο αρμόδιο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την αναλογική συμμετοχή στη διοίκηση εκπροσώπων των μετόχων και των μερισματούχων.
• Την κατάργηση του άρθρου 27 του Ν. 1911/1990.
• Την παύση των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και μερίσματα.
• Την αναγνώριση του κοινωνικού ρόλου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αθήνα 25-11-2010

ΣΥΝΤΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΩΝ ΕΛ.ΑΣ.